Inlägg

Inlägg som tintinj har skrivit i forumet
Av tintinj

Helvete vad Schibsted har totalförstört funktion och upplevelse på så många svenska sidor som de köpt upp och bestämt sig för att montera ner allt bra som gjorde det till vad det var. Nya Prisjakt är totalt idiotiskt och inte i närheten av lika bra för användaren som den gamla versionen var. Då allt fungerade vill säga, de har ju uppenbarligen systematiskt och medvetet skapat fel i koden så funktioner inte längre riktigt fungerat och tagit bort sånt som varit omtyckt av användarna JUST för att tvinga dem till nya skitjakt. De borde fan skämmas för allt svenskt på nätet som de totalförstört. Men så är det ju inte ett svenskt bolag och de skiter väl i vår användarupplevelse.

Av tintinj

Inget intresse i närheten?

Av tintinj

Ja ibland är det detaljerna som vinner lycka till med sökandet

Av tintinj
Skrivet av firstofmay:

Testat med oriusbaggar/tripsrovkvalster?

Nej det är något jag läste om bara, inte blivit att köpa och prova och sedan har jag glömt bort det alternativet. Kanske är dags att göra ett försök! Tack för tipset!

Av tintinj
Skrivet av Dennis Lu:

Kan du tänka dig att släppa den för 3200kr?

Det skulle jag kunna tänka mig vid snabb och smidig affär

Av tintinj
Skrivet av Lidodido:

/s betyder att stycket var sarkastiskt.

Alltid lär man sig något nytt, det var inget (utbrett i alla fall) sätt att visa att man var sarkastisk när jag var yngre så jag har aldrig vetat det. En del avslutar ju med / och sedan sitt namn så det var något i den stilen jag förmodade att det var.

Av tintinj
Skrivet av ChaosClocker:

Går det bra för AMD 10 år senare betyder väll de att intel inte gjorde något fel?
/s

Menar du att det ska vara fritt fram att begå grova brott och gå fri om det "går bra" för offret långt senare? Jomentjena

Av tintinj

Sänker till 3500 kronor

Av tintinj
Skrivet av medbor:

Det vi läste och till slut förstod var att de bor lika många i jorden som är synliga på blomman. Ett jäkla jobb helt klart, men vi fick bort våra till slut

Strayflaska med såpa var en bra sak

Vad surt men bra att ni lyckades bli av med dem
Undrar om man kunde ha lite såpa i vattnet när man vattnar och på så sätt dränka dem i jorden...är vattenutspädd såpa skadlig för växters rötter tro?

Av tintinj
Skrivet av dodie:

Trips är ett jäkla skit. I feel you. Om du vill vara lite halvful och vågad, så kan jag tipsa om att det är inte alla länder och webshoppar ännu som förbjudit de "förbjudna" medlen :D. Jag lyckades hitta en irländsk trädgårdsbutik som inte hade något problem med att skicka förbjudna medel till Sverige, så jag passade på och köpte 3 flaskor "Provanto Bug killer". Som funkar rätt bra mot dessa skitdjur. Jag har fortfarande trips som dyker upp lite då och då, men då tar jag fram sprayen (sprayar utomhus). Det blir aldrig lika illa som det var i början, när dom var överallt.

Tack, det får man fundra lite på
Ja de är jobbiga, speciellt när de medel på svenska marknaden som framhåller sin effektivitet mot just trips är helt verkningslösa så får man täka i nya banor. Kanske gör jag ett försök först att slänga allt utom mina bladkaktusar som får vara någon annanstans över vintern och se om man blivit av med dem tills våren. Kaktusarna har med sticklingar gått ner i min släkt sedan 1800-talet så det vore väldigt tråkigt om de dog ut helt och jag är den ende som har några sticklingar kvar.

Av tintinj

Jag har väldigt länge haft problem med trips som attackerar mina gröna växter framför allt och speciellt mina nattblommande bladkaktusar (inte säker på vad för sort) och jag är nära att bara tömma lägenheten på alla växter för att försöka bli av med dem. Jag har provat såpavatten och dusch men det hjälper bara för stunden och så kommer de tillbaka. Jag har provat (eftersom alla effektiva medel blivit förbjudna) SB Plant Invigorator and bug killer som jag läste mig till skulle vara någorlunda bra för att bli av med just trips och göra växterna mer motståndskraftiga mot dem. Det var det inte så klart. Det är skitsurt och jag är utan idéer, att duscha alla mina växter dagligen är en omöjlighet.

Ville bara skriva av mig
Ha en bra vecka!

Av tintinj

Måste bara fråga nåt jag undrar över så jag kan sluta fundera. De här badges med "år" och olika färger, på min står det 14 och min är lila och jag kommer inte ihåg om och när jag unlockade den. På några står det extra text om grönt för att kontot skapats under första året som Steam kom online men det verkar bara vara vissa som skapats inom någon vecka eller nåt efterdet gick online.

