Inlägg

Inlägg som MarcusW har skrivit i forumet
Av MarcusW
Skrivet av Inet:

Hej Yorg,

Jag blev uppmärksammad på ditt meddelande, jag får börja med att be om ursäkt för den tråkiga upplevelsen som du har fått. Man blir själv ledsen när man ser sånt här, man är trots allt både människa och kund utöver sin yrkesroll.

Bara för att ge en liten förståelse till varför det är betydligt svårare för oss att hjälpa dig i denna situationen utan att på något sätt legitimera att du inte ska få någon hjälp, så är det inte bara just transportbitren som El-Giganten har tagit på sig denna gång. För att en återförsäljare skall kunna skicka en produkt till en partner verkstad så behöver sändande återförsäljare registrera ärendet och blir då ägare av ärendet, de blir alltså inte en mellanhand för transporten utan även den part som verkstaden svarar till. Problematiken här blir att varken vi eller du får tillgång till ärendet utan att El-Giganten ger tillåtelse och/eller att partnerverkstaden ruckar på sina policys.

Med det sagt, om du av oss blir hänvisad till att ta kontakt direkt med tillverkaren för snabbare hantering återkom alltid till oss om du får orimliga instruktioner så som att ringa partnerverkstaden själv och definitivt om du blir ombedd att lämna in produkten hos en annan återförsäljare. För ingen av instruktionerna som du har fått är korrekta och får vi informationen innan du har gått vidare, så kan vi hjälpa dig på banan igen. Vi har samarbetsavtal med en hel del tillverkare där man som konsument själv kan vända sig direkt till tillverkaren, anledningen är inte att vi vill slippa undan utan för att du som kund ska få en snabbare hantering av ditt ärende då din produkt skickas direkt till verkstaden och du slipper då både transporttiderna mellan oss samt dig och vår hanteringstid som även innefattar väntetid då samtliga inkommande ärenden hanteras i turordning.

Däremot så känner jag att vi absolut kunnat göra mer för att försöka hjälpa dig, och det var det första som jag bad vår serviceavdelning att göra när jag såg inlägget. Så vi kommer kontakta verkstaden och förhoppningsvis så är de villiga att kommunicera med oss även om ärendet inte är registrerat på oss. För det skall verkligen inte ta så lång tid att få just en skärm åtgärdad, det brukar inte ta längre än upp till 3-4 veckor med vissa få undantag.

Vi kontaktar dig direkt via mejl när vi fått tag på verkstaden och förhoppningsvis så har vi fått lite mer klarhet i hur det ligger till. Jag ber återigen om ursäkt för det inträffade!

Uppdatering:

Vår serviceavdelning fick tag på verkstaden och tyvärr berodde den längre hanteringstiden på att ärendet registrerades från avsändaren den 19:e vilket är ett bra tag efter den 6:e som du lämnade in din skärm. Det är först efter registrering man får fraktsedel och övriga handlingar för att kunna skicka in skärmen till verkstaden. Nu beskyller vi ingen part, logiskt så prioriterar avsändaren "egna" ärenden först och de kan även haft mycket att göra i kombination med detta men det är anledningen till den längre fördröjningen. De var dock hyggliga som ställde upp även om det inte gällde deras egna kund. Här blev det ju som sagt fel p.g.a. felinformationen som du fick enligt din utsago när du kontaktade LG-och verkstaden.

Reservdelen är mottagen, och normalt påbörjar verkstaden ärendena inom 3 arbetsdagar efter de mottagit reservdel förutsatt att inget oförutsett sker så som lägre bemanning vilket inte är allt för ovanligt med tanke på strikta Covid-19 policys som de flesta bolag har för att minska smittspridningen.

Med vänlig hälsning,

Shahin, Kundservicechef

Ni borde väl kunna betala tillbaka pengarna till kunden eller leverera en ny skärm när det har gått så lång tid. Jag tror vi alla förstår att det är rimligt att ni inte kan hjälpa till med själva reparationsärendet då det ägs av elgiganten, men er kund följde ju ändå era instruktioner och då borde det ju rimligtvis vara ert ansvar att lösa det när det går såhär fel.

Av MarcusW

500p till i TimeSpy graphics score efter senaste driver-uppdateringen. 20900 nu med min 6800XT red devil.

Av MarcusW

Vad betyder detta i praktiken? Att den kan dra 500W i mindre än en sekund låter ju inte som att det borde resultera i särskilt mycket extra värme, eller högre krav på nätaggregat? Jag har ärligt talat ingen aning om vad motsvarande siffra är för min 5600X.

Av MarcusW
Skrivet av Aeig:

Det förklarar varför det blir så varmt, jag har själv Define 7 och dessa chassin är ej gjorda för bra luftflöden.

När det gäller kortet så är det inte intuitivt, man kan tycka att ditt kort borde klara lägre frekvenser på lägre volt, jag har haft exakt samma erfarenhet av de sju 6000 serie kort som jag har prövat. Jag hade ett extremt kort som klarade 1050mv i Wattman med kärnan på 2720MHz, men det kraschade direkt om jag försökte köra ex. 1050mv på 2200MHz.

