Inlägg

Inlägg som stingray454 har skrivit i forumet
Av stingray454

Jag jobbar själv med programmering, och sitter mest på OS X men även en del på win. Då jag måste göra det så kör jag VMWare Fusion. Sjukt trevligt program måste jag säga. Just för att programmera fungar det klockrent att köra vmware/parallels el dyl. Däremot gör jag inte just spelprogrammering - det bör såklart fungera rent tekniskt, men t ex 3D-prestandan i virtualisering är inte direkt jämförbar med om du direktbootar windows. Vilka tekniker kommer du att jobba med? OpenGL, Direct3D och liknande?

Av stingray454

Själv kör jag musen med vänster hand - jag använde höger förut, fick en axelskada och körde med vänster för att avlasta, och vande om mig helt enkelt, så nu kan jag bara köra vänsterhänt :). Det begränsar ju urvalet rätt kraftigt då man måste köpa en ambidextriös mus (spegelsymmetrisk), men av dom jag testat tycker jag att Steelseries Sensei är en rikltigt bra mus. Bra settings på själva musen (= kräver inte specialdrivare el dyl på andra OS), bra precision, skönt passform, fungerar lika bra trots väldigt hårt användande under lång tid (8h+ / dag under ca 3 år). Jag kör "fnatic edition" - samma mus som vanliga men jag tycker att den är betydligt snyggare.

Däremot köpte jag samtidigt Fnatic-hörlurarna som matchar, och det är nog de sämsta skräplurar jag haft.. Så ni vet :).

Av stingray454

Här är en intressant jämförelse mellan snapdragon 808 och 810:

https://www.youtube.com/watch?t=326&v=HltGLYZLySs

Av stingray454

Ingen som sett ett lite mer ingående kameratest? Jag är väldigt nyfiken på att se oberoende test av kameran, hittils har man bara sett lite svävande beskrivningar av hur bra den är eller bloggar som verkar hyffsat köpta :). Lite oberoende tester / diagram / exempelbilder osv hade varit grymt intressant.

Av stingray454

Vad gör ni med era telefoner som behöver superdatorkraft? Jag kör en G3 idag och märker inte av minsta lagg / microstutter el dyl. Kan hända att den är lite seg på att starta kameran nån enstaka gång eller så, men det har inte mycket med CPU-hastighet att göra (G4 som är lika snabb som G3 fixar det på <0.6s eller vad det nu sas på presentationen). Jag tycker det är helt rätt val att optimera mjukvara, köra på en marginellt snabbare telefon, och lägga desto mer krut på batteritid istället. Men smaken är som baken

Det ska bli intressant att se hur bra skärmen och kameran är. Har som sagt en G3 så jag är ju osäker på om det är värt att byta upp sig, förmodligen är det inte stort steg nog för priset, men imo är det en riktigt intressant telefon och bästa flaggskeppet som presenterats hittills i år med råge (om nu skärm/kamera är så bra som det låter).

Av stingray454
Skrivet av ToJa92:

Nej, den kommer dra så mycket ström som krävs. Det som måste stämma är spänningen, men som jag förstått det har laddaren till alla Apples bärbara haft samma spänning. Även kontakten måste vara rätt, givetvis.

Är inte helt hundra på det, har för mig att Macbook Pro och Air t ex har lite olika spänningar, men är inte helt säker heller. Iaf så är det nån volts skillnad, tror inte det spelar någon roll ändå.

Av stingray454
Skrivet av AMD4ever:

Tack för ditt svar stingray454. Testade temps med MSI Afterburner nu nyss.

Exakt när droppen på FPS sker:

GPU = 62 °C
CPU = 73 °C

Så det måste ju bero på något annat iaf?

Låter ju som att det är nåt annat i så fall, det är helt ok temperaturer. Har du kollat CPU-tempen också? om cpu:n är för dåligt kyld kan den också gå ner i snigelfart vid överhettning. Men det borde inte vara det, förmodligen nåt annat.

Av stingray454

Värmeproblem? Grafikkortet kanske blir för varmt och klockar ner för att kompensera. Kolla temperaturen när du spelar.

Av stingray454
Skrivet av Belarion:

Beställde 2x http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/190894-msi_radeon_r9_290_gaming_4gb&atcl=search:live

Ist för att bygga om chassit / köpa nytt chassi etc hoppas MSi är bra!

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har haft tre MSI 280X gaming.. tycker det var skitkort om jag ska vara ärlig :P. Eller så fick jag bara måndagsex.

Köpte ett kort, Det funkade bra i en månad ungefär, sen en dag var skärmen bara svart. Efter lite test kom jag fram till att det var kortet som inte funkade. Ingenting rört / monterat i datorn, ingen överhettning, körde jordat med UPS och bra nätagg osv så tror inte det var något utifrån som orsakade det, utan den dog helt av sig själv. Iaf, fick ett nytt kort. Det höll också ungefär en månad innan ett fläktlager gick, fläkten började leva om som f-n. Fick byta igen, och det kortet gav bara flimrande output från det att jag packade upp det. Gick tillbax med det igen och butiken testade, samma där. Blev erbjuden ett nytt igen (all cred till butiken, kände mig bra dum tredje gången).. Iaf så valde jag att ta ett Asus DirectCU II 290X istället, och det har fungerat finfint sen dag 1 utan problem.

