Inlägg

Inlägg som MarcusW har skrivit i forumet
Av MarcusW

Spelar han COD warzone?

Av MarcusW
Skrivet av DasIch:

Inte en chans att minneskontrollern kroknar av så låga frekvenser och slappa timings. Det är nog mer en fråga om någon konstig timing och/eller för lite spänning.

Till viss del är det väl silikonlotteriet, hur mycket man kan överklocka sin CPU inklusive minneskontroller.

Av MarcusW

Jag har aldrig fått igång XMP på mina minnen men jag har bara tolkat det som att CPU:n (5600X) inte orkar med, eftersom den officiellt bara stödjer 1600Mhz infinity fabric. Det är inte nåt liknande här, att minneskontrollern på processorn helt enkelt inte orkar med den överklockningen?

Av MarcusW
Skrivet av Maddoxswe:

Det är lite dumt men vi flyttade och då tänkte jag att jag kommer aldrig behöva den kartongen igen så slängde den. Dumt, jag vet

Segt! Det finns skruvpaket på inet som jag tror kanske innehåller skruven men jag har inte sett själva distansen nånstans. Lite märkligt tycker jag, måste ju vara vanligt att tappa bort. Kan du kontakta moderkortstillverkaren? Har du tur kanske de kan skicka, eller berätta var du kan köpa?

EDIT: Nevermind, såg nu att det länkades till ett kit på inet ovan

Av MarcusW
Skrivet av Maddoxswe:

Hejsan

Köpte en m.2 hårddisk och skulle montera på den på moderkortet men upptäckte att jag inte hade någon m.2 skruv och distans. Inte jättekul att den pekar rakt ut och sitter löst. Så min fråga till er är om ni vet vart jag kan få tag på en sådan skruv och distans? Webhallen hade hos leverantören men de visste inte när de skulle få in dem.

Du har inte sparat allt som följde med moderkortet nånstans? När jag var i samma situation lyckades jag gräva fram en liten påse som kom med moderkortet där distansen och skruven följde med.

Av MarcusW

Någon som vet hur lösenorden på twitch lagras?

Av MarcusW
Skrivet av Zatrec:

Detta är vad som står på Gigabytes hemsida när BIOS OC är implementerad och silent mode borde vara som referens:

Boost Clock* : up to 2310 MHz (Reference card: 2250 MHz)
Game Clock* : up to 2065 MHz (Reference card: 2015 MHz)

Jag har ett be quiet! Straight Power 11 Platinum 1200W

Det låter ju inte som nån extrem överklock, och ditt nätagg borde ju räcka utan problem. Det händer även när du kör silent?

Av MarcusW

Hur högt klockat är kortet? Vad har du för nätagg?

Av MarcusW
Skrivet av nihilist71:

Angående 21.9.1 och 21.9.2 så fick jag problem med dessa, min Samsung G9 oddyssey började med random "blackouts" helt plötsligt försvann bilden och skärmen blev svart i 1-2 sek.

Jag rullade precis tillbaka med en factory reset till 21.8.2 och problemet verkar ha förvunnit.

Någon annan som fått problem med 21.9.x?

Kör senaste, inga problem här.

Av MarcusW
Skrivet av solidvikke:

Fast nu råkar det ju vara så här att förra året (jobbade på barnakuten), så hade vi historiskt låg smitta (läs i princip 0) på väldigt smittsamma bajsilusker som RS-virus, calici osv. Influensa fanns knappt trots att man testade hos de äldre. Hur kommer detta sig? Jo pga distansering, bra handhygien och att man stannade hemma vid minsta symtom. Men trots detta så skenar corona-smittan. Reflektera över det du, hade varit fullständig katastrof ifall vi inte stängt ner samhället.

Dina kunskaper och din erfarenhet är såklart mycket värdefulla och bra att du delar med dig - men är du kanske i fel tråd? Ingen här har argumenterat för att vi inte borde ha stängt ned samhället. Inlägget du citerade försökte väl bara argumentera att någonstans går en gräns då det inte längre går att motivera restriktionerna. Jag hoppas ändå att vi alla kan hålla med om det, även om vi har olika åsikter om exakt var gränsen går.

Av MarcusW

Har du konfat Curve Optimizer nåt? Det tror jag kan orsaka krascher vid idle.

