Inlägg

Inlägg som Ymerio har skrivit i forumet
Av Ymerio

hmm. bara en massa vita personer i redaktionen. 🤔.

Av Ymerio
Skrivet av Nioreh83:

Är du säker på att det stöds även i appar? Playstation har stöd för 24Hz om man kör bluray etc, men i appar, typ Netflix etc, så finns inte samma stöd.

Verkar tyvärr inte göra det. googlade det efter du nämnt det. måste blivit van vid det för att inte se skillnaden. antar att man lär sig något nytt varje dag 😃

Av Ymerio
Skrivet av Nioreh83:

De har inte (iaf inte PS4/PS5) stöd för 24Hz output, så man får tyvärr allt frameratekonverterat till 60Hz. Kass.

Xbox Series X har Allow 24Hz. "This setting allows video apps to support a refresh rate of 24Hz when 24Hz content is displayed" har också ett 50Hz.
Kör allt via min Xbox, 4k uhd filmer, disney+, prime, hbo max. Netflix innan deras höjning.
Funkar bra, kan inte uttala mig om att koppla in usb eller liknande med material på dock.

Av Ymerio

Bara jag som läser det som ddr5 till ddr4 adapter, alltså det låter som att jag kan köpa ddr5, stoppa in i adaptern och sedan köra i en ddr4 plats? 🤨

Av Ymerio

ställer alltid ner shadows inställningen på lägsta först och sedan experimenterar jag mig fram 😊

Av Ymerio
Skrivet av ficklampa:

Fläktlöst är ju inte heller en lösning, eftersom man istället får problemet med att batteriet vill expandera pga att det blir mer eller mindre kokat i chassit. Finns flera exempel på Surfaces med spicy pillows
Hade ju kanske varit en smidigare lösning med att sätta fast glaset med magneter, eller dylikt så att det blir enkelt att komma åt "the guts".

Bara kolla på SurfaceBook också, där man måste skära sönder datorn (då den är tillverkad i något tygmaterial) för att komma åt "the guts"... Går inte att öppna upp på ett säkert sätt.

var tvungen att kolla upp Spicy pillows. inte hört talas om det innan, så lustiga bilder men så oroväckande

Av Ymerio
Skrivet av BergEr:

https://twitter.com/ssilviu/status/1438767797148991489

I firmly believe the only way to bring back massive LAN events is to require complete vaccination of attending players, talent, spectators. This will be a requirement for all upcoming PGL 2022 events.

CEO på PGL. Vaccinkrav är faktum på majorn.

Fast det där säger inget om att det skulle vara ett faktum för 2021. Han eller hon avslutar ju med for all upcoming PGL 2022 events

Av Ymerio

Yay 😁

Av Ymerio
Skrivet av john_doe:

Det har varit en grymt tung höst, ett par av mina syskon med respektive mfl är osams sedan i somras och det har bara eskalerat. Sedan inom loppet av ett par dagar så fick syrran läggas in på en akut operation, dagen innan dog hennes svärfar, morsan fick en stroke och hamnade på sjukhus ett par dagar senare, min sambo blev uppsagd och hennes arbetsplats lägger ner. Dock är alla fysiskt återställda eller återhämtar sig. Men det är inte kul alltså, redan nu börjar konflikter påverka hur födelsedagar/högtider ser ut med sina grupperingar. Så jag skiter i allt och firar jul med min lilla familj, sambo, 1åriga son och katt för oss själva i år.

Ledsen att höra det. Jag hoppas att ni kan fira jul och ha det lite gött trots allt det.

Av Ymerio

Jag kommer bara köpa där om det inte är saker som jag inte kan hitta hos andra återförsäljare. Jag har extremt bra erfarenheter från inet och webhallen. Jag kom in en gång på webhallen för att köpa ett par spel bland annat total war: rome 2 och dom andra köptes men jag fick en kod från killen i kassan som man vanligtvis får då man köper ett intel något kit. Koderna hade gått ut men det hade funkat för honom att aktivera spelen. Funkade för mig också, trevlig butik som alltid behandlat mig bra och varit vänliga. Så webhallen kommer jag fortfarande att stödja även om det kan bli lite dyrare, samma med inet. Trevlig personal och vänligt bemötande. Sedan har man köpt till en massa till Rome 2. Sedan vet jag inte om amazon har sura s 1.4kg

Av Ymerio

Jag har missat en hel del. Någon annan här som testat Blond från Arvid Nordquist? Lite väl milt för min smak. Jag är dock ett stort fan av Arvids Gran dia. Kanske inte lika flashigt som många kör här. Men det är ett kaffe som jag gillar väldigt och inom min budget för tillfället :).

Av Ymerio

Jag har fortfarande kvar FX-6300 @ 4,51ghz i min stationära och den gör sitt jobb.

Av Ymerio
Skrivet av Hakeemzo:

Ser ut som att Alienware slår in sig i konsolmarknaden

Exakt vad jag tänkte

Av Ymerio
Skrivet av Daemon85:

Klart jag vill ha, men 200 kr, kom igen för fan... Ville köpa wc3 reforge med, men väntar tills det ligger under 100 kr

Personligen var jag glad över att läsa 199kr. Jag tycker det låter som en bra summa för det man får.
Extremaz, vem vill inte ha en tesla coil?