Av stingray454
Skrivet av apelipell:

Det känns som att LG börjar göra mer rätt för varje år som går. Vad är det ni tycker är mest intressant med G4?

Själv tycker jag att LG gör som man ska - några rejäla uppgraderingar (kamera/skärm), nåt utmärkande i designen (i det här fallet läder, knapp på baksidan, börjda varianter osv), allmänna uppgraderingar i hårdvara för att ligga i topp och liknande. Med andra ord en helt ok uppställning i år, och ja, dom går stadigt framåt.

Däremot är jag rätt förvånad över hur katastrofalt alla andra tillverkare lyckas med att ta sig framåt med sina flaggskepp. Samsung har haft samma design i evigheter och varit plastig, ful (enligt mig själv) och bloatad imo. S6 verkar vara första steget i rätt riktigt på flera år. HTC började bra med M7 och har gått utför sen dess, tycker de har väldigt få vettiga uppdateringar, dras med samma designfel i flera år osv. Så ja, det känns som att LG gör mest rätt av de större tillverkarna nu, hoppas det håller i sig.

Av stingray454

Har för mig att G3 presenterades i slutet av maj, och fanns i svenska butiker fösta dagarna i juli, dvs en dryg månad senare. Jag gissar att den finns att köpa över disk i slutet av maj / början juni.

Av stingray454

Jag hade väntat till den 28:e då LG G4 presenteras, den verkar kunna bli riktigt bra!

G3:an är för övrigt ett bra köp också, ca 3500:- för en telefon med specs som står sig väldigt bra fortfarande, grym kamera, utbytbart batteri osv.

Av stingray454

En liten uppdatering.. Har inte öppnat butiken än (sker under nästa vecka) men har däremot testat kassan en del och sålt lite till både mig själv samt släkt och vänner.

I det stora hela fungerar det riktigt bra. Någon skrev att det var segt, det kan jag inte hålla med om. Att hitta produkter i kassan, vänta på kortterminalen, vänta på kvitto etc är inte riktigt lika snabbt som en standardkassa, men inte långt ifrån heller. Skulle uppskatta att väntetiden sammanslaget är i storleksordningen 5-10 sekunder mer än om jag hade betalat på ICA, så det kan jag absolut leva med. Att den inte tar Swedbanks Mastercard är inte sant heller, mitt funkade hur bra som helst att betala med.

Admingränssnittet fungerar fint, snyggt och enkelt. Kassarapporterna är bra och tydliga och har all info, t ex försäljning per momsgrupp etc. Man kan customisera kvitton med logo / text mm på ett smidigt sätt, och det är lätt att lägga in produkter. Överlag är det väldigt enkelt.

Om man ska lista de lite mindre bra sakerna då.. Returerna som nämns ovan är ju en nästan katastrofal miss av iZettle om ni frågar mig. Känns som en grundfunktion. iZettle tycker alltså att man ska returnera hela kvittot och sedan slå in de saker som kunden väljer att behålla igen. Om det var ett kortköp så överförs hela köpesumman till kortet igen, sen får man dra kortet en gång till för de produkter de väljer att behålla på ett nytt kvitto. Sjukt krångligt. Nåja.. Jag sköter inte min bokföring själv, men frågade de som sköter den hur man bör göra om man inte kan göra en retur på allt (t ex om det är en present och man inte äger kortet det är köpt på själv). Dom sa att folk gör fel i kassor hela tiden, det hör liksom till, så det är klart att det går att lösa. Ta ur växelkassan och skriv en lapp om att man gett kontater i retur så löser dom det utan problem. Så, det verkar ju inte vara en showstopper, men ändå ett irritationsmoment. iZettle säger att det kommer snart, men det återstår ju att se om/när.

I övrigt hade jag verkligen uppskattat någon form av lagersaldo. Bara så enkelt att man kan skriva in "jag har 10 av denna vara" så räknar den ner när man säljer en. Bra att se om man måste beställa hem mer av något, om man inte har jättekoll på varenda hylla i butiken. Det hade gjort mycket imo och är en väldigt enkelt funktion, men icke.. Vill gärna koppla in en webbshop till butiken sen, men med gemensamt lager och ingen möjlighet till lagerhantering blir det lite knöligt. Då jag jobbar som utvecklare annars hade ett öppet API eller typ en callback till extern URL vid försäljning med produktnr och sålt antal funkat, men verkar inte komma inom överskådlig framtid heller. Synd.

Annars är det mest småsaker. Sökfunktion i kassa-appen hade varit bra - ibland minns man inte i vilken kategori/mapp man la saker om det är något som kan passa i flera (för man kan såklart bara lägga en vara i en mapp, inte flera).

