Inlägg

Inlägg som PsyCor har skrivit i forumet
Av PsyCor
Skrivet av Dockland:

Jag har några QCII och NC700 från Bose och på laptopen fungerar det klocka. Varför är det så krångligt på stationär?

Det handlar inte nödvändigtvis om dator utan huvudsakligen vilken lur det är och överföringsprotokollet. Tillverkaren har ju olika elektronik som hanterar ljudet när det kommer in så vissa har mycket lägre latens än andra. Bara för att det är lägre latens betyder dock inte att det är bättre ljud dock.

Sen så är det alltid en viss latens när det gäller överföringen med bluetooth. Det går inte att få perfekt. Men det finns en enkel lösning, plugga in sladden så ska du slippa allt problem. Men då försvinner ju lite av poängen.

Sen ser man i testet också att det är en stor skillnad mellan latensen på en iPhone och en Android lur.

Är det viktigt att det ska vara PERFEKT, så finns det inga andra val än att köra trådat. Samma som att när du kör wifi istället för en nätverkskabel så blir det en viss försämring. Ibland är den märkbar ibland inte men den finns där.

Edit: Men ja vissa datorer har förstås bättre och sämre hantering av sina inbyggda BT chip än andra.

Av PsyCor
Skrivet av tBiorrith:

En granne småskröt lite om hur billig hans bil var. Kostar honom bara strax över 1000 kr/månad.
Han funderade dock på att sälja den.
Några dagar senare pratade jag med honom igen, och då hade han lagt ner planerna. Lån på 140k och bilen är värd 120k....

Precis därför jag skrev att ingen VETTIG långivare kommer låna dig pengar för en bil som du inte amorterar snabbare än värdeminskningen.

Han hade säkert tagit ett blancolån utan någon handpenning för den bilen och satt sig då i skiten. Har man inte lagt någon lagstadgad 20%-ig handpenning (vid billån) så är det inte konstigt att bilen hamnar lägre i värdet än lånet. Och speciellt förstås med en kostnad på 1000 kr i månaden.

Av PsyCor

@BasseBaba: Så mycket blir det inte när du har optimala förhållanden med bästa protokoll och så.

https://www.rtings.com/headphones/reviews/sony/wh-1000xm3-wir...

Hittade en riktigt bra review där de mätte delayen under optimala förhållanden och den är över 200 ms. För min del så klarar jag inte att titta på video med mina lurar alls utan som sagt så använder jag bara dem för musik. Och tvivlar på att jag skulle spela något där man märker att ljudet inte är i sync.

Av PsyCor

@kwame: BT kommer införa en delay oavsett vilken version av BT det är. Huruvida du är tillräckligt känslig för det eller ej är omöjligt att svara på för mig utan där måste du testa dig fram.

Jag är väldigt känslig när det gäller ljud och bild som inte är syncat så för min del så funkar det inte till annat än musik.

Av PsyCor
Skrivet av Implor:

Fast kan du inte klara dig ett år utan pengarna så ska dom inte vara på börsen ;).

Det han kanske syftade till är att börserna väl är på en nedgång just nu och har man investerat precis innan Corona utbrottet så har man just nu kanske förlorat pengar. Och ingen vet hur länge den här nedgången kommer fortsätta och hur länge viruset kommer vara på tapeten

Tittar man däremot över en 10-års period så har man sällan förlorat pengar. Men går man kortsiktigt som ett år så är det en större risk.

Av PsyCor
Skrivet av hipstergamer:

Enligt denna recensent så har 32GK850 nåt som kallas partial subpixel illumination, som bidrar till att texten har vad som ser ut som en liten suddig aura runt sig. Det var nåt jag märkte med mitt exemplar.

Skrivet av Grafikante:

Ajdå --> undvik! (tänker jag).

Jag säger testa den innan om du har möjlighet. Jag vet inte om det är att jag är så extremt okänslig att jag inte märker av det. Jag är väldigt kräsen när det gäller bildkvalité generellt och alla skärmar jag haft har jag kalibrerat för att säkerställa rätt färgreproduktion.

Jag har suttit nu en stund och försökt titta på text på olika bakgrunder och jag har inte märkt av några problem överhuvudtaget.

Men å andra sidan så nyttjas denna skärm till kanske 80% för spel och videouppspelning snarare än att sitta och läsa text på.

Kanske får koppla in min Dell 24" IPS och ställa bredvid för att jämföra och se om man märker någon skillnad.

Jag undrar om det kan vara så att det är olika revisioner och olika paneler på skärmen som skapar det som beskrivits...

Av PsyCor
Skrivet av Thomaseron:

Jag kanske tänker fel, men 50% mer prestanda per watt borde teoretiskt sett kunna innebära 5700XT +50% prestanda. Eller?