Av MarcusW
Skrivet av UndaC:

Det är inte tänkt att vara en ursäkt för något alls

Men om man säger att det är en femgradig skala:
Intetsägande torftigt - informativt - intressant - smått överdrivet - clickbait

Där går ju gränsen för vissa redan när man överskriver steg 1 i skalan och för dem är hela skalan 2-5 clickbait.
Det var väl egentligen det jag personligen tyckte var den intressanta biten av videon. Många relaterar till fenomenet som om det finns två alternativ (vilket blir att det finns ett rätt och ett fel) - medan det snarare är en skala att förhålla sig till.

I SweClockers fall handlar det precis som du säger inte att bryta genom några algoritmer. Snarare bara om att på ett intressant sätt förmedla det vi skriver om.

Jag tycker ni har en jättebra balans. Rubriker som gör en intresserad, men samtidigt aldrig vilseledande.

Av MarcusW

Varför inte skriva Intel 7 istället för 7 nanometer med en asterisk? Vore tydligare tycker jag, eftersom det generellt väl bara är ett namn på tekniken snarare än något riktigt mått?

Av MarcusW
Skrivet av FierceBrosnan:

Tjena!

Jag skaffade en 5800x till mitt Asus x470-f gaming mobo. Jag tyckte den gick lite väl varmt vilket visade sig vara vanligt för just denna cpu. Speciellt när en sitter på en halvdassig cpu kylare som min (arctic freezer esport duo).

Så det jag gjort nu är att undervolta cpun, vilket är nytt för mig. Så till nya bios settings:

PBO limits från auto -> motherboard
Curve optimizer default -> negative 30.

Detta sänkte min temp i r23 multithread test från konstant 90 grader till 86. Dessutom klockar cpun sig högre nu än innan. Det jag undrar är bara om pbo limits ska vara satt till disabled istället för motherboard settings och om det kan sänka tempen ytterligare. Det verkar vara så de flesta gjort som jag kikat på nätet o YT eller är det bara straight up köpa någon noctua kylare som gäller?

Tacksam för svar!

Jag har en 5600X med en Noctua U14S. När jag kör motherboard som limits maxar den på ~86C när jag kör Prime95 small FFTs. När satte den till stock settings maxar den på ~60C. Samma spelprestanda, ~10% skillnad i cinebench och liknande benchmarks.

Så, ja du kan kanske sänka temperaturen ganska mycket genom att sätta power limits till stock utan att förlora alldeles för mycket prestanda. Exakt vilken inställning som motsvarar stock på ditt moderkort vet jag inte, för mig var "auto" stock settings.

Av MarcusW
Skrivet av Frantz3n:

Hur har det gått för dig?

Jag har ett Asrock Phantom Gaming 6800 och det är alldeles för laggigt. Spelet flyter inte på alls som det gjorde med 3080.https://pbs.twimg.com/media/ExAu603WUAACEln?format=jpg&name=medium

Har du testat att ställa ned vram-användningen i config? I ~/Documents/Call of Duty Modern Warfare/players/adv_options.ini finns VideoMemoryScale. Jag satte ned den till 0.55 och nu flyter det på bra. Innan hade jag mycket stutter med min 6800XT.

Av MarcusW

System: Ryzen 5 5600X och 6800XT Red Devil
Sampler Feedback off: 525.93 FPS
Sampler Feedback on: 556.05 FPS
Difference: 5.7%

Av MarcusW
Skrivet av Roger W:

Det finns filter både i botten och fronten såvitt jag kan se av bilderna på Fractals hemsida?

Aha, då är det jag som har missförstått totalt helt enkelt. Tack!

Av MarcusW

Jag är rätt taggad men hur blir det med damm i chassit? För det finns väl inte dammfilter där fläktarna sitter? Är det någon som har erfarenhet av det med nåt liknande chassi?

Av MarcusW
Skrivet av Mangee75:

Hej.
Är det lönt att gå från ett 5700 till ett 6700XT rent prestandamässigt " FPS ". Kör i 1440 och tänkte att det kanske va dags att uppgradera inför det nya BF spelet.
I övrigt har jag det som står i signaturen. Vad skulle man kunna sälja ett 5700 för?
Mvh / Mange

Tycker det är lite svårt att motivera den uppgraderingen med dagens priser.

Av MarcusW
Skrivet av highspeed:

Exakt