Inlägg

Inlägg som huttala har skrivit i forumet
Av huttala
Skrivet av HappySatan:

Idag tar jag fram det tunga artilleriet. Moderna spisarhällar. Och mikrovågsugnar.

Vem fick för sig att de tär en bra idé med enbart touch-knappar? Som piper och skriker så fort minsta droppe vatten landar på hällen. Och som stänger av sig själv vid minsta antydan om att pastavattnet håller på att koka över. Fullständigt omöjligt att laga mat på dessa ingenjörsmisstag. Jag bara längtar efter att spisen ska gå sönder så att jag får byta ut den. Om det alls finns spishällar med riktiga knappar och vred kvar den dagen.

Min mikrovågsugn är nästan lika bedrövlig den. Istället för en knappsats där man kan ställa in tiden, eller ens ett normalt vred, har den bara en "touch-cirkel" som man ska styra allt med. Problemet är att om man har torra händer (eller blöta händer, eller annat än precis lagom återfuktare och återfettade händer) vägrar den att registrera någon input alls. Så för att mikra gårdagens brända rester i två minuter måste man stå och pilla och peta i fyrtiofem minuter. (Sedan ger man upp och äter maten kall.)

Överdriver en aning ovan. Men herregud. Vad hände med riktiga knappar och vred i köket? Finns det ens att köpa längre?

För att inte tala om idioterna som kom på att det är en bra ide att micron ska pipa konstant tills man kommer dit och stänger av den istället för att pipa tre gånger och sen va tyst...

Av huttala

ÄNTLIGEN kan man trycka på gubben för att komma till framsidan igen, höll på o bli galen på att få fram reklam varje gång ja ska till framtidan

Skrivet av Klorixx:

Tänk bara om det fanns något annat sätt att få det att inte var så ljust på ens enheter som typ ljusstyrka eller något sånt

Nu pratar du alldeles för avancerade saker här. Sånt kan ju varken folk som kodar (och envisas med mörka teman i sin editor för att "rädda ögonen") eller folk på techforum som Sweclockers.

Av huttala
Skrivet av Göteborgaren:

indeed, lägg det på att göra egna reviews lr eget matrial igen ist som swec gjorde förr i tiden ist för att outsourca i princip allt sånt

Så du menar att deras utvecklare ska skola om sig till journalist och börja skriva artiklar istället för att maintaina all kod som gör de möjligt att öht använda siten?

Av huttala
Skrivet av Mangee75:

Tjena.
Jag har ett problem med ett av mina tangentbord. Två keycaps som sitter på skruvade stabs fastnar, har torkat av dom och smörjt på minimalt med smörja och mycket smörja samt utan. Dom sitter rätt monterade i kortet och jag kan inte förstå varför just dessa 2 " Enter och Plus " på numpaden fastnar.
När jag sätter 2st o-ringar på keycapsen så fungerar det, så det verkar vara så att problemet blir när keycapsen trycks ner till botten.Stabsen sitter fast och är inte lösa, har testat olika keycaps men samma problem.
Någon som har ett tips?

Fråga två.
Kan man smörja switchar som ej är hotswap? Dotterns nya varmilo pingar lite från vissa switchar och då hon vill behålla detta så tänkte jag göra ett test. Det är Cherry Red silent i detta tangentbord.

Mvh Mange

1. Antagligen sitter inte capsen rätt på stabsen. Testa att tryck ner (hårt) ute i hörnen av capsen.

2. Löd loss switcharna och smörj 😉

Av huttala
Skrivet av Malusch:

Kände verkligen samma men tänkte att jag måste formulerat mig helt bedrövligt bara.
Det här svaret är verkligen superbra, tack så mycket!
Vilken hårdvara körde du på? Var du nöjd med resultatet med den hårdvaran?

Självklart eftersom att jag inte har en vindsvåning att dra kabeln via? Hahaha.

Jag kör en datorn med OPNSense installerat som router. Och tre stycken TP-Link Omada EAP635 accesspunkter utspridda i huset.

