Inlägg

Inlägg som Decster har skrivit i forumet
Av Decster

Originalpriset verkar högt, medan reapriset ger det ett liknande pris som andra butiker som säljer liknande minnen. T.ex Inet säljer också 32GB 3600MHz CL18 för 1199 kr, medan deras originalpris är 1399 kr. De säljer även 32GB 3200MHz CL16 för ännu lägre, och i teorin är prestandan samma.

Av Decster

Efter en BIOS-uppdatering så kan du fortsätta att använda ditt nuvarande moderkort och stoppa i Ryzen 5 5600.

Vilka minnen har du för tillfället?

Av Decster
Skrivet av Fenrisulvfan:

Finns "frame generation"/Interpolering med i er rådata för prestandaindex?

De har inga spel i testsviten som stödjer DLSS 3. Eller det är bara CP77 i så fall, men bara om SweClockers har tillgång till den privata(?) uppdateringen som lägger till stöd för det, då den uppdateringen inte finns ute för allmänheten ännu. Dock så brukar SweClockers skriva vilka lägen som används, så jag skulle tro att inget test använder DLSS 3, eller ens DLSS 2.

Av Decster

Om det är burken i signaturen du har så vore det nog bra att uppgradera nu.

Av Decster

Konstig kalkylator. 5800X3D är bland den bästa spelprocessorn, även jämfört mot de senaste generationerna från både AMD och Intel, men det beror på vilket spel det är. Samtidigt så bör du vara mest begränsad av grafikkortet i den upplösningen så 5800X, 5800X3D och 5900X bör ge väldigt lika resultat, men som du sa, 5800X3D kan motverka stutter bättre som jag antar är viktigt för VR.

Gällande minnen så kanske du kan spara några hundralappar om du köper samma kit som du har nu? Jag antar att du har 3200MHz CL16 nu?

Av Decster

Den genererade bilden baseras väl på dem uppskalade bilderna som DLSS/FSR/XeSS skapar, så om t.ex FSR uppskalar en bild "sämre" än DLSS, så borde den genererade bilden också bli sämre. Igor verkade bara visa oss stillbilder, och de bilderna visade bara skillnaden mellan de olika uppskalningsteknikerna i en statisk scen, så det visade ingenting hur den genererade bilden påverkas.

Av Decster

För den budgeten borde du kunna få plats med 5800X3D istället. Tona ned nätagget, och köp en Windows-nyckel digitalt för en mycket lägre prislapp.

Av Decster

Ser normalt ut. Steve från Hardware Unboxed använder en liknande vattenkylare och får samma resultat:

Av Decster

Om du kör på 5800X3D så behöver du inte uppgradera minnena då den är inte lika känslig mot minnen som andra Ryzen-processorer.

600W räcker också till 6700 XT.

Av Decster
Skrivet av Sacred:

För övrigt så använder jag datorn för endast studier och spelande så datorn utsätts inte för några tunga produktivlaster som t.ex. cinebench

Då behöver du väl inte uppgradera? Skillnaden i spel mellan 12600K och 13700K är ganska liten, om du nu inte kör RTX 4090 i 1080p 360Hz eller liknande.

Vad har du för övrig hårdvara och varför känner du att du vill uppgradera?

Av Decster

Efter en BIOS-uppdatering till moderkortet så kan du stoppa in någonting från Ryzen 5000-serien, t.ex Ryzen 5 5600 är den billigaste som jag skulle rekommendera. Om man vill köra någonting ännu snabbare (men också mycket dyrare) så är Ryzen 7 5800X3D den bästa spelprocessorn som fungerar med ditt moderkort.

Du kan börja med en CPU-uppgradering för att se om det hjälper, och om du vill ha ännu mer spelprestanda så kan du byta ut grafikkortet, till t.ex RX 6600 / XT, eller om du väntar till nästa år när både AMD och Nvidia har släppt nya grafikkort i medelklassen.

Av Decster

Hardware Unboxed planerar en sådan video någon gång denna veckan. Sen eftersom Intel släpper deras nya generation om några dagar så bör vi få flera recensioner där vi kan se hur CPU-prestandan skalar med ett 4090.

Av Decster

Om det fungerar nu, så bör det fungera med 7700X, i alla fall i "vanliga" situationer som t.ex spel.

Av Decster
Skrivet av RFRFRF:

Att det mäts system latency var nytt för mig. Vad innebär det?

Tiden det tar från ett musklick till att skärmen visar/uppfattar musklicket i spelet. Om skärmen är i 360Hz så kan enbart den delen ta uppåt ~2,78ms, men sen så har vi också muslatens, drivrutiner, operativsystemet och spelet som behöver tid på sig att bearbeta signalen osv.

Av Decster
Skrivet av elp:

Någon skillnad på "vanliga" Black Mesa (som funnits ute i några år) och denna versionen som heter Black mesa Definitive Version...?

Diverse förbättringar, eventuella buggfixar, prestandaoptimering osv.

https://store.steampowered.com/news/app/362890/view/289521472...

Av Decster
Skrivet av Aeig:

Släpps korten för försäljning idag?

Nej. Det är bara den officiella presentationen där vi får veta bl.a specifikationer, pris (i $USD MSRP) och lanseringsdaturm.

Skrivet av whitenuke:

Jag verkligen hoppas att 4070 och under är vid 5000kr och under också.

Inte en chans att 4070 kommer kosta under 5000kr. 3070 kostade minst ~5600kr och det var FE-modellen, medan tredjepartsmodeller kostade över 6000kr. Idag kostar de minst 7000kr.

Av Decster

TBC Classic är tekniskt sett dött nu, då servrarna har gått över till WotLK Classic, så det är WotLK talents vi använder nu.

Av Decster

Hur många FPS får du med de inställningarna?

12900K bör klara 240+ FPS i Fortnite. Prova att sänka view distance, och stäng av DLSS för att se om det påverkar prestandan negativt. Med andra ord, experimentera med olika inställningar i spelet för att kolla om det är relaterat till det, eller om det är faktorer utanför spelet som påverkar.

Av Decster

Specifikationerna är mer en minimumgräns, där vissa exemplar kan boosta något högre.

Av Decster
Skrivet av weenan:

Fast är det inte så att om jag sänker frekvensen vid den lägre spänningen så kommer möjligtvis kortet kunna boosta högre frekvens pga lägre temp?

Jag minns inte exakt hur stor skillnad temperaturen skulle behöva vara för att få en frekvensboost, om det var +10-15MHz per 5 grader eller något, så det är inte säkert att det skulle göra någon speciell skillnad mellan 5-25mV.