Inlägg

Inlägg som Bankai har skrivit i forumet
Av Bankai
Skrivet av Laas91:

Jo jag kan köra de flesta spel på max grafik men de flesta spel börjar kräva mer som total war warhammer 2 tex laggar en del när man kommer upp i större armer och liknande. Men det kanske är ovärt att uppgradera om man inte är gjord av pengar men när det väl är dags att uppgradera, är det grafikkort man ska satsa på eller gör det någon större skillnad om man byter ut typ processorn? Tack för hjälpen

Skickades från m.sweclockers.com

Jag lirar nästan uteslutet total war warhammer 2 och det spelar ingen roll om du sitter på en super-dator från NASA, det kommer lagga när det blir många gubbar på skärmen. Jag sitter på ett 1080 ti och jag får i snitt 60-70 fps på 3440x1440 men det går ner till 15-20 om man zoomar in på 100-tals gubbar som slåss.

Av Bankai

28000 i brutto, IT tekniker. Jobbat här snart i 9 månader och är ganska nöjd. Hoppas på en löneökning i år.

Av Bankai

Byta ut chassi, är detta något att hänga i granen?

Tänkte byta ut mitt chassi i samband med utbyte av moderkort(från matx till atx) och har tittat på Fractal Design Define S Svart. Jag är ute efter något med mycket utrymme, lätt att jobba i och dra kablar. Hade tänkt lägga runt 700-800 kronor på ett chassi.

Av Bankai

Tips på trådlösa in-ear till frugan?

Tänkte införskaffa ett par trådlösa in-ear till frugan men har ingen koll på vad som är bra. Jag vill helst inte spendera för mycket då hon inte bryr sig så värst mycket om ljudkvalité. Finns det något vettigt för några hundralappar?

Av Bankai

Har ett par fidelio x1:or och undrar om det är värt att införskaffa sig en liten förstärkare? Just nu kör jag bara rakt in i datorn där bak, och visst låter det bra men om det kan läta bättre, varför inte?

Av Bankai

Får tillbaka 9000 kr och är väldigt nöjd. Investera och spara!

Av Bankai
Skrivet av Myllerman:

@Bankai:
Tror det har att göra med åldern, man kan inte bara försvinna in i spelet och glömma allt annat som när man var ung.
Eller det är iaf svårare tycker jag. Sitta hela natten och lira finns inte längre hehe.
Själv skulle jag behöva ett par groggar för att njuta med samma inlevelse som förr

Det måste ha med åldern att göra, tyvärr. Jo, jag har gått till bolaget och köpt på mig lite bärs varje fredag men tänkte att nu får det vara slut på det. Ska ge det ett par månader och se om det blir någon skillnad, kanske det är avsaknaden av alkohol som gör att spelen inte känns lika roliga, och ifall jag kan försöka vända tillbaka det genom att vara nykter istället.

Av Bankai

Varför är jag mer rastlös nu som 30 åring, än som 18 åring? Jag kunde sitta ner som 18 åring och lira i flera timmar, men som 30 så kan jag sätta mig ner och sen måste jag resa mig efter 1 timme för att röra på mig, göra något annat för att sen återvända till spelet. Kan det ha med att jag får dåligt samvete om jag spelar i 5+ timmar när jag istället kunde städat lite, diskat undan eller gjort tvätten. Att jag har lite mer ansvar som 30 säger sig själv men jag tycker ändå att jag ska kunna sitta i några timmar för att riktigt komma in i spelet(Witcher 3 t ex).

Har någon annan haft samma problem och funnit en lösning? Kan det hjälpa att springa i 40 minuter för att sedan sätta sig ner och slappna av?

Av Bankai

Jag kör just nu med 1 sticka 8gb ddr4 2400mhz(OC till 2666) och undrar lite över hur pass mycket mer prestanda jag kan se om jag köper en till sticka? Eller kanske säljer min och köper ett par 3000mhz. Med tanke på hur mycket minnen kostar så vill jag inte spendera flera tusen och se någon ynka % ökning i spel. Jag sitter på en 1600 @ stock(märkte knappt av någon skillnad mellan stock och 3.9 i mina spel).

Av Bankai

Personligen tycker jag att du ska börja med att tala om vilka spel, vilken upplösning, hur länge hade du tänkt ha datorn och dylikt. Det känns lite överdrivet att spendera 40k på en dator när du kan få en för 15-20 som presterar inom 1-5%. Varför vill du ha så mycket utrymme t ex? Känns mer som ett troll än något annat just nu, ursäkta om jag har fel...

Av Bankai

Har du kollat temps på CPU?

Av Bankai

Skulle vilja se test mellan 2800x och 8700k i spel då jag funderar på att uppgradera snart.

Av Bankai

Massagekudde, tips?

Som rubriken lyder så letar jag efter tips på en bra massagekudde åt min fru. Någonstans i 300-500 kr prisklassen så får man en duglig antar jag(är inte så kunnig inom just massagekuddar).

Av Bankai

Jag måste bara få låna tråden och fråga, hur mycket tjänar man egentligen på att dra upp sin CPU till 5+ om man ska spela? Blir det någon drastisk skillnad mellan, säg 4.7-4.8 och 5.0-5.3?

Av Bankai

Gillar min ryzen 1600 men jag är fundersam över mitt 2400(oc till 2666) minne. Om jag bestämmer mig för att köpa 2 st 2x4 3000 minnen(svindyrt tyvärr) kommer jag då få fler fps i mina spel eller det handlar om 3-6%? Känns lite som 2666 är sweet spot just nu men så kan jag inget om ram och hastighet/timings.

Av Bankai

Varför inte göra något annat, de måste väl ändå vara väldigt trött på battlefield nu? Om man nu tvunget måste släppa ett till, kör på framtiden, 2200+.

Av Bankai

Är det stor skillnad mellan max och high? Det brukar ju inte vara superstor skillnad när det gäller ögongodis, men man tjänar in en hel del FPS genom att gå ner till high(eller iallafall tweaka sina inställningar och köra mix av high+max).

Av Bankai
Skrivet av Tiamat:

@Bankai: Har både X34 och X34P och P-modellen har minimalt med bleed.

Tyvärr kostar P modellen ett par tusenlappar mer än vad jag kunde tänka mig lägga på en skärm. Har dock öppet köp så blir att kolla direkt efter bleed och pixlar. X35 hade ju varit saftig med HDR senare i år men den kommer säkert landa på betydligt högre prislapp med.

Av Bankai

Jag tycker egentligen om alla 4 lika bra men måste man välja ett så kör jag på andromeda. Jag har alltid spelat mass effect för att utforska okända världar och jag tycker att andromeda gör det bäst. Sen att jag är en riktig " grafikbög " och älskar verkligen frostbite gör ju inte saken sämre. Visst är spelet inte perfekt, men det är långt ifrån skiten som många påstår sig, tycker jag iallafall.

Av Bankai

@Axel95: Beställde den igår efter många om och men, får den idag. Riktigt taggad, men med min tur så har den väl mycket blb och ett par döda pixlar.