Inlägg

Inlägg som Traumklang har skrivit i forumet
Av Traumklang

Har hellre musiken på hårddisken.
Man har ju samlat på sig en ganska stor samling CD skivor genom åren.
Brukar rippa dem till mp3.

Av Traumklang

Ville slå till på ett 5950X rig men tror att jag kommer vänta tills 7950X kommer.
Få se vilken hashrate den kommer få på XMRig när den kommer.
Men jag tror att 5950X kommer sjunka i pris, så den kan ju ändå blir "better bang for the buck".
Sen får man se hurvida DDR5 och latency spelar ut sig i det sammanhanget.

Av Traumklang
Skrivet av Kaleid:

Hunter Biden har inte makt, och tas enbart upp av högern eftersom de ville skada Joe Biden som kandidat, i övrigt så har de redan tagit upp hans fall och undersökt det.

Direkta lögner från Fox? BSmountain har helt otroligt mängd skitsnack. Det går att göra timlånga videos där man t.ex. ljuger om covid och om vilken medicin som fungerar, för att sedan något senare så hävdar de att inget sådant har sagts.

"Now comes the claim that you can't expect to literally believe the words that come out of Carlson's mouth. And that assertion is not coming from Carlson's critics. It's being made by a federal judge in the Southern District of New York and by Fox News's own lawyers in defending Carlson against accusations of slander. It worked, by the way."
https://www.npr.org/2020/09/29/917747123/you-literally-cant-b...

Fox News har bland USAs sämst informerade mediakonsumenter, det är TV för bottenskrapet av samhället.

Fox News Defends Its COVID Lies, Saying First Amendment Protects “False” Speech
https://truthout.org/articles/fox-news-defends-its-covid-lies...

Att nämna två källor som luter starkt mot vänster och är delvis sponsrat av Soros och andra skumma NGO's är verkligen det bästa du kunde komma med?
Besparar mig.

https://www.allsides.com/news-source/npr-media-bias#Feb2022

Av Traumklang

Med dessa elpriser vi har här (32 Euro-Cent per kilowatt timme), priser på grafikkort eller asic miners och ROI beräknat av det, tvivlar jag starkt på att det blir en lönsam verksamhet att hålla på med mining i nuläget.

Jag hellre går in och spekulerar på krypto. Köp billigt, sälj dyrt -> repeat.
Eller spekulerar på kursen endast via trading platformer som GKFX eller andra tex.

Av Traumklang
Skrivet av Dr.Mabuse:

Inte vad Mitrhas skrev. Men när det kommer till Fox så kan man ju undra hur det står till däruppe om du anser att direkta felaktigheter, lögner och desinformation är "brister" som är så mycket bättre än vad SVT kan erbjuda.

Jag säger bara Tony Bobulinski, hans intervju på FOX, Hunter Bidens laptop och hur det NU efter mer än ett år diskuteras i US-kongressen och diverse utskott för att komma fram till alla detaljer det innebär. Där nämdes även skumma affärer i Ukraina. Långt innan Putin gick in. MSM har länge stämplat det som konspirationsteori. Nu är det "under investigation". Och det verkar inte ser bra ut för Biden familjen och andra involverade. Time will tell.

Sen kan inte du visa på direkta lögner eller desinformation som Fox enligt dig skall ha sänt ut.
Allt du gör är att påstå det och klassa det som argument som om det våre ett faktum.

Av Traumklang
Skrivet av Mithras:

Ja det är väl det som det är? Är ju inte privatägt uppenbarligen.

Dock behöver absolut inte vara negativt. SVT är ju 100 gånger mer trovärdig och objektivt jämfört med FOX News t.ex.

Du menar inte allvar nu.
Statliga TV program är nog det värsta som finns när det kommer till neutrala nyheter.
Fox News är i den syn mycket bättre, även om dom har brister ochså.

Av Traumklang

När pannan i huset lägger av, räcker det fullt med vanlig USB 3.0.
Frugan och jag klarade oss på två NVME SSD:s i aluminium case kombinerat med 2 meter förlängningssladd och en insydd inneficka i badrocken som har plats till SSD:n.
Det är ett helvete när pannan pajar under helgen och det är kallt ute.

