Inlägg

Inlägg som huttala har skrivit i forumet
Av huttala

Det är ju till Cherry switchar som du har i ditt och som Corsair har i sina tangentbord.
Så ja, det passar.

Av huttala
Skrivet av Instinkt:

Är det steelseries 6gv2 red limited edition (det som lyser ) eller med röda brytare bara ?

Det finns väl inget 6gv2 som lyser ?

Av huttala
Skrivet av herpaderpie:

Tja!
Har ett qpad mk-85 som min polare har spillt coca cola över. tangentbordet fungerar helt och hållet men vissa av tangenterna är jättetröga.. Är det bara dränka skiten i lite 95% alkohol och hoppas på att det löser sig eller måste man löda bort brytarna och byta mot nya?

Det enklaste och säkraste är att löda loss switcharna det gäller, annars så kan man dränka de switchar som är påverkade i alkohol, men tror inte det kommer hjälpa i längden då du måste få ut allt kladd ur switchen och det kan vara svårt utan att löda loss den och plocka isär den för att göra rent. Och gör man det så är det lika bra att bara byta ut den mot en ny istället.

Av huttala
Skrivet av blomqvist:

OS X har absolut inga generella problem med pekdon. Kan dock tänka mig att möss som till stor del förlitar sig på mjukvara kan krångla eftersom mjukvaran helt enkelt saknas. Jag har haft ~10 olika möss till min Mac helt utan problem.

Det är ingen mjukvara alls i mössen jag använt. Har du även haft problemfritt med 10.9 ?
Har själv aldrig haft problem med mössen i andra OS, och då är jag en såkallad "disthopper" när det gäller linux.

Av huttala

Tråkigt, men inte så oväntat. Har inte hört eller sett mycket från Zalman sedan 2010~.

Av huttala
Skrivet av splitfile:

Hej,

Blev lite fundersam över följande text i guiden:
MX Clear verkar kräva 55G för att aktivera brytaren. MX Green kräver 80G. Är det då MX Green som har den "starkaste fjädern"?

/M

Jo, det stämmer. Men iom att green var i princip omöjligt att få tag på vid tillfället då jag skrev guiden så tog jag inte med den switchen i sammanfattningen. Som du även kan läsa i citatet du gjort på mig.

Jag korrigerar det!

Av huttala
Skrivet av CROE:

Jobbigt läge om man skulle råka ha sönder en knapp då mao, om man drar ut den fel eller vad som helst.

Vad innebär detta för Topre-ägare menar du?

Jobbigt och jobbigt vet ja inte om det är, det ska mycket till för att du ska ha sönder capsen på topre tangentbord. Samma gäller resten av tangentbordet. Har nog aldrig sett en tråd om att någons topre är trasigt.

Om du vill ha kvar ditt Topre tangentbord och inte börjar använda Novatouch tangentbordet så kan man ta stemsen från novatouch och sätta på sitt topre, och vipps så har du ett topre med MX kompatibla stems.

Av huttala
Skrivet av CROE:

Makes sense, faktiskt, går väl att vänja sig vid antar jag.

Hur är det med extra keycaps och tillbehör i övrigt till Topre? Jag har googlat runt en del, och hittar faktiskt ingenting, mer än WASD-keys i blått från Elitekeyboards.

Det verkar finnas i Japan, men där kör dem ju med en annan layout dessvärre.

Det är rätt kört när det gäller custom caps till Topre. Det enda hoppet man har är CM Storm Novatouch som kommer med Topre switchar som har stems som är kompatibla med MX-caps.

Av huttala
Skrivet av CROE:

Tackar för era svar!

Blev ett Topre 88UB från reaperishere på SweC för en tusenlapp. Jag har inte haft ett mekaniskt tangentbord tidigare, så jag har inget att jämföra med riktigt. Ändå kan jag säga att jag är väldigt nöjd, fasen vad skönt det är att skriva på. Beställde ett CMStorm Rapid-I som jag skickade tillbaka pga bakgrundsbelysningen inte fungerade, och jag känner att detta Topre håller mycket högre kvalité. Verkar vara avsevärt tystare än de bruna brytarna som Rapid-I hade. Men space-knappen är mycket högljudd faktiskt, ska det vara så? Jämfört med övriga knappar dvs.

