Inlägg

Inlägg som chaos_maniac har skrivit i forumet
Av chaos_maniac

Vilken fin liten pärla du har. Ångrar mig att jag slängde mitt gamla ATX-chassi från '99 varje gång jag ser något sånt här.. saknar kvaliteten. Det ser ju verkligen ut som en fin dator du har och kan ge mig katten på att folk här på forumet skulle betala en slant för den enbart för chassits skull.

Av chaos_maniac
Skrivet av mudde:

SA-S1 är nog fortfarande den som känns hetast. Beställer troligtvis början av nästa vecka, och den med liteon 14V4A för $55 inkl frakt känns väldigt bra, typ denna: http://www.ebay.com/itm/SMSL-SA-S1-TA2020-HIFI-Digital-Power-...
Om inget oväntat dyker upp blir det nog det setet.

Nu återstår mest den vanliga frågan: Vilken färg ska jag välja? Frugan godkänner alla tre alternativ.

Ta den färg som passar bäst med inredningen, personligen är jag svag för den helsvarta. Glöm inte be om Europa-kontakt (om du inte har några hemma) för strömadaptern, bilden visar USA-kontakt.

Av chaos_maniac

När jag kollar på SMSL SA-S1 ser jag att den kan levereras med 14V/4A-adapter, låter ju lovande eftersom man då bättre utnyttjar potentialen hos TA2020. Ser billig OCH bra ut, behöver du inte hörlurar så kör på bara. http://www.ebay.com/itm/SMSL-SA-S1-TA2020-High-grade-HIFI-Dig...

EDIT: Det viktigaste stället att ha bra komponenter i en T-amp är i utgångsfiltret, vad jag ser så har de tänkt till bra för SMSL SA-S1 iaf gällande filtrets spolar och kondingar.

EDIT2: Indeed TA2021 är lite överdimensionerad med kondingarna, behövs egentligen inte såpass hög kapacitans för att driva basen bra på TA2020/21 när man kör på switchat nätaggregat. SMSL-SA1 och SMSL-SA3 ser ut som vettiga kandidater iaf tycker jag, så länge du inte behöver hörlurutgång.

Av chaos_maniac

Testat att stänga av UPnP? UPnP fungerar som så att det automatiskt öppnar upp portar på förfrågan. När UPnP är avstängt kan man styra portarna helt manuellt.

Av chaos_maniac

Sänk "Aperture" så gott det går, tänk på att värdet höjs när du "zoomar" (gäller de flesta zoom-objektiv) och då blir bilden även mörkare. Skaffa bättre belysning eller ljusstark optik om du vill slippa bruset inomhus.

Av chaos_maniac

Lycka till med Seagate nu, men ifall de ger dig avslag så var glad åt att du fick en ersättningsdisk av recovery-firman iaf. Ifall du verkligen anser dig ha rätten på din sida (är själv tveksam till detta, lite som att ta en trasig TV till en privat TV-reparatör innan man tar den till butiken) så kan du kontakta Allmänna Reklamationsnämnden eller Konsumentverket för att backa upp dig, ifall de anser att du har rätt i frågan. Om jag vore i din sits skulle jag bara släppa det och vara lycklig över att ha fått datan och en ny hårddisk på köpet, men förstår att man är lite girig som människa.

Av chaos_maniac
Skrivet av hippomania:

Rätta mig om jag har fel
Klass B PIP:172.16.0.0 - 172.31.255.255/12 och inte /16
Vilket ger dig 12^2 och inte 8^2.

Jo, det verkar stämma faktiskt. Vad snabbt man glömmer. http://en.wikipedia.org/wiki/Private_network

"The 172.16.0.0/12 private network can be interpreted either as a block of 16 class B network IDs or as a 20-bit assignable address space (20 host bits) that can be used for any subnetting scheme within the private organization. The 172.16.0.0/12 private network allows the following range of valid IP addresses: 172.16.0.1 to 172.31.255.254. " ( http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc958825.aspx )

Utgå dock ifrån vad Cisco-materialet säger, det är inte säkert att deras material säger detsamma. Som en av mina lärare sa, det finns felaktigheter i Ciscos material, men utgå ifrån att det som står är rätt för annars får ni fel på deras prov.

