Inlägg

Inlägg som shirre har skrivit i forumet
Av shirre

Fick den att gå från att roasta mig till att ge mig middagstips och önska mig en trevlig dag. Vet inte varför men jag känner mig lite stolt.

Av shirre

Riktigt vacker trailer som gjorde mig taggad på spelet även fast jag äger men aldrig spelat första upplagan. Varför vet jag inte då jag och syrran älskade att spela SimCity när vi var små.

Av shirre
Skrivet av tintinj:

Sitter så sällan vid datorn som inte står vid TVn så ljud har aldrig varit intressant att lägga pengar på där men för ett litet tag sen köpte jag ett par Logitech Pebble v3 som jag är jättenöjd med, kunde ha behövt en sub också för mer bas men annars är det bra för det lilla jag sitter där. Och rätt fina tycker jag de är med

<Uppladdad bildlänk>

Blev glad av att se din fUnc surface 1030 Minns tiden då den var "the shit" så att säga.

Av shirre

Jag har en väldigt simpel setup med Sennheiser HD598 (första brunbeiga versionen) och en Sabaj DA3 DAC. Länge funderat på att testa något annat men jag är så van med ljudbilden från Sennheiser så jag tror allt annat skulle kännas fel. Hade HD555 före som är väldigt lika. Börjar nog bli 15 år som jag haft HD555 och HD598. Time flies!

Av shirre

DB rekommenderas starkt! Något dyra men otroligt bra kvalitét och smart design. Har själv en 30L The Hugger som jag främst använder som handbagage när jag reser men den går att använda till mycket annat också. Enda nackdelen är väl kanske att den är väldigt stor men det finns andra kanonbra alternativ till det behov du beskriver.

Om jag var du så skulle jag kika på DB's Essential och Ramverk.

Av shirre

Visst att störningar kan uppstå men det här känns väldigt överdrivet. Jag har varit med om statiska störningar i ljudet för typ 20 år sedan men det känns inte som ett problem längre. I mitt fall var det förmodligen något fel på moderkortets interna ljudkort då det löstes genom att köpa ett externt ljudkort

Av shirre

Har inga problem alls att betala för Youtube Premium faktiskt. Tittar mer på Youtube än vad jag gör på mina 4-5 streamingtjänster tillsammans. Att Youtube faktiskt är gratis att titta på är fan lyx om ni frågar mig.

Av shirre

Förstår inte varför man har det behovet. Vad får man ut av det? Det är ju knappt några skillnader från generation till generation heller. Min OP7 inköpt sommaren 2019 fungerar då fortfarande klockrent och jag har inga planer på att byta än. Tror inte jag använder telefonen lika mycket som många yngre som inte alls kan slitas från den men jag har fortfarande en batteritid på 1-2 dygn vilket är perfekt.

Av shirre

Dessa ser riktigt spännande ut faktiskt! Jag använder inte trådlöst särskilt ofta men när jag väl gör det så vill jag ha något som sitter bekvämt och som har bra ljud. Mina Sennheiser HD450BT erbjuder tyvärr inte det förstnämnda. Så extremt obekväma hörlurar.

Av shirre
Skrivet av SiRai:

Okej. Nu har ju dock Sverige hotats med just denna typ av attack sen koranbränningen och är nu även bekräftat att det är pga det.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/EQzrm2/ryska-och-turkisk...

Ja man nyttjar den situationen för att få extra mediauppmärksamhet. Putin hotar ju länder lika ofta som han byter underkläder så situationen i stort är inte alls något nytt. Direkt man har åsikter om vad Putin gör och hur han gör det så hotas det med krig eller invasion. Kränkningen av Svenskt luftrum, misstankarna om Ryska ubåtar, hoten kring att Gotland ska tas över. Det tar aldrig slut.

Av shirre
Skrivet av martinot:

Är det verkligen så stor skillnad mellan nationalsocialister och kommunister? Bägge är ju antidemokratiska imperialister och elitistiska diktaturer som liknar varandra mycket. Precis som Putins regim och Ryssland i dag.

Nu vill jag inte svara för någon annan, men jag tycker man se en tydlig likhet mellan hur Ryssland, Kina och Nordkorea opererar. Både gällande sin imperialism, men även (för att komma lite mer on-topic) gällande sin cyberattacker mot resten av oss demokratiska stater.

Ryktet att Zelensky skulle vara Nazist är endast ett narrativ som Ryssland försöker sprida i sin propaganda för att berättiga sitt krig.

Vill man lära sig mer om Putins verkliga ideologi (skulle inte heller kalla honom kommunist), så tycker jag detta är en mycket välgjord sammanfattning:

https://youtu.be/sdFtqa54TuM

Exakt. Detta har förekommit även mot Sverige innan under kriget, och mot många andra demokratiska stater, men generar väl inte alltid lika mycket clicks i media. Sedan är väl dock omfattningen lite större nu.

Att Turkiet och Ryssland samarbetar, även tillsammans med Ungern, emot oss demokratier i väst är inte heller något nytt.

Precis som du säger så är det inget nytt. Man gillar bara att utnyttja mediala händelser

Av shirre
Skrivet av SiRai:

Okej. Nu har ju dock Sverige hotats med just denna typ av attack sen koranbränningen och är nu även bekräftat att det är pga det.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/EQzrm2/ryska-och-turkisk...

