Inlägg

Inlägg som Bankai har skrivit i forumet
Av Bankai

Men jag vill ju köpa min nya dator nu i veckan. Jag orkar inte vänta tills slutet av oktober, fasiken också.

Av Bankai

Inköpslista uppdaterad

Sista uppdateringen av datorn, tror jag kör på detta. Kommer säkerligen att köpa ny kylning till Vega 56 då det verkar som referenskorten låter rätt mycket. Men flashar man det och kör en liten överklockning så verkar det prestera väldigt bra, och kostar ju inte mycket mer än GTX 1070.

Tackar för alla tipsen och speciellt det där med ramminnet, helt sinneslöst att man inte tänkte på det.

Av Bankai

Komplett inköpslista

Uppdaterade listan lite. Nytt gpu, chassi, ram och skärm. Tänkte att om Zotac 1070 är ett varmare och låter mer än andra 1070 så kanske Vega 56 inte är så mycket värre?

Skärmen har freesync som är ett plus och hörde att man kan flasha 56 till 65, falskt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Bankai

Ja jävlar, hur kunde jag missa det med ramminnet! Tusen tack för ni påpeka det.

Får se om man kan hitta ett billigare och tystare 1070 men vill helst inte betala över 4300 för ett.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Bankai

En sista koll innan beställning

Tänkte bara kolla en sista gång ifall någon har några invändningar på ens val av komponenter innan man slänger iväg en beställning.

Komplett inköpslista

Skärmen är väl egentligen det enda som jag är lite tveksam till just nu. Vill inte ha större än 27, vill ha 1080p och nöjer mig med 60hz. Är däremot väldigt petig med färgåtergivning, svärta och inte för hög responstid.

Av Bankai

Komplett har en dator " PC i delar - Value Gamer RX 570 edition " för 6.999 kronor. Är det någon annan som tycker den verkar vara helt okej för 1080p gaming? Är ute efter något billigt som man kan uppgradera om 1 år eller så.

Av Bankai

Vega 56 kostar ju 4090 just nu, lite billigare än dagens 1070. Det är ju dock inga eftermarknadskylare så man får väl räkna med lövblåsare. Kan inte nvidia svara med en liten prissänkning på 1070, hade lätt köpt då.

Av Bankai

Blir nog en Ryzen 1600, verkar vara en grym processor.

Av Bankai

Jag måste bara fråga er som har bokat en, vilka spel är det som ni suktar efter? Många av spelen släpps på PC, och Microsoft har ju inte många studios kvar längre.

Personligen hade jag kunnat tänka mig att köpa en, fast kanske om ett till två år och se vilka spel som släpps där.

Av Bankai
Skrivet av Dallen:

@Bankai: Snackade precis med en kille på Komplett, han verkade iofs inte så hjälpvillig, men de hade ingen info om denna release.

Tråkigt, Fär amazon.com kommer köra upp dem runt 15.00 idag enligt en reddit användare. Vi får väl se, i värsta fall får man vara utan dator tills slutet av oktober.

Av Bankai

Finns det något officiellt uttalande att Vega 56 säljs idag? Kul om nu komplett kör upp dem kl 15.00 idag, sitter man i möte ju.

Av Bankai

En fråga om 1060/70

Tjena

Kommer köra på 1080p 60hz, alternativt 1440p 60hz i framtiden och ska köpa ny dator i år(planerar runt slutet av sept eller oktober).

Kollar lite på priserna just nu och ett 1070 ligger på ca 1400 kronor mer än ett 1060(6gb), är det värt det om man bara kör 1080p? Kommer jag satsa på 1440p så är det ju helt klart värt det känner jag, men är ganska osäker på om jag tänker köra i den upplösningen.

Alternativt kan man ju kolla på Vega 56 men lär ju vara svårt att få tag på samt en högre prislapp.

Tror inte det kommer bli mycket lägre priser på ett tag heller, så kanske lika bra att slå till redan nu?

Av Bankai
Skrivet av Klanders:

Rekommenderar alla att kolla upp prisutvecklingen på intressanta produkter innan man köper något på REA. Var det förra året det kom fram att något företag hade fipplat med priserna i förväg, för att gå till ordinarie priser under REA? Något skumt var det iaf.

Tror det var SIBA som gjorde någon sån fuling ett år, men så kom det väl någon ny lag som förbjöd det? Eller jag är helt ute och reser?

Hade varit kul om GTX 1070 kommit för under 4000, då Vega 56 inte verkar vara mycket bättre ändå.

Av Bankai

Jag spelade knappt på några månader för ett tag sedan, har också spelat hela mitt liv. Men så började man jobba, och så fick man en fru och lite annat. Men så fort man fått ordning på allting i livet och testat på lite nya saker så fick man upp suget för spela igen, och nu kör jag något spel iaf ett par timmar i veckan, mest för att varva ner efter jobbet eller något annat.

Du kan alltid prova på att köra någon DIY, finns mycket på youtube. Börja odla någon grönsak, t ex chili? Det är sjukt kul att se det växa och sen använda det i matlagning(ytterligare en färdighet du kan lära dig). Gymma är ju alltid hälosamt. Läsa böcker är också kul, speciellt fantasy eller någon skön sci-fi. Sverige är vackert, har du möjligheten så se till att komma ut lite och vandra i naturen.

Jag tror att du ska börja med att leta efter något där du inte behöver din dator för mer än att kolla upp information. Komma ifrån sin dator en hel/halv dag några gånger i veckan är så sjukt skönt.

Du kan ju alltid börja med att fråga dig själv varför du spelar spel? Om du verkligen måste spela något, så kolla upp lite indiespel eller något som du inte brukar spela, steam har hur mycket som helst nu förtiden.

I värsta fall så kan du prata med någon ifall du tror att du börjar bli deprimerad.

Av Bankai
Skrivet av Scriabin:

Undra vad 56 hamnar på då. 5090 låter ju ganska okej, bättre än 10000.

Av Bankai

Blir antingen ett 56 eller 1070, beror väl på vilket som får bäst prislapp. Sen är ju Freesync ganska så intressant med.

Av Bankai

Ska ta en titt på budgeten och se om man kan byta ut lite av sakerna som ni tipsat om, och vänta några dagar för att se om något händer på prisfronten(tror inte det dock). Tackar för hjälpen!

Av Bankai

Kollade in Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 1060 Mini ITX OC som verkar rätt okej med. Har aldrig kört med ITX kort förr, så vet inte hur det ligger till med ljudnivå, värmeutveckling och sånt. Kollade lite benchmarks och verkar ju inte vara så jättestor skillnad, lite högre ljudnivå på några.

Av Bankai

Bygge av ny mITX datorn, bara en sista koll.

Tjosan

Tänkte bygga en liten dator som lätt smälter in i vardagsrummet och inte tar för mycket plats. Har jag valt något konstigt eller borde jag byta ut något? Har en budget på ca 9-10000 kronor. Kollade och det verkar som att både GPU och nätagget passar precis, blir kanske lite tight, men får räkna med sånt när man kör mITX antar jag.

CPU: Ryzen 1600
GPU: ZOTAC GeForce GTX 1060 6GB
Moderkort: Gigabyte GA-AB350N-Gaming
Ram: Corsair Vengeance DDR4 2666MHz 8GB
Chassi: Fractal Design Node 304
Nätagg: EVGA 500 BQ 500W
Hdd: WD Green PC SSD 120gb

Av Bankai

Är det någon som tror att vi kommer få lite billigare grafikkort nu när Vega släpps, eller Nvidia kommer bara att rulla sina tummar medans AMD förgör sig själva? Ska bygga ny dator och är sugen på att köpa nu.