Inlägg

Inlägg som fläkten har skrivit i forumet
Av fläkten

Visst är det långsiktigt bättre att köpa ett 8800gts-kort men jag har ett litet behov av att få ner priset och dessutom så är jag beredd att köpa nytt grafikkort inom ca 1 år ändå, typ när alla spel kör directx10. Så jag är mao mest intresserad av en relativt kortsiktig lösning men för den delen vill jag kunna spela spel med max detaljer.

Av fläkten

Vilka grafikkort är overkill om man ändå bara kan köra 1280x1024?

Håller på och plockar ihop en ny data.
Skall köra en d2c e6600 och 2 Gb i minne. Frågan är vilket grafikkort...
Först var jag helt inne på att skaffa 8800 GTS men efter lite funderande så började jag undra om det inte var att slänga pengar i sjön. Med tanke på att min skärm bara klarar 1280x1024 så kanske det räcker med ett sämre kort. Börjat fundera på om jag tom kan komma undan med ett x1950pro. Så frågan är således vad går gränsen när jag inte kan utnyttja prestandan längre för ett kort och vilket kort anser ni att jag bör använda?

Jag är inte intresserad av överklockning.

Av fläkten

Tack för alla bra svar:-)

Det låter som jag skall göra ett försök att behålla mitt agg mao och så får vi se om det håller eller inte.

Om vi återgår till en av mina andra mer allmänna frågor, hur man skall man hantera det resultat man får ut från power supply calculator? Min slutsats utav denna diskussionen är att det är mycket mer komplext än att bara få ut ett wattal som man sedan tittar på när man står framför butikshyllan. Det resultatet jag fick, 384watt, vad säger det egentligen? Har jag någon användning av detta resultat?

Av fläkten

Oj, upptäckte just att denna tråd hamnade helt fel, skall ju inte ligga under grafikkort... Trodde faktiskt jag hade lagt den under nätagg...
Sorry:-(

Av fläkten

Re: Re: vad gör ajg med resultatet från en power supply calculator?

Det stämmer att det är det agget på komplett som jag har.

Det låter som att jag skall uppgradera mao:-(

Du säger att det är ampere som är det viktiga, varför får man bara ut watt i nätagg-räknarna? Om jag får ut att jag behöver 384 w och mitt agg på 430 inte klarar av detta, fyller dessa räknarna ngn funktion då? Jag tycker inte de ger mig ngn hjälp iallafall.

Av fläkten

vad gör ajg med resultatet från en power supply calculator?

Skall köpa ny data och då blir ju genast frågan hur kraftigt nätagg man skall ha. Trenden är ju att man skall gå surfa till http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine och räkna fram hur många watt man behöver. Som god samhällsmedborgare gjorde jag givetvis detta och fick ihop hela 384 w vilket jag är hyfsad nöjd med eftersom det innebär att jag skulle kunna ha kvar mitt nätagg som är ett Seasonic S12 Nätaggregat 430W och som är finfint. Nu kommer vi till mitt dilemma. Räcker verkligen detta. Jag har tänkt köra med ett 8800GXT grafikkort och det skall ju dra en hel del och när forumsmänniskor nämner detta så snackar man om att behöva agg mellan 550-600W.

Mao, hur skall jag hantera det resultat jag får ut från da PSUEngine?

Av fläkten

Jag kan intyga att bilderna på coolermasters hemsida stämmer bra överens med verkligheten. Kompletts bild ljuger.