Inlägg

Inlägg som Bankai har skrivit i forumet
Av Bankai

Frugan träffade jag när under studier / jobb i Japan.

Av Bankai

3700 + frakt för 1080.

Av Bankai
Skrivet av ehallq:

Jag vet inte riktigt hur jag hade gjort i din situation. Jag kör idag 970 och har nyss flyttat in allt i ett ITX chassi, och jag märker att jag behöver en blower GPU, så ett FE är något jag kommer satsa på och jag vill gärna köpa nytt. Men kommer med stor sannolikhet vänta till början av nästa år... så länge inte bitcoin skjuter iväg som en raket igen (nej jag har inte satsat allt, utan har en "lek"-peng där )

Hade jag suttit på ett 1060 eller 970 så hade jag inte brytt mig om att titta på dagens kort men med tanke på att allt jag har är intel hd 630(kan spela PoE ll i 720p low på allt, jippi) så är jag riktigt sugen på det. Visst, sommar nu och man kan ju argumentera att istället för sitta inne och spela så kan man gå ut och hitta på saker, sen lagom till höst så köper man sitt 1180.

Av Bankai
Skrivet av ehallq:

Så min gissning är att ett 1180 kommer kosta 8300-8700kr, vilket är rätt nära din gissning också

Om det kommer landa på 8300-8700kr, undra om det kommer vara värt att vänta på ett sånt eller bara köra på ett beg. 1080 ti(som man kan hitta för 5000-7000). Enligt toms så kommer det FE kort i Juli(ta det med en nypa salt) och då kanske vi ser tredje-parts kort i september med lite tur.

Hoppet från 980ti till 1080 var väl runt 20-25% prestandaökning? Jag som inte har någon GPU just nu lutar väldigt mycket åt ett 1080 ti och invänta serien efter 1100.

Av Bankai
Skrivet av crew seven:

Är du över 18?? Kroglivet är bra men dyrt hänger mycket med kompisar när jag tar en paus från spelandet. Det går i perioder för mig hur mycket jag spelar. Nu under sommaren blir det mindre nu kan man ju sitta ute en hel dag i parken och snacka skit vilket jag precis gjort kostar ingenting heller om man inte vill ha en glass

Att stå och grilla krubb en hel kväll är en underbar känsla

Är 30 och kroglivet är också ett avslutat kapitel för min egen del. Att vara ute och glassa i solen är ju helt klart något man passar på att göra så mycket man kan nu och där kommer ju fiske + grilla in. Tänkte köpa bil nu om 1 månad också så hoppas på att det öppnar upp en hel del möjligheter. Men någon hobby som man kan lätt köra igång med, spendera flera timmar med och som går lika bra inomhus som utomhus.

Av Bankai

Sluta spela, tips på ny hobby?

Tjena

Har bestämt mig för att sluta att spela spel och behöver då ersätta min nya fritid med någon ny hobby. Är det någon annan
här som har varit i samma sits och har några tips på något kul, inte alltför dyrt och som man kan spendera flera timmar på i veckan? Kanske någon har tips på en bra bok(fantasy, skräck eller något cyberpunk:igt)?

Det första jag tänkte göra är att jag ska fylla några luckor genom att sticka till gymmet(första dagen idag!) men där spenderar man ju inte flera timmar per dag.

Av Bankai

Jag skickade tillbaka mitt 1080 ti till komplett för över 1 månad sedan och har inte fått ett nytt än. Kommer antagligen be dem skippa ordern och ge mig pengarna tillbaka(om de går med på detta) och invänta 1180 om det nu kommer i sommar och ligger inom 1080 ti priser.

Av Bankai
Skrivet av DeGreeZ:

King's Quest VII: The Princeless Bride Skulle jag tro

Stämmer det ja

Av Bankai
Av Bankai
Skrivet av backlulund:

Edit: Slänger in en ny också
[/url]

Rise of the triad?

Av Bankai

Har väntat i över en månad på att komplett ska få in nya 1080 ti kort och först stod det 24 april, sen i början av maj och nu i mitten. Så såg man att det fanns ett kort inne i lager, skriver fort till chatten och ber dem byta till det och skicka idag men när han har kollat så är det borta samt att osäkert datum är 1 juli. Måste säga att jag är väldigt besviken på kompletts datumsystem och det går inte att lita på för fem öre.