Vi hade nog fått brännskador med nyaste versionen.

Av Traumklang

Bir aldrig av.
Ljudet dom avger är alldeles för hög. Tänk bara halva Sthlm är i rysningstrafiken. Ena halvan är på asfalten och den andra spelar helikopterkö med konstant ljud. Nej tack.
Den andra saken är att 90% av befolkningen är helt enkelt för ansvarslös när det kommer till underhåll av tekniken, driftsäkerheten och förandet av fartyget. På ett eller annat kommer dom flesta fallera. Vilket har stora konsekvenser. Dessa drönare faller som en sten när en av fyra propellers dör.

Dessutom flyger dem i samma höjd som fåglar gör, vilket blir ett jävla massakker när 8 miljarder människor vill flyga ist för att ta bilen eller moppen.
Reducera världsbefolkningen ner till 500 miljoner och låt dessa drönare erbjudas som full auto pilot taxi i vissa områden. Då kan jag tänka mig att det fungerar.

Av Traumklang
Skrivet av Joppis:

Apropå gaspedal... varför inte bara fartpedal som neutralt ord?

Haha, behövs inte ens översätte på engelska för att vara en rolig term.

Av Traumklang
Skrivet av Palme_570:

Skriv ett eget os då ? Är ingen jävla rättighet att saker ska "fungera". Klart köper man något så ska det fungera som tänkt men en del i appels framgång är att saker oftast bara funkar just för det är väl beprövat osv med ett begränsat utbud. Att tvinga dem att fungera med massa skit urholkar deras "affärside" även om vi denna gången pratar om nåt relativt positivt så är det bara äckligt att man som företagare inte får bestämma över sin egen produkt. Ingen är tvingad att köpa skiten...

I en tid, där många använder mobilen för att betala, måste det säkerställas att man kan det ochså.
Det är en oakseptabel situation om du har SKR i Sverige och kan bara betala med dom om du har vissa tekniska förutsättningar som andra bestämmer över.
Det är sånt trams jag varnade för plus botnet faktorn när dom kom med sketna betalningslösningar som dessa där det är upp till storföretagen hurvida dom är användbara på andra platformar eller ej.

Illa nog att man i dessa tider inte ens kan betala med kontanta pengar i vissa butiker längre.
Men kör du som butiksägare helt plötsligt med Monero, då kastas lastbilar av skit på dig, fast det är säker, anonymt och inte är under kontrol av vinstgalna storföretag som drar sig undan ansvaret för sina hycklerier.
Debatten kring betalningslösningar går åt fel håll tycker jag.

Av Traumklang

Har TV-Coax som connection och Vodafone som leverantör. 1000/50
Dom erbjuder nån egen router som jag glömt namnet på men erbjuder ochså att välja en AVM FritzBox. Så jag tog den istället.
AVM:s routrar är ändå mycket bättre än det som Asus, Linksys, TP-Link, Cisco eller Netgear erbjuder.
Hade nog köpt denna som jag fick ändå.

Av Traumklang

För videoplattformar som Youtube och andra, kan "Gilla" och "Ogilla" vara ett bra verktyg att kunna bedöma i förhand om innehållet är slöseri med tid eller lönsamt att titta på.
Gilla och Ogilla knappen hör onekeligen ihop. Då den ene har ingen mening utan den andre.
Om man ska bara visa "Gilla" och döljer "Ogilla" knappen kan man lika bra avskaffa båda två.
För det är ju balansen mellan dessa båda som hjälper folk att bedöma hur andra värderat innehållet. Det funkar inte längre om en av dessa båda göms eller tagits bort.
Men PK tjabbet kommer nog tycka om det, då deras bubbla skyddas än mer av att bli konfronterat med realiteten.
Zensur or borttagning av innehåll och hela kanaler tydligen inte räcker till längre. Inget skall få störa den nya Zeitgeist.

Angånende forum och bloggar är dessa knappar mer kontraproduktiv (särskilt "Ogilla" knappen) än allt annat
Jag vet forum där vissa har skaffat sig ett stort antal accounts bara för att rösta ner andras kommentarer tills dom göms.
Man kan tänka sig hur trevlig stämning det är där.