Min bild är tidigare i tråden, har konto som jag skapade 5 november 2003

Av tintinj

Känns som att det snart kommer behövas lagar mot att begränsa något digitalt bakom betalväggar och liknande. Jag förstår att det på många platser just nu behövs för att de ska gå runt men det gör mer och mer att kunder inte äger något som de köpt och fortsätter det så kommer normala konsumenter att stå helt utan äganderätt till något i framtiden. Fastän vi betalat för det. Och när företaget som skapat produkten går under (det gör de flesta till slut) eller vill sluta underhålla sin produkt så stjäl de vår rätt att använda den.

Det här är och har länge varit HELT FEL väg att gå och köper man en produkt så äger man den och ska kunna göra vad man vill med den.

Av tintinj

5 November 2003 skapade jag mitt konto
När släpptes det?

Av tintinj
Skrivet av pine-orange:

Du missförstår. Ett mål med tävlingar är just att attrahera nya medlemmar.

Det är inte enda möjliga alternativet. Ett företag/forum som tycker om sina medlemmar kan vilja göra saker för dem jut för att visa att de värdesätter medlemmarna. Vad vore det här forumet utan sina medlemmar? Och då menar jag inte någon som skapar ett konto för att snika sig in i en medlemstävling på forumet/hemsidan.

Jag förstår hur du tänker, men det är inte enda alternativet och borde inte vara förstahandsvalet om man tycker om medlemmarna som väljer att bidra utan att det ska behöva lockas med något. Däremot är det ju inte min sida så jag har ingen rätt att bestämma regler, jag har dock rätten att ha min åsikt.

Av tintinj

Att använda AI och ta fram ett tävlingsbidrag kan jämföras med att hyra en rallyförare som kör sin egen bil i ett race och så vinner man själv tävlingen för att man ju har varit sååå konstruktiv och skicklig på rally. Hur bra eller dåligt jobb en AI gör är oväsentligt, det är att det ens är tillåtet att ta så extrema genvägar och fortfarande bli bedömd på samma sätt som någon som faktiskt skapat något själv. Tänk om en fototidning (låt oss säga National Geographic) har en naturfototävling och en person inte tar egen bild utan kontrakterar någon att ta ett foto där de bara säger ungefär hur de vill ha fotot, och så vinner de tävlingen med allt vad det innebär. Skillnaden i tävlingen här på sidan är att ett datorprogram får ungefärliga instruktioner men personen som lämnar in bidraget har inte lagt ner någon kreativitet att tala om. Har då personen som lämnar in bidraget vunnit eller är det AI:n som ska få vinsten?

Dåligt är bara förnamnet, sen kan man spy minst lika mycket galla på att tillåta nyskapade konton att vara med i tävlingar som klart riktar sig till forumets medlemmar och inte på folk som ser att det är en tävling och DÅ väljer att skapa ett konto.

Se då till att man måste vara medlem i en vecka innan man ens kan posta ett inlägg och minst en månad innan man har tillåtelse att göra bidrag till tävlingar. Men det är ju inte som saken handlar om (medlemmars möjligheter utan att utomstående kan komma och ta kakan) utan det är PR för företaget som har tävlingen och nya medlemmar för forumet. Inget är att ge de trogna medlemmarna chansen även fast både sweclockers och företagen som sponsrar försöker få det att låta som. Man kan annars vara ärlig och ha en tävling där man säger att man gör det för att få fler medlemmar och har en sponsor för tävlingen, där nya medlemmar kan få någon liten fördel mot äldre medlemmar. Jag har aldrig förstått det här med att kalla en gris för annat än en gris (menar inte att kalla någon gris, det är ett uttryck) bara för att göra den mer attraktiv.

Av tintinj
Skrivet av Javis:

Värdet av den tid som de flesta spenderat i denna tråd lär ju motsvara flera års förbrukning av spagetti.

....ta en rejäl näve så det inte blir för lite, det som blir över får ätas nästa dag...

Jag har läst varenda inlägg och jag äter tagliateller om jag ska äta pasta. Inte ätit de där pastamaskarna på årtionden haha

Skrivet av joakim99:

Kan vara bra att äta lite grönsaker också kanske?

Grönsaker är för losers

Av tintinj

Nästan oanvänd HP 15s-eq2004no Ryzen 5

Säljer en laptop med Ryzen 5 5500U, 8gb ramminne och Radeon RX Vega 7-grafik.
Ram går att uppgradera till max 32 gb enligt info jag hittar.
Den blev min efter farsans bortgång tidigare i år.
Jag har installerat nytt windows och det är bara att tuta och köra.
Laddaren finns, kartongen hittade jag inte.

Skickas inte, vid smidig och snabb affär finns liten prutmarginal.

Läs hela annonsen här

Av tintinj

https://media.giphy.com/media/WtOkaikiwaR87ZvAFH/giphy.gif

Av tintinj

Jag röstade men avstår från att kommentera i tråden.