Inlägg

Inlägg som chaos_maniac har skrivit i forumet
Av chaos_maniac

Finns nog billiga färdigtillverkade DC-DC omvandlare att handla via ebay.com från Kina om man inte har bråttom att få hem det.

Av chaos_maniac

Det är en bra fråga tycker jag, om Skype kan ersätta MSN eller inte. Personligen har jag igång båda klienterna hela tiden och skulle inte se något större problem med att bara använda en av dem, varesig Skype eller MSN. Dock finns det ju en viss "nostalgi" i att använda MSN just pga dess historiska betydelse att ha fått en sådan jättelik användarskara att börja chatta så att jag tycker att MSN förtjänar att få leva kvar. Samtidigt förstår jag dock Microsoft, varför utveckla två chattklienter samtidigt? Jag hoppas bara att de klarar av att lyfta över en del av MSN's känsla och egna finesser till Skype så att de som tvingas byta iaf känner sig någorlunda "hemma", kanske rent av att man kan få anpassade teman till Skype för att t.ex. uppnå denna "MSN-känsla".

Av chaos_maniac

Dra igång en film när du går från datorn. Det kanske löser ditt problem.

EDIT: Funkar inte det så kan du alltid ta med ett gem eller något för att tvinga fast en harmlös tangent så att datorn "tror" att du sitter kvar, om det inte finns någon mekanism aktiverad för att motverka detta, bara att prova och se.

Av chaos_maniac
Skrivet av Johb:

Tack för alla svar, men problemet kvarstår. Jag använder upplösning 1366 x 768, och det är max upplösning på datorn. Kan man få mer/bättre?

Är det ok att bryta locket "Do not open"? Är den ingången kopplat till grafikkort etc så det fungerar som det skall? Kan något bli förstört?

Få se om jag uppfattat det rätt först av allt. Din Dell-skärm har enbart DVI och du har kopplat denna DVI-kabel till en DVI->VGA-adapter för att koppla in dig på en VGA-utgång på datorn? Det står att du har ett grafikkort monterat, har du kopplat in dig på grafikkortets utgång (under ljudkontakterna) eller på moderkortets (vid USB:erna)? Du ska nämligen koppla in dig på grafikkortet under ljudkontakterna, där ska finnas en DVI-utgång som borde ge dig bättre bildkvalitet och full skärmupplösning, det låter som att du kopplat in dig på moderkortets just nu.

Ingenting kan bli förstört om du bryter locket på den DVI-port du nämner, men förmodligen sitter locket där för att det är moderkortets DVI vilken du inte ska använda när du har ett grafikkort monterat.

Av chaos_maniac

Prova att köra en s.k. boot-time scan med Avast, som körs efter en omstart innan systemet startat helt: http://www.schmahl.net/avastbootscan.php

Ta gärna en titt på C:, där brukar lägga sig en .js fil som triggar igång en massa fuffens när trojaner tar sig in, ta bort denna fil om Avast inte gör det under boot-time scan.

Av chaos_maniac

Ta reda på sin skärms max. upplösning genom att söka på dess modellnummer i Google, ställ sedan om upplösningen i datorn för att matcha denna.

Ändra upplösning: Öppna Bildskärmsinställningar genom att klicka på Start-knappen, Kontrollpanelen, Utseende och anpassning, Anpassning och Bildskärmsinställningar. Ställ in rätt upplösning och tryck Verkställ.

Sedan ska du kontrollera att uppdateringsfrekvensen är 60Hz genom att gå in på Avancerade inställningar och titta under Bildskärmar. Är den inte 60Hz så ställ om till 60Hz och verkställ.

Slutligen kan behövas trycka på en knapp som oftast kallas AUTO på skärmen, för att låta skärmen kalibrera sig själv till VGA-signalen.

Om DVI: Det ska vara bäst bildkvalitet om du kör med DVI-kabel direkt utan adapter, jag förstår inte varför det står "Do not open". Har du en DVI-kabel skulle jag nog säga att prova det i första hand så slipper du alla analoga brus/störningar.

Av chaos_maniac

Förmodligen temperatur på chipset, helt normal temperatur för ett chipset iaf.

Av chaos_maniac

Kontakta Dell och berätta hur det är, det kan röra sig om latenta tillverkningsfel som reklamationsrätten täcker om du har tur. Vore ju dock guld värt ifall du kan prova med en annan dator också, ifall att det är någon vajsing med grafikkortet. Samt testa med annan kabel, ifall att den slitits ut på något vis.

Av chaos_maniac

Kontrollerat att BIOS är inställt till PWM-fläkt för CPU-fläkten? Kan vara något så litet som strulat till det kanske. Kan även hända att programmet du använde känner av fel mätsignal för fläkten, ta en titt i BIOS iaf för att se vad som rapporteras där. Visas samma nummer i BIOS är det nog en vajsing med antingen moderkortet eller fläkten. Kanske kan en BIOS-uppdatering hjälpa i värsta fall?