Av chaos_maniac

Jag tycker det ser rätt ut iaf, var dock ett tag sedan jag studerade detta själv. Network Mask anger den klassfulla nätmasken, den du kan se i tabellen, i detta fall /16. Den har blivit indelad till subnät, där det subnätet du kollat på är ett /24-subnät. Du har alltså dedikerat 8-bitar åt olika subnät, vilket ger 8^2 antal subnät (minns inte om det fanns någon viss tumregel med att exkludera första eller sista subnätet, det kan du kolla upp i kursmaterialet).

Av chaos_maniac

Härligt! Lycka till med plugget nu!

Skrivet av Visual_Gourmet:

Drog ner till Alina i Uppsala och provade Asusen i fråga ändå. Hur sexig som helst och kändes go som fasen att jobba med så köpte den efter några ytterligare % i studentrabatt
USB 3.0 steg mej åt huvudet märkte jag ^^ visst är det gött att föra över filer snabbt dom ytterst få gångerna jag faktiskt tankar över GBstora filer, men stör mig ju inte på det alls i nuläget så jag kan gott vänta någon/några minuter extra som vanligt inte som att jag märker någon skillnad med filer från plugget anyways.

Tack för inputs, hörs när vi råkas!

Av chaos_maniac

Hej, är lite osäker på hur det är med HD över WiFi, beror ju på vilken bitrate det handlar om. Jag tror inte det är problem med de rippar som är ca 4-6GB per långfilm, mycket beror nog dock på avstånd till routern och vad som är i vägen, men eftersom det är en n-standard WiFi borde det gå bra så länge routern du har också kör 802.11n. Kan dock inte garantera något, kör själv enbart från USB-minne pga lathet. Tänk dock på att du eventuellt kan få lite hackande i filmuppspelningen ifall du spelar intensiva spel med datorn du strömmar från, så kanske är det ett stabilare alternativ med USB-minne/extern hårddisk?

Skrivet av pimpy:

Okej men det låter bra!
Kom just på dock dum som man är så behövs ju inte längre det uttaget för datorn (spelar ändå inte på tvn) utan då
kan jag använda det till Mediaspelaren istället.

Men en fråga till dig eller ni som har en Western digital live TV, funkar det bra att spela upp HD-filmer genom
sitt trådlösa nätverk på denna spelaren?
Hade varit gött att slippa dra en extra nätverkssladd från min router.

Och det är väl så att om jag t.ex spelar upp en film genom mediaspelaren till tvn, så kan man fortfarande sitta
och använda datorn som normalt?

Min sambo blev lyrisk när jag lade fram förslag om detta inköp om hon kan kolla på sina sketserier då jag sitter och spelar

Av chaos_maniac
Skrivet av Swedishking:

tycker ni det är värt pengarna skillnaden altså

Värt pengarna om du kommer utnyttja funktionerna under en överskådlig tid - köp annars en vanlig mobil, en sån man ringer och skickar SMS med.

Av chaos_maniac

Förmodligen är det som så att detta orsakas av strömsparläget för CPU kallat C1E / (Enhanced Halt State), som ofta går att stänga av någonstans i BIOS. Jag hade ett elektroniskt "surrande" ur mitt ljudkort som orsakades av C1E i kombination med ett nätagg som inte gillade snabba strömförändringar, stängde av C1E och sedan var allt fröjd.

Av chaos_maniac

Fattig student? Tänk ekonomiskt. Klarade mig så gott som hela min studietid (gymnasie + högskola) på en enda mobil, Sony Ericsson K608i. Den dog härom veckan, efter 7 års tjänst. XD

Om du nu köper denna fina Lumia 800, kommer du vara lydig och klara dig med den tills det att du avslutat studierna (förutsatt att den inte dör av sig själv)? Skulle du vara lydigare om du skaffade en Lumia 900? Det jag vill få fram är att köp det du tror dig klara dig längst med, det är billigast i det långa loppet - annars kommer du hålla på att byta upp dig varje år (eller oftare).

