Inlägg

Inlägg som Pyoko har skrivit i forumet
Av Pyoko

Smått bisarrt att se hyllorna för havregryn, pasta, tvål och toapapper stå tomma. Mitt vanliga Lambi Extra Long var förstås slut så fick nöja mig med ett 6-pack ICAs egna. :/

Hamstringshysterin verkar vara ett mer smittande virus än corona.

Av Pyoko

Tumregeln är att det är svårt att gå för stort, vad man nu än kan tro från början. Jag sitter 1m ifrån min 55", fungerar utmärkt. Bildvinkeln ut mot kanterna blir förstås större så OLED är att föredra på nära håll.

Av Pyoko
Skrivet av DasIch:

Spelade alla dessa och tyckte om dem men Death Rally har helt klart en speciell plats. Det ser också ut att ha åldrats förvånansvärt väl.

Finland har alltid haft en tradition av enkla men ack så spelbara spel och Death Rally är inget undantag. Även föregångaren Slicks 'n' Slide spelades en del.

En Windows-port av Death Rally släpptes för övrigt som freeware av Remedy vid ett tillfälle. Det är sedan länge borttaget från deras hemsida men finns fortfarande att hämta här.

Av Pyoko

10/10 men gissade på sista "Outer"-frågan. Big Red Racing alltså, har inte tänkt på det på år och dar! Tror aldrig jag spelade fullversionen men förmodligen nötte jag demot en del. Det var ganska mycket sånt när jag var liten, hade väldigt få fullversioner men pappa gillade att köpa datortidningar som klassiska PC & Mac Magazine, så jag brukade gå igenom alla spel på de medföljande demo-skivorna:

https://i.imgur.com/0KUxFg3.jpg

Bild från pconline.se

Bäst var när jag en gång upptäckte att de av misstag hade råkat skicka med fullversionen på ett spel istället för demot.

Förutom nämnda Screamer (Rally) och Ignition spelades en hel del racing-spel under 90-talet.

Moto Racer:

Dold text

Hi-Octane:

Dold text

Nascar, och även Indy Car, från Papyrus:

Dold text

Death Rally:

Dold text
Av Pyoko

Att sitta på tunnelbanan utan hörlurar är extremt plågsamt så skulle aldrig klara mig med bara en 3310, utöver det är den lite väl tjock. Har inget emot smartphones men gillar dem inte speciellt heller då jag inte har så mycket använding av alla funktionerna; musik, ringa och sms är det jag behöver. Hade gärna uppgraderat till något hyfsat men alla moderna telefoner måste nödvändigtvis vara kolosser, så jag kör vidare på min 3.3" Sony Ericsson Xperia Ray från 2011.

Med nyare custom firmware har jag tidigare med nöd och näppe lyckats få in mobilt BankID/Swish, men använde det totalt två gånger och gillar inte att ha känslig information och inloggningar på mobilen överhuvudtaget. Bara skittjänsten Kivra som vägrar tillhandahålla något alternativt sätt att logga in.

Av Pyoko

Det luktar onekligen väldigt mycket skumrask om det här men som nämnts tidigare är väl 90 000kr för 20 veckors privat utbildning inte helt galet oavsett vad de påstår att kostnaderna går till. Undrar snarare om det finns någon bokförings/ekonomisk anledning för dem att ta överpris för produkterna istället för att ta mer för själva utbildningen. Ta gratiskursen t.ex., det känns ju väldigt fult att ta 5000kr för ett kit som är värt en femtedel, men hade de tillhandahållit kitet till marknadspris hade säkert kursen kostat 4000kr istället så tror det är ganska mycket +/- 0 på det stora hela.

Det kanske bara handlar om att ge skenet att produkterna verkligen är värda så mycket, i väntan på att de utbildade sen börjar arbeta och kanske beställer in produkterna till sina salonger.

Av Pyoko

Ogillar också folk som smiter efter en genom spärrarna, så jag har börjat jävlas med dem om det finns möjlighet. Upptäcker jag att någon går misstänkt nära så kan jag snabbt gå igenom spärren men stanna hastigt precis efter och låtsas fippla med mitt kort så att personen bakom blir lite bestört. Eller så går jag fram till en spärr men stannar innan, vrider och vänder mig, backar lite, låtsas fippla med plånboken några sekunder, för att sen plötsligt snabbt gå igenom så smitaren får panik när de väl reagerar.

Jag har testat båda nu, personerna kom visserligen fortfarande igenom men blev klämda i spärren båda gångerna, och jag fick lite välförtjänt skadeglädje.

Av Pyoko
Skrivet av KplSteiner:

Funderade faktiskt på att köpa en UHD Blu Ray och koppla in, men det verkar inte finnas?

Finns en del enheter som är s.k. "UHD friendly", ofta måste man bara flasha firmware. Jag har en ASUS BC-12D2HT, köpte för 500 kr för ett par år sedan. Fungerar oftast, men låter rätt mycket och ibland dör den när man först försöker läsa från en skiva så man måste ta ut och sätta in skivan igen för att den ska fatta. Sen måste man också ha program för att dekryptera skivorna.

Av Pyoko

Har två stycken, en som jag har haft väldigt länge för att läsa Blu-rays och en lite nyare för att läsa UHD Blu-rays.

Av Pyoko

Varken 4K eller HDR har de väl fortfarande heller? Man får väl hoppas att deras nuvarande service hamnat gräsligt efter för att de valt att lägga allt krut på att utveckla nya HBO Max.

Av Pyoko

Såg Uncut Gems nyss. Har aldrig gillat Adam Sandler men han var perfekt för den här rollen. Filmen är inte så förutsägbar och rätt spännande när den väl kommer igång. Den förklarar inte onödigt mycket utan kastar in situationer och karaktärer och låter tittaren själv knyta trådar eftersom. Misstänker att den nog skulle vara ganska annorlunda andra gången.