Av Traumklang

Önskar mig att corona diktaturen tröttnar på att fucka med befolkningen här och att klimatmupparna sluta tjata om noll och ingenting.
Frugan önskar sig ett set Stabilo metallic pennor och jag önskar mig två USB-A förlängningssladdar på en meter var.

Av Traumklang
Skrivet av mar3ld:

Snälla, du säger emot dig själv. Aktieägarna är ägare av företaget. Om aktieägarna säljer sina aktier så är företaget alltså delvis till salu, upp till den nivå av aktier som säljs. Fattar du?

Ingen kan köpa mitt företag för jag säljer inte aktierna. Det är skillnaden.

Om 30% är för mycket ligger i säljarens beslut, som väljer vilken plattform hen vill sälja via. Som konsument ser du inte detta alls. En konsument förlorar inte ett dyft eftersom om konsumenten inte vill ha appen så köper den helt enkelt inte appen.

För ett företag med anställda och höga kostnader kan det vara läge att sälja sin tjänst via en annan plattform eller att bara sälja den på ett annat sätt. Man måste inte använda Apples App Store för att göra sin tjänst tillgänglig på Apples plattform. Inte betalar SweC 30% till Apple när vi betalar för att lägga upp en annons här på SweC?

Du får absolut tycka att 30% är mycket. Jag försvarar dig att du ska få tycka så. Men jag försvarar inte att för att någon tycker så så ska minsann Apple tvingas att rätta sig efter vad denne tycker. Det är att gå över gränsen, tycker jag.

Mannesmanns ledning var visst emot at bli uppköpt av Vodafone. Det var aktieägarna, framförallt investment bolag som sålde sina paket när erbjudandet att köpa till högre pris kom.
Mannesmanns ledning själva var emot och dom är/var ju valda ...
Så nej, jag säger inte emot mig själv. Det är bara det du interpreterar in.

Apple har en rätt så stor andel av den totala app distributionen på den sammanlagda marknaden och då är det klart att om denne tom monopoliserar sina in-app köp, har man som utvecklare nästan inget annat val på gott och ont att gå med på deras villkor om man nu vill delta i deras marknad som utgör en stor andel av den totala marknaden.
Deltar du inte, är du i prinsip utesluten av en marknad pga villkor som finansiellt inte går ihop sig om inte du lägger det på på kundens slutpris.
Vad Apple gör är att utnyttja deras monopol genom att utesluta att app utvecklare kan realisera in-app köp utanför apples eco system.
Har du växt dig tillräckligt stor så app utvecklare har svårt att undvika dig utan att gå miste omen stor del av den totala marknaden, har du att följa vissa anti-monopol regler. Och det är just det Apple inte har gjort.

"Man måste inte använda Apples App Store för att göra sin tjänst tillgänglig på Apples plattform. Inte betalar SweC 30% till Apple när vi betalar för att lägga upp en annons här på SweC?"
Snälla du, det är helt olika saker du pratar om just nu.

Kombinationen av marknadsandelen Apples App store har och dessa 30% plus att du inte får erbjuda alternativa betalningsmetoder inom appen är vad många retar sig på. Det är utnyttjandet av monopol.

Amazon tex har en monopolställning inom online handeln som gör att man som små butik som vill sälja via nätet har svårt att få den räckvidden utan Amazon som man behöver för att det ska gå runt. Men har du lyckats få fram och sälja en produkt via Amazon som går bra, kommer Amazon så småningom kräva att du kartlägger din inköpskälla samt priser. Dröjer sen inte alls länge till Amazom börjar sälja samma produkt till mestadels lägre pris och därmed utkonkurrerar dig på sin egen platform.
Sånt händer om företag blir för mäktiga genom sin marknadsbehärskande ställning.
Under denna kategori faller både Amazon och Apple på sina sätt och vis.
Apple hade inte kunnat göra som dom gör om det hade funnits alternativa app stores till iOS.