Av chaos_maniac

Jovisst, garanti hela vägen. Ser nästan ut som bränd transistor eller diod, svårt att tyda. Man kan även se en grå rand på kretskortet från röken samt att lödtennet har runnit ned en del. Försök att peta så lite som möjligt på området så att det är intakt när det kommer fram för felsökning.

Av chaos_maniac

Det finns kloningsverktyg i bl.a. Ultimate Boot CD, dock som sägs bör man inte fuska med licenserna.

Av chaos_maniac

Beror på gamla standarder som det blivit på det viset (förmodar jag), ena skåran indikerar 5V och andra 3.3V för drivspänning, när båda finns är den "universell". Du kan inte använda PCI-kortet i fel inkopplad riktning, prova inte. http://en.wikipedia.org/wiki/File:PCI_Keying.png

Av chaos_maniac

Ett till litet problem är derating på nätaggen, vilket gör att de klarar lägre max.-effekt ju äldre de är samt ju varmare de går. Snåla inte med nätagget, det lönar sig att ha marginaler för effektförbrukningen - långsiktigt.

Av chaos_maniac

Innan du gör något mer, ta en kopia på användarmappen ifall att något går fel, så du iaf har filerna på ett säkert ställe. Sedan kan du prova tipsen som givits.

Av chaos_maniac

Förmodligen fel på din skärm, blir det samma sak om du gör en omstart? Om samma sak sker vid omstart när allt står varmt så kan det bli svårare. Eventuellt kan det även vara någon glappkontakt i grafikkortet som "löser sig" när grafikkortet värms upp, har du testat en annan utgång från grafikkortet? Prova dessa två steg och se om du får mer klarhet i problemet.

Av chaos_maniac
Skrivet av sebbeee:

Men när kollar på http://www.dustinhome.se/product/5010654077/samsung-series-5-... och på spec så står det ''Minnesstorlek (inkl./max) 4 GB
Minnesplatser (totalt/lediga) 1 st / 1 st'' Nu ser jag även att där väger den 1.52 medans på webbhallen är det 1,45. Är det samma dator? xD

Jag reser nästa vecka så hinner inte med några nymodigheter

När jag kollar upp modellen hos Samsung framkommer det att 4GB är fastlött på moderkortet och att det finns en fri minnesslot. Där står även angående vikt etc, brukar vara bäst att kolla hos tillverkaren om man ska lita på specarna. Jo, det är samma dator.

http://www.samsung.com/se/consumer/computer-peripherals/noteb...

Av chaos_maniac
Skrivet av sebbeee:

Okej köper en stationär istället när jag kommer hem för game, tänkte man kanske kan ha den att spela med när man kommer hem. Men lika bra att ha en skön resedator och en skön speldator.

Men samsung, slöare processor, sämre grafikkort, sämre minne? Eller hur är den bättre? (om du orkar förklara Sedan kan man få in 8gb minne? för när man kollar här http://www.dustinhome.se/product/5010654952/asus-u36sg-ci5-2-...
så står det max 4gb minne?

Den är lite lite lättare och lite tunnare, men inte nämnvärt mycket.

Samsungen har SSD cache, kan vara rätt skönt eftersom diskarna i laptoparna är rätt slöa. Men bryr du dig inte om det är Asusen du kollar på en fin burk enligt specarna. Kolla specarna, står på både Samsungen och Asusen att du kan klämma in 8GB RAM, om nu det stämmer.

Av chaos_maniac
Skrivet av roykio:

Nope... most of the things was bought here on SweC

Did contact Komplett but as i don't have the orignal box, they won't take it back...

Keep pushing them, I'm rather certain that you don't need to have the original box for it to be sent in for warranty, most people don't keep their boxes and they have to take that into account. I think that by law they can't deny taking it in during the warranty period just because of packaging. You won't get your money back, but atleast you are entitled to either get it fixed or get a replacement. Don't give up too easily, and do threat them to report them to the "Allmänna Reklamationsnämnden" (a.k.a. ARN) if they keep denying your warranty because of the original packaging, they won't dare go into that dispute with you.

About ARN: http://www.arn.se/English/

Good luck!

Av chaos_maniac

En trevlig länk som beskriver fenomenent. http://en.wikipedia.org/wiki/Word_(data_type)
Kort och gott, ifall man skriver ett program som kan utnyttja de extra databitarna har man möjlighet att effektivisera beräkningarna. ^^

Av chaos_maniac

Well, contact Komplett.se as it is their responsibility to handle these kinds of problems in first line. In Sweden you usually contact the retailer first as you have one year of warranty from them. Perhaps you can return the entire computer to them if it was bought there and get some sort of compensation/new parts if you let them determine that the PSU has damaged components in the computer.