Eller så kan det lika bra betyda 5700XT prestanda till halva powerdraw. Förhoppningsvis är det inte så men det kan vara så.

Av PsyCor

För min egen del som gick från 24" 1080p till min LG 32GK850G som är 32" 1440p så är jag supernöjd!

Jag har inte kravet på den absolut lägsta pixel response time man kan få då jag inte spelar competitive shooters likt CSGO. Bildkvalitén är superbra efter kalibrering! För att inte glömma svärtan...

Har inte märkt av några problem med text eller liknande som beskrivs ovan. Men jag kanske bara inte är lika känslig. Jag använder min till största del för spel eller video.

Av PsyCor
Skrivet av Trunk:

Nja... Min tvåliters turbodiesel (2.0 TDI) från 2010 kostar ~1.300 kronor per år så det behöver inte vara så väldans dyrt.

25.000 kr per år och bil låter som sagt lite mycket men behöver inte vara helt orimligt beroende på vart man bor, hur mycket man åker och hur mycket man kan meka själv. Bor man centralt är det inte ovanligt att försäkringen kostar femsiffrigt, jag har haft en halvförsäkring som kostade 15.000 per år från det billigaste bolaget.
En service kostar väl runt 2.500 kronor? Kvalitetsdäck drygt 5.000 kronor. ”Enkla” reperationer går sällan för mindre än 5.000 kronor, att bara byta belägg och skivor på två däck kostar ju fan betydligt mer än så.

Så man behöver tyvärr inte ha så väldigt mycket otur med bilen för att den ska kosta så mycket per år. Om man däremot tar en titt på youtube så kan man göra ganska mycket själv

Då har ditt bilmärke installerat partikelfilter tidigt i den modellen för att ha så pass låg skatt. Tittar man generellt så är det inte lika vanligt på årsmodell 2010 att de har partikelfilter

15000 kr per år i halvförsäkring är jättemycket pengar. Antingen är du yngre, bor i utsatt område eller har du kanske varit inblandad i någon trafikolycka tidigare? Ja förutom att det kanske förstås är ett sånt märke och sån modell av bil som kan räknas som en "busbil".

Jag betalar drygt 600 kr per månad i helförsäkring för en 16-17 årsmodell 1.6 TDI alltså mindre än hälften av det du betalar.

Köpte Nokian Hakka 8 däck 15 tum nyligen till ena bilen. Med montering, frakt och allt inkluderat så vart det 4200 kr. Och det är en kostnad du lätt kan slå ut på 3-4 år om du inte kör långt över snittet.

Av PsyCor
Skrivet av sesam2k:

Vill påtala att bilar kostar mer än ränta och amortering.

Vi har två äldre bilar utan lån (2007 & 2010), men tillsammans kostar dom 50.000 kr/år för driftkostnader (skatt, däck, service, reparationer och försäkring mm) . Vi sparar 2000 kr per bil och månad till bilkontot (ca 12 kr per mil) , så det finns alltid pengar när det händer något.

Sen tillkommer diesel till dessa två bilar på ca 1500 kr/bil och månad.

Våra bilar är vår enskilt största kostnad. Varje månad kostar dom ca 7000 kr. Vi har många gånger funderat på nyare bilar, men det faller på kalkylen varje gång. Billån är dyrt och nya bilar har inte 0 kr driftkostnader. Antingen betalar man till banken eller verkstaden. Man vill inte betala båda två samtidigt.

Om TF vill köpa en begagnad bil bör du räkna med att garantier kanske är slut eller inte gäller.

Med så gamla dieselbilar så är det inte konstigt att era omkostnader är så pass höga. Har ni motorstarka och fyrhjulsdrivna så blir det ännu värre. Jag syftar mer specifikt då på skattekostnaderna. Har haft äldre dieselbil tidigare och skatterna är så galet höga att det inte går jämnt upp mot en motsvarande bensinbil om man inte åker väldigt långa sträckor. Nu har ni säkerligen det. Men skulle ni införskaffa bilar som kanske har en årsmodell från 2012 - 2016 så skulle ni kunna kapa era kostnader väldigt mycket.

En av mina tidigare bilar hade en årsskatt på närmare 5000 kr. Min nuvarande 1103 kr efter dess period av gratis skatt går ut. Att beräkna att ens fordon kostar 25000 kr per år för drift utan bränsle är onormalt högt skulle jag vilja säga om man inte har väldig otur med reparationer.

Av PsyCor

@NatureBoyyy: Att kunna spara 60% av sin lön är få förunnat så det är jättebra att du har den möjligheten

Har aldrig förstått det där med att köpa en bil med lån med restvärde. Då måste man ju ta nytt lån efter tre år för att kunna behålla bilen istället för att bestämma själv när man eventuellt vill byta in.

