Inlägg

Inlägg som stingray454 har skrivit i forumet
Av stingray454
Skrivet av Techs:

Jag har ett par Motörheadphones Motörizer (puh, vilket namn... ) till PCn och dom skulle jag vilja rekommendera men det kan jag inte trots schysst ljud åt hårdrockaren i mej, av ett skäl : dom har tyg mot huden. Tänk dej själv slutna hörlurar på dej i flera timmar, tyget suger åt sej fukt (svett).
Mitt råd är att skaffa slutna hörlurar som har läder / läderimitation, dom kan du åtminstone torka av snabbt utan att dom suger åt sej något ( så länge dom är hela vill säga ). Av det skälet har jag ett par Marshall Major till mobilen när jag är ute och promenerar, ta en titt / provlyssna dom.

Det där känner jag igen. Mina tidigare lurar hade tyg mod huden. Det är nästan ofrånkomligt att det blir lite svettigt ibland, antingen pga att dom sitter på länge eller om det är varma sommardagar, man har varit ute och stressat just innan eller whatever. Dom blev ganska snabbt lite grådassiga i tyget, såg inte fräscht ut. Håller med om att skinn eller imitation är att föredra, det hade jag på lurarna jag har nu (som just gick sönder), och det har funkat helt ok.

Skriver upp dom på "att utvärdera"-listan också, tack!

Av stingray454
Skrivet av Echolake:

Som tidigare nämnt kan Sennheiser eller Beyer ha det du söker. Annars är Oppo PM-3, B&W P7, Audeze Sine några bra semi-dyra hörlurar. Ett schysst och billigare alternativ är t.ex. Audio Technica ATH-M50x.

Nu vet jag inte exakt vilken prisklass som känns mest, aktuell, men om du är villig att lägga X antal tusen, så är en dedikerad spelare värd att titta på, imo.

Tack för tips, ska kika närmare på dom!

Prisklass är lite flytande. Har eget företag som konsult och hörlurar är absolut något jag kan köpa in på företaget, så prisklassen är inte så noga, det är viktigare att jag hittar några som låter bra och som jag kan använda till allt jag behöver. Bra utrustning håller ju ett tag (vilket jag räknar med att ett par dyrare hörlurar ska göra), och en grej som du använder flera timmar per dag är värd att lägga ner lite pengar på för att få något man trivs med. Så ja, kan helt klart tänka mig lägga några tusen om det behövs, men om jag märker att ett par för runt/under tusenlappen funkar lika bra för mitt use-case så köper jag gladeligen sådana också.

Av stingray454

Kollade runt lite nu och har googlat en hel del hörlurar. Märkte dessvärre att datorerna jag använder för jobb bara tar lågimpedans-lurar (Impedance: <24 ohm), så lite mer studiolurar på storleksordningen 100+ ohm är ju bara glömma om man vill kunna använda dom även till jobb, vilket begränsar urvalet lite. Och separat förstärkare vettetusan om det är värt att skaffa. Ska man ha ett par separata för film/musik där man har en vettig förstärkare eller köpa allround-hörlurar som funkar till både dator / tv / mobil osv?

Av stingray454

Lyssnar på det mesta, men skulle säga att "neutral / allround" är bästa beskrivningen. Lyssnar på en hel drös genrer, men skulle jag specificera så lutar det mer åt akustiskt / rock / punk och lite åt det hållet snarare än bas. Är ingen renodlad bas-junkie iaf :). Däremot vill man såklart kunna ha vettig bas om man ser film eller dom gånger man lyssnar på sån musik.

Stängd konstruktion är ju fint, men som sagt har dom jag testat varit lite väl instängda (= blir lite varmt / svettigt efter några timmar med dom på). Vet inte om det finns några stängda som både sitter skönt och har vettig "luftning", men alla tips uppskattas.

Jag har hört en hel del bra om Sennheiser tidigare, ska kika mer på dom samt Beyerdynamic, det är nog något åt det håller jag behöver. Tips på specifika modeller uppskattas också!

Av stingray454

Bra hörlurar för både jobb och fritid

Jag behöver köpa nya hörlurar och tar gärna emot lite tips. På jobbet sitter jag ofta med hörlurar för att inte störa andra - det är mest musik, men ibland ljudsätter jag saker på jobbet samt att man kollar film / youtubeklipp o dyl. Tidigare hade jag ett par gaminglurar med inbyggd mic, men då jag inte spelar så mycket längre (kör iaf inte teamspeak / vent / mumble el dyl) så känns det bättre med ett par "riktiga" lurar den här gången. Däremot kan det hända att man sitter med dom flera timmar i taget, så det vore bra med några som inte sitter så tätt att det blir varmt / svettigt.

Jag har även en LG V20 med Quad DAC, vilket är väldigt trevligt att ha på mobilen. Innebär förutom bättre ljud att den även orkar driva lite tyngre lurar direkt från mobilen. Pga det kan man säkert vilja ha på sig lurarna när man reser, åker buss, på stan eller whatever, så helst inga gigantiska bollar på huvudet, utan lite mer anonyma.