Ofta skickligt kaotiskt där folk pratar i munnen på varandra och tre saker händer samtidigt. Härligt, dunkelt foto på 35mm-film och ett Vangelis-inspirerat elektronisk-psykedeliskt soundtrack.

Av Pyoko

Skämt åsido så börjar det bli lite på gränsen, mest för att det är ganska få saker Netflix producerar som jag tycker är genuint bra, och mycket är bara slötittande/lyssnande medan jag städar eller lagar mat.

Netflix: "Mer av det du gillar"

Översättning: "Tack vare våra extrema mängder av detaljerad datainsamling och sofistikerade AI-algoritmer har vi identifierat alla byggstenar, element och kombinationer därav som vi vet med minsta möjliga marginal kommer tillfredsställa, plocka poäng hos, och få folk av alla slag att fortsätta titta, betala och posta på Twitter. Snart kommer vi inte ens längre behöva anställa manusförfattare eller kreativa personer med unika ideer, AI:n kommer skriva manus åt oss!"

För externt material är Netflix (och Amazon) mer eller mindre värdelöst för mig. Allting är apkass kvalitet, i princip inga filmer i 4K eller HDR, bara sönderkomprimerade oremastrade överföringar från 15-20 år sedan. Köper det mesta som jag tror jag kommer gilla på UHD BD.

Är dock lat och delar med mig till familj så jag kommer nog ta smällen än så länge.

Av Pyoko

Nolan kör ju dessutom analogt rakt igenom för en analog master, vilket innebär en garanterad generation av kvalitetsförsämring på allt, så vet inte om man skulle hålla upp hans verk som någon gyllene standard. Med vanliga digital intermediates scannar man negativet för maximal kvalitet och färdigställer sedan filmen digitalt, men Nolan färgsätter och färdigställer sina filmer analogt så först interpositivet, generationsmässigt den första analoga kopian av negativet, scannas för digitala versioner.

Jag är inte säker om Dunkirk kan ha varit ett undantag, men alla hans tidigare filmer är i alla fall scannade från interpositiv.

Av Pyoko

Den här videon visar upplåsning av BT på en annan Samsung-modell, men vem vet, kanske värt att testa:
https://www.youtube.com/watch?v=e2u9k2MD7Ds

Av Pyoko

Går extremt sällan på vanlig bio, mindre än en gång per år. Numera kostar ju en bättre biobiljett nästan lika mycket som att köpa filmen på UHD Blu-ray, då tar jag hellre det senare så får man HDR också. Visst att man saknar ljudet när man bor i lägenhet, men är ändå främst en bildmänniska.

Av Pyoko

Riktigt fina miljöer med väldigt bra HDR! Designen på dinosarna är rätt häftig och stridssystemet känns flytande, med en förvånansvärd variation av taktiker och vapen och ammo som faktiskt är användbara. Ofta verkar det som att spelmakarna lägger till en massa alternativ för att ge ett sken av variation och komplexitet, men sen är mycket av det inte är värt besväret eller situationerna då man verkligen har använding av dem så extremt ovanliga.

I övrigt är skriverierna, speciellt för dialog, ofta ganska dåliga eller fåniga och det är det är ett standard "Ubitowers"-spel. Klättra upp i tornet (om än ett väldigt coolt sådant), rensa oftast poänglösa ikoner på kartan, gör några tråkiga quests, fortsätt till nästa område. Tröttnade på den typen av spel redan efter Assassin's Creed 2.

Av Pyoko

Det här var min främsta resurs när jag skulle välja modell:
https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2018-playst...

71xx är tystare än original-modellen, och 72xx är ännu lite tystare än det (sen tillkommer kanske eller kanske inte det elektriska knastrandet på 71xx.) Oklart om det finns något fläktlotteri med Delta vs. Nidec där, men jag misstänker att det bara gällde den första modellen. Vill man istället försöka byta till tystare Nidec-fläkt så verkar det finnas för några hundra kronor på eBay och liknande.

Av Pyoko

Har det blivit sämre med tiden? Blås bort eventuellt damm, mer tror jag inte det är värt att göra. Ytterst tveksam till att bara byta kylpasta skulle göra märkbar skillnad då de tidigare Pro-modellerna ofta hade katastrofala fläktar jämfört med 7216B-modellen (som istället lider lite av ett elektriskt knattrande). Det skulle i sådana fall vara att byta ut hela fläktanordningen mot en nyare, tystare variant, men vet inte om det går.

Av Pyoko

Vad är det med välvda skärmar som upprör så många? Sitter folk också med trippel-monitor-setups utan att vinkla in sidopanelerna? Både hopplöst och poänglöst då kanterna blir oanvändbara på grund av avståndet och den skeva vinkeln. Ungefär samma avstånd/vinkel från ögonen till alla punkter på skärmen är ju optimalt och logiskt på flera sätt.

Skulle gärna haft någonting liknande G9 till jobb då jag tror det skulle passat perfekt för mig. Tre 27" blir för mycket oanvänd yta eller för mycket huvudvridning (plus skarvar) och två stycken kan man inte placera ut symmetriskt centrerat då skarven i mitten förstör allt.

Av Pyoko

@Wezter96: http://www.jenving.se/products/view/hdmi-hdmi-hd-a-v-10011009...

Där kan du läsa att den klarar 4K 60Hz men bara i 4:2:0. 4:4:4 fixar den bara upp till 6m, och över 10m klarar den inte 4K 60Hz överhuvudtaget. Så nej, någon maximal bandbredd lär du inte få ut från en sådan 10m-kabel.