Inlägg

Inlägg som Hucke har skrivit i forumet
Av Hucke
Skrivet av Exydia:

Felix Osötad är det enda som gäller.

Håller med, kör bara Felix osötad.
Men med tanke på pollen så börjar man ju undra vad man går miste om, det var säkert 20 år sen jag använde Heinz till pasta (men använder det i vissa dressingar till grillen)

Av Hucke
Skrivet av Pepsin:

Det är ju inte ett icke-problem just nu, så varför rusa iväg och uppgradera till Win11 nu när man vet att det för stunden är trasigt, medan Win10 fortfarande fungerar alldeles ypperligt?

Vi får väl se om den patchen verkligen löser alla problem en gång för alla. Finns ju andra buggar i Win11 också som t.ex. att utforskaren läcker ganska mycket minne. Det är kanske inte heller något alla märker av (startar man om datorn då och då frigörs ju minnet), men med en så central del som operativsystemet vill jag att elementära saker som CPU-scheduling och minneshantering ska fungera felfritt. Det är liksom sådana saker som i grund och botten är operativsystemets jobb att hantera.

Jag tänkte inte att det behövde sägas, men ett ickeproblem för mig givetvis. Jag talar för mig själv, inte för alla.
Tror du att det är ett problem så avvaktar du, svårare än så är det ju inte. Det är trots allt ett par år kvar man kan köra med windows 10

Men jag har förmodligen en väldans massa overhead i prestanda mot vad jag faktiskt nyttjar datorn till.

Av Hucke
Skrivet av Pepsin:

Man måste nog komma upp i skillnader på 20-25% för att man ska "känna" det i spel, om man inte spelar väldigt FPS-känsliga spel.

Men samtidigt, får jag välja mellan 15% bättre prestanda eller en lite flashigare Utforskare och startmeny väljer jag 15% bättre prestanda...

Så är det nog, jag hade som sagt blivit irriterad om jag märkte av det. Men det kommer ju trots allt en patch nästa vecka så det känns verkligen som ett icke-problem

Av Hucke
Skrivet av klotim:

Har inte märkt något prestandatapp med min cpu

Samma här faktiskt. 5800X, men har inte märkt någon skillnad öht.
Men jag spelar och är glad iof, jag hade kanske reagerat om jag hade suttit och lekt med benchmarks

Så axelryckning för mig, speciellt med tanke på att det är identifierat och rättning kommer runt hörnet.

Av Hucke

Jag valde RT bland alternativen, mestadels för att det var ett specifikt krav jag hade på grafikkortet att det skulle gå att köra med RT med så god prestanda för tillfället.

Resten av prestandan får jag ju på köpet

Av Hucke
Skrivet av eriknorrareal:

Enig! 🤠👉👉

Innan vi återgår måste jag bara säga att du lyckades utmärkt med att få igång kommentarstråden, cowboyhatten av!

Har för övrigt också reagerat på att bilderna ibland är dåliga. Har inte reflekterat mer än så men nu ska jag allt testa. Kan även bli lätt vilsen bland alla inställningar, så nu när jag är nöjd med upplägget så rör jag det helt enkelt inte mer.

Kan som sagt säkert låta märkligt att man gör så lite som möjligt med mobilen när man har en S10+, men jag likt dig fick den via jobbet. Jag hade aldrig lagt så mycket pengar personligen.

Av Hucke

Jag har provat xbox cloud gaming i all hast och det lilla jag såg fungerade bra.

Problemet är snarare att jag aldrig spelar på mobilen eller liknande enheter, därav planerar jag inte att köra detta i framtiden.

Om jag hade spelat mycket via mobilen eller motsvarande enheter hade förmodligen xbox cloud gaming varit perfekt. Sen jag skaffade game pass har jag inte inhandlat något nytt spel från övriga butiker och kan även lira spelen oavsett om jag sitter i soffan eller vid datorn.

Av Hucke
Skrivet av KingCobra:

LG kommer väl hem och byter panelen åt dig på plats om du kontaktar dem?

Möjligen, jag vände mig till återförsäljaren. Jag antar att de gör samma sak fast ja, hos någon partner

Mest less på att den gick sönder så pass snabbt, inger inget större förtroende och man fick trots allt hosta upp en vacker slant för den.

Av Hucke

Jahopp, efter 8 månaders ansvändning beslutade sig min 65CX att tacka för kaffet.

Under TV-tittande i helgen så dök från ingenstans ett lodrät pixelsträck från botten till toppen mitt på skärmen, med olika färgfel runt linjen som följd.
Själva sträcket (som lyser vitt så fort pixlarna faktiskt lyser) är nog bara en pixelrad men den totala bredden på artifakterna som följd var 6-8cm bred.

Har precis lämnat tillbaka den för service, så får hoppas att det går smärtfritt.

Någon som har varit med om liknande saker? Karln bakom mig i servicekön muttrade lite om att han också hade haft liknande bekymmer med en LG OLED-Tv.