Men, hoppas iallafall att asus strix gaming x kommer in nu 11 maj.

Av Bankai

Som många andra säger, vänta! Även fast du är sugen som fan(jag minns själv) så kommer du tjäna på att vänta tills du har fått ett jobb. Som student så behöver man varenda öre och köper du en bil så kommer du antagligen gå back då det är så mycket mer än bara inköpspriset som kommer kosta.

Av Bankai

Jag spelar en hel del på min OLED B6 och det fungerar utmärkt i mitt tycke. Jag spelar inte FPS så mycket så vågar inte säga hur det känns men för TPS och andra typer av spel så är det grymt och bilden är sjuk. Det enda jag ogillar är hur det rycker/stutter när man kör spel i 30 FPS, t ex Uncharted 4. Om du hänger någonstans i det spelet och rör kameran så kommer du märka hur berg och byggnader rycker eller hur man ska förklara det. Jag märkte inget sånt på min gamla kuro och det kanske bara är 6 serien som har problemet(har inte sett 7 eller 8 serien än).

Av Bankai

Föddes på 80-talet och enligt mig är det 80 som ligger i topp. 60- och 70 kommer dock hack i häl!

Av Bankai

Bra program för klona W7/W10?

Tjena!

Jag har ca 30 datorer som jag underhåller och jag har använt mig av fog för att klona ut windows från en dator och köra in det på resten, och så har man ju sparat diverse images som man använder vid olika tillfällen. Har lite små problem med fog nu på ett par nya windows 10 burkar jag dragit in och undrar om det finns något liknande man kan köra, men som är lite fräschare och nyare än fog?

Av Bankai

Har betalat för ett par paket från Kina(2-3 veckor sen) men har inte fått någon info sen dess? Börjar oroa mig att paketen ska åka tillbaka till Kina men jag har ju betalat deras avgift. Vissa små paket har kommit fram(rakt ner i brevlådan) men de lite större rackarna verkar inte komma.

Av Bankai

Jobbar vardagar och på helgerna blir det umgås med frugan och hundarna. Gå ut i skogen med hundarna är en fröjd nu under vår/sommar och jag gillar även att fiska och grilla. Jag älskar även pengar, nästan besatt så det blir en hel del forskade kring hur jag kan tjäna mer, spara in och snåla ännu mer(nästan blivit besatt nu). Blir även lite gaming då och då men datorn har stått utan GPU i snart 3 veckor(komplett, kom igen nu och få in 1080 ti kort!) och insett att det inte är så spännande med dator som innan.

Påbörjade fiffla med aktier och fonder förra året också, tjänat en liten hacka där och hoppas på en eller två raketer nu vid GPDR skiftet. Ska köpa min första bil också nu i sommar så det blir spännande att kunna åka iväg på resor som man gjorde när man var liten.

Av Bankai

Jag kör ett billigt VESA 100x100 från webhallen som kostade runt 250 kronor. Var egentligen inte meningen till den massiva skärmen men det funkade utmärkt.

Av Bankai

@Purrfected: Tack för infon, ska ta en titt på allt men det ser ut som det kan bli rätt dyrt om man betalar för det själv.

Jobbar på ett litet företag i Skåne, under 20 anställda. Visst, klarar jag av att ta någon bra cert så kanske jag kan försöka förhandla upp min lön någon tusenlapp till här då jag pysslar en hel del internt med servrar också.

Av Bankai

Nätverkstekniker distansutbildning?

Tjena

Sitter just nu med ett 8-17 jobb(IT-tekniker/help desk) och har jobbat här i nästan 1 år. Trivs bra men vill ha betydligt högre lön inom några år(28 brutto just nu) och funderar på om man kanske kan kombinera dagens jobb med att utbilda sig till nätverkstekniker och sedan ta någon/några schyssta certf inom cisco. Men finns det någon vettig utbildning som man kan läsa på distans eller det krävs i princip att man går till en skola och utbildar sig där?