Det är inget jag tänkt på tidigare, men det stämmer faktiskt att space låter lite mer än de andra knapparna.
Jag antar att det har att göra med stabilisatorerna på knappen då den är rätt bred och därmed är det liten "gummi mot plast" ratio jämfört med de andra knapparna.

Av huttala
Skrivet av deeyay:

På mitt Topre så kunde jag lätt vicka runt toppendelen av chassit lite då det glappade. Mitt Filco var då tvärtom och rubbades ingenting. Det går nog att ha otur/olika upplevelser med de flesta produkter.

Jag har haft 5 Topre brädor och 4 Filco, samma erfarenhet av samtliga av dessa iaf.

Av huttala
Skrivet av deeyay:

Ja Topre är ett fantastiskt tangentbord. Men jag måste nog säga att ett Filco känns mer som en "tank" än ett Topre gör. Topre är ett redigt stabilt bygge det med men ett Filco känns faktiskt lite mer gediget på något sätt måste jag säga. Dock så framstår Topre som strået vassare för det har ju även PBT keycaps (förutom space) och det gör en hel del för känslan när man skriver på det. Topre känns lite som rubberdomes Rolls Royce. Skönt som fan att skiva på med mjuka brytare som ger härlig feedback. Känns lite som man har luftkuddar under tangenterna som kollapsar när man skriver. Men det passade inte mig riktigt då jag föredrar ett rent mekaniskt tangentbord själv.

FIlco är ju rena skämtet jämfört med Topre om man ska se till "stabilitet". Caps rör på sig, stabilisatorer rasslar, plasten är inte alls lika exakt skuren som Topre.
Men med det sagt så är Topre en klass för sig och har helt andra switchar som gör att brädorna blir svåra att jämföra då de tilltalar olika sorts grupper av tangentbordsentusiaster.

Skrivet av CROE:

Tack för svaret!

Hm, känns som ett svårt val faktiskt. Är båda lika lätta att underhålla och rengöra? Och byta trasiga delar etc? Ett såpass dyrt tangentbord vill jag kunna laga lätt, samt hålla det i skick. Om det nu blir det begagnade skulle jag vilja göra en "rekond" också nämligen.

Jag har tidigare enbart kör rubberdome, så jag har inte riktigt koll på vad jag föredrar. Ska skriva mycket plugg och det kan inte låta för mycket då det är väldigt lyhört i lägenheten.

Varken Topre eller Cherry switchar är något du ska behöva underhålla. Det som man eventuellt vill göra är ju att byta/göra rent alla tangenter, och då är det lättare att ta loss allt på Topre tangentbord. Men det är rätt lätt på Filco också, det enda som är lite jobbigt är de större knapparna där det sitter stabilisatorer.

Om en switch skulle gå sönder så är det rätt kört om du har ett Topre, men å andra sidan är risken att en switch går sönder mycket liten då hela PCBn måste gå sönder för det.

Om en switch går sönder på Cherry brädor är det lätt att fixa så länge du har en lödkolv. Det är 2 lödpunkter (4 om du har LED's) som tennet ska tas bort på, sedan är det bara att "ploppa" ut switchen och löda dit en ny.

Av huttala
Skrivet av jomakr:

Ja det ska inte vara något problem, mellanslagstangenten har en ganska standard 6.25u

Värt att notera är dock att vissa tangentbord har längre och kortare stabilisatorer än andra.
Spacebar från tex Zowie Celeritas, Steelseries 6GV2 samt Leopold brädor passar inte trots att de är 6.25.

Men hursomhaver så passar alla caps från Ducky på alla Filco brädor (utom minila).

Av huttala
Skrivet av infocus:

Hjälper dom här till nåt , såg bara en hade gjort recension, så det verkade dåligt enligt han, nån mer som testat ?
http://www.maxfps.se/keycaps/47d/king-mod-noise-dampener-for-...
Fanns tydligen dessa oxå
http://www.maxfps.se/keycaps/47d/cherry-mx-rubber-o-ring-swit...

Dom hjälper mot nedslaget, men inget mot klicket. Så det blir ju betydligt tystare, men långt ifrån tyst.
Men å andra sidan kanske man inte ska titta på o-ringar om det är så att man är ute efter blå switchar.

De enda jag personligen tycker fungerar är de tunnaste o-ringarna, de andra påverkar nedslaget för mycket så det känns som andra switchar helt plötsligt.

