Inlägg

Inlägg som chaos_maniac har skrivit i forumet
Av chaos_maniac

påminner om nån 2TB-skandal för extern 2,5"-disk typ 10 år sen när folk fick nästintill tomma skal med fulformaterade USB-stickor inuti

Av chaos_maniac
Av chaos_maniac

OK, toppen. Slå gärna in i papper försiktigt (ingen plastpåse) för att omsluta ESD-kuddarna runt grafikkortet. Jag skickar dig en PM med adressuppgifter.

Av chaos_maniac

Hejsan! Har GTX660-kortet fungerande DisplayPort? Kan erbjuda 300kr inkl frakt som bud ifall så är fallet (tar för självklart att kortet har hanterats med ESD-säkerhet och fraktas med ESD-påse i vadderad kartong).

Av chaos_maniac

-R brukar vara att rekommendera för de har bättre kompatibilitet med DVD-spelare av någon anledning. Men till det viktiga - bränn i en långsam hastighet, gå inte över 4x, gärna lägre hastighet om du kan. En del DVD-spelare är för klena för att läsa skivor som bränts i hög hastighet eftersom kvaliteten av bränningen blir sämre då.

Ram
Av chaos_maniac

Köp samma typ av minnen. De behöver inte ha samma storlek eller märke, men det du ska lägga märke till är frekvensen (MHz) och latenstiden (CL). Det kanske står något liknande DDR3-1333 CL7 på dina nuvarande minnen, köp då nya av samma typ. Vill du inte öppna och kolla på minnena kan du läsa av värdena i CPU-Z.

Ram
Av chaos_maniac

Det finns mer detaljer som krävs för att kunna rekommendera minnen. Vad för slags DDR3 är det, för bärbar (SO-DIMM) eller stationär (DIMM)? Kräver datorn en viss hastighet på minnena? Vad ska du göra med datorn? Är det en märkesdator du har kan du berätta modellen och är det hemmabyggd kan du berätta vilket moderkort du har i datorn.

Av chaos_maniac

Här är ett litet tips iaf för prestanda. Vet inte om det är med nya drivisar dock. http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

Av chaos_maniac

I ditt fall hade jag gått på vanliga i5-3470 eller 3450 i servern just pga den fyrkärniga CPU:n, dessa drar mindre ström än 2500K dessutom medan de spelar i samma liga. Dagens i5:or har väldigt bra strömsparfunktioner, så det känns onödigt att lägga ut pengar på en tvåkärnig 3470T och sedan behöva uppgradera strax igen eftersom du onekligen kommer att behöva den extra beräkningskraften förr eller senare. Här har du ett litet tips om du vill komma undan billigt: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=752348

Så hade jag gjort iaf, när jag tänker i ekonomiska banor.

Av chaos_maniac

Det enklaste är nog om du ringer försäkringsbolaget och frågar vad som krävs för att styrka att datorn var din, sedan fixa de papper som behövs. Troligtvis kommer din vän iaf behöva intyga att du köpt datorn från honom genom ett kvitto med signatur, personnummer och telefonnummer.

EDIT: Du får inte byta namn på kvittot, det skulle räknas som bedrägeri. Skulle försäkringsbolaget verifiera kvittot mot Apple skulle det ursprungliga namnet dyka upp och du kan råka illa ut.

Av chaos_maniac

Enklast om du oroar dig är att trycka på F12 när du startar datorn, då får du upp en boot-meny där du kan välja vilken hårddisk som ska bootas från temporärt. Kopiera över filerna, stäng av och slit ur disken igen (eller formatera och behåll som sekundär lagringsdisk i datorn).

Av chaos_maniac

Många familjer har introducerats till datorvärlden med Windows, både i hemmet, i skolan och på jobbet. Programutbudet är stort och stabilt, man kan fråga grannen efter hjälp om något knasar och främst av allt så känner sig nog de flesta trygga i att köra på med samma OS de börjat med.

Ser en uppgång främst på Mac-sidan, mycket tack vare iPhone som lockar till sig nya Mac-användare och även att skolor och företag har börjat öppna upp ögonen för mer alternativa system. Linux förtjänar sin plats i samhället också tycker jag och då inte bara bakom stängda dörrar i en serverhallarna, t.ex. så som de gjort i en bekants universitet i södra Spanien där skolans datorer uteslutet kör Ubuntu - det är billigt och räcker till. Känner att IT-nissarna på myndigheter och verksamheter bör se över alternativ i marknaden för att främja konkurrensen och även se efter sina egna plånböcker.

Av chaos_maniac

Lita aldrig på att ett nätagg av högre kvalitet är felsäkert, det finns inga garantier för att skyddskretsarna fungerar bra eftersom det ändå är massproducerade nätaggregat med tillverkningsmarginaler vi pratar om. Jag skulle inte chansa och istället köpa ett på ca 600W just för att ligga på den säkra sidan, samt sälja det gamla agget eller behålla som reserv. Skulle det nu funka bra med ditt nätagg, vilket det kanske göra, så skulle jag personligen byta ut det mot ett nytt inom något år just pga vad värme och ålder gör med kondensatorerna som sitter i nätaggregaten (uttorkning vilket leder till sämre kapacitans).

