Inlägg

Inlägg som tintinj har skrivit i forumet
Av tintinj

Firefox - vill kunna dubbelklicka tabs bar för att öppna ny tab

Hej, jag har alltid haft det så att en ny flik/tab öppnas när jag dubbelklickar på min tabs bar men det fungerar av någon anledning inte på nyare versioner. När jag dubbelklickar på tabs bar så ändras firefox-fönstret från fullskärm till icke-helskärm (kommer inte på vad det heter) och det gör mig tokig. Går det att ändra det på något sätt?

Av tintinj
Skrivet av Olof_von_Knorring:

Att dömma av ditt påhopp var det visst en öm tå att försöka nyansera debatten. Det blir ju lätt så när dogmatiker ombeds tänka i nyanser.

Jag tolkar dig som att du håller med om det kloka i att inte sila mygg och svälja kameler, och att vi framförallt bör lägga energin där det gör mest nytta dvs genom att bearbeta Kina.

Då tolkar du mig fel. Vi borde kunna göra fler än en sak, men det kanske är för mycket begärt från den hjärnslöa delen av befolkningen som anser att man bara kan göra EN sak och det är att skylla allt på de som just NU står för den största utsläppsmängden, och som tycker att vi i Sverige ska slippa vara med på den gröna omställningen för att vi just nu är en utsläpps-piss i havet.

Jag vet vilka som är emot allt vad klimaträddningsåtgärder heter, som vill ha så billig bensin och diesel som möjligt och att de ska kunna köra för alltid med det bränslet. De som lyssnar på sådana som minskar ner problemen som vi skapat och som vi står inför just nu. Jag är långt ifrån en miljömupp men inte fan är jag så trög att jag inte förstår vad som håller på att hända. Forskning är vad folk ska lyssna på och inte bloggare, youtubare och swishjournalister. När någon vill att man ska sända dem pengar för att "mainstream-media är dumma mot mig" så borde alla förstå att de inte kommer med fakta baserad på verkligheten.

Av tintinj

Logitech Dinovo Edge, superbt både i använvning och framför allt kvalitet. Aluminium och tjock stadig plast. Inbyggd musplatta som när man vant sig funkar utmärkt. Jag har haft mitt till soffsurfning sedan det började säljas i Sverige 2006 och mitt haltar på någorlunda fortfarande, fast det börjar få lite utslitningsskador efter alla dessa år får jag erkänna. Batteriet håller inte lika bra som från början men det klarar daglig användning i åtminstone 4-5 dagar utan att behöva laddas.

Minus
-Eget laddningsställ, hade gärna haft något liknande Qi eller USB
-Inga bakbelysta tangenter (bortsett från Fn-tangenterna)
-Slutat säljas för hundra år sedan
-Ingen värdig efterföljare

Jag hade även nu betalat 1600:- + inflation för ett nytt tangentbord som är av samma kvalitet som detta men det verkar inte komma, jag har letat i flera år nu och är glad för varje vecka som detta fortsätter fungera.

Av tintinj
Skrivet av Olof_von_Knorring:

Om du på knä klipper din gräsmatta med en hand-sax för att du bryr dig så mkt om att göra den fin och grannen samtidigt står och tömmer sin latrin så det rinner ut över din gräsmatta, skulle du säga att ditt gräsklippande var en rimlig användning av din tid om ditt mål är att ha en fin gräsmatta. Eller borde du lägga energin på att få din granne att ändra sitt beteende?

Jag förstår inte varför folk på det här forumet försöker green-washa Kina?

Ja för man kan ju inte göra två saker samtidigt, eller hur? Man behöver ju inte vara korkad bara för att man tycker att andra kunde göra mer än en själv kan. Om vi vägrar ändra oss så ska ingen annan behöva det heller, vi har mer än ett helt århundrade spytt ut avgaser när ditt exempel Kina inte varit den största bidragande faktorn på långa vägar. Men visst, lev under din sten och titta bara ut när du vill klaga över att vi i Sverige behöver ändra våra levnadsvanor.

Av tintinj

Medborgare i alla länder som är mindre utsläppare än Ryssland, USA, Kina och Indien kanske skulle tänka lika snett som många i Sverige som tycker att "vårt lilla land ju inte gör nån skillnad så varför ska vi behöva vara med och bidra?" Antar att det är just de här som ser medmänsklighet som ett fult ord, skatter som något dåligt och Trump som en gud i orange änglahår.

Haha, man börjar fundera på vad folk börjat äta för dåligt när så många tänker till nästippen och inte bryr sig om något längre bort. Och om man inte förstår det dumma med det egoistiska sättet att tänka så kan man ta ett steg tillbaka till verkligheten för ingen annan är er mamma och ska behöva förklara för er hur verkligheten fungerar.

Av tintinj
Skrivet av Hinget:

Fattar inte riktigt hur man kan kalla denna Acer för en sparkcykel? Hur ska du "sparka" med denna? Har du kollat in bilder på den?