Pröva istället att börja med frekvensen vid 1150-1175mv, dvs sänk den först. Frekvensen är det som orsakar mest värme, oavsett vilken volt du har valt. Dessutom så visar inte GPU-Z korrekt utan du behöver använda HWinfo64 för att kunna se vcore på GPU i realtid. Kortet drar nämligen full kraft om du har satt en hög frekvens, då åsidosätts din inställning i Wattman, se det mer som ett offset

Jag hade börjat vid 2000-2200MHz och 1150mv och därefter höjt frekvensen med 25MHz i båda ändarna tills det ej fungerar, därefter minskat med 75MHz på båda för stabilitet.

Mvh

Nej, har märkt det också med detta chassi. Det blev lite bättre när jag satt in fler fläktar och tog bort hårddiskburarna - innan när jag körde ett GTX 1080 så blev inte chassit särskilt varmt även när jag hade spelat länge.

Bra tips! Jag kör HWMonitor, och märker precis som du säger att den inte maxar på 1050mV utan snarare går hela vägen upp till 1150mV trots min inställning. Att du kör +15% i power limit känns ju också lite icke-intuitivt om du optimerar för att vara svalare och tystare - hur kommer det sig?

Av MarcusW
Skrivet av Aeig:

Vad har du för chassi? Har du ändrat något i Radeon Settings?

Jag har ett RX 6900XT från XFX, Merc319 Black, massivt kort som trots sin storlek blir ganska varmt.

Därför har jag istället undervoltat kortet och justerat frekvenskurvan nedåt, kör 1150mv och 1950-2150MHz med +15% powerlimit.

Högsta temperaturer nu är cirka 50-60c på kärnan och 65-70c på hot spot efter timmar av spelande. Prestandan minskade med endast 4-6% i olika titlar och det är ej märkbart för upplevelsen men kortet går mycket tystare och svalare.

Mvh

Jag har ett Fractal Design Define R5 med två 140mm i fronten och en 140mm i botten som suger in luft (båda genom dammfilter), samt en utblås på baksidan (plus två fläktar på CPU-kylaren som blåser luft mot utblås-fläkten). Kör 2550Mhz max frequency, 1050mV, 2150Mhz på minnet och +15% power limit. Ovansidan på chassit blir rätt varmt efter lite spelande, men tror inte CPU eller GPU blir särskilt mycket varmare med tiden.

Jag har för mig att jag försökte undervolta lite och sänka frekvensen, men tror inte jag lyckades få nåt under 1050mV att bli stabilt alls.

Av MarcusW
Skrivet av Aeig:

Har du ett referenskort?

Det är OK och kan anses normalt beroende på chassi och luftflöde samt fläktkurva. Samtliga referenskort jag har testat av 6800, 6800XT och 6900XT har legat mellan 100-115c på hot spot under spel.

Mvh

Har ett 6800XT red devil. Ok tack! Anade att det var normalt men man får lite blandade svar när man googlar.

Av MarcusW

Hur ser era hotspot-temperaturer ut? Enligt HWMonitor ligger jag på 80C package och 103C hotspot. Presterar bra och så men är lite nyfiken då 103C spontant låter som väldigt mycket.

Av MarcusW

87C låter absolut inte som något problem. Du säger att spel flyter på bra och fläktarna knappt hörs så det låter ju som att datorn fungerar som den ska?

Av MarcusW
Skrivet av UndaC:

Kom gärna med feedback på själva konceptet som sådant. Dvs att summera veckans eller två veckors nyheter i ett quiz på det här viset.

Roligt upplägg eller bättre att vi håller oss till fasta teman så som vi brukar göra?

Som vanligt: har ni förslag på teman eller om ni kanske till och med själva vill knåpa ihop ett quiz för att utmana de andra medlemmarna så är det bara att hojta!

Jag tycker det var mycket roligt! Gärna fler sådana.

Av MarcusW
Av MarcusW

https://www.3dmark.com/3dm/63909717?

Total: 16 976
Graphics: 20 379
CPU: 8 724

5600X med upplåst strömbudget och +200Mhz auto OC, 6800XT 2550Mhz @1.050V och minne 2150Mhz. Senaste driver-uppdateringen verkar ha gett ~1000 poäng mer på graphics.

Av MarcusW
Skrivet av dagas:

Du har kanske redan kollat det men jag märkte att Enhanced Sync gav extremt med lagg på muspekaren i C&C Remaster. Om det är på kan du prova stänga av det. Inte märkt av lagg med den av.

Tack för tips, ska kolla! Tror jag har stängt av alla extra features i radeon-mjukvaran iaf. Får fortfarande stutters i vissa benchmarks (unigine heaven, gta v, unigine valley). Men jag lyckades lösa cod iaf! Trodde jag redan hade testat allt, men det hjälpte att ställa ned mängden vram spelet får använda.

