Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som huttala har skrivit i forumet
Av huttala
Skrivet av Aphex:

Asså e nätet nere eller, det funkar inte! - vad är det som inte fungerar? <system>! - vad är det du försöker göra i <system> som inte fungerar? men det går ju inte att logga in! - Hur märker du att det inte går att logga in, visas något felmeddelande? Ja det kom upp nån ruta, ja vet inte kan du kolla på det? - Visst, det står "certifikatet har gått ut, kontakta din kortadministratör" Jaha... vadå har kortet gått ut då?

Typ varje dag.

Hahaha, känner igen det där.
- "Det kom upp en ruta"
- "Jaha, vad stod det på rutan?"
- "De läste jag inte, klickade bort den bara"
- "Hur ska man då veta vad som var fel?"
- "Jag vet inte?!"

Av huttala
Skrivet av kaffeofikaelika:

Är det mycket gore? Jag orkar inte se sånt men är annars ett stort Fallout-fan.

Skulle säga att det är betydligt mindre gore än i spelen iaf. Så om du tycker spelen är OK lär du tycka serien är det likaså.

Av huttala
Skrivet av mistahh:

FYI: Det kommer en next gen patch till Fallout 4 den 25e april!

Är det en custom mod eller är det bethesta själva som släpper next gen patchen?
Kommer det påverka VR?

Av huttala
Skrivet av Nothingisall:

den hade adaptiv sync. såg jag nu. o jag har rtx 4090 kort. så det ska väl fungera?

Beror helt på hur du ställt in allt.. Det är garanterat inte skärmen som ger dig lägre FPS iaf, så den kan du hämta tillbaka om du gilla den.

Tips:
Använd displayportkabeln som kom med skärmen.
Stäng av Gsync. (Nvidia control panel)
Stäng av Vsync. (i spelet & nvidia control panel)
Kolla så skärmens frekvens (Hz) är inställd på max (I nvidia control panel/displaysettings -> advanced direkt i windows)

Av huttala

Tar den! Skickar PM.

Av huttala
Skrivet av mrmattsson:

Hej! Detta lär väl bli begravet bland alla meddelanden här, men ändå!

Jag har lanserat en webshopp som fokuserar på keycaps för nordiska marknaden, eftersom jag tycker att utbuded har varit så dåligt (framförallt för rimliga priser). Spana gärna in den! Feedback är välkommen! https://keycaps.se

Snyggt!

Det enda kruxet för mig är att jag använder ANSI och därmed inte kan köpa ett enda set då det inte verkar vara ANSI + ISO Nordic, utan bara ren ISO, vilket förvisso är najs, men jag tror det är många i keycapträsket som sitter med ansi också. Skulle det påverka prisbilden avsevärt att inkludera "standard" caps?

Av huttala

Läste först "Efter ett år som består av panik och utbildning slussas du vidare till rätt roll." och tänkte:
- Makes sens.

Av huttala
Skrivet av rotkiv42:

En aning shine, men inte så mycket. Plasts egenskaper går att påverka rätt mycket med hur man tillverkar och vilka tillsatser man använder, verkar gå att ta fram ABS som står sig. Model pd-kb400w, tillverkad 2011. <Uppladdad bildlänk>

Jag har också haft HHKB, både de svarta och de vita fick shine efter mindre än 2 månader. Även mina (3st) realforce brädor fick shine på spacebar snabbt. Men antar att man har olika syn på vad som är shine och inte isf.

ABS blir shiny snabbare än PBT oavsett hur de tillverkas, sen hur mycket det syns beror ju lite på hur ytan var från fabrik.

Av huttala
Skrivet av rotkiv42:

Ah_det_är_ju_vanligt_att_man_inte_använder_space_så_mycket. <Uppladdad bildlänk>

Du har garanterat shine på din spacebar om du använt tangentbordet i 10 år. Om du inte har det har du en custom PBT spacebar. Testa ta kort från en annan vinkel så kommer det garanterat synas. Syns tom på mina PBT caps som knappt är använda i 6 månader om man tittar efter det.

Men oavsett så är ABS vs PBT en smaksak, för egen del är favoritcapsen Cherrys gamla DS-caps från slutet på 80-talet. Gott om shine på dessa men de är helt underbara att skriva på.