Den är nästan identisk med en sparkcykel bortsett från elmotorn, där har du hur. Och det finns inget på bilderna som visar att det skulle vara något svårt att göra sparkrörelse på den här leksaken.

Av tintinj
Skrivet av Nasso:

Då har vi väldigt olika definition av en spark. Bör man inte kunna ha en fot på en spark och "sparka" med den andra?

Detta är snarare någon form av "ståmotorcykel i miniformat utan sadel". Vet inte vad man kallar det men tycker själv att scooter låter mer rätt än spark iaf.

Det får du tycka om du vill
En scooter för mig är en sån där moped som man sitter på en lång mjuk sadel och har fötterna ihop mellan sadeln och styrstången. Om du har sett en sparkcykel någon gång (osäker på hur gammal du är) så vet du att elsparcyklarna ser nästan identiska ut bortsett från att det finns en elmotor som kan stå för "sparkkraften".

(bild lånad från www)

Sen finns det ju snöscooter, också med en sadel att sitta bekvämt, och så finns ju vattenscooter med samma koncept.

Av tintinj

En spark, inte en scooter i mina ögon.
En scooter är t.ex en Vespa.

De här sparkcyklarna är så töntiga ändå, och när Sverige satt maxeffekten till 250W på "elmopeder" och dessa löjliga skapelser så känns det ändå som bortkastade pengar. Borde kunna vara minst det dubbla, högre maxhastighet(på mopederna) och större batterier så de blir brukbara för annat än att rulla omkring på stan och se ut som ett fån.

Av tintinj

Att ha en hyfsat snabb brevleverans i ett i-land är väl förr fan en självklarhet. Det borde förstatligas och de pengar som behövs ska det få kosta. Och högsta chefen borde inte har hög lön, det är inte nåt innovativt techbolag. Bastjänster som post är en rättighet i ett i-land och det minsta man ska förvänta sig. Postbolaget ska inte söka vinst eller att gå jämnt ut, det är lika viktigt som vård. Om något så borde de istället dra ner på kostnader genom att effektivisera allt vad tjänstemannaarbete är.

Av tintinj
Skrivet av gothenburg:

Ja, snabb är den inte. Hade ju fLauncher ett tag efter att Telia sagts upp, men allt laggade ihop så hittade någon annan nu.
Jag är bara glad att jag fick den gratis.

Ja gratis kanske den kan vara värd på sin höjd, jag betalade ju 999 för den. Ett stort L i pannan på mig kan man säga. Kopplade in den gamla Arris och den visar bättre bildkvalitet än den här skiten, det kan man tydligt se om man jämför kanalikonen i högra hörnet på kanalerna bland annat.

Av tintinj

Jag gjorde misstaget att köpa den här, lockades av 4K och att den skulle vara rapp och sånt. Fick hem den idag och kopplade bort min Arris (som ju inte har toppenkvalitet direkt, och man sitter med en uhd-tv) och satte upp min nya box, loggade in och fick se att det var exakt samma som på mobilen.

Jag köpte den i tron att det var en TeliaTV-box precis som Arrisen, som enkelt visade deras TV-utbud. Nu hamnar man i den förbannade menyn hela tiden och den startar inte heller till TV och den kanal som var när man stängde av den. Kvalitén på denna (4K) var inte heller mycket att hurra för och jag var säkert 20-30 sekunder efter vad Arris-boxen var. Jag tycker att Telia inte gör det tillräckligt tydligt att det är deras app "Telia Play" som är det man får i hårdvaruform och inte en uppgradering mot deras Arris. Jag kunde ju lika gärna köpt en Chromecast för en hel del mindre pengar än den här onödiga prylen.

Av tintinj

Annonsen är avslutad

Av tintinj
Skrivet av larsohlsson:

Hoppas det går bra, tänk på att detta kort är väldigt strömhungrigt, tror det ligger på 250w och behöver 2 st 8pin strömkablar.

Får du det att fungera så kommer det klara de flesta spelen, det är mitt huvudkort, tar som sagt allt förutom raytraciing och Starfield (men det är ju en styggelse om något...😅)

Ja det var något jag inte ens tänkte på haha, får se hur det står till med nätaggets kapacitet och kablar. Annars får jag leta nåt billigt begagnat i värsta fall tack för varningen

Av tintinj

Tack allihop för en större respons än jag trodde jag skulle få <3 jag litar på er kunskap
Meddelande skickat till filipandre och jag håller tummarna för att det blir ett köp.

Av tintinj

Önskar köpa ett hyfsat grafikkort för 1500 kronor

Jag har velat köpa en ratt och spela racingspel och köpte ett par spel under rean på Steam i slutet av förra året. Nu sitter jag med problemet att jag inte har ett grafikkort, bara en Ryzen 5600G APU som inte duger till mycket när det gäller spel

Ett grafikkort för lite lätt spelande söker jag och min budget är 1500 kronor. Det mest uppskattade vore något RTX eller AMDs motsvarande i prestanda. Nåt som är kraftigt nog att köra lite nyare racingspel med hyfsad grafik. Är det någon som har ett bra grafikkort liggande som inte används så skulle det verkligen göra min dag!

