Inlägg

Inlägg som Decster har skrivit i forumet
Av Decster
Skrivet av Elefanten78:

vad sägs om alternativ 2 där då?

12600K och 32GB låter också som överdrivet mycket prestanda om datorn generellt bara ska användas till t.ex webbläsare, streaming och kontorsprogram.

Man kan få ner priset genom att t.ex köpa en Ryzen 5 5600G, 16GB RAM och ett billigare moderkort istället, eller t.o.m Intel i3 12100 om man inte behöver mer prestanda.

Av Decster

Vad räknas som allround som kräver en i9 och 32GB RAM? Dessutom så behövs det definitivt inte ett nätagg på 850W om du inte planerar att lägga till ett grafikkort i framtiden.

Av Decster

Det måste alltid finnas någonting som begränsar prestandan - annars så skulle den bli "oändligt" snabb. Om hög temperatur var problemet så skulle det stå PerfCap Reason: Thrm istället.

ASUS har antagligen satt en gräns på ~220W i grafikkortets BIOS/firmware, och eftersom du når den nivån så är kortet begränsat av det.

Av Decster
Skrivet av Yxza:

Vet inte om bygga dator är min grej längre. Men kan den här fungera ?
https://sharkgaming.se/max-bite-madness-3518

Överprisad. Den ger som bäst samma prestanda som @Fenrisulvfan länkade här:

Av Decster

Det lär dröja. För tillfället så finns det inga moderkort som har PCIe 5.0 till M.2-platserna, så man skulle behöva köra ett instickskort istället.

Den maximala teoretiska hastigheten skulle hamna på 16GB/s om man använder x4, och prototyper verkar köra runt 12-14GB/s, givetvis i sekventiell skrivning/läsning.

Av Decster
Skrivet av Gurkill:

Nätaggregatet är ett Silver Power SP-600A2C. Gammalt som gatan. Gissningsvis kan övriga delar ta stryk om jag kör på med detta. Vad rekommenderar ni för agg?

Seasonic Focus GX 550W om du inte ska överklocka och enbart använda grafikkort som bara drar <200W. Eller 650W om du vill ha lite mer utrymme för grafikkort i ~250W-klassen i framtiden.

Av Decster
Skrivet av jojje123:

Tack för svar, hur gör jag det ?

Om BIOS:et har en "enkel" framsida så bör du hitta minnesinställningar någonstans där, och kolla efter XMP. Alternativt så behöver du gå in i minnes-sektionen. Googla antingen på datornamnet eller moderkortet + XMP.

Av Decster
Skrivet av jojje123:

men har han gjort fel han som byggde min dator tror du ?

Vem då? En privatperson, eller butiken? Jag vet inte riktigt om butiker ställer in XMP alla gånger, och om det är från en privatperson så kanske han antingen glömde, eller så fungerade inte 5200MHz.

Av Decster

Processorn blir 10 år gammal nästa år :/ tekniskt sett ska den fungera, men den lär åldras snabbt.

Av Decster

Du behöver antagligen gå in i BIOS och sätta på XMP-profilen.

Av Decster

Prova att stänga av hårdvaruacceleration i Discord (Settings -> Advanced) om du inte redan har gjort det.

Vad är det för hårdvara i datorn?

Av Decster

Vilket / vilka grafikkort har du testat? Kopplade du in alla strömkontakter till grafikkortet?

Vad är det för övrig hårdvara i datorn?

Av Decster
Skrivet av Fire_Ice:

Jag vill ha variabel uppdateringsfrekvens ner till 30Hz, eller så lågt som möjligt (35/40Hz). Denna standard är för mig värdelös.

Skrivet av Tip Top:

Har du ju redan med G-sync funkar ner till 30hz

G-Sync ska väl i vissa skärmar även klara ner mot 1Hz? Jag tror att min skärm ska klara det, fast jag spelar inte i så låga FPS, så jag har aldrig testat.

Av Decster

Ett problem är att det är svårt att kolla upp exakt vad den innehåller för hårdvara.

Tekniskt sett ska det gå att stoppa in vad som helst från 8000-serien, fast risken är att moderkortet, nätagget eller kylaren inte skulle orka med en bättre CPU som drar mer ström. Samma sak med ett grafikkort, så vi behöver veta vad nätagget är specifierat för.

Fast vad är det som laggar specifikt? Det är vanligt att det kan lagga när man försöker att förhandsvisa i programmet som man videoredigerar i, speciellt om man har lagt till diverse effekter.

Av Decster

Är det en nybyggd PC, eller fungerade den innan du gjorde en ominstallation(?) av Windows?

Vilka inställningar använder du i BIOS? Eller är allting satt på auto / default? XMP på eller av?

Av Decster

Är det chassi -och CPU-fläktarna? Hur är de ikopplade? Hur är de inställda i BIOS, eller använder du någon mjukvara som styr dem?

Av Decster
Skrivet av Bemushroomed:

Vad är DL-skalning "samma kvalité" som man också kan välja och to.m välja ihop med det andra?

Skrivet av Bemushroomed:

Jag är i princip aldrig nöjd med AA, ser ut som skit i GTA V oavsett vad man har. Körde jag deras inbyggda 2x DSR så ser allt plötsligt fantastiskt bra ut, jätteskarpt och utan jobbig "shimmer". Men jag har ingen 4K-skärm, sitter med 2560x1440. ska testa x4 nu med nvidia istället..

DL-skalning (DLDSR) är en "smartare" nedskalare som använder tensor-kärnorna i RTX-hårdvara, och kan vara bättre på att minska "shimmer" och liknande. Du kan klicka i alla [unika] alternativ i Nvidias kontrollpanel, men du kan bara använda en upplösning (såklart) - varje alternativ ger dig flera upplösningar att välja mellan i spelets meny.

Du kan även behöva experimentera med hur skarp bilden ska skalas; ett lägre värde gör det enklare att se "trappstegen" i kanter, medan ett högre värde jämnar ut kanterna. Jag föredrar runt 50%, men det kanske beror lite på spelet också.

Av Decster

Enkelt sätt att kolla: Om upplösningen i spelets videoinställningar visar alternativ för en högre upplösning än din native skärmupplösning, så ska det fungera när du väljer en upplösning högre än skärmens.

Av Decster

Vilka grafikinställningar kör du och vilken FPS får du? GTX 1060 3GB/6GB borde inte ha några större problem i TBC Classic, även i den höga upplösningen. Du behöver kanske bara optimera/finjustera några inställningar?

Av Decster

Jag skulle inte rekommendera det om man ska överklocka allting, men det bör fungera om man undervoltar grafikkortet.