Jag har sällan varit med om någon som försvarar monopolistiska beteenden som du gör. Vilka motivationer som ligger bakom det vet jag inget om men det är så uppenbar.

Av Traumklang

Felix till korv, makaroner och spaghetti med köttfärs.
Heinz till grillad kött, korv och stekta rätter.

Men det finns mycket bättre sorter att köpa. Werder Premium Tomaten Ketchup tex.

Av Traumklang
Skrivet av mar3ld:

Jag ska rätta dig lite: Ett företag kan inte köpas utan att det VILL bli köpt, dvs att ägarna är beredda att sälja sitt företag.

Man kan dela ett företag i två, men det bör bara ske när det finns en god anledning. I princip så god anledning att ägarna till företaget själva ser fördelen för de flesta inblandade.

Jag påminner bara om Mannesmann D2 och Vodafone kampen. Mannesmann gick bra som bara den och trots allt gick Vodafone in med sin finanskraft och köpte upp aktier tills Mannesmann var historia. Hostile takeover.
Så visst kan du bli uppköpt mot din egen vilja, även när det går bra för dig.

Och ja, 30% är ganska mycket att ta bara för att ha apps på sin platform.
Det är kunden i slutändan som förlorar, för att app utvecklaren behöver plussa på det på in-app köp via Apple.

Sen är det inte alla app utvecklare som sitter hemma i egen villa i glesbygden ensamma som har en app i Apples app store som kan tåla att pröjsa 30% till Apple.
Vissa app utvecklare har anställda, betalar hyror och annat personal och infrastruktur, och dom måste se till att ROI fungerar och då är 30% att räkna bort en jäkligt stor summa skall du veta.

Andra handelsplattformer tar mycket mindre betalt.
Jag säger bara Ebay, Amazon och andra. Där rör sig avgiften mellan 5 och 10%. Apple tar det tredubbla av deras max provision.
Så visst får man tycka det är mycket med 30%.

Av Traumklang
Skrivet av Söderbäck:

Jag tänker likadant!

Likförbannat har jag en uppkopplad smartTV - och även en uppkopplad robotdammsugare i hemmet till sist ändå.

Äger varken smart-TV eller robotdammsugare och är helt nöjd utan det.
För mig är det helt meningslöst att ha "smarta" prylar i hemmet.
Lampan tänder jag på klassiskt sätt.

Av Traumklang
Skrivet av Gender Bender:

Bevis för att Copyswedes VD är en ärkefiende. Frågan är bara vilken sida av honom som är mindre ond?

https://i.imgur.com/VVivOmj.jpg

Hahaha
Är inte det skrämmande hur olik en och samma person ser ut beroende på vilken sida av hans ansikte man speglar?

Av Traumklang
Skrivet av EntropyQ3:

Mitt problem med krypto-mining är att de skapar token-of-value med vad som i grund och botten är ren miljöförstöring.
Om de hade skapat tokens-of-value med konsensus, eller genom att faktiskt skapa något av fysiskt värde hade det varit en annan femma. Men nu bränner de bara energi, och ju mer energi man bränner desto mer pengar får man.

Det är … inte bra.

Undrar bara hur mycket "value med konsensus" det är när man spelar hundratals timmar i ett spel.
Som bekant, bränner grafikkort energi där ochså. Oftast även mer än miners gör.

Jag iaf tror inte att samhället hade någon som helst vinst av att jag spelade runt 300 timmar i BF2 för några år sedan
Minar jag tokens av olika slag, bränner jag visst energi ochså, men värdet jag skapar, gör det möjligt att jag kan köpa det ena eller andra. Och det säkrar ju arbetsplatser iaf.

Hur skulle världen ser ut om banker man behöver rädda med jämna mellanrum inte längre fanns för att dom är onödiga pga crypo coins?
Och hur mycket värde/energi har brännts upp i arbetskraft (skattepengar) för att rädda dessa banker?
Kanske vår största problem är en felaktig "tokens-of-value-konsensus" snarare än miners som köper upp grafikkort.
Och så länge biltillverkare har kretsbrist iaf pga silizium brist, vägrar jag att lägga skulden på miners.

Av Traumklang

7 av 10