Inlägg

Inlägg som shirre har skrivit i forumet
Av shirre

Rings of Power är för mig höstens om inte årets höjdpunkt. Jag förstår inte alls kritiken man fått från Tolkien-nördarna där ute. Var ju samma visa när Hobbit-trilogin släpptes. Otroligt bra filmskapande som fick mig att gråta krokodiltårar. House of the Dragon har jag inte hunnit se än men den kommer förmodligen också hamna ganska högt upp. Är dock ingen GoT-fantast som många andra.

Av shirre

Gick helt ok!

Av shirre
Skrivet av UncleDirty:

Lite offtopic men satan vad synd Msn Messenger skjöt ICQ i graven, alla nya data användare förstog inte hur mycket bättre ICQ var.

Lite samma som hur Explorer skjöt Netscape i sank.

Hade varit intressant att se vart ICQ hade vart idag då det var galet före sin tid.

Minns att i princip alla som var ett par år äldre än mig använde ICQ medan man använde MSN. Man blev ju tvungen att se vad det handlade om och satan vad jag saknar "uh oh" ljudet Har nog inte använt ljud/notiser i något annat program sen dess.

Av shirre
Skrivet av Thomas:

Bra länge sedan jag körde Winamp nu. Körde det från v2 (julen 1998 och framåt). Körde foobar2000 i ett antal år, och nu de senaste åren MusicBee. Är extremt nöjd med det och lär fortsätta länge.

Också kört foobar2k i många år och har letat efter en ersättare. MusicBee ser jävligt cleant ut så jag får tacka för tipset! Det ska testas

Av shirre

Ser sjukt fram emot detta faktiskt! Hoppas verkligen att spelet blir som Blizzard announcat det hittills. Bara att det blir open world gör mig väldigt optimistisk då D3's ständiga nötande av rifts och grifts blev tråkigt efter en vecka. Hoppas verkligen att man förbereder sig med serverkapacitet inför releasen dock. Känns som att Blizzard aldrig lär sig.

Av shirre
Skrivet av Jeddan:

Man ska väl dessutom inte fritera under fläkten? Börjar det brinna drar det rakt upp i systemet och kan dessutom antända fett som sitter kvar i filtret i fläkten.

Det har du rätt i! Tänkte inte ens på det. Ännu en anledning att köpa airfryer istället

Av shirre

En bra Airfryer är det bättre alternativet om du frågar mig. Det blir otroligt krispigt och sjukt gott även om det inte friteras på riktigt och det smakar såklart inte exakt likadant som friterat heller. Däremot tycker jag att det smakar bättre.

Aldrig ägt en vanlig fritös men som jag förstått det så vill man ha en som är lätthanterlig så du kan byta eller filtrera oljan enkelt. Skulle inte rekommendera att använda den inomhus då flottet och lukten sätter sig i precis ALLT även om du har en bra köksfläkt. Det stinker verkligen.

Av shirre

Kan väl knappast kalla mig för veteran då jag inte varit så aktiv skrivmässigt men kontot och läsandet har funnits med sedan 2006

Av shirre

23400 före skatt så får ut drygt 17-18k i månaden. Jobbar som stödassistent inom Luleå kommun. Lite låg lön för det slit vi gör inom psykiatrin tycker jag men å andra sidan är man väl aldrig nöjd? Trivs med jobbet iaf och det är det viktigaste

Av shirre

Efter att ha testat Shadowlands så lovade jag mig själv att aldrig spela WoW igen. Måste dock erkänna att Dragonflight gör mig nyfiken. Revampade talents och en ny klass att spela känns faktiskt jäkligt spännande. Återstår att se ifall man förbättrar fler saker

Av shirre
Skrivet av Reiker:

Jag misstänker att 5700X är bättre binnad än 5800X så den ska klara av 65W TDP på en viss nivå. Ändrar man power limit kan man garanterat nå samma nivå som 5800X om man vill.

Det fick bli 5700X Beställde precis och nu längtar jag mer än någonsin!

