Inlägg

Inlägg som ozo64 har skrivit i forumet
Av ozo64
Skrivet av oobum:

Börja äta regelbundet. Nu går din kropp in i "svältläge" och bunkrar det lilla du äter.

Om du äter frukost, lunch, mellanmål och middag så kommer du märka att du får igång din förbränning.

Ät bättre mat än frysmat.

Och det viktigaste, börja röra på dig. Minst en timme fysisk aktivitet per dag.

Stämmer bara om man håller på att svälta sig i långa peridoer. Att svälta sig några dagar varje vecka påverkar inte förbränningen ngt.
Annars hade inte 5-2 dieten fungerat tex.

Av ozo64
Skrivet av xamber:

Jag tappade 10kg att sluta med Coca cola, Cola zero eller light är inte ett bra substitut då sötningsmedlen påverkar hjärnan på samma sätt som socker gör, vilket producerar mer insulin i alla fall. Inget socker

Jovisst sötningsmedel är också socker. Det är dock mycket bättre för behövs så lite så dryckerna innehåller nästan ingen energi alls.
Jag dricker endast läsk sötade med sötningsmedel.

Av ozo64

Vad du äter är viktigare än att du tränar om målet är att gå ner i vikt. Du kan träna hur mycket som helst men du går ändå inte ner i vikt om du äter fel.

Av ozo64

Orkar inte läsa hela tråden men jag avskyr iaf kontanter. Ren förlustaffär för mig att använda dem. Jag sparar massor genom att använda kreditkort istället då jag inte behöver ha mina pengar på 0% lönekonto samt får bonus på varenda köp jag gör med mitt kreditkort. Dessutom slipper jag slösa tid på att hämta ut pengar för jämnan. Bara det är värt lite kortavgifter.

Av ozo64

Skaffa ett externt batteri så kan du ladda när det behövs.

Av ozo64

Om det är ngt fel på det som kommer det lukta konstigt och smaka förjävligt. Är bara att testa.

Av ozo64
Skrivet av Feeku:

Då är Asus inte så konsekventa iom att de säljer Chromebooks. MS säljer fler Windows Phones per kvartal än vad Google säljer Chromebooks per år.

Antalet spelar inte så stor roll. Problemet är att det är galet svårt att tjäna några pengar på telefoner.

Av ozo64
Skrivet av rektor:

En fördel för utvecklare är ju att C# på .NET ramverket är mycket trevligare än Objective-C och Swift på iOS, och Java på Android.

Spelar ingen roll hur mycket trevligare det är när det bara är ngn futtig procent av marknaden som köper WP telefoner.

Av ozo64

Se till att använda förlängaren då det är otroligt dålig mottagning annars. Min CC funkar inte alls utan den.

Av ozo64
Skrivet av Oneone:

Så sjukt , kollar man på telia har de typ 5-6 HD kanaler? 4K pushas som faaan redan och våra TV leverantörer kan inte ens leverera 1080p haha , Ring när alla kanaler sänds i HD kan vi börja snacka 8 k...

Kommer aldrig bli tv i ens 4K. Är det verkligen folk som tittar på traditionell tv fortfarande? Jag ser allt över nätet.
Det är isf där vi kommer få 4K i framtiden men det kommer dröja mycket mycket länge. 720p är standard i Europa.

Av ozo64

2 veckor var jäkligt snabbt. Vi tog ett halvår på oss iaf och har fortfarande inte flyttat ihop. Blir eventuellt flytt i höst. Vi bor förvisso i samma stad. Grattis iaf.

Av ozo64
Skrivet av RepZi:

Om inte bitrate ökas markant är det inte ens värt att köpas!

Finns annat som också är viktigt. H.265 är betydligt bättre på komprimering än H.264. Bättre färgdjup i UHD kommer göra större skillnad än antalet pixlar.

Av ozo64
Skrivet av JSvanberg:

haha, så sjukt onödigt, finns knappt något 4k material, då ska dom släppa 8k, yes!