Läs hela annonsen här

Av tintinj
Skrivet av mpat:

Om du tittar internationellt så är det definitivt så. Prime var från början ett abonnemang på gratis frakt, och i länder som haft Amazon länge så används det också så. De kunderna kommer nog inte att säga upp det över detta. I Sverige tror jag kanske att folk har det mer för video-delen? När det lanserades i Sverige så fanns det i princip bara The Grand Tour, eftersom man inte fick gratis frakt någonstans ifrån och många av de tidiga Amazon-serierna (som Transparent) var sålda till andra tjänster.

Är du säker på det? Jag skaffade konto på amazon redan första dagen (tror jag) och skaffade Prime ett väldigt kort tag efter för att det faktiskt var gratis frakt på nästintill allt om man hade Prime, att man fick Prime Video på köpet skadade inte tyckte jag då även fast utbudet inte var mycket att hurra för. Det där med endagsleverans som däremot finns i vissa andra länder finns ju inte här som tjänst.

Det allra STÖRSTA och mest störande problemet med både Prime video och butiksdelen är ju att sökfunktionen är nästan oanvändbar om man inte vill söka generella saker. Under all kritik är även att det nu för tiden visas mer köp-filmer/serier än vanligt och att filtret är hemskt dåligt. Det är väldigt sällan jag avänder prime video för tv och film längre, och går till andra ställen för mitt innehåll.

Av tintinj

Märks att många här verkar tro att alla handlar som vi gör och är noga med att undersöka priser, det är ju inte för OSS som det finns regler om hur företag får göra vid reor och liknande. Men så märker man ju att många här också verkar gilla tanken på att de som luras får skylla sig själva.

Det borde vara stenhårda regler i några år som start, ett övertramp med rena lögner resulterar i butiken/kedjan förbjuds fortsätta sin verksamhet och ägaren/ägarna får näringsförbud i tio år.

Det finns GARANTERAT många seriösa företag som snabbt fyller luckorna på marknaden och expanderar så de flesta anställda slipper förlora arbetet. Men att en anställd kan förlora arbetet vore en riktigt rutten ursäkt för att vissa företag ska få lura våra medborgare med fejkade lockpriser. Helt ofattbart hur skyddet i många delar flyttats från kunder till företagen så att de sitter på alla korten och kan göra vad de vill med bara en piss i havet som böter om de gör fel.

Vårt samhälle har gullat mycket för mycket med företagen och när de får löpa amok som de får göra nu för tiden måste det krossas med stora släggan. Seriösa och skötsamma företag/butiker borde inte ha något emot att slå ner hårt på oseriösa skojare i branchen. Att lura sina kunder borde vara det ultimata onda en butik kan göra och inte alla är lika pålästa och insatta i hur man hittar info som vi är och den med lite medmänsklighet rinnande i blodet borde tycka att de ska skyddas. Vi själva klarar oss ju för det mesta.

Finns säkert någon som inte håller med och hellre ställer sig på lögnarnas och bedragarnas sida (de funderar säkert själva på att starta en bedragarverksamhet) och inte tycker att de medmänniskor som lätt luras ska få skylla sig själva.

Av tintinj

"LAN-deltagarna utgör ungefär 20% av våra besökare. Vi väntar oss fler lokala besökare i Stockholm, dels i LAN:et men framför allt för festivalbesökarna" = "Besökare från Stockholm är det viktigaste, om folk besöker från andra delar av Sverige är det väl bra men inte lika viktigt"

Det var några år sedan jag besökte Dreamhack sist så det påverkar ju inte mig, men trevligt var det ju att det anordnades i närheten. Oh well, det är inte hela världen

Av tintinj
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Och det är min poäng. Youtube har blivit superdominerande. Det finns några få anledningar till att använda andra tjänster, som inom kurser kunna sälja dem. När nu Youtube blir sämre för den stora skaran, så får alternativen bättre försättningar.

Ja vi kan ju hoppas att de potentiella alternativen kan bli större och utvecklas till en riktig konkurrent nu!

Av tintinj
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag ser då det indirekt lite positivt om fler överger youtube för något annat, så inte denna aktör blir för stor.
Som det har varit hittils så har youtube varit lika självklart som att Googla på saker, några få kollar på annat. Visst Tiktok är populärt, men det är lite annorlunda.

Överger till vad då? Vad finns det för videosida som är liknande youtube med hundratusentals "kreatörer"? Och då menar jag inte korta idiotskapande tiktok-klipp med fejkade "partyklipp" eller sminktips. Tyvärr finns det ju inget alternativ för någon (de flesta) som har olika genres man vill följa med allt från guldvaskning, senaste om superbilvärlden och matlagning till tech-DIY och sportfiskeproduktioner. Alternativen är att betala för premium eller försöka komma runt reklamen, ja eller finna sig i reklamen också så klart