Inlägg

Inlägg som Hucke har skrivit i forumet
Av Hucke

Blev för en sekund extremt glad när jag fick ett mail från Amazon om "order update" och tänkte att nu jävlar händer det!
Allt som stod var dock att "leveransen av din beställning är tyvärr försenad". No shit, det står inte ens något beräknat leveransdatum så att den var försenad visste jag redan om..

Nåja, det är väl bara att vänta vidare antar jag

Av Hucke

Ett slut som inte kräver multiplayer eller att man ska fippla runt med mobil? Minns inte exakt hur det låg till, jag var mest förbannad att jag inte kunde få upp "slutstapeln" till max!

Av Hucke
Skrivet av marre610:

Yes! Amazon har skickat mitt Asus 3080 TUF. Igår hämtade jag ut Gigabyte Gaming OC från Inet. Frågan är ju vilket av dessa man bör behålla? Betalade ungefär samma pris för dom. Vilken skulle ni valt? Gigabyte Gaming OC eller Asus TUF?

Skrivet av deviantart:

Beställde också den 26/12 så verkar som att det är det datumet som avverkas nu. Rimligen så torde ju ditt kort också skickas snart!

Skrivet av Kimball:

Spännande, första TUF jag läser som Amazon levererar! Vad hade du för beställningsdatum? Beställde själv om kortet när det sänktes från 8.5 -> 8.2k, så ligger på 2/1 jag :/

Spännande, jag slog till på köp-knappen den 1/1 när priset var nere på 8.2k så det kanske bräns!

Men jag förväntar mig fortfarande inget förens tidigast april så jag inte får upp förhoppningen i onödan

Av Hucke

1. Hur långt är ett snöre?
2. Vilken färg har en spegel?
3. Vem sköt egentligen Kennedy?
4. Är svaret verkligen 42?

Annars har jag ingen aning

Av Hucke

Är nöjd med min 5800X. Vid uppgraderingen jag gjorde förra året var ett mål att iaf "dubbla" vad jag hade tidigare, så siktet var inställt på 8 kärnor på CPU-fronten.

Så här i efterhand hade man väl kunnat slänga in en tusenlapp till för att få fler kärnor, men det kändes som overkill vid tillfället och pengar jag hellre lägger i grafikkortskassan.

När man nu får spendera dem, jag får nog inte mitt kort innan april

Edit: Några problem med temperaturen vet jag inte om jag har observerat. Ligger mellan 75-80 full belastning all core, men det är nog ett par år bort innan jag börjar nyttja samtliga kärnor, hehe

Av Hucke
Skrivet av Mattias10:

Varför plockar du inte bara upp något billigt kort sålänge? Finns ju exempelvis Zotac 3070 Twin Edge för 6200 kr hos Komplett. Och då får du 60 dagars öppet köp + att den nästan garanterat kommer att gå upp i pris likt alla andra 3070 kort. Så när du säljer borde du inte förlora på det. Även om du säljer om 4 månader. Det är vad jag gjort iallafall. Och så får man se. 3070 kanske t.o.m räcker prestandamässigt till nästa generation. Och då kan man fläska på med något ännu bättre istället.
https://www.komplett.se/product/1168399/datorutrustning/dator...
https://www.komplett.se/product/1174276/datorutrustning/dator...

Jag har funderat på det i några omgångar men jag är lite lat när det kommer till sånt här så jag vet inte om jag vågar

Mitt 290X jag har nu klarar iaf av att driva spelen, men det blev tyngre när jag bytte till 3440x1440. Vet inte om jag orkar med att beställa hem ett 3070, köra ett tag och sen lyckas bli av med det genom att sälja eller skicka tillbaka.

Men nu ska jag ta mig en funderare, helt klart

Av Hucke

Själv har jag gjort vad jag initialt kände var onödigt, men har beställningar från tre olika sidor:

Första från Dustin. Den enda sidan som jag vid tillfället kunde klicka på "Köp" istället för "Meddela mig" 15/12. (3080 TUF)
Andra från Amazon som la ut 3080 TUF för ca 8200 1/1
Tredje nyligen från Inet på ett MSI Ventus 3X då det känns lönlöst att vänta på att TUFen ska komma in.

Men jag lär inte se något kort innan april oavsett. Resten av datorn uppgraderades i november och det märks väldigt tydligt att grafikkortet jag har nu flaskar enormt.

Har några spel som ligger och väntar på att få köras i höga inställningar som jag skulle vilja börja dra igenom

Av Hucke

Har trots allt bockat av ett par stycken, men det är många kvar att se. Asien, Australien och USA står väl på top-listan att göra

Norge
Danmark
Nya Zeeland
Tyskland
Belgien
Holland
Frankrike
England
Italien
Österrike
Tjeckien
Slovakien
Polen
USA
Marocco
Egypten
Spanien
Portugal
Grenada

Av Hucke

Komplett meddelade mig den 2/12 att leverans blev uppskjuten till den 22/12 för min 5800x och i början av januari för moderkortet.
Döm av min förvåning när jag nu fick ett mail om att hela kalaset har skickats! Då hinner man kanske få hem det innan helgen!