Av chaos_maniac
Skrivet av Svenssson1:

tack för svar:) blir nog mitt lilla projekt till imorgon:)

Lycka till och kom ihåg några goda tumregler:
1. Håll lödkolven varm, gärna över 350 grader.
2. Förtenna kablarna innan du löder fast dem, det blir så oerhört mycket enklare att löda på det viset.
3. Blir det fel så gör om, gör rätt, men ta din tid så blir allt bra.

Av chaos_maniac

HDMI-hub funkar nog bra. Bryr du dig inte så mycket om kvaliteten kan du även köra ut analog kompositsignal (gul-vit-röd) ur båda enheterna, ingen HD-upplösning men ett billigt och snabbt sätt att komma igång om du inte finner en HDMI-hub som du gillar.

Av chaos_maniac

Vill uppmana dig att, om möjligt, prova datorerna du överväger för att få en bättre känsla för byggkvaliteten. Något jag personligen tycker kan vara väldigt jobbigt på billiga laptops är skumpiga tangentbord, alltså att de flexar mer ju närmare mitten man kommer av tangentbordet. Hade själv detta problem med en "sketgammal" Acer (2004?) vilket gjorde att jag missade knapptryckningar när jag skrev eftersom tangenterna inte fick samma motstånd. Hoppas du hittar nåt som är skönt att använda!

Av chaos_maniac

Själv har jag föregångaren till denna: http://www.dustinhome.se/product/5010610641/western-digital-t...

Jag måste säga att jag är väldigt nöjd. Har provat några olika mediaspelare och var missnöjd för att de gillade att krasha, men WD TV HD Live verkar genomarbetat. Ger god bildkvalitet, bra prestanda och god byggkvalitet.

Kjell & Company har också en uppsättning mediaspelare under eget märke som skulle kunna uppfylla dina önskemål, notera dock att den billigaste är helt utan nätverksmöjligheter (men ack så billig just nu): http://www.kjell.com/sortiment/ljud-bild/mediaspelare

Netonnets grejer har jag inte testat, men håller det samma dåliga kvalitet som Andersson, Skantic och Centrum (de ägs av NetOnNet) har gjort under tiderna så skulle jag säga att undvik.

Av chaos_maniac

Det är troligt att grafikkortet gett upp. Har du kvar kvittot kan du försöka ta det på garanti eller reklamationsrätt (3 år för tillverkningsdefekter). När du blir tillfrågad hur länge det har strulat så säg isf att det började nyligen, annars kan de neka ärendet för reklamationsrätten eftersom man ska ta hand om problemet "inom skälig tid". Börja iaf med att i första hand kontakta butiken du köpte den hos, kan inte de hjälpa så kontakta Acer i Sverige. Hoppas det löser sig.

Av chaos_maniac

Ursäkta min otydlighet, jag visste inte hur jag skulle formulera mig. Precis, löd på pinnarna, det är nog det enklaste du kan göra för att riskera så lite som möjligt. Med skärmen menas inte datorskärmen utan skärmningen för kabeln, det är det yttre metallhöljet av kontakten. Ifall du även skalar en USB-kabel kommer du finna att det finns ett "hölje" som omringar kablarna, förmodligen i form av lite naken koppartråd och metallfolie - detta är skärmen i själva kabeln och ska helst kopplas till kontaktens skärm. Jag hoppas du förstår vad jag menar.

Av chaos_maniac
Skrivet av Gabbe.o:

Så det kan vara Processorn som är sönder ??

Förmodligen moderkortet, moderkortet har en spänningsomvandlare som omvandlar 12V till det som processorn behöver (strax över 1V, beror på modell). En kortslutning i spänningsomvandlaren kan framkalla detta besvär. Processorn får man hoppas har klarat sig, men inga garantier finns.