Av shirre
Skrivet av Reiker:

Ska kika! Tack

Av shirre
Skrivet av Reiker:

Om man inte spelar väldigt mycket CS:GO så spelar det väl ingen roll om man har 400 fps eller 500 fps i just det spelet? Viktigare tycker jag är vilka gains man kan få i exempelvis Borderlands 3 som drivs av Unreal Engine 4. Enligt TechPowerUp så gick deras rigg från 95.2 fps med en 5800X till 136.1 fps med 5800X3D i 1440p som jag kör med som upplösning.

Jag sitter själv och överväger om jag ska köpa en 5800X3D eller en mycket mer prisvärd 5700X. Är ju i princip "end of the line" med uppgraderingar på den här plattformen, kanske kan uppdatera grafikkortet innan jag behöver byta CPU, Mobo och RAM-minne nästa gång.

PS. I 1440p så har 5800X3D 553.8 fps i CS:GO, det är 0,6 fps lägre än 5800X och 16 fps lägre än 12900KS

Du har faktiskt en poäng där. Jag tog främst CSGO som exempel då det är det spel som är känsligast (som jag spelat iaf) för vilken hårdvara man har. Spelar det rätt sällan nu för tiden så jag tror det blir en 5800X istället. Visst, jag spelar nyare spel ibland men det händer väldigt sällan och jag vet inte om 3D'n känns värd sitt pris även om den är riktigt bra i kanske främst mer krävande titlar. Jag kör allt i 1080p så har egentligen inget behov av megacpu. Däremot känner jag att jag vill ha ett stabilt system som klarar några år även i nyare spel. Det enda jag vet är att min Ryzen 2600 börjar bli jävligt trött.

Har jäkligt svårt att bestämma mig för om jag ska gå för 5600X eller 5800X. 5700X har jag helt ärligt inte ens tänkt på men kanske ska spana in den också

Av shirre

Känns som att jag hade kunnat fixa åtminstone 2 rätt till!

Av shirre
Skrivet av maweric:

Ja, anser man att den är för dyr så kan man köra på 5800X. Den har jag personligen i min primära, privata dator och är mycket nöjd med den.

Jag förstår det. Bra i tester och riktigt bra pris också Blir hur jag än gör en fet upgrade från min Ryzen 5 2600. Känner att jag inte har lika bråttom längre. Var väldigt otålig i väntan på 5800X3D men nu känner jag mig lugn och kan lätt vänta och se vad som erbjuds i kommande generation istället.

Av shirre
Skrivet av maweric:

Ska datorn främst användas till spel så hade jag nog köpt denna. Skulle jag använda datorn främst till andra saker så skulle jag överväga andra processorer ur 5000 serien.

Den kommer användas främst till spel och den presterar ju sjukt bra i nyare titlar men i spel som csgo halkar den ju efter rejält. Hade inte brytt mig jättemycket om det inte var för prislappen som jag tycker känns extremt overpriced och det är det som får mig att tveka. Känns ju mer prisvärt att gå efter en 5800X då och spara 2000kr eller till och med vänta på nästa generation som kommer i år.

Av shirre

Ouch! Är helt ärligt lite besviken att den inte presterar bättre i mindre krävande spel. Den når ju knappt över 5600X och 5800X i vissa titlar och med den där prislappen känns det inte längre lika värt det. Förväntade mig verkligen inte att den skulle vara så mycket dyrare än sina föregångare. Blev plötsligt tveksam till om det blir något köp över huvudtaget. Kanske lika bra att satsa på 5800X? Vad säger ni som är mer kunniga än mig? Värt det eller inte? Redan köpt övriga delar till updgrade så det fattas bara cpu.

Av shirre

Hur vet man att ett fiskenät är från Grekland?

Det satt sik i

Av shirre

Fan då, kunde ju sista också men stressade för mycket!

Av shirre

Känns spännande men tycker han använder lite väl stora ord för ett så nytt företag. Hoppas han kan motbevisa mig