Vad hade ni rekommenderat? Jag är själv väldigt dåligt insatt på hörlursmarknaden. Prisklass spelar inte så stor roll, inga guldpläterade Monster-sladd-lurar med högtalarelement av enhörningshorn för kanske, men allt från budget till märkesgrejer är intressant.

Tips?

Av stingray454

http://i.imgur.com/31Jkp5C.jpg

Här är min. QAV-R 5", naze32 rev5, emax 2205 2300kv, xiaomi yi-kamera och lite annat godis. Riktigt nöjd med den :). Kul att hitta en tråd om sånt här och att fler håller på. Perfekt intresse för oss nördar ;).

Av stingray454
Skrivet av anon226320:

Vet att Yosemite hade begränsningar gällande hur många trådar man kunde ha aktiva samtidigt. Detta var när jag försökte bygga ihop en hackintosh med 2x E5-2670 (sammanlagt 16 kärnor / 32 trådar med HT), då funkade det inte med HT påslaget. Någon som vet om det har ändrats något i El Capitan, så att det går att ha 32 aktiva trådar samtidigt? Samt finns det nå färska guider på nätet som verkligen funkar? Eller utvecklingen för hackintosh kanske inte har nått så långt som senaste osx-version i skrivande stund? Använder mig utav SUPERMICRO X9DAi som moderkort tillsammans med 2st E5-2670 proppar i dagsläget.

Har läst flera guider på nätet om folk som byggt 32-core hackintoshes där jag läste att 32 var max antal cores.. Däremot kan dom säkert ha varit från typ 2013-2014 så det finns ju en viss risk att det fungerade med 32 i 10.9 men att det ändrats i 10.10+, det törs jag inte svara på. Apples egna max är ju 12 core + ht = 24 trådar, det kan hända att de ändrat till 24 som max. Annars testa googla typ "32 core hackintosh" så får du flera träffar på folk som lyckats.

Av stingray454
Skrivet av Philippk:

Ni som bor lite utanför storstäderna, hur har ni upplevt Net1? Tänkte skaffa en till stugan nämligen tillsammans med en extra antenn för förstärkt signal.

Jag hade Net1 i sommarstugan för några år sedan. Det är verkligen mitt ute i skogen. Närmaste mast är 1-2 mil bort om jag minns rätt, och väldigt glesbefolkat så gissningsvis var det inte mer än en handfull människor som mest som delade på masten. Fick som bäst in 1-2 "pinnar" edge-täckning på telefonen om jag stog på precis rätt ställe.

För mig fungerade det bra. Teoretiskt max då var 3,6 Mbit (vilket man aldrig når upp till i praktiken), men jag fick storleksordningen 2-3 vilket jag tycker är helt ok.

Av stingray454
Skrivet av Pierre232:

Vet inte ifall du har testat Huaweis vision utav Android, personligen så tål jag inte EmotionUi. Du kan läsa lite mer om det på Xda-Dev http://www.xda-developers.com/honor-5x-impressions-follow-up-...
Telefonen i sig är helt ok ifall du står ut med deras tolkning. /Pierre GBG

Vet inte själv heller. Jag har inte fått hem telefonen än. Grymt jobbigt att få veta att man ska få en, sedan tar det veckor innan den kommer ;). Jag ska ge den en ärlig chans när den dyker upp iaf. Vad jag förstått har den t ex ingen appdrawer, vilket kan kräva en del tålamod för att stå ut med. Men jag ska ge den en chans så får vi se om man står ut, i annat fall kan man ju bara slänga in t ex Nova som jag kört sedan länge och trivs bra med.

Av stingray454

Kan också rekommendera Eloquent, riktigt nice att jobba med. Även Laravel är sjukt trevligt, men om du bestämt dig för CI går det att plocka ut Eloquent ur laravel och köra det helt separat. Kolla in denna t ex: https://laracasts.com/lessons/how-to-use-eloquent-outside-of-...

EDIT: Har för övrigt kört både code ignoter och Laravel, och Laravel är typ en miljard ggr bättre. Rekommenderar starkt att byta, CI känns förlegat på rätt många sätt i jämförelse.

Av stingray454
Skrivet av Pierre232:

Har själv haft g3 3gb, tycker du ska kolla den nya lgv10ska va något av detbästa och snyggaste hittils i telefonväg-
såg en inne på tele2butiken men han hade gråimporterat den.
Et alternativ ifall du var nöjd med LG är definitivt med och slåss i toppen nu.

Absolut, v10 är faktiskt toppintressant. Jag var i USA för några veckor sedan och fick chansen att testa en V10 hands-on faktiskt, och det var ett enormt köpsug efter den :). Fantastisk telefon. Var väldigt nära att köpa den då, men fick till slut för mig att vänta på vårens flaggskepp. Både G5 och nästa V10 (V11?) som ryktas komma till hösten är väldigt intressanta, men jag tror jag hoppar över V10 ändå. 808:an känns inte jätterolig när 820 ligger precis runt hörnet, om man nu ska ha mobilen ca 2 år.

