Inlägg

Inlägg som shirre har skrivit i forumet
Av shirre
Skrivet av suzerain:

Förmodligen den mest dystopiska text jag kommer läsa idag. Vill vi verkligen att Zucken ska få ännu mer inflytande?

Man vill inte välja någon av herrarna men man måste ju om man vill använda social media.

Av shirre
Skrivet av Irregular Programming:

Ha ha, på riktigt, är du helt verklighetsfrånvänd? Lägg av med ditt outgrundliga hat när du inte ens vet varför.

Svårt att tro att en prenumeration på X kommer bli döden, är ju inte som att det inte finns prenumerationstjänster redan nu. X har redan blivit en bra mycket bättre tjänst än tidigare och det lär fortsätta så.

Nej, verkligen inte. Du tror på riktigt att vanligt folk kommer betala för att sitta och scrolla på twitter/X? Om det är någon som är verklighetsfrånvänd så är det Musk. Först lägger han till betalningsalternativ för checkmark och sen begränsar han hur mycket "vanliga" användare kan läsa och skriva per dag? Han har tagit sikte på avgrunden sen dag 1. När Threads blir tillgängligt överallt så kommer folk byta till det. Visade sig ganska jävla tydligt direkt det släpptes och det har fortfarande fler användare per dag än vad X har.

Av shirre

Musk är verkligen döden själv för allt han rör. Jag hoppas verkligen att Threads kommer till Sverige snart.

Av shirre
Skrivet av Hulle:

Jag spelar också på mobilen. Men jag spelar inte stora konsolspel med raytracing osv på mobilen. Gör folk det? Jag tror "mobilspelande" främst är wordfeud, clash royale osv...

/hulle.

Det har växt enormt mycket senaste åren och även om många spelar liknande spel som de du nämner så finns det bra mycket mer än så. Det är ett roligt tidsfördriv att spela på telefonen

Av shirre
Skrivet av first:

Vad tycker du är så mycket bättre? Det är i princip enbart zoom kameran som fått en upgrade. Huawei kom med periscopelins 2019.

Apple är verkligen något man kör på för utmärkt mjukvara, cpu och batteritid. Det andra är förlegat dessvärre.

/iPhone 14

Simpliciteten och möjligheten att välja hur man vill fota. Många fotografer och videografer kommer förmodligen att välja telefonen bara för det. Säger inte att tekniken i sig är ny men iPhone är kända för att ha bra mjukvara också. Inte använt iPhone själv sedan 5-serien men jag blev helt enkelt imponerad för att den för en gångs skull kändes påkostad, även utvändigt. Tycker att Apple återanvänder i princip allt från tidigare generationer (och säkert nu också, som sagt ingen iPhoneanvändare) men mitt första intryck var positivt. Med det sagt så väntar jag fortfarande på vad Pixel 8 pro kommer ha att erbjuda

Av shirre

Första gången jag blir imponerad av en Apple-presentation. Pro-modellen verkar sjukt påkostad och den kommer nog bli populär. iPhone har redan bra kamera men det blev nu ännu bättre

Av shirre

Aj, det här sved. Varit så taggad på att skaffa en Pixel 8 men nu känns det inte lika skoj längre. Får kanske kika på en Pixel 7 pro istället om dessa priser stämmer.

Av shirre

Kollade på regnet och drack öl. Sämsta sommaren någonsin faktiskt. Var en vecka nere hos syrran i Stockholm men det regnade där också. På 4 veckors semester tror jag att jag fick kanske 5 dagar utan regn Riktigt trist då jag föredrar att vara utomhus under semestern.

Av shirre

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves. 7 av 10
Guardians Of The Galaxy Vol 3: 7 av 10
Tetris: 8 av 10

Ganska sällan jag ser film nu för tiden men under Augusti månad har det blivit 3 st hittills vilket jag nästan blir lite stolt över

Av shirre

Den enkla lösningen är att betala för Premium. Värt varenda krona. Har lite svårt att förstå varför folk är så snabba på att gnälla på Youtube. De har dominerat marknaden sedan start och det är inte gratis att driva heller. Klart det måste in pengar på något sätt. Betalas ju ut en jävla massa pengar till kreatörer också. Folk spenderar ju typ mer tid på Youtube än på alla streamingtjänster tillsammans.

Av shirre
Skrivet av SUMITOMO:

I vanlig ordning kommer TV4 Play finnas tillgänglig utan extra kostnad och kommer fortsätta erbjuda underhållning och nyheter med traditionsenliga reklampauser.

Skrivet av joakim99:

TV4 play är väl fortsatt gratis?