Av huttala

Om Karlstad är som Örebro (vilket jag misstänker) så är det nästan uteslutande .NET som gäller.
Fördelen med att köra Java eller .NET är ju att det är lättare att få jobb, sen när du väl har ett jobb är det lätt att vidareutbilda sig själv.

Har själv pluggat PHP, för att sen jobba med C, för att sen gå över till C# och .NET, för att sedan gå över till funktionell programmering och jobbar nu med Erlang av alla språk.

PS. Man kan idag koda både frontend och backend i .NET, och även rena desktopapplikationer. Så vill du börja med ett språk där man kan göra allt är ju C# .NET en bra start.

Av huttala
Skrivet av star-affinity:

Tycker textrenderingen i Windows är rätt kass överlag. Mycket stiligare i MacOS.
Men gillar typsnittet Microsoft kör i menyerna och nya kontrolpanelen etc. i Windows 11. Det passar bra på skärm.

Suttit med mac i drygt 1.5 år just nu och fattar inte vad du pratar om, ska man ha bra text på MacOS så krävs ju en högupplöst skärm, har du en <1440 skärm så ser det ju ut som en påse skit om man inte kör better display och påtvingar HiDPi skalningen, men även då är det en suddig sås i jämförelse.

Textrendering är ju 100x bättre i både Linux och Windows om man inte har 4k+ upplöst skärm. Och även med 4k skärmar så tappar man prestanda för att systemet inte klarar av att rendera utan att skala upp bilden till 5k för att sen skala ner den till den upplösning som används av skärmen.

Av huttala
Skrivet av THB:

Eller en trevlig laptop med 14" OLED, 16GB ram och runt 1kg i vikt för ~6-7k.
Kommer såklart inte att ske, men man kan väl drömma

Nästan inom dina ramar.
Har själv sneglat på denna.

https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/laptop/laptop-14...

Av huttala
Skrivet av Swegatron:

G pro och ram sålda.

Han kunde tänka sig 250kr lägst.

Taget! Skickar PM.

Av huttala
Skrivet av serafim:

Kaffefilter !! Vad har hänt? Tunnare papper så filtret säckar ihop. Har använt 1x4 oblekta i många år men nu måste jag hitta alternativ. Enligt någon kaffebryggarexpert på TV ska man skölja filtret innan man sätter det i tratten (minns inte varför, kanske för att skölja ur ämnen som kan ge smak ??) men det går inte med den nya papperskvalitén för då sjunker filtret ihop i en liten geggig hög. När kaffet är färdigbryggt ligger filtret hopsjunket i botten på tratten. Blir nog att hitta nån slags återanvändbart nylonfilter, har för mig att det finns sådana. Eller kanske ett annat märke än det jag använder nu.

Nu vet ja att de här är gubbgnäll. Men lösningsorienterad som man är så måste jag flika in och säga att dessa filter har fungerat utmärkt för mig i alla år:

Att leva utan vettigt kaffe är ovärdigt och jag förstår ditt lidande. Hoppas detta hjälper dig återfå det goda i livet igen!

Av huttala
Skrivet av Swegatron:

Bud noterat! Fick svar av kompis att han säljer den för 300kr som köp nu

Säljer han inte för under 300 eller hur länge tänkte du låta budgivningen gå?

Av huttala
Skrivet av snapoutofit:

@jonasbert blev den såld?

Den blev såld till mig.

Av huttala
Skrivet av Enviro:

Det är nog den största besvikelsen med hela listan och hela FZ-redaktionen bör ge svar på tal. De kör livestream 14:00 där de kommer snacka om listan, så vi får samlas där och sätta dem på plats!

Fram med högafflarna!!

Av huttala
Skrivet av kyre:

Nu har jag inte läst utkastet men skulle kan det vara okej att sälja en tjänst för hemmet som faktiskt identifierar ditt känslomässiga tillstånd och svarar därefter?

Ex. sätter på kaffet eller tar fram Ben & Jerrys när du är ledsen eller trött? Släcker lamporna när du är trött.

Låter som du saknar att bo hemma med mamma.
/s

Av huttala

NUC6i7KYK 600:- plus frakt

Av huttala

200kr + frakt för outset AX.