MEN, orsaken att jag frågar är att jag får en Huawei Mate S gratis :). Då LG:n är lite trött tänker jag att den antingen blir en bra mobil att ersätta LG:n med under kommande halvår/år så behöver man inte ha någon brådska med att byta upp sig. Alternativt om Mate S inte är någon stor uppgradering (eller till och med nedgradering) så har jag släkt och vänner som kan få användning av den också så behåller jag LG'n ett tag. Jag ville mest veta lite mer om Mate S innan jag bestämmer mig.

Efter vad jag sett i diverse recensioner mm verkar den riktigt trevlig med många fördelar över G3, men kul att höra andras erfarenheter.

Av stingray454

Huawei Mate S - vad tycker ni?

Jag är nyfiken på om någon testat Huawei Mate S och har lite info att dela med sig av? Vad tycker ni om t ex design / byggkvalité, hastighet, batteri, kamera o dyl? Hur står den sig mot både nya och äldre flaggskepp?

Jag har själv en LG G3 just nu som börjar bli lite sliten (repig, några ljusa fläckar på skärmen som jag antar är LCD:n som börjar ge upp, batteriet har tappat rätt mycket etc). Hur står sig t ex kameran, som med dagens mått är lite halvdan (vad jag förstått), mot G3 som hade en väldigt bra kamera när den kom? Bättre / sämre / lika?

All info om upplevelser, tips, för / nackdelar etc uppskattas!

Av stingray454
Skrivet av tian:

Jag har själv Net1 obegränsat , fungerar klockrent ! Streamar Netflix nästan hela dagarna utan problem Snittar ca 15-20mbit helt okej tycker jag. Hade förut Tele2 50mbit och det var snabbare helt klart, men begränsningen på 100gb är ju absurd ! Så jag är nöjd med Net1 !!!

Hur mycket använder du totalt under en månad? Har du gått över 100GB någon gång?

Ser man Netflix i vettig kvalla (typ 720) så borde det ta ca 3GB / timme, eller om man ser storleksordningen två långfilmer en kväll ungefär 9-10GB per dag. Visserligen ser väl ingen två filmer per kväll hela månaden, men jag tycker ändå att det borde kunna hända att man slår i 100GB-taket om man räknar in övrig surf, kanske lite hemma-jobbande osv. Vore kul att veta hur mycket som går åt i praktiken.

Av stingray454
Skrivet av Blk:

Såg att de tar "pre-order"på V5 nu, för den som är sugen.

Googlade upp vad som skiljer från v4, det var ju inte direkt mycket. Enda skillnaden är:

"Front USB 3.0 ports color changed from blue to black and cleaner look (removed port edges flanges)."

Men det är klart, alla förbättringar är bra

Av stingray454
Skrivet av SimpanDirr:

Har nu bestämt mig för att dissa mitt xfx 280 då ingen verkar få det att fungera ordentligt.

Vilket kort rekommenderar ni som funkar ypperligt i Yosemite för under 4000kr?

Vet att det inte direkt hjälper, men det enda kort jag haft som funkat 100% out-of-the-box är ett 280x :P. Bara stoppa in och köra, krävde ingen omflashning el dyl utan fungerade direkt utan handpåläggning. Det var ett MSI, men tillverkare borde inte spela någon roll tycker man. Skumt att det funkade dåligt för dig, har tyvärr inga förslag på fix :/.

Av stingray454

Vore kul att veta var den egentliga gränsen ligger för "onormalt användande", då dom uppenbarligen fortfarande har en gräns. Alla "fri data"-kampanjer jag någonsin sett har en liknande klausul, typ "helt fri data (så länge du inte streamar film eller laddar hem saker)". Längtar till första riktiga flatrate kommer där du KAN tanka typ 100GB+ per månad om du vill. Inte för att jag gör det, men att ständigt undra hur nära taket man är och riskera strypt lina är inget jag vill leva med.

Av stingray454
Skrivet av Idefi:

Verkar däremot vara svår att få tag på i Sverige?

Gissningsvis får man beställa, finns lite överallt (t ex Aliexpress mm). Vet inte om det finns någon svensk återförsäljare, men säkert. Här finns lite länkar till företag man kan beställa från: http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-xiaomi-redmi-note-2-pr...

Av stingray454

Den här verkar riktigt bra för pengarna: http://www.swedroid.se/xiaomi-presenterar-lojligt-prisvarda-r...

Av stingray454

Ja deras användarvillkor var ju sjukt konstiga. "Helt obegränsat, inget tak! Så länge du håller dig till vad en medelsvensson i 50-års-åldern utan datorvana förbrukar". Verkar bara vara att glömma och gå vidare.

Av stingray454

Kan bara inflika min erfarenhet.. Det funkar finfint på landsbygden - har en sommarstuga i norrlands inland, där jag som bäst för 1-2 pinnars teckning (edge enbart) via Telia, alla andra operatörer har ingen täckning alls. Med Net1 fick jag ut 2-3Mbit, vilket var ungefär max vad modemet skulle klara (teoretiskt max på 3.6 om jag minns rätt). Var iaf klart nöjd, det funkade fint, och även hemma när jag testade det där. Däremot finns snabbare och billigare alternativ där jag bor, så det användes bara i stugan.