Du klarar dig nog utmärkt med din D-link router, är de så att du vill få fart på wifi så skulle jag slå av wifi på routern och köra två accesspunkter bara.

Av huttala

Känns som folk försvårar detta i onödan. Jag satt i samma situation och löste det på följande sätt:
Fiberconverter och router på samma plats, drog sedan en kortare kabel till accesspunkt i närheten.
Drog sedan kabel till mitten av huset, satte en vanlig switch där, sedan vidare med en kabel från switchen till kontoret i andra änden av huset (där jag satte ytterligare en switch för att dra kabel till alla grejer ja har i kontoret).
Sedan drog jag kabel från switchen i mitten av huset till ytterligare en accesspunkt.

Jag skulle löst ditt problem på följande vis:

Eventuellt sätta accesspunkten i rummet precis utanför badrummet istället för i kontoret, för att få bättre spridning av wifi.

Av huttala

Om det är varmt på ena sidan och kallt på andra sidan om ditt CPU-block är det garanterat pumpen som inte pumpar runt vatten. Om det är så att du hör pumpen snurra kan de vara en luftficka i pumpen, eller så har bladen gått sönder av någon anledning.

Testa att vinkla datorn lite och knacka försiktigt på pumpen för att få ut luften, om det inte fungerar så är det nog kört och du behöver en ny kylare.

Av huttala

Tjena!
Tar gärna:
Lethal Gaming Gear Saturn Pro Xsoft SQ 500x500mm
Vaxee NP01-s

700 + Frakt!

Av huttala

Ja har ett Palit gamerock 3090 om de skulle va av intresse? Bor i Örebro jag med.
Lägger en slant eller två emellan såklart.

Av huttala
Skrivet av planders:

Jag kan också rekommendera TP-Link. EAP653 verkar vara ett vettigt val med wifi6 stöd och "vanlig" PoE så att du kan köra en poe switch i framtiden. Finns även gratis mjukvara för att hantera accesspunkterna.

Sen skulle jag nog behålla din nuvarande router, men stänga av wifi. Om du inte har några speciella behov.

Ja kan intyga om att det är ett bra val. Jag gick ifrån fyra unifi ac pro till tre av dessa och de är mycket bättre på alla sätt, roamingen funkar bättre, manageringen är smidigare och de har aldrig strulat i form av att jag måste norsk-resetta dem (vilket jag var tvungen att göra med mina AC Pro någon gång om året).

Dessa kör jag tillsammans med en OPNSense maskin som består av en gammal Intel Atom burk från tidigt 2010-tal. Fungerar hur bra som helst tillsammans!

Vi har ett hus på drygt 200kvm som är L, format.
Har även sambo och tre barn som streamar video samtidigt utan problem.

Av huttala

Blev ett rungande nej från min sida.
Har sökt till försvarets IT två gånger, första gången hör man ingenting öht, men de ringer 7-8 månader senare och frågar om jag är intresserad av att komma på intervju. 7-8 månaders hanteringstid, och ingen information alls före det är i mina ögon rätt oseriöst.

Andra gången hörde de inte av sig alls, inget "Tack för din ansökan, vi har gått vidare med andra sökande" eller något, total radiotystnat. Ännu oseriösare.

Och efter att ha jobbat som konsult på myndigheter förstår man hur dåligt dessa sköts, dåligt betalt är det också. Så tack men nej tack till myndighetsjobb!

Av huttala

Jag vet att XM3 hade support för ApTX low latency, vilket ska göra ljudet mer responsivt. Vet dock inte hur det ser ut med XM4. Oavsett så skulle jag rekommendera att koppla med kabel till datorn istället om du är känslig för delays, bluetooth är tämligen värdelöst på det.