Av Hucke

Kul video! Men jag kan inte påstå att det sålde in linux direkt.
Men snart slår det igenom på desktop

*tar på mig hjälmen*

Av Hucke

Jag kör enbart DLSS när jag jag behöver mer fart när man vill ha ögongodis aktiverat!

Dock ser jag sällan någon skillnad, jag sitter inte speciellt nära skärmen och när det händer mycket på skärmen samtidigt så är fokus på annat.
Har dock bara hållt mig till quality-mode

Av Hucke
Skrivet av mackanj:

Har också samma problem med ljudikonen ibland.
Upplever att datorn är något långsammare, men inte så mycket så att det störs.
Förutom det har jag problem med att avinstallera vissa program under "Alla appar" (även i den gamla kontrollpanelen).

Har inte märkt av någon prestandaskillnad. Förvisso kör jag nästan aldrig någon benchmark så jag kan ju faktiskt inte säga med säkerhet, men jag märker iaf ingen skillnad i spelen jag kör.

Har dock en ny dator så det finns väl lite att ta av, hehe

Av Hucke

Kör W11 på primära burken och jag kan inte påstå att jag ångrar mig.

En bugg har jag stött på under mina veckor som det har använts, och det är att ljudikonen i aktivitetsfältet ibland inte visar korrekt ikon (men det kan jag överleva )

Skulle vilja ha det på jobbdatorn också, men där är mina händer bundna..

Av Hucke

Tänkte först: Inte vad jag vet, men röstade nej.

Kanske är någon komponent som ger ifrån sig lite ljus på insidan, men inget som syns ut. Har inte ens kopplat in LED:en till strömbrytaren och annat som lyser på utsidan för det har en tendens att lysa för starkt och det stör jag mig på

Av Hucke

Jag är försiktigt pessimistisk till att lägga för mycket krut på att gräva ner i Linux utöver det absolut enklaste (som nämns i videon, ex installation, hur GUIt ser ut etc).

Annars säger min spåkula att varje kommentarsfält till artiklarna kommer fyllas med "det här är inte rätt" och det slutar då med ett tappert försök men inget man frälste Linux-falangen med direkt.

Men till frågan ställer jag mig bakom några av exemplen som redan har tagits upp, exempelvis benchmark av olika slag (Mjuk och hårdvara, är väl kanske spel som efterfrågas mest).

Kan kanske vara intressant att gå igenom hur Linux-datorn fungerar i er kontorsmiljö. Att ex bara köra O365 i webbläsare är i mitt perspektiv fortfarande för begränsat, så går det faktiskt att jobba med teamets delade dokument smärtfritt och enkelt, nå filerna via onedrive etc?

Ser även gärna en ovan person ny på Linux köra det (med "det" menar jag någon av de vanligaste distributionerna en nybörjare skulle använda) som sin vardagliga dator en tid och sedan presentera vad som fungerade bra och vad som fungerade dåligt ur ett alldagligt bruk.

Av Hucke

Kör själv Vivaldi och är väldigt nöjd med den. Nu är jag långt ifrån en "poweruser" med 100 tabbar öppna konstant (har aldrig förstått poängen på hemmasurfandet) men på jobbet är det skillnad och där tycker jag att webbläsaren helt klart sticker ut av de jag har testat hittils med alla dess funktioner

Nya Edge måste jag säga dock är mycket trevlig den med!

Av Hucke

Körde in det på min primära burk nu för att jag var sugen på att testa ordenligt (kört i VM-burk innan).

Nu gör jag inget speciellt med datorn precis så jag har inte påträffat någon jobbig bugg öht, utan allt flyter på som förväntat.
Positiv känsla efter att ha kört en stund idag helt klart

Av Hucke

När jag läser "fler chiplets" för grafikkort så tänker jag på crossfire och SLI. Men det här fungerar bra för att infinity fabric är med i bilden så att det inte blir några latensproblem att tala om antar jag?

Av Hucke

Personligen tycker jag egentligen att det är bra att kraven finns. Kanske hade gått att implementera på andra sätt, vad vet jag, men om det är så att det reducerar malware med upp till 60% som de säger så låter det klokt.

https://blogs.windows.com/windows-insider/2021/06/28/update-o...

Av Hucke

Jag får det inte riktigt att fungera i VM. Får bara att "your pc does not meet the minimum hardware requirement for windows 11. your channel option will be limited" när jag ska välja vilken nivå av insider jag ska köra så har bara ett alternativ (som inte låter mig uppgradera...)

Någon som på rak arm har en aning om vad som kan vara orsaken? Min burk är redo för windows 11 även med de kommunicerade hårda kraven..

Har provat säkra att VM-burken har 100GB utrymme, 2 cpu-kärnor och 4GB ram. Krävs det något mer man måste fixa för att det ska lira? Körde en windows 10 pro i VMen.