Av huttala

Du behöver inte oroa dig över att det inte går att spela med blå, det är bara en vanesak. Tar inte många timmar framför tangentbordet före du är van med hur blå betér sig.

Det du däremot ska ta in i kalkylen är hur de låter, det är väldigt många som tycker att smattrandet från blå blir för mycket.

Av huttala
Skrivet av anon205282:

exacto, kan fan inte ställa om mig till 1000 de e för jävla speedat, vill helst ha 800 för evig tid ^^

Jag antar att det är i spelen som du faktiskt vill sänka sensen, och då är det väl bara att sänka lite i de spel du spelar om det går för fort med 1000dpi?
Ute i skrivbordet kan man väl överleva med lite högre sens, eller?

Av huttala
Skrivet av FlytPojken:

Jag kör Smoothmouse tillsammans med en Qpad 5k. Fungerar helt okej, har inget att klaga på.

Får ta och testa smoothmouse, det har jag inte provat.

Av huttala

Jag har varit med om samma sak med komplett, de sa exakt samma sak till mig och vägrade ersätta mig med ny produkt.
Efter det så har jag iaf slutat handla hos komplett då de verkar vara klåpare som inte kan stå för fel vid leveranser.

Värt att notera var även att moderkortet jag fick hade dip-swicharna i annat läge än de är från fabrik (OC på processorn) så moderkortet jag fick av dem var nästan garanterat en retur från en annan kund som de sålt som ny produkt.

Av huttala

Du ska ha en icke standard port utåt mot nätet, då slipper du massa botnät som försöker ta sig in i din FTP.
Alltså alternativ 2 om jag förstår dina alternativ rätt.

Webserver brukar man ju ha på port 80, annars måste du knappa in din customport i adressfältet varje gång du ska in på sidan/sidorna du har på webservern.

Av huttala

Inte gjort speciellt mycket.
Ny Mint 17 installation med cinnamon.

Bytt lite gtk teman och fonts, samt lagt till Cairo dock.

http://i.imgur.com/mpmpMW3.jpg

Av huttala
Skrivet av Don_W:

Nu kör jag visserligen mest med min Apple Magic Mouse på min Mac, men under systeminställningar --> mus , har du ju alternativet att ändra acceleration det hjälper inte eller ? Annars om det är som så att du kör en mus från t ex Razer eller Logitech kanske det finns mjukvara som får den att fungera bättre?
Jag körde hackintosh innan på min gamla Alienware men upplevde inget skumt med att scrolla dock var det ju Snow Leopard distro som jag körde och det kan tänkas att den fungerade annorlunda mot dagens Yosemite eller Mavericks gör i samband med icke Apple möss.

Jag kör när jag spelar via Vmware en Razer Deathadder 2013 och kör Razer Synology mjukvara för det dock är OS X och Razer inte helt kompisar verkar det som.

Ja precis, så trodde jag med. Men det ökar bara accelerationen. Så om jag scrollar ett hack i taget så går det en pixel i taget. I linux och windows har jag ställt in det på 150 pixlar i taget. Så det är ju ganska stor skillnad om man säger så.

Har lite problem med musarm och att scrolla konstant gör det verkligen inte bättre.

Ny hårdvara skulle ju också vara ett alternativ, men tyvärr är det inte något jag känner för just nu då jag endast utvärderar OS X. Kommer högst troligen sitta kvar med linux då jag trivs med det. Men vill ge OS X en värdig chans att visa vad det går för också.

Skrivet av Slappizz:

Jag har använt mig av steermouse för att få bättre kontroll på musen i os x. Det blir inte perfekt, men klart bättre. Finns som demo, men jag har för mig att den versionen stänger av sig efter X minuter (fungerade så för länge sedan i alla fall) men det är bara att starta programmet igen eller köra ett skript som öppnar det igen. Jag tröttnade på den lösningen och köpte programmet istället, tyckte det var värt det.

Annars finns även bettertouchtool, men det fokuserar mest på att modifiera touchpaden. Men jag har för mig att det även finns en del inställningar för möss i det programmet.

Det är faktiskt steermouse jag använder mig av. Det känns väldigt ostabilt då det verkar hoppa igång lite när det känner för det. Men det kanske är som du säger för att det är ett demo. Har även testat med Universal USB tool eller vad det hette (sitter bootad i linux igen så kan inte kolla).