Av chaos_maniac
Skrivet av lossah:

Muse-ampen ser ganska intressant ut. Vad behöver jag köpa för strömkabel tro?

TK2050-chip eller YDA147 från Yamaha som sitter i Dynavoice d-amp 2. "Bör" inte Yamaha-chipet vara bättre? (Igen, vet inte hur stor skillnad chip har, fråga mig inte varför jag tror att Yamaha-chipet är bättre, lurad av märket antagligen.)

Har inte hört Yamahan och vet att det som låter bra på papper kan låta skit i verkligheten. Det jag vet är att jag kört TK2050 och gillar ljudet starkt, väldigt rent och bra basrespons. Strömadapter uppfattar jag det som ska medfölja, då i varianten 24V @ 6A vilket räcker och blir över till musik. Kan hända att du måste specificera att du bor i europa och vill ha europa-kontakt för strömmen.

Av chaos_maniac

Dessa två kanske vore vettiga kandidater? Har förstärkare av liknande krets själv och gillar verkligen, gott om kräm och skönt ljud.

http://www.ebay.com/itm/Topping-TP22-Class-T-TK2050-Chip-2-30...

http://www.ebay.com/itm/MUSE-DT-50-2x50W-TK2050-t-amp-Amplifi...

Av chaos_maniac

Ring direkt till Apple istället. De ska stå för reparationen då batteriet har fysiskt skadat datorn. Hänvisa till reklamationsrätten och att det är ett tydligt tillverkningsproblem att batteriet svällt upp efter bara två år - något som faktiskt kan tyda på brandfara eller liknande. Kom ihåg bara att alltid hålla lugnet och vara trevlig i luren.

Av chaos_maniac
Skrivet av Jepp:

5. Det finns en till Configure knapp under "Audio output".

Det händer inget när jag klickar på den.

7. Ska det verkligen vara "Video sizw(two pass)" under encoding mode?
Jag kan som sagt inte ändra på skjutreglaget nedanför där man bestämmer vilken storlek den nya filen ska vara.

8. Men låt oss säga att jag provar att ändra på en fil hur som helst. Hur går jag tillväga? a) jag väljer en fil som jag sedan får fram i displayen, men sen då?

5. Skumt, det borde poppa upp en ruta. Prova med MP3 istället, välj Stereo, CBR och bitrate på ca 128kbps - det brukar bli bra.

7. Skjutreglagen ska du inte bry dig om, de används i andra lägen. Det görs en två-pass-kodning eftersom den måste utvärdera hur den ska koda materialet rätt för vissa ögonblick i videon. Det enda du ska göra nu är att välja Video size (two pass) bara skriva in storleken direkt under med tangentbordet.

8. Du öppnar en fil, du sköter inställningarna och sedan väljer du att spara (första diskettsymbolen till vänster). Du skriver vad filen ska heta (lägg t.ex. filnamn_small.mp4 för att inte röra ihop med/skriva över original).

Hoppas du fått klarhet i frågan nu.

Av chaos_maniac

Även jag tror starkt på ett Radeon 7770, det verkar vara ett passande grafikkort som verkligen kommer lyfta prestandan för denna dator i spel. Dessutom är det riktigt billigt, så onödigt att lägga pengar på något sämre. Jag tror att versionen med 1GB räcker bra. Har du NetOnNet nära hemmet så brukar de ha dessa grafikkort till bra priser, annars finns de på en massa andra webbshoppar så som inet, CDON, Dustin och Webhallen.

MER:
Tänkte lägga till några fina fynd hos Netonnet. Gratis frakt dessutom om du nöjer dig med att vänta några dagar extra.

Grafikkort (högsta prioritet): http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/grafikkort/amd-p...
Processor (om du vill maxa din dators beräkningsprestanda ytterligare): http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/processor/amd-so...

Av chaos_maniac

Skaffa dig en ny DVD-brännare, de kostar ungefär lika mycket i vilket fall. Känns onödigt att hänga en massa kretsar i kedjan som eventuellt kan ställa till med program.

Av chaos_maniac

Programmet avidemux gör jobbet enkelt. Du öppnar, ställer in videoformatet du vill ha, välj t.ex. MPEG-4 AVC, konfigurerar videoinställningar till vilken filstorlek du vill ha (under Encoding mode) och skriv in 20MB så du har kvar lite marginaler för ljudet. Välj sedan ljudformat AAC och ha en bitrate på ca 96-128kbps. Välj filformat till MP4 och spara, det tar en liten stund men brukar bli bra.

Mer om programmet: http://fixounet.free.fr/avidemux/

Ladda ner: http://sourceforge.net/projects/avidemux-mswin/files/2.6.1%20...