Av Hucke
Skrivet av Kristofferis:

Tjenare. Får man fråga vilken dag du beställde? Jag fick min flyttad från 2:e fast till den 9:e.
Jag beställde den 11:e November.

Tänkte om det går att se ett mönster eller om man bara får ett datum lite random 😂

Edit: Det jag menar är att vi låg båda på samma datum den 2:e och sedan flyttades vi till olika, det betyder ju att de måste fått indikation på att det är mindre antal som levereras kommande leverans än som var tänkt den 2:e.

Jag beställde den 20/11 så jag räknade inte med att jag skulle komma med i batchen för 2/12. Jag var i valet och kvalet att vänta till black friday och kolla om övriga delar blev billigare, men beställde istället tidigare och isf justera beställningen om det skulle dyka upp annat som blev mycket billigare

Av Hucke

Där sköts min preliminära tid på 5800x hos komplett fram till 22/12 istället för 2/12. Blir först till januari mao :/

Av Hucke

Bra artikel, synd att korten är som alla andra nysläppta kort en enhörning...

Men jag måste säga att jag tycker att era grafer kring RT-prestanda är lite svår att få en överblick över, speciellt när det är ojämnt antal grafer per kort (ex ingen DLSS för AMD-kort). Personligen föredrar jag att man listar prestandan i samma pelare, exempelvis som Nvidias egna:

https://tinyurl.com/y2wzbj9t

Men misstänker att det inte är helt aktuellt då det skulle avvika från designen? Men ni har säkert några finurliga lösningar på gång

Av Hucke

Slog till på en LG OLED65CX. Extremt nöjd än så länge! Var lite svettigt att få ihop bara

Av Hucke

Jag som personligen har kikat lite på 6800 i förväg var positivt överraskad av resultatet sett mot 3070. Det jag får lite kalla fötter av är den (iof förväntade) prestationen i RT.

Inte för att jag spelar något spel som har stöd för det, men jag vill vara framtidssäker. Den lägre prestandanivån motiverar å andra sidan inte ett 3070 heller.

Oavsett verkar det vara gott om tid att bestämma sig med tanken på tillgången hos båda parter, så det får nog bli att uppgradera datorn i två omgångar med nytt moderkort, CPU och minne och komplettera med grafikkort när det går att köpa

Av Hucke

Majoriteten verkar tycka att det är en bra implementering och personligen ser jag inte heller några problem då regeln inte innefattar enstaka produkter.

Vet inte hur det såg ut hos återförsläljarna men jag fick lite upp hoppet inför lanseringen när jag läste nyheten nedan:
https://www.sweclockers.com/nyhet/30634-amd-ger-riktlinjer-ti...

Kan ju helt klart förstå att om det är fritt fram att plocka så många du kan så är det klart att man vill sälja av överflödet till ett pris (otåliga) människor är beredd att betala.
Själv hänger jag inte på låset, men ni som gjorde, var det något "Max 1 per köp" eller annat på sidorna?

Av Hucke

Nu kan jag minnas fel, men har för mig att det som störde mig mest med slutet var att man inte "kom hela vägen" (för att inte spoila) utan att använda en mobilapp eller liknande tjaffs, så även om man gjorde allt man kunde så blev det likt förbaskat mellanmjölk.
Minns jag helt fel?

Annars är jag lite kluven när det kommer till remasters. Jag vill inte riskera förstöra känslan jag hade från framförallt 1:an och 2:an.
Men blir det en rejäl upphottad grafikupplevelse och bättre motorik/rörelser så sitter jag väl där oavsett

Av Hucke

Jag minns gamla musmattan som något mörkare, men minnet är uppenbarligen bra men kort!

Och jag röstade också på den gamla mattan, egentligen enbart för att mönstret i sig är något man kan relatera till sweclockers gamla hexagon-vägg.
Övriga var också snygga, men det var bara själva loggan som kopplade dem till swec.

Edit: Av den anledningen gillar jag bilden på den gamla stenväggen som "special edition"

Av Hucke

Personligen tycker jag att det är stor skillnad mot första betan (som jag tyckte var lite otydlig) men nu känns det faktiskt riktigt bra. Snyggt jobbat

Av Hucke

Verkar snålt med HDMI 2.1? Får väl hoppas på en miss i kommunikationen här.

Kan inte heller undgå att fundera över hur AMD faktiskt ska ha en chans att hänga med här. En generation efter i RT, och DLSS verkar trots allt hålla en så pass bra bildkvalité trots lägre upplösning att man även kan spela i "8k".

Är iof dåligt uppsjungen på vilka motsvarande ess i rockärmen AMD har, men känns som att de behöver dra fram någon ordentlig överraskning i stormhatten för att ha en chans i toppen, vilket är lite synd. Hoppas att jag har fel

Av Hucke

Använder i regel de engelska termerna för att om inte annat minimera begreppsförvirring.

Det var exempelvis väldigt kul när Sweclockers körde sitt "Strålspårning" stenhårt (vilket iof inte är fel) men det i kombination med Jocke från FZ:as kommentar i något videoklipp där hanskrattade Sweclockers och kallade det för "Myndighetssvenska" fick mig ett att skratta högt

Men jag ställer mig inte till skaran "svart eller vitt" så det blev annan åsikt, vi bor ju trots allt i landet lagom!