Av Ymerio
Skrivet av Kalas_konrad:

@Lodisen: Kan man tycka men tror inte dom gjorde det för att fula sig, men är en lose lose för dom, hade dom inte ställt in och sen det vart många som vart smittade så hade folk undrat varför dom inte ställde in så, lite som med svininfluensan, folk som klagar på att sverige valde att vaccinera hela befolkningen och några biverkningar av vaccinet med argumentet att det inte blev så farligt...

När hände detta med svininfluensan? Jag anser mig vara en del av befolkningen men varken jag eller resten av min familj blev vaccinerad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ymerio
Skrivet av BergEr:

Även om man räknade bort den gruppen tror jag det skulle bli svårt att sälja telefon utan frontkamera.
Ska man dejta är det nära ett måste, sen i förhållande kommer det upp ofta också, video med föräldrar och mor/farföräldrar om man bytt ort. Delad vårdnad av barn, släktingar som vill se barn osv.

Videosamtal är här för att stanna. Och man märker det tydligt om man går på stan eller åker lokaltrafik, för man ser hela tiden folk som kör videosamtal ute på stan t.om.

Jag tycker mig inte se folk köra det hela tiden och då är jag en regelbunden promenerarare, samt åker kollektiv trafik frekvent till Göteborg, sedan buss i runt 30 minuter när jag kommit fram till Göteborg. Nästan alla jag känner kör inte video om det inte är Netflix eller en serie, dom flesta jag ser kör mest musik, ändrar låt eller kollar sms/mail.. Sedan är vi 31+, så föräldrars föräldrar är döda sedan ett tag tillbaka. Inte heller har dom någon kontakt med avlägsna släktingar även om dom är inom samma region. Barnbarn tenderar också för föräldrarna att inte vara så intressant eftersom dom redan gjort det. Lite av en been there, done that grej. Nu vill dom mest ta det lugnt utan en massa springande barn runtomkring.
Videosamtal om man har delad vårdnad är knappt ett komplement till att spendera tid med barnen runt 50/50%

Av Ymerio
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag tror din mor är några år äldre än 10-25år..
Som sagt, det är framförallt ungdomar som använder frontkameran. Självklart finns det undantag både åt ena och andra hållet.
Vi som tillhör gruppen teknikintresserade män som inte har något behov att uppdatera ens sociala medier ett par hundra gånger om dagen med trams, tillhör ej gruppen som mest utnyttjar frontkameran.

Så det jag påstår är att det finns grupper i samhället som använder frontkameran mycket, man kan diskutera vilka grupper det är och det behövs undersökningar än bara upplevd känsla.
Men ändå så är det rimligt att anta att bland gruppen som ofta byter mobil, säg vartannat år och kanske köper en sådan för nästan 10 000kr. Att de också är en grupp där många individer använder frontkameran på mobilen.
Ser man på mobiltillverkare så verkar de ha samma upplevt känsla som mig, för ingen populär bättre mobil saknar frontkamera och det lär inte heller snart komma en sådan.

Sant, jag är trots allt 31 år. Såvida jag inte kommer från framtiden för att stoppa nixon/Trump från att bli omvald, men då måste jag födas live i Kenya😉
Yep, det är verkligen en hel del som använder frontkameran.

Av Ymerio
Skrivet av Xinpei:

Det var ju ett påstående det. Kan du ge exempel?

https://politicalbullpen.com/t/swedish-man-who-insulted-musli...
https://www.loc.gov/law/help/blasphemy/index.php
In Western Europe, many countries retain blasphemy and related laws. While in some countries they are never enforced, there have been prosecutions in recent years in Austria, Finland, Germany, Greece, Switzerland, and Turkey. Inte Sverige dock, men likväl Österrike, Tyskland, Finland och Turkiet. Turkiet som ska vara ett "liberalt" "västerländskt" land https://en.m.wikipedia.org/wiki/Child_marriage_in_Turkey.

https://www.ecoi.net/de/dokument/1436907.html
Är dock fortfarande ett skandinaviskt land
https://www.gatestoneinstitute.org/12078/sweden-free-speech.
Hittar tyvärr inte den specifika länken för tillfället.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ymerio
Skrivet av firstofmay:

Förstår inte förkärleken vissa har för den auktoritära diktaturen Kina, särskilt inte med tanke på vad som händer i Hong Kong just nu. Visst finns det väldigt många brister i det stora fantastiska landet USA men om man jämför USA med Kina istället för andra demokratier får man förhoppningsvis en klarare bild av vem som är vad. Hoppas för landets medborgares skull att Kina misslyckas gravt med det här målet.

Jag vet inte om vi kan klaga med tanke på att vi också fängslar dissidenter och folk kritiska mot staten eller terrorism/islam. Var ju en svensk man som nästan blev fängslad för att han citerade koranen och det faktum att islam och demokrati inte går hand i hand. Kina är trots allt ett marknadsekonomiskt/kapitalistiskt land med en växande medelklass som har fått västerländska problem så som spelmissbrukande ungdomar, ekoterrorister och peta folk som dödar fler djur än dom räddar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ymerio

Amon Amarth - Tattered banners and bloody flags. https://youtu.be/7G65Vgb8Apg runt. 1:46 och Nowhere is longer safe...... Gör att det pirrar trevligt i magen

Skickades från m.sweclockers.com