Tycker det är bra så kan de snorrika stå för utvecklingskostnaden så att det blir billigare senare. Kommer aldrig betala över 15000 för en bildvisare oavsett antal pixlar och annat. 4K blir aktuellt för mig först när det finns projektorer under 15000.

Av ozo64
Skrivet av superapan:

Det är klart värre än så. Många utbildningar lönar sig aldrig, jämfört med en gymnasieutbildad person. Kolla in länken nedan.

http://www.saco.se/vara-fragor/lon-och-livslon/livsloner-for-...

För exempelvis en civilingenjör har man tjänat in sin utbildning vid 34 års ålder, det motsvarar just 10 år som yrkesverksam. Exempelvis arkitekt vid 60 års ålder, psykolog 51 års ålder, gymnasielärare gör det aldrig.

Deras statistik förutsätter dock att man ens får jobb efter gymnasiet. För min del hade jag aldrig fått ett jobb så högskolan var guld värd för mig.

Av ozo64
Skrivet av Extremaz:

Enligt mina erfarenheter så kommer du få semesterersättningen utbetald varje månad (typ 2-3000) extra utöver lönen som du sedan får göra vad du vill med egentligen men tanken är väll att du ska spara dem pengarna och sedan använda dem när du tar semester. Alltså att du för över dem till sparkontot eller "semesterkontot" typ.

Semesterersättningen brukar väll betalas ut såhär om man bara har praktik/prao/timmanställning?

Om du har fast jobb så får du det ju inte utbetalt månadsvis utan då får du ju bara din normallön varje månad och sedan får du din semesterlön när du har din semester. Alltså en klumpsumma den 25e.

Jepp jag håller med. Tycker inte det är ngt konstigt alls.

Av ozo64
Skrivet av BasseBaba:

Vet inte om du menar gymnasiet eller högskola.
http://www.sverigesingenjorer.se/Loner-avtal-lagar/din-lon/in...
Rekommenderar 31300 som ingångslön för en civ.ing.

Kortsiktigt är det kasst att plugga, man drar på sig lån som ska betalas tillbaks samtidigt som dom som väljer att jobba istället drar in kapital. Det är säkert 10 år efter examen för genomsnittet innan man i ackumulerad spenderbar inkomst kommit ikapp nån som inte pluggat.

Imponerad över löneläget överlag, antagligen inte ett rättvist genomsnitt av samhället som svarat här men känns som att den större mängden av folk som svarat på dom 3 senaste sidorna jag kollat drar över 30k i månaden brutto.

Högskola. Många som söker jobb hos oss kan inte mycket när de är direkt från skolan. Har på 10 år gått från 18000 till 35500 men jag har å andra sidan ingen examen heller. Fyller 41 om ett par veckor. Är glad för att jag ens har jobb idag. Det är mycket tufft.

Av ozo64

Haft min Time Capsule sen 2009 och den vägrar dö. Har varit mycket stabil under alla år.

Men som svar på ursprungliga frågan så tror jag inte folk vet att apple har routrar. De flest lär dessutom köra med whatver de får från sin internetleverantör.

Av ozo64

Du behöver ingen app men appen är mycket smidig för historik och för att få info när det kommit in pengar så man slipper gå in på banken manuellt och kolla om ngt kommit in.

Av ozo64
Skrivet av Clint Eastwood:

Apple at it's finest. Köpte faktiskt min första iPhone bara för några veckor sedan, tänkte det var dags att iallafall prova det som ska vara så jäkla bra. Det tog mig 10min att inse att de kräver att jag lägger in mitt Visa kort innan jag kommer åt app store, oavsett om jag ska ha gratis program eller ej! Jäkla skämt att folk acepterar sånt! Jag slutade äga den nästa dag...

Bra försök till trollande men det går utmärkt att använda app store utan ngt kort.

Av ozo64