Inlägg

Inlägg som eloj har skrivit i forumet
Av eloj

Har sett hela säsong 1 av Fallout, och den är klart sevärd. Fångar det som är bra med Fallout, och gör det utan att någonsin sakta ned. Lyckas även sätta säsongs-finalen på ett IMO tillfredställande sätt.

Om någon frågar om det någonsin gjorts en bra TV-serie från ett spel, så har vi nu minst två exempel mellan Last of Us och Fallout.

Av eloj

Nyhet: Guarana

Tjena alla Järvsmakers!

Det kom nyligen till min kännedom att Wolverine lanserats en Guarana-version, och som ett fan av 'Guarana Antarctica' var jag direkt på och beställde hem ett par 250ml burkar.

https://i.imgur.com/8OojxNM.png

Tyvärr är mitt första intryck att den inte alls når 'G.As' höjder, utan istället är lite av en medelmåtta. Svårt att säga något mer specifikt om den, då den i min mening ej står ut på något sätt. Inte extrem i varken surhet eller sötma. Okej kropp. Inga konstigheter, men heller inget som lyfter den över mängden av energidrycker.

6 av 10, typ.

Av eloj

Shogun (2024)

Hela serien har fått mycket bra press, och efter att ha sett de två första avsnitten så är det bara att hålla med i den.

Av eloj

Misstänker att ett sätt att bekämpa detta är att ladda upp videos på youtube med ganska dåligt ljud.

Eller så är de bara inkompetenta. Antar det är en mer trolig förklaring, kanske.

Måhända går vi mot en framtid med "youtube edition" av låtar, med reklam in-mixad över början och slutet. "Köp vår merch på www..."

Av eloj

Sweclockers omnämns i der8auers senaste Video om den här kylaren och kritiken runt den.

https://youtu.be/dSvNFRUY2vg?t=409 (tyska)
EDIT: Nu även i engelsk version. https://youtu.be/cHNXFgSonWI?t=468

https://i.imgur.com/jaW7Kei.png

Av eloj
Skrivet av Manne Saint:

Har ingen tv...

Samma här. Inget röst-alternativ för oss som lever med endast monitorer. #sadge

Av eloj

Spy/Master

Spy/Master på IMDB /w trailer
HBO Max

Spion-thriller om en fiktionell säkerhetsansvarig för Ceausescu-familjen, som hoppar av till väst. Ett påhittat avhopp som grundas av riktiga historiska händelser och personer. Känns bitvis påkostat med tidsenlig rekvisita (kläder, bilar, etc). Titta på trailern om det låter intressant, men bättre att bara kolla första avsnittet då trailern innehåller scener från alla sex avsnitt av den första säsongen.

Det är snyggt och spännande. Den historiska perioden och platsen är intressant, och förhöjer upplevelsen. Säsongen får min rekommendation.

En liten varning kanske för att tidslinjen kan vara lite otydlig ibland. Jag vet att vissa kan ha problem med sådant.

Det enda jag inte gillade var att det känns som den håller dörren öppen för en till säsong. Känns som det bara varit bättre med en one-and-done här.

Av eloj

Det är väl antagligen ett gäng målvakter som står för de synliga kontaktpunkterna. Nu blir det i första hand CDONs aktieägare som får ta smällen. Företaget uppskattar 15-20 miljoner, så man förstår varför scammandet är poppis.

"During the CDON's sales campaign "Black Week", an issue relating to a merchant's delivery of products was discovered. Customers buying from a specific merchant on CDON Marketplace didn't receive their ordered products as stated. This represents a breach in CDON's terms and conditions which led CDON to remove the merchant from CDON Marketplace. To be able to compensate the customers for their made purchases, a one-time cost of approximately 15-20 million SEK will be reserved by CDON in the fourth quarter of 2021."

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2021/11/26/cdo...

Låter onekligen som att man borde haft bättre koll. En hel del varningsflaggor här.

Av eloj

Top-shelf content. Har redan planer för att köpa en Sour Lime för kvällen.

Av eloj

Scott Wasson lovar Vega även för den som inte har en tid bokad. "If you're tech press going to CES without time scheduled to talk Radeon, let me know. I'll be there talking Vega, and Zen will be nearby." -- https://twitter.com/scottwasson/status/816381335388372996

Av eloj
Skrivet av Kuufukuji:

Strömmen kan även försvinna inuti servern vilket gör att alla data i RAM går förlorad.