Av MarcusW
Skrivet av Izenoz:

Googla problemet (stutter COD), du kommer få oändligt med träffar och tips för hur man ”kan” göra så det blir bättre (om du nu inte redan gjort det).

Tack för tips! Har tyvärr redan googlat en hel del, och testat massor olika lösningar som inte har gjort någon skillnad. Verkar vara en del som verkar ha samma problem med 6000-serien och inte lyckas lösa det.

Av MarcusW
Skrivet av Clasito:

Har upplevt det med och jag vill minnas att det inte kändes så i förra versionen. Misstänkte först att det var min undervolt profil som spökade men verkar vara samma problematik ändå. Händer dock rätt sällan men fortfarande störande. 6700 XT med ryzen 2600.

Ok, skönt att det inte händer så ofta då. Har inte hunnit testa mer cod men är lite orolig att jag spenderade en massa pengar på ett kort som ger en sämre spelupplevelse än mitt gamla GTX 1080...

Av MarcusW

Har någon annan problem med stuttering? Får jättebra benchmark-resultat, bra temperaturer osv. Men i typ COD warzone, eller GTA V får jag jättekraftiga stuttering plötsligt ibland, medan FPS ligger stabilt på 150+. Har 6800XT, 5600X och ett 1000W corsair nätagg.

Av MarcusW

Dag 5
Språk: Kotlin

Del 1:

package main.java.dayfive import main.java.FileReader fun main() { val lines = FileReader().readFile("input.fifth") val max = lines.map { getSeatId(it) }.maxOrNull() println(max) } private fun getSeatId(definition: String): Int { val binaryDefinition = definition .replace('B', '1').replace('F', '0') .replace('R', '1').replace('L', '0') return binaryDefinition.toInt(2) }

Dold text

Del 2:

package main.java.dayfive import main.java.FileReader fun main() { val lines = FileReader().readFile("input.fifth") val sortedSeatIds = lines.map { getSeatId(it) }.sorted() for (i in sortedSeatIds.indices) { if (sortedSeatIds[i + 1] - sortedSeatIds[i] == 2) { println(sortedSeatIds[i] + 1) return } } } private fun getSeatId(definition: String): Int { val binaryDefinition = definition .replace('B', '1').replace('F', '0') .replace('R', '1').replace('L', '0') return binaryDefinition.toInt(2) }

Dold text
Av MarcusW

Oj vilka nedlåtande och barnsliga svar du har fått i den här tråden. :/

Jag förstår att det där suger och jag förstår att du inte gärna vill låta det vara olöst, jag antar att det är därför ni blev vänner igen efter ett tag. Dock så verkar det rätt uppenbart att han inte är ute efter att lösa någonting, så att kontakta honom igen kommer säkerligen bara förvärra situationen. Använd ignorera/blockera-funktioner osv och försök att inte tänka på det.

Av MarcusW
Skrivet av Kilroy:

Nej, det är inte smärtsamt om det görs rätt.
Och ja, där faller hela ditt argument.

Skulle du kunna länka till någon källa för det? Det jag hittar på wikipedia verkar snarare säga att smärta är ett stort problem vid omskärelse:

http://en.wikipedia.org/wiki/Circumcision#Pain_management
(länken är typ NSFW)

Utdrag från texten:

Citat:

The circumcision procedure causes pain, and for neonates this pain may interfere with mother-infant interaction or cause other behavioral changes,[25] so the use of analgesia is advocated.

Av MarcusW

Nu ska vi inte blanda ihop saker dock. Du har upphovsrätt utan att registrera det i USA. Men du kanske inte kan stämma någon för att olovligen ha använt ditt verk om du inte har registrerat det.

Av MarcusW
Skrivet av Zotamedu:

Ja det är så det fungerar i det generella fallet och jag har för mig att även mjukvara innefattas i upphovsrätten så länge det uppfyller verkshöjd. Så för att få slänga dit ett annat namn måste det vara väsentligen ändrat.

Sen stämmer det också att man i Sverige inte behöver skriva Copyright alls. Det är helt redundant då man per automatik får sina verk upphovsrättskyddade. I USA däremot måste upphovsrätt sökas för varje enskilt verk vilket också kostar pengar. Så det händer att folk med pengar stjäl andras verk hej vilt och betalar för att få det legitimt genom ett copyrightmärke. Det är då svårt för den som fått sitt verk plagierat att häva att denne var först.

Hur som helst håller jag med alla andra att steg ett är att prata med de som nu administrerar sidan. Troligtvis har någon bara ändrat lite och slängt dit sitt namn utan att tänka sig för. Det ska till en riktigt grinig person för att inte ändra, eller i alla fall se till att båda namnen finns med.

Har du någon bra källa på det fetstilta? Wikipedia verkar inte hålla med.

http://en.wikipedia.org/wiki/Copyright_registration