Av huttala
Skrivet av Vaun:

Från en Datavue Snap laptop, har mycket petande kvar så inte monterat ihop skalet än men tangentbordet funkar och är trådlöst, blåtand med 1200mha batteri.

http://i.imgur.com/v6csExP.jpg

Beatiful!! 👌🏻

Av huttala
Skrivet av Dreijer:

Tack för förtydligandet! Jag var helt säker på att jag fått lära mig detta (motsatsen dvs), men jag minns tydligen fel.

Även cyklister är människor så man kan ju tycka att de ska bländas av oavsett vad en regelbok säger.
#cyklistlivesmatter

Av huttala
Skrivet av ztenlund:

Vilket leder till att mötande inte ser ett endast dugg. Smart.

Hellre det än att bli överkörd av en galen gubbe i sin plåtburk!

skämt å sido, man har ju lampan på skallen och kan faktiskt rikta den nedåt, men även dra på "helljus" när de behövs.

Av huttala
Skrivet av Blaskanal:

Utan belysning är bättre än cylister med Led belysningen från NASA. Cyklister med super leds som pekar upp istället för ned. Lyser så starkt att man får huvudvärk. Förmodligen Alibaba beställda utan CE märkning.

Funderar på att skaffa en handhållen super stark ledlampa och slå på vid möte.

MUPP Cyklister!

Mupp bilister som kör över en om man inte lyser med strålkastaren i ansiktet på dom!

Funderar på att skaffa ännu starkare lampor och saftblandare på skallen för att slipper bli påkörd igen, tydligen räcker de inte med strålkastare på huvudet när dessa telefontittande bilister åker omkring.

Av huttala

Jag körde överallt vi skulle så fort jag fyllde 16 och tog teorin och uppkörningen inom en vecka efter jag fyllt 18.
Blev rätt lätt när man i praktiken hade 2 års körerfarenhet inför uppkörningen.

Av huttala
Skrivet av GLaDER:

Jag kan bara tala från egen erfarenhet. När jag har suttit i position att anställa har jag alltid tittat på tidigare arbetslivserfarenhet. Finns det ingen erfarenhet tittar jag på relevanta projekt eller engagemang. Finns det inte sådana heller finns det inte mycket kvar att göra än att gå på utbildning.

Kanske ska testa med en teknisk intervju nästa gång istället för att gå på utbildning? Det du gör nu är ju att köpa grisen i säcken, om du nu bara går på de parametrar du angav. Det är otroligt många ingenjörer som inte kan ett skit, det enda de har bevis på är att de kan plugga till tentor..

Gör man en teknisk intervju, behöver inte vara något avancerat på något sätt så märker man ju nästan direkt om personen i fråga vet vad de pratar om eller inte.
Har själv gjort detta, och märker ingen skillnad alls på vilken utbildning personen i fråga gått, utan den absolut största parametern i om man kan koda eller inte ligger i intresset för kod. Är personen intresserad så är den bättre än de flesta andra och vet vad de pratar om, oavsett utbildning.

Skrivet av GLaDER:

Till saken hör också att många som anställer, på större företag, har en ingenjörsbakgrund. Det är enkelt att favorisera.

... Och det är precis det du verkar göra. Misstänker att du vill rättfärdiga dina 5 års studieskulder på något sätt

Av huttala

Genomsnittslönen för sjuksköterskor verkar ju ligga mellan 41-49.000 i månaden i grundlön beroende på område man valt att jobba inom.

Kan väl knappast anses som dåligt i dagsläget?

Källa: https://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/lonesok/Search/?lon=sjuksk%C3%B6terska

Av huttala
Skrivet av GuuFi:

Skumt, säger att jag varit med sedan Mars 2004 men har alltid haft samma konto och vet att jag körde CS 1.6 från dag 1 som krävde Steam Beta, det var 2003-09-15.

Svårt att glömma då det tog upp till en timme att starta upp klienten första dagarna...

Ja har samma sak, Mars 2004... Men vill minnas att jag motvilligt skaffa steam för att kunna spela cs 1.6. Men det kanske gick att köra utan steam fram till Mars 2004?