Inlägg

Inlägg som Rinsewood har skrivit i forumet
Av Rinsewood

Inte för att dumförklara dig eller så. Men kolla så att båda korten är likadana så det inte är olika minnen eller olika bios på korten, korten kan heta samma men ha olika versioner av bios eller olika tillverkare av minnen.

Kolla med programvara så att alla värden är lika.

NVIDIA säger att det ska funka bra med SLI bara korten är från samma serie, men det är bullshit, jag hade två olika 970 kort och dom gick INTE att få att fungera tillsammans inte förrns jag skaffade ett till likadant som det andra. DÅ funkade det direkt.

Korten som jag hade var ett Zotac och ett Gigabyte. Nu har jag två Gigabyte.

Fast dom ska bytas ut mot ett 1080 nu snart.

Av Rinsewood

HTC VIVE, Spel som skalar bra med Inspector Profil, skalar dom fortfarande bra i VR

Hej

Som rubriken lyder, jag funderar på om man har spel som funkar bra på trippelskärm med NVIDIA inspector profil med SLI fortsätter dom att fungera över två kort även i VR, jag testade köra STEAMvr´s testprogram och det vart stor skillnad då jag aktiverade -multigpu växeln i startalternativen.

Jag kör idag 970SLI och har skaffat VIVE, så det är därför jag funderar.

Jag har kört tidigare med Vridge och Riftcat, och det har funkar bra men jag vill ha bättre skärpa, och dom spelen jag har kört då med SLI har ju som vanligt skalat bra med Nvidia Profil.

Nån som har kunskap.

MvH Thord

Av Rinsewood

Ett HTC VIVE på Elgiganten för dryga 7000 som hittat. Kostade 7890 sen var det 10% extra rabatt så det var drygt 7000 med frakt ... sjukt billigt...

Av Rinsewood

Som alltid köp det bästa du har råd med.

Sen vad gäller SLI så tycker jag (kör SLI själv) men jag börjar mer och mer luta åt att bara köra single framöver, stödet för SLI i moderna spel är dåligt OCH ÄNNU sämre i gamla spel.

Det är vad jag tycker.

Av Rinsewood

SLI Compability bits

Tjena

Är det nån som har hittat nån bättre profil till t.ex rFactor 2 än Lego Batman2 profilen.

Den är ju skitgammal.

Trist att utvecklarna har nästan slutat bry sig om oss som har SLI.

Av Rinsewood

mmmm det ska funka med olika. FAN VA SURT NVIDIA.

Jag vet att det är dom som har fått det att funka med olika kort, men sällan med ett Zotac inblandat.

Om jag vore du skulle jag antingen försöka sälja Zotac kortet, använda det som dragg eller annan lämplig användning.

Det är enklare att få tag i ett MSI kort till än ett Zotac kort till, Zotac grejer växer inte på träd. Jag hade tur som lyckades sälja mitt. Dom är kanon som single kort och säkert bra tillsammans men inte med andra tillverkare.

Det kan gå att sätta in moddade BIOS men inget JAG vågar mig på. Man kan bricka korten.

Eller sälj båda korten och skaffa ett nytt 1080, men det är klart det är inte lika roligt som att få SLI att funka. (större E-Penis)

Av Rinsewood

Det kan vara så spelen inte funkar så bra i SLI, du kan behöva ett litet program som heter NVIDIA PROFILE INSPECTOR, sen får man leta Inspector inställnignar på Nätet.

Jag skaffade just ELITE DANGEROUS, det funkade i SLI (nästan) så det blev att googla efter inspector settings då startade det ...

Samma med rFactor 2 det skalar hästpung, samma där. Googla Inspector settings och då kickade det igång med perfekt skalning.

Att det funkar med vissa spel och inte med andra kan som sagt vara pga att speltillverkarna inte bryr sig om att fixa sli stödet. MEN som sagt Nvidia Inspector är din livboj i cyberträsket.

Hoppas det löser sig för dig.

edit: Läste just att du har två olika kort...... Lessen då kan du vara rökt, jag hade samma problem då jag skaffade mina 970, och just med ett ZOTAC. det var bara skaffa ett till lika som det första. SLI funkade inte alls med mitt ZOTAC och ett GAINWARD. Två Gainward kort då funkade det. Det KAN vara så illa.