För det första så är nyheten om en konsumentprodukt, så det är väl mest intressant att tala om den ur den vinklen.

För det andra så är det ju inget problem att förlora RAM om det används som read-cache, och givet den angivna skrivprestandan på dessa två enheter så verkar de inte vara lämpliga som write-cache.

Av eloj

A) Finns det verkligen något kontroversiellt ang. AMDs boost i Doom under vulkan?

1) Sämre OpenGL-drivers än nVidia, så mer att ta igen.
2) GCN intrinsics i shaders.
3) Bättre async compute (glöm allt pre-pascal)
4) andra GCN-optimeringar (se t.ex 'Clustered Lighting Access Patterns' i SIGGRAPH2016 presentationen, 'THE DEVIL IS IN THE DETAILS' från Advances In Real-Time Rendering-spåret).

B) Har för mig man sagt att det inte kommer bli någon import från ME3 till ME:A, så... Vad det gäller import mellan ME1-3 så behövdes det en lösning för PS3 eftersom ME1 aldrig kom ut på den, så det var därför lösningen med att välja allt i början tillkom.

Av eloj
Skrivet av anon5930:

Nej, det är svenska handeln som ställer till (det mesta). AMD själva säljer inte produkten, det är partnertillverkarna som gör det.

Det är sant att det inte är AMD som säljer korten direkt, men de styr givetvis prissättningen indirekt genom kretsarna de säljer, och kan påverka hela kedjan genom olika incitament för de kort som redan finns (gaming bundles, co-marketing, rena rabatter, etc)

Av eloj
Skrivet av anon5930:

Nu är det ju dock så att priserna vid lanseringar ofta brukar röra sig såväl på lanseringsdagen som dagarna efter. Inga priser är huggna i sten.

Tyvärr har AMD en historia av att vara... inflexibla när det gäller lokal prissättning.

Hela #brexit med tillhörande valutarörelser kunde ju inte komma vid ett värre tillfälle för AMD heller, precis före releasen.

Konstigt nog verkar priset i GBP vara helt okej från de forum-rapporter jag sett.

Av eloj

Jag vet att AMD är kassa på PR, men att de skulle lansera ett nytt kort med en helt ny minnes-arkitektur samt kisel som en liten bump in en redan existerande 'RX' serie tänjer lite väl mycket på sannolikheterna för min smak.

Mer troligt är det en snabbare Polaris med GDDR5X.

Av eloj

@emilakered: Kan kanske bero på att ni testar med andra builds? TechReport noterade t.ex att x264 fått betydligt bättre stöd för flertrådad encoding i den nya build de använde.

Av eloj
Skrivet av Ywap:

Känns som lite gambling för dom som ska köpa inom närtid. Om dx12 innebär stora fördelar i spel för processorer med flera kärnor/trådar kan 5820k vara en betydligt bättre affär. Folk med SB och bättre kan nog vänta och se vad som händer, både vad gäller dollar kursen och dx12.

De prestandavinster som finns att pressa där kommer vara störst på långsamma CPUer, inte snabba. Finns ingen som helst anledning att blanda in DX12 i diskussionen om CPUer i den här klassen.

Av eloj
Skrivet av SweMerlin:

Jag hade väntat mig ett test där Skylake med DDR3 ställdes mot Skylake med DDR4. Eller har jag missat det?

Utöver avsaknaden av moderkort, hur många sitter på DDR3L? Tveksamt om det ens gå att köra standard-voltage. Skulle väl vara i något ASRock-skräckbygge kanske.

Av eloj

Blir till att vänta och se om det kommer en "6775C" under IDF. Dock supertråkigt att behöva välja mellan CPU-clocks och cache

Av eloj

Sad panda.

Adapters detected: 1
Card #1 PCI ID: 1002:67B1 - 1002:0B00
DevID [67B1] Rev [00] (0), memory config: 0x5A0013A9 Elpida
Hawaii-class chip with 11 compute units per Shader Engine
SE1 hw/sw: F8010005 / 00000000 [..........x]
SE2 hw/sw: F8010005 / 00000000 [..........x]
SE3 hw/sw: F8010005 / 00000000 [..........x]
SE4 hw/sw: F8010005 / 00000000 [..........x]
40 of 44 CUs are active. HW locks: 4 (R/O) / SW locks: 0 (R/W).
Sorry, all 4 disabled CUs can't be unlocked by BIOS replacement.