Iaf, summa summarum är det lätt att jobba med och funkar smidigt vid försäljning, rapporter mm är bra och utbetalningar verkar också funka finfint. Returer är ett huvudvärk och det finns lite småsaker som hade kunnat vara bättre, men överlag så är det en duglig lösning. Jag ångrar det inte iaf, så jag kommer att köra på den iaf några månader och se hur det funkar innan jag bestämmer om jag ska fortsätta, testa någon liknande lösning eller skaffa en "standardkassa".

Av stingray454

Har du uppgifter för att koppla upp med IMAP mot servern? I så fall kan du installera en lokal mailklient, t ex Thunderbird, och lägga till ditt konto där. Låt mailprogrammet ladda hem alla dina mail, och sedan kan du dra över dom till en lokal folder i mailprogrammet.

Av stingray454
Skrivet av LemonIllusion:

Ingen risk för mikrolagg som med LG G3 i alla fall. Är dock fortfarande lika skeptisk till Cortex-kärnorna...

Har också en G3. Skulle vilja påstå att det lilla lagg man kan märka är till 99% standardlauncherns fel. Jag bytte till Nova på min och det blev som en helt ny telefon. Man får hoppas att dom optimerat launchern lite bättre till i år.

Av stingray454

Att köra adaptrar brukar alltid sluta i misär.. DP är ju överlägset bästa kontakten ändå, och både macbooken och skärmen har en sådan port. Skaffa bara en miniDP -> DP kabel så är problemet ur världen.

Av stingray454
Skrivet av anon145934:

Okej, nu känner jag mig lost men då är det bara att ta ett USB och installera Mac OSX Yosemite via Unibeast så kan jag sedan välja vad jag vill boota med?

Jag gissar att du körde med Unibeast sist för att installera ditt OS, så jag antar att du vet hur man gör en sådan USB-drive. Gör en ny sån och boota från. Då får du upp en boot-meny där du ser vilka drives du har i din dator, och du kan välja mellan att boota windows, boota din gamla OS X-partition, eller boota från USB-minnet. Om du bootar från din OS X-parition bör du komma in i OS X precis som det fungerade innan och du kan där bara installera om bootloadern (via Multibeast antar jag).

Skrivet av nickhe:

Använd förfan inte chimera ! Herregud va folk inte forskar ordentligt innan de gör något -.- installera clover bootloader så kommer du kunna dualboota...

Jag kör Clover också. Testade Chameleon en sväng och det funkade väl helt ok. Om jag förstått saken rätt (inte speciellt insatt):
Chameleon: Enklare att installera och configga
Clover: Knöligare att installera och configga, men har mycket mer inställningsmöjligheter mm
Båda ska supporta dual boot och senaste OS X.

Skrivet av Herp Derp:

Ni som verkar ha koll, hur lagligt är det här egentligen? Finns det någon risk (om en sliten) att Apple drar in ens Apple ID?

Aldrig hört talas om någon där apple vidtagit några åtgärder alls, och hänger på en del Hackintoshforum o dyl. Skulle säga att det är helt safe.

Av stingray454

Nä, gär du en bootable USB så får man välja disk att boota från (win, mac eller usb), så det brukar funka. Jag har en bootbar USB som "backup" till min hackintosh om jag skulle råka sabba något med bootloadern, har fått använda den nån gång eller två

Av stingray454

Oj, att inte kunna göra del-återbetalningar är ju ett riktigt problem för mig. Jag hade helt missat att det inte fanns. Min butik är typ en "presentbutik" (roliga prylar / designersaker o dyl). Gissningsvis kommer en relativt stor del att vara t ex födelsedagspresenter, till nyblivna föräldrar, julklappar o dyl. Kan ju helt klart bli en del returer, och det låter sjukt jobbigt att göra returer om man måste göra på hela kvittot. Får klura på hur tusan man ska lösa det smidigast.

Adyen låter ju intressant. Jag googlade lite innan jag landade på iZettle, och det finns ju ett antal företag som gör samma sak som dom, men ingen som verkar ha någon betydande marknad i sverige. Många listar inte sverige i land där dom erbjuder sina tjänster, och dom få som gör det är omöjligt att hitta någon info om hur det fungerar. En liten recension av Adyen vore klart intressant. Är det samma upplägg, dvs att du har en iPad + kassalåda + kvittoskrivare + kortläsare och dom sköter allt i övrigt? Googlade som snabbast nu (kollade bara nån minut, får kika mer efter jobbet), men hittade ingen vettig info.

Att inte kunna betala med Swedbank Mastercard låter ju också helt sjukt, iZettle ska ju funka fint med mastercard? Har ett sådant kort själv, så ska testa med det till veckan.

Av stingray454
Skrivet av iFerz:

Sitter på BankID support, så vitt jag har fått höra kan man inte använda BankID/swish som företag sen november.

När jag skaffade bankkonto mm så fick jag iaf frågan om jag ville aktivera Swish för företag, så nog verkar det finnas (har inte aktiverat det än, men ska göra det snart). BankID är jag osäker på hur du menar med, vad har det med betalningar att göra? Jag har mina BankID:n privat, som jag använder för att logga in på företagsgrejer på nätet, då jag är skriven som firmatecknare på mitt företag.. Eller hur tänkte du?