Av PsyCor
Skrivet av Json_81:

Det hade ju fortfarande varit bättre om du satt pengarna på ett konto med ränta och betalat hyran löpande.

Men man får ju känns sig själv och hur bra disciplin man har

I mitt fall så var det bra för ett par månader senare så blev jag av med jobbet och valde att börja plugga lite och då var det skönt att ha drygt 3000 kr mindre i utgifter under ett antal månader framåt. Det där med att "få ränta" hur som helst. Räntebärande vanliga konton existerar väl inte riktigt idag på samma sätt som det gjordes förut? "Sparkonton" hos storbankerna ger typ 0% ränta. Och vad jag förstått så ska det krävas ett rejält kapital för att kunna få en fast bra ränta.

Och att investera pengarna i det läget var inte ett alternativ för mig, jag hade inte råd att förlora pengarna. Och då ska man aldrig investera.

Av PsyCor
Skrivet av Aktsu:

För det finns inget självändamål med att vara skuldfri utan det viktiga är nettotillgångar. På samma sätt som jag inte betalar min bilförsäkring 3 år i förväg behöver jag inte betala min bilkostnad 3 år i förväg heller.

Det där är en övervägning som man kan göra dock. Visst inte bilförsäkringen... Men när jag var yngre och hade min första lägenhet, en hyfsat billig etta så fick jag en rejäl skatteåterbäring. Jag tog och betalade in ett års hyra i förskott. Det visade sig vara smart för blev av med det jobbet under den perioden och valde att börja plugga så då var det rätt skönt att ha drygt 3000 kr mindre i utgifter.

Av PsyCor

Jag hade denna och så gick den sönder när det förstås inte gick att få tag på någon igen... Var riktigt bitter för det finns ingen som är exakt som denna kvar på marknaden.

Slutade med att jag köpte Svive Titan V Pro som mer är som QPAD 5k, vilket inte alls är samma sak... Men man har väl vant sig nu.

Riktigt sugen på att köpa den bara för att ha liggandes när Sviven dör

Av PsyCor

@anon144494: Som har sagts, så betyder det du listade om moderkortet endast att det har utgångar bild, tex hdmi eller dvi. Det betyder inte att det finns någon slags grafikkrets på moderkortet.

Denna sitter i processorn. Och just den processorn du har tänkt köpa har INTE inbyggd grafikkrets. Det är därför den kostar mindre än i3-9100 utan F. Köper du en processor med bokstaven F på slutet så behöver du köpa till ett externt grafikkort.

Av PsyCor

Ett axplock av filmer som frammanat tårar för mig är Grave of the Fireflies, The Notebook, A Dogs Purpose och A Star is Born. Finns förstås många fler

Av PsyCor

Jag har funderat på att ta steget tillbaka till en icke smart telefon. Känner att jag länge haft problem med att hela tiden behöva intryck och något att pilla med.

Sitter man hemma och tittar på en film eller en serie så märker jag mig själv ofta sträcka mig efter telefonen stup i kvarten för att slöscrolla FB eller Instagram eller kolla spel X eller Y... Har gått så långt att jag även på bio nästan instinktivt sträcker mig ner mot fickan och telefonen även om jag där förstås inte tar upp den.

Nej jag tror som har sagts av TS att det nog är bra att koppla ner. Jag som många har datorn som en del av vardagen så det kommer man inte ifrån men att koppla bort telefonen från ekvationen kanske ska testas. Lyssnar aldrig på musik på telefonen och tar väldigt sällan kort. GPSen kommer jag isåfall sakna men kanske skulle kunna lösa det genom att gräva fram min gamla Garmin och trycka i bilen.

Av PsyCor
Skrivet av Agda78:

Säljer grymt gaming laptop men det tråkiga är att den dog mitt i ett game jag körde, Felet är att den inte laddas längre. Tror inte felet är på batteriet då jag drog ut den och testade ladda men det fungerar inte. Laddare är dessutom inte original och verka vara sönder. Tror det är problemet. men inte 100% säker. knappen N är också borta.

Lite specs.
-GTX 980M 4gb
-i7-6820HK
- 16 GB ram
- 1tb HDD och 256gb SSD

Tar bud men kom ihåg att köpa på eget risk och ingen retur.

vid fundering så är det bara att fråga på.

Läs hela annonsen här

Innan du hivar iväg en laptop, vore det inte smartare att försöka få tag på en ny laddare och se ifall den funkar? Du har ju möjlighet att göra återköp så att köpa en laddare och sen lämna tillbaka den efter du testat är ju inget problem.

Av PsyCor

Det kanske går att bara flytta gångjärnen i höjdled till en annan position så slipper du mecka?

Av PsyCor

@JonasT: Har säkert sagts redan, men det finns bilder där ute på chassit med en glaspanel på baksidan så täckluckan för nätagg på baksidan var precis som du sa av den anledningen