Av Rinsewood

3 skärmar på 980

Hej

Kör på du på ditt 980, jag körde på mitt 970 och det funkade så länge man inte nu ska ha mer än 60 FPS stabilt, för ska du ha mer så då måste du nog ha två kort.

Men jag skulle nog rekommendera att köpa så du har tre likadana skärmar i storlek annars kommer det att kännas jättefel.

Men annars ser jag inga problem, det är massor av folk som kör olika simulatorer på tre skärmar med singelkort.

Men som sagt så länge det är 60 FPS skärmar så är det ingen fara.

Jag körde 5940x1080, på ALLA i stort sett racingsimmar, inte nu med alla grafikoptions påslagna, men med nog för att det skulle flyta på bra utan att se hemskt ut.

Av Rinsewood

Jag har parabol och bor uppe i norrbotten och jag har INGA problem med störningar på kanalerna, oavsett om det är regn hagel drivis eller blåser horisontala pingviner. Jag tror det beror mycket på vem som installerat parabolen och justerat in den. Då jag flyttade till kåken hade jag hit en kille som kollade över min installation och han satte dit ett extra stag på disken och bytte till en bättre switch. Jag körde med det ganska länge tills jag nyss bytte till Canal Digital som lev, Jag fick hem ett paket "gratis" som dom kallade det (jag har betalat den jag vet) med disken, ett dualhead parabolhuvud men jag sket i dessa grejer utan anväder bara boxen och min gamla parabol som redan satt på väggen, och det funkade direkt rakt av. Det enda som är lite trist är ju att man tappar 6an med canal digital, men då körde jag in den gamla kråkantennen till detta i canal digitalboxen så på det viset har jag dom markbunda kanalerna också, men DÄR har jag störningar om det snöar mycke ute eller liknande (go figure).

Så jag skulle gå på parabol ALLA dar i veckan, du har bättre bild, i alla fall som jag har upplevt det. Och som sagt inget "internet" ingen tv om du kör bredbandstv.

Av Rinsewood

jadu vad gäller ramfrågan så vette sjutton, jag kan bara svara för egen del, jag kör med treskärm på 1080p i 60Hz så jag är kanske inte rätt person att fråga vad gäller 4K och 1440, men det är klart ska du upp i dom upplösningarna och till den prestandan då är det nog dubbla 980 Ti kanske men det är absolut säkert om du slår i taket på 4gb då kan du INTE gå på 970 för då får du tyvärr blädderbok har jag fattat det som.

Men som sagt jag spelar inte just nu i högre upplösning än 1920x1080 då jag kör FPS och då räcker 970 SLI utan problem. Då jag kör racingsim, då ligger jag på 5940x1080 och DÅ behövs två 970 SLI för att hålla tex PCARS i nästan full upplösning i 60hz. Men då är det att mörda sin GPU, det spelet äter GPU till frukost. Men det jag kör mest är rFactor 2 och det driver jag runt på full grafik utan problem i 60FPS/Hz.

Av Rinsewood

Kör på två 970 det är en bra uppgradering som är ganska prisvärd. Jag kör det själv och med NVIDIA inspector så kommer det ganska fort profiler som fungerar. Bara googla lite så hittar man fort det man letar efter.

Sen pratar folk om att det lever om mer och att det blir varmare men det är då inte nåt jag har märkt av, fast jag kör ju med hörlurar så då spelar det ju mindre roll, fast jag kan inte tycka att jag har märkt att det lever om nåt mer med ett eller två.

Jag kör med två stycken Gigabyte G1 gaming kort, ingen överklockning och det funkar som smöret. Det enda mecklet är att hitta profiler för Inspector men det brukar ta mindre än en timme att googla fram så det tycker jag det är värt.

Jag tror jag har ett 650 agg om jag inte minns fel eller ett 600 minns inte så noga men det funkar ju då så då så.

Av Rinsewood

okay då, men det var ju nära

Av Rinsewood

Sen kan du kolla in på Swedishsimracers.se en community för dom som är lika knäpp som jag.

Där finns det många likasinnade.