Vi har hotats bra längre än så. Att nyttja koranbränningarna är bara ett sätt att dra till sig mer uppmärksamhet. Det här har absolut ingenting med kränkta muslimer att göra. Om inte Turkiet hade drabbats av den hemska jordbävningen så hade det här fått ännu mer uppmärksamhet vilket är precis vad Ryssarna vill.

Av shirre
Skrivet av SiRai:

Då hade väl övriga länder som också stödjer Ukraina drabbats, Finland och Norge bl.a. Att attackerna kommer från Ryssland är mycket möjligt, men då handlar det mest troligt fortfarande om kränkta muslimer, bosatta i Ryssland då?

Det är fler länder som blivit utsatta sedan kriget började så det är inget nytt. Bara att Svensk media inte rapporterat om det förrän nu.

Av shirre
Skrivet av SiRai:

Nu är det ju pga av kränkta religösa fanatiker.

Som jag förstått det så vill man bara få folk att tro det, därav "Anonymous Sudan" även fast det är ryssar som ligger bakom det hela. Attackerna sker nog snarare pga Ukrainastöd och NATO-ansökan.

Av shirre

Klart man hjälper till!

Av shirre

Jag som många andra gör 90% av gångerna mina köp online. Här i Luleå finns det en stor Mediamarkt och Elgiganten Megastore mitt emot varandra vilket kan tyckas lite dumt. Minns inte om jag någonsin köpt något från Mediamarkt utöver något småköp när man gått in och kollat men Elgiganten går alltid före om man nu vill handla i fysisk butik Får se ifall det blir någon skillnad när Power tar över.

Av shirre
Skrivet av Segafreakone:

Dom skulle skapat en mobil i samma format! sålt den som musikmobil
Tyckte den såg lagom stor ut för att fungera som mobil för mig!

Jag tänkte exakt samma sak. Varför skulle någon vilja gå runt med 2st telefonliknande saker? Det känns otroligt bökigt. Finns ju inte en chans att den där kommer sälja bra för det priset heller. Finns ju billigare telefoner

Av shirre

Helt ok!

Av shirre
Skrivet av pre-dator:

Kul att någon rekommenderat Severance! Hör inte så många prata om den. Jag plöjer inte så många serier, men anser att denna är något utöver det vanliga. Vissa jämför med Lost, har bara sett delar av den men kan förstå liknelsen. Fast Severance känns otroligt mycket mer genomtänkt, åtminstone årets tips. Lite framtid i dåtid, dystopisk thriller, dramamysterie, smakfull humor, jordnära sci-fi.
Jag är ingen Tolkien-nörd, och skulle inte förringa kritiken till det. Vacker och underhållande, absolut, men verkligen inte bra filmskapande. Generisk handling fylld med klichéer och tropes, sminkad som Sagan om Ringen. Någon sa att skribenterna är i princip helt oerfarna enligt IMDb, men har inte kollat upp det själv.

Mängden gånger som någon:

  • Precis ska dö men räddas i sista stund av att någon dödar attackeraren

  • Fejk-dör

  • Slutar svinga sitt vapen 1mm från motståndaren pga att någon skriker stopp

  • Ska gå själv på uppdrag när någon utbrister: "Jag följer med dig!"

Spoilers:

Fler exempel:

  • Den löjliga textpassagen från Southlands till Mordor

  • Lämnar en borg för att gömma sig i en krog, och "minerar" hela tornet på minuter

  • Alla som sett LOTR-trilogin vet att Isildur lever, varför göra en cliffhanger med att han är död?

  • Bygger upp en story om Isildurs syster för att sedan släppa henne helt

  • Varför var svärdet en så stor sak när det enbart verkade vara för att öppna dammen med vatten? Bygg vidare tunneln istället. Handlingen om magin när människor använder det verkar de släppa.

Dold text

En av alla reaktionsvideor: https://www.youtube.com/watch?v=9POcNCMlP_s

Respekterar dina åsikter även om jag inte håller med dig i allt. Visst var mycket av det förutsägbart men man får ju tänka på att Tolkiens värld redan är så utforskad så det är otroligt svårt att göra något helt nytt av det också. Man vill ha anknytningar samtidigt som man vill introducera nya karaktärer och liknande och det tycker jag att man gjort riktigt bra. Kan hända att om jag ser den igen så lägger jag märke till allt det du nämner.

Jag var så inne i avsnitten när jag såg serien så jag lade inte märke till eller tänkte på allt jag borde ha förstått. En blandning av hype och längtan mest troligt. Jag njöt mest av att få se något Tolkien-eskt igen Vissa glapp i storyn räknade jag faktiskt med då man redan vet att det blir minst 5 säsonger av serien.

Och ja, det stämmer att skaparna är oerfarna fans som på något jävligt coolt sätt (om du frågar mig) fick igenom sina idéer. Tycker det är riktigt coolt att gå från det till att få skapa världens hittills dyraste serie. Vet inte i vilken grad dessa två är involverade i själva skapandet men idén och manuskriptet kommer därifrån.

Av shirre
Skrivet av Kilroy:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Krokodilt%C3%A5rar

Jag tror inte det var det ordet du tänkte dig att använda?

Haha nä det blev nog lite fel där helt enkelt