Inlägg

Inlägg som hasenfrasen har skrivit i forumet
Av hasenfrasen
Skrivet av jocke92:

sedan får appen en tocken.

Den metoden används av bl.a. DYN.COM för att inte exponera ddns lösenord i klartext.

Av hasenfrasen
Av hasenfrasen
Skrivet av Dr.Mabuse:

Utrustning som skickar mejl skall tilldelas ett eget konto.

+1. Ett konto som f.ö. enbart har tillgång till SMTP - som då naturligtvis är uppsatt att inte ha expiration på lösen satt till fåniga tre månader som alla större svenska företag förespråkar - trots att även NIST sedan länge rekommenderar längre lösen som en människa kan komma ihåg utan att behöva skriva upp det på en Post-It lapp var tredje månad.

Av hasenfrasen
Skrivet av Allexz:

Visste inte ens att de tillät user/pass överhuvudtaget då det är en enorm säkerhetsbrist.

Om credentials går TLS'at, vad är det då som är en ENORM säkerhetsbrist - om man nu inte postar dess credentials öppet på twitter?

Av hasenfrasen
Skrivet av Beginner:

Självklart ska då folk preppa och köpa alla djävla radioapparater som finns. Så den jag tänkt köpa är slut. Fint, visst.

I sann DIY-anda åker man då till bilskroten och plockar upp en super-duper-bilradio från något som tillverkades på 80-talet. Tillräckligt modern för att vara hyffsat snål med batteri men fortfarande gammal nog att ha kortvåg.

Av hasenfrasen
Skrivet av anon333222:

Prova att köra enbart kontanter i en månad och återkom. Du kommer bli snopen.

Nu bor ju jag utanför tullarna på ett ställe där kontanter fortfarande accepteras, utom på lokala automatstationen för bränsle. Man lär isf fråga någon av de lokala entreprenörerna om de kan tänkas sälja lite röd diesel när Ivan stängt ned internet.

Av hasenfrasen
Skrivet av anon333222:

Till vilken nytta när det knappt finns några butiker som tar emot dessa längre.

Papperspengar lär finnas kvar ett bra tag till som redundans.

Av hasenfrasen

Byt arbetsgivare.

Av hasenfrasen
Skrivet av Olle P:

Jag använder primärt någon ~20 år gammal version av Paintshop Pro.

#metoo, psp anno 1999.

Av hasenfrasen
Skrivet av A-lan:

jag vill hålla mig långt ifrån Microsoft!

Det är bra att kunna lite om mycket. Det är inte helt bortkastad tid att kika på Visual Studio 2022 Community/Visual Studio Code och SQL Express. Office On The Web är även den gratis.

Av hasenfrasen
Skrivet av hasenfrasen:

dvs jag får ta pension om jag vill - vilket jag tänker meddela min arbetsgivare idag.

Jahadu Anders, vafanken ska du NU börja gnälla på som snart-pensionär? Avskedsansökan inlämnad, sista dag 1 juni. Har ni några bra tips som kan göra livet surt för knegare som har bråttom i ICA-kön eller på väg till jobbet i bil?

Av hasenfrasen
Skrivet av AplAy:

Kan vi pausa denna tråd i en månad omedelbart?

Jag har haft multitasking aktiverat sedan OS/2 Warp släpptes. Att gnälla över stort som smått är min jämra rättighet som (numera) officiellt auktoriserad gnällgubbe - dvs jag får ta pension om jag vill - vilket jag tänker meddela min arbetsgivare idag.

Av hasenfrasen
Skrivet av car2ns:

Som du behöver hålla ajour hela tiden ... Så livet kan inte leka snabbare med en avbildning

Hos mig sker det per automatik nattetid, dock bara på tidigare lördagsmornar, viktigare än så är det inte. wbadmin är ett kraftfullt verktyg och används flitigt, både hemma och på jobbet. Dras igång mha Scheduler'n. För enbart filer loggar NAS'arna in på datorerna och gör versionskopior.

Av hasenfrasen

Nej.

Av hasenfrasen
Skrivet av car2ns:

Lever livet med Online-konto

Livet leker snabbare med en komprimerad avbildning man återställer från sitt interna nätverk/nas/usb.

Av hasenfrasen
Skrivet av Warcaith:

Helst vill jag få bort allt från "Hobby/spelrum 1", då en nätverkscentral med massor av switchar förstör rummet en aning.

Upp med prylarna i takhöjd så är de ur vägen.

Av hasenfrasen
Skrivet av Homdax:

Idag ser jag

Ska bli intressant att läsa den "post mortem" rapport som lär komma efter den detaljspäckade changeloggen "Fix security vulnerabilities". Inte kan de skriva korrekt engelska heller. Man kan tyda det där på två sätt, att man fortfarande håller på att fixa sårbarheten eller att man inte kan engelska och det egentligen borde vara "Fixed security vulnerabilities".

Av hasenfrasen
Skrivet av Otori:

Men att det blir 1,5kg påslag efter 3 träningstillfällen kändes motigt när man lyckats ta sig ner under 90 kändes trist.

När man börjar träna från att ha varit soffpotatis händer det mycket konstigt med kroppen. Att öka 1,5 kg på tre tillfällen enbart skulle vara muskler låter dock mindre sannolikt, förmodligen är din viktuppgång mest vatten. Vad som händer över en eller två veckors tid är inte så speciellt relevant. Jag vägde mig varje fredag vid exakt samma tidpunkt när det begav sig. -1/2 kg i veckan var inte speciellt jobbigt. Min läkare på vårdcentralen fick dock frispel när han såg mina blodvärden (är typ 2 diabetiker) och han misstänkte ketoacidos - vilket det inte alls var, bara självspäkning.

Av hasenfrasen
Skrivet av Otori:

Myckas inte hålla mig till samma portionsstorlek som sista månaden och har backat från 89.8 till 91.3

Rätt naturlig utveckling. Lågintensiv långvarig (+1h) konditionsträning bränner fett medans gym bygger muskler. Hungern får man stå ut med.

Av hasenfrasen
Skrivet av LordAngel:

vill ha den "snabbaste" maskinen för 25-35.000 för bla kompileringen och för en maskin som håller ett antal år.

Snabbaste disken är fortfarande gamla Intel Optane 900p. Min 480 GB använder jag för att prestandaoptimera StoredProcedures för MSSQL. Att köra sånt i molnet har för många parametrar att ta hänsyn till för att kunna mäta relevanta prestandaskillnader. För vanlig kompilering av kod duger vilket billig m.2 som helst.