Av Rinsewood

Hej

Det är jättesvårt att ge en rekommendation, beroende på hur seriös du vill vara, och hur mycke pengar du vill lägga ner, har du OTROLIGT mycke pengar att kasta på simracing då kör du iRacing med allt som går att köpa, vill du har riktigt seriös racing då kör du rFactor 2 i dagsläget är det svårt att hitta en simulator som är mer komplett, du har en otroligt bra FFB, den är helt klar vad gäller ligaracing, idag är den lite ifrånsprungen vad gäller grafik, men återigen det beror på vad du vill åt. Bra simkänsla eller bra grafik, jag har spelat pcars 446 timmar, jag har kört Assetto Corsa 167 timmar. Både pcars pch assetto corsa är snygga men det fattas saker som gör att det inte riktigt är vad jag söker i en simulator.

Assetto saknar känsla, jag tycker att man kan köra hur fort som helst, bara gasa och bromsa, kommer man för fort till en kurva är det bara att bromsa och styra lite till så klarar man kurvan, tyvärr lite för enkelt. Sen är det inte optimerat för depåstopp och sådana saker. Man får inte köra själv i depån, och det går tvärbort. Jag vet inte om detta kommer av att dom är optimerade för att vara möjliga att köra med en gamepad. Sen deras nätkod den är ett skämt.

Pcars är den snyggaste simmen idag, INGET klår den på det sättet, men det är samma problem där. Gasa och bromsa styr lite till om du kommer för fort till en kurva, spelar ingen roll hur du kör aggressivt eller snällt, det går lika fort eller sakta på varvet i alla fall. samma sak där, inga riktiga depåstopp. Du blir curlad in och ut ur depån. Går tvärbort, sen att man kan bara ha EN setup till varje bil, inte seriöst enligt mitt tycke. Jag har varit med och kört pcars sen det var beta, och i början var känslan suverän, MEN då konsoll tänket kom på tapeten då tappade det ALLT vad FFB och känsla var. Många som påtalade det men vi fick bara höra att vi var idioter som tyckte det.

iRacing i all ära men tyvärr finns det saker där som gör att jag har gett upp det, den största anledningen är att det kostar fläsk, det är svindyrt att spela det, eftersom det kommer nya saker hela tiden, och ALLT kostar pengar. Sen är det inte gratis att "hyra" det. 1000 spänn per år tycker jag är alldeles för dyrt i mitt tycke. Åsså ska man se till att man har det senaste. Nya bilar och nya banor.

rFactor 2 är som sagt den mest kompletta simmen, bortsett från grafiken. Du måste göra allt själv, ställa in bilen, vara aktsam om däcken, vara rädd om bilen, överkör du så ryker växellåda eller nåt annat. Du kan köra aggressivt i ett par varv och plocka tid, men med det att du nöter mycke mer däck och kan få slå av på takten då för att spara däck eller att ge däcken tid att kallna. rFactor är gjort för att simulera "riktig racing". Sen har du en community där ALLT körs. det finns en miljon olika mods och ligor, Är det nåt du ser som du vill testa så lovar jag att nånstans i världen är det en liga som körs. Moddarna är OFTAST gratis, det finns en del som kostar pengar men då är det låga summor och DÅ är dom otroligt välgjorda.

Men som sagt det är som vanligt väldigt personligt vad man tycker är bra, men vill man ha realism och seriös racing, så nära verkligheten man kan komma (tror jag jag har ju inte kört en GT3a i verkligheten) då är det nog rFactor du letar efter. Vill du bara komma in och köra lite så är både assetto Corsa och Pcars enkla vägar att gå. Är du rik och vill att det ALLTID ska finnas nån att köra mot då är det iRacing du ska köra.

Hoppas jag har gett lite myror i skallen på dig

Av Rinsewood

Hej

Jag kör två 970 i SLI och det har funkat hur bra som helst, och märker man att det inte funkar så jättebra så kan man oftast googla och hitta bra inställningar för NVIDIA inspector. Det är så pass många som kör SLI så det brukar finnas inställningar ganska fort.

Men försök att få tag i identiska kort och gå inte på samma mina som jag, jag hade ett Zotac 970 och köpte ett Gigabyte G1 970, och dom funkade inte alls ihop. Dom vägrade i sten, så jag vart tvungen att sälja Zotac kortet och skaffa ett till Gigabyte.