Jag tolkade det som att utbudet kommer bli kraftigt reducerat med tanke på att man får tillgång till kanalerna som på tex svtplay med betalabonnemang. Återstår väl att se hur det blir på måndag

Av shirre

Det är ju helt sjukt om man måste betala 59kr/månad för att kunna se tv4play och ändå inte bli av med reklamen. Visst, adblockers finns men tv4 brukar vara ganska duktiga på att blockera dessa. Fördelen för mig är väl att farsan som hockeytok ändå kommer betala för Total så jag kan snylta lite

Av shirre

Haft den funktionen i browser i snart 2 veckor men har inte märkt någon större skillnad. Vet inte om det verkligen varit aktivt. Återstår väl att se

Av shirre

När telefonen blir seg, går sönder på något sätt eller när batteriet irriterar mig så pass att jag känner att jag behöver en ny. Appar och funktioner lockar mig inte lika mycket då jag inte är särskilt avancerad när det gäller användandet. Min OP7 som jag köpte när den släpptes fungerar bra än men har redan nu bestämt mig att byta till Pixel när 8an släpps Ibland är det bara kul att uppgradera även om det är onödigt!

Av shirre

Härligt! Ska aktiveras på en gång

Av shirre
Skrivet av exroz:

Efter att man totalt misslyckats i ett quiz där man skulle gissa ljudkvalité, så bryr jag mig inte längre alls om musiken är i 128 kbit/s mp3 eller högre. Jag hörde uppenbarligen ingen skillnad trots helt okej lurar. Tror knappast jag är ensam om att inte höra skillnad. Bitrateindustrin lever gott på placebo.

Testet: https://www.npr.org/sections/therecord/2015/06/02/411473508/h...

Kul grej! Fick 4 av 6 rätt och det var ganska tydligt för mig i dessa exempel. Ljudet är ofta klarare och "krispigare" med min setup åtminstone. Det kan dock vara väldigt svårt beroende på musikgenre och sådant. Det är nog lättare att höra en skillnad när du lyssnar på musik dina öron är "vana" vid. Klassisk musik hörde jag absolut ingen skillnad på.

Av shirre
Skrivet av trudelutt:

Intressant, länken till iranintl.com säger att det tydligen regelbundet kommer häpnadsväckande löjliga påståenden om högteknologi uppfunna av olika iranska institutioner. Håller landet på att bli som Nordkorea eller är det något sätt att lura till sig pengar av staten eller något annat?

Som halviranie är det hysteriskt roligt att läsa om deras framgångar Min favorit är när man under pandemin hade utvecklat teknologi som dödade viruset och det fanns självklart inga fall i landet.

Av shirre
Skrivet av Finkelzvin:

Aldrig hört talas om postboxar som står utomhus? Alla jag stött på har varit inne i butiker.

Att ha dem utomhus låter allmänt ogenomtänkt.

PostNords paketboxar står utomhus i anslutning till butiker eller andra byggnader. Inte som Instabox och BudBee som är inne i butiker. Nu vet jag inte om alla PostNords paketboxar står utomhus men jag tror det är det vanligaste.

Av shirre
Skrivet av BergEr:

Skrev det för du verkar inte förstå vad nyheten handlar om och pratar om helt andra saker.

Läs på lite, t.ex Jumpcuts kommentar om ämnet.

Vadå helt andra saker? Jag skrev vad jag tycker om PostNords paketskåp och jämförde det med Instabox och BudBees skåp som fungerar som de ska. Måste väl få skriva min åsikt även om det inte är en direkt kommentar till artikeln? Det är relaterat till det. Jag bor inte i Stockholms innerstad så jag är inte drabbad av det som händer. Paketskåp finns ju runt om i hela landet, därav min kommentar.

Av shirre
Skrivet av boibo:

instabox och budbee går ju ihop, så snart finns bara 1 av dom.

Posten skiljer sig från dessa två genom att stå på "kommunal mark" och inte i butiker osv som dom rödgröna gör.

Jaså, det visste jag inte. Är medveten om att PostNords paketboxar står lite överallt men mina erfarenheter har bara varit negativa, därav mitt inlägg. Ser nu att det verkar ha förbättrats något sedan jag senast använde tjänsten så det är ju bra. Tidigare låg paketen kvar lika lång tid som hos ett ombud vilket gjorde att paketboxarna nästan alltid var fulla och PostNord hade inte heller koll på om det var fullt eller inte vid leverans så man fick sig en negativ överraskning genom att få hämta på ett random ombud som inte är det närmaste. Har även varit med om en paketbox som stod full och mitt paket trillade då mellan stolarna och jag fick ingen uppdatering alls om var det var. Ringde PostNord som inte heller kunde spåra var det hamnat. Det visade sig att skåpet inte alls var fullt och att mitt paket levererats dit men jag fick aldrig någon notifikation. 1,5 månad senare kom det upp och då var det jag beställt totalförstört då det var mitt i vintern.