Men annars är det bara att köra...

Av Rinsewood

Kolla in på Swedish simracers, och skriv en fråga på hårdvaruforumet där, det finns en massa folk som har eller har haft G25/G27 och har skruvat en del i dom, jag kan själv för lite men jag vet det finns dom som kan massor så kolla där.

Sen en passus, där kan du också finna personer som kör simracing så du kan kanske få lite tips om du vill börja köra mot andra online lite seriösare.

Av Rinsewood

Jag skulle satsat på en V70 2.4D -08 och framåt (bara för att dom före är asfula) lite dyr i skatt, MEN den drar ingen soppa nästan. Jag hade en 05 Saab 9-5, som drack soppa. Volvon tar hälften i stan. I stan tar den 0.63 och på landsväg är den nere på dryga halvlitern.

Jag drar husvagn också, efter en vagnsemester till Mora från Piteå så hade den dragit 0.89. Det skulle jag vilja se Saaben klara av. Nu är det lite att jämföra äpplen och päron.

Vi rymmer en mindre hundbur samt då vi hade mindre barn så rymdes barnvagnen på sidan om. Nu ryms hundburen samt en stoor resväska liggandes på sidan om hundburen, så gott om plats är det. Sen att kombin har automatisk nivåreglering, det är guld.

Jag har även kört taxi och 95% av bilarna är Volvo v70 dieslar, för att dom rullar, vi körde, bytte slitdelar och servade. Helt problemfritt. Fram till 30000 mil, sen brukar dom byta dom.

Kanske inte så roliga att köra, men man åker säkert, komfortabelt och relativt billigt.

Av Rinsewood

Jag höll på med det där för många år sen, och dom flesta som föreslog en spelare pratade om Linns LP12a, nu har jag inte haft koll på senaste 20 åren så massor har väl hänt, men linn finns ju kvar och har det inte hänt nåt revolutionerande så borde dom fortfarande hålla toppklass.

Av Rinsewood
Skrivet av fille044:

Jag köpte en begagnad G27:a för 1200:- , sen åkte jag förbi Biltema och köpte en moccaratt för 599:- . Innan allt detta hade jag beställt en adapter för att kunna fästa riktiga bilrattar rakt på G27an för 200:- från Ebay. Jag var mycket nöjd. Man fick skruva upp Force Feedbacken ganska grovt pga den stora diametern, men GUD vad skönt det är med en riktig ratt framför den lilla original. Kan tillägga att paddlarna var att glömma då dom hamnade långt bort från händerna.

För att tillägga, mitt paket kostade totalt 2000:- och var en budgetlösning för att få så äkta känsla som möjligt i händerna. Hade jag varit du och velat mellan G29 och T300 hade jag gått på Thrustmaster, och då pga av möjligheten till uppgradering i framtiden.
Mvh

Hej vill du ha paddlar så finns det här http://www.ricmotech.com/Shifters_for_Racing_Simulators_s/183... då kan du köpa förlängda att sätta dit så du kan använda paddlarna passar upp till 350 mm rattar.

Av Rinsewood

Jag skulle välja T500 an pga av att då får man okay pedaler direkt, utan att behöva köpa flera olika rattar och pedaler. Nu har jag inte testat men som det låter så ska visst T500an vara starkare än t300an, fast jag tror absolut att T300an räcker för att dra ratten ur handen på dig på högsta inställningen.

Jag kör T500an på 60% av styrka och det räcker gott och väl. Sen kan du skaffa loadcell och sådana saker till bromsen på pedalen om du är riktigt seriös och ska jaga dom sista sekunderna på banan.

Men som sagt det är en djungel av olika alternativ, men som sagt kolla in på ISTV som nån sa ovan dom har många tester på bra rattar, men det är OTROLIGT stor skillnad i känslan mellan en remdriven ratt (T500 samt T300) och en kugghjulsdriven såsom Logitechs alternativ.

Jag skulle välja en remdriven alla dar i veckan, sen finns det direktdrivna med servomotorer, men då pratar vi om en helt annan prisgrupp, ca 10k och uppåt.