Inlägg

Inlägg som Hucke har skrivit i forumet
Av Hucke

Nu kanske du fintade bort mig här, säger du att du har en fast ip från din ISP men att eth0 är konfigurerat för DHCP?
Länk för guide: https://help.ubnt.com/hc/en-us/articles/204975244-EdgeRouter-...

Enklast är kanske om du postar din konfiguration för ETH0 så vi kan se

Av Hucke

Kör 13.3" på jobbet. Skulle det vara min primära skärmyta att arbeta med hade jag hoppat upp en storlek, men nu har jag möjlighet både på jobbet och hemma att docka den till vanliga skärmar.

Av den anledningen skulle jag aldrig välja en "släpbar" variant, utan då blir mobiliteten det viktigaste. Men bästa är kanske att springa förbi en butik och testa lite på de olika storlekarna och se hur det känns

Av Hucke

Ringer - 4
Läser
Ser på video, lyssnar på musik - 3
Spelar
Mailar - 1
Chattar/sociala medier - 2
Kalender - 2
Produktivitet (anteckna, dokumentera) - 1
Fjärrkontroll (smart hem, presentationer)
Bankärenden/Swish - 2
Kontantlös betalning, NFC ’blipp’ - 1
QR-kodläsare
Elektronisk biljett
Nyckel hem/bilen
Surfar i webbläsaren - 4

Jag använder min jobbtelefon även privat, så samtalen är till största delen jobbrelaterade. Spel var det många år sedan jag hade på mobilen (men jag spelade Snake en del ).

Av Hucke

Röstade på nr 3. Nr 4 som leder tycker jag är identiskt med den andra musmattan som släpptes, med undantaget av att man tog bort ett lager uppe i vänstra hörnet.

Blir lite som julpyntningstävlingen för loggan: Samma år ut och år in.

Men jag håller samtidigt med många fler: Less is more när det kommer till musmattor

Av Hucke
Skrivet av hunden:

Men följda-funktionen har ju inte ändrats, att man följer trådar man skriver i har varit standard jättelänge. Är det ett problem kanske för folk som inte använt följda-funktionen alls innan? Jag kan inte förstå varför man plötsligt får ett behov av att mass-avfölja gamla inaktiva trådar.

Jag som använt funktionen flitigt har iallfall inte ens en sida full med olästa trådar om jag går in på följda trådar. De trådar jag deltagit i vill jag oftast fortsätta att läsa för att se var diskusionen tar vägen. Är det trådar som dör efter ett tag sjunker de ner i följda-listan och stör inte. Är det trådar som spårar ut till nått jag inte längre är intresserad av så avföljer man den bara.

Möjligt att den inte har ändrats som du säger, men personligen tycker jag inte att det är naturligt att man automatiskt börjar prenumerera på samtliga trådar man skriver i, utan att själv göra en aktiv handling.

Möjligt att jag var inne och aktivera det här runt 2005 när jag skapade detta konto, det har jag dock glömt isf.
Följfunktionen har inte fått någon påverkan tidigare (bevisligen då jag varit lyckligt ovetande om att jag följer alla trådar) utan det blev ju ett problem först nu när jag hela tiden får en orange highlight i menyraden.

Att följa saker bör vara något man väljer, inte får per automatik. Men som sagt, minnet kan svika och nu har jag både inaktiverat det i inställningarna och manuellt tagit bort all. Följer nu med andra ord hela 0 trådar

Av Hucke

@Alling: Sant, jag ska erkänna att jag mest skummade igenom svaren. En av anledningarna skulle jag kanske ha skrivit Jag håller med dig, men var en av de som inte visste om att det skedde automatiskt

Av Hucke

@Alling: Jag tror som sagt att rotorsaken till den förvirring och delvis irritation som uppstod hos vissa är att det verkar vara ett default-värde att följa samtliga trådar som man har gjort ett inlägg i.

Hade den varit avstängd som standard hade nog ingen reagerat annat än positivt

Av Hucke

@Gurt: Absolut, jag gillar som sagt funktionen. Jag hade bara ingen aning om att jag faktiskt följde trådar!
Nu när jag vet om vad funktionen gör så kommer jag högst troligtvis använda den i vissa trådar!

Just "radera alla" är kanske som sagt enbart något som dyker upp nu när folk inser att det var många trådar man följde, så är väl som sagt en engångsgrej. Personligen klarar jag inte av att se något "undread" som lyser, då slår OCD:n till ordentligt

Av Hucke
Skrivet av Igelkott:

Dags att rensa!

Haha verkligen. Min första reaktion: Hur i hela friden har jag lyckats följa trådar? Jag kan inte ens komma på hur man gör detta så det var ju spännande.

Nu är det bara att lista ut hur man "avföljer" dessa jag inte visste att jag följde från första början.... Men funktionen som sådan är jättebra!

Edit: Jösses, det var ett par sidor att plöja igenom. Det går bara markera samtliga trådar på en sida åt gången, dessutom så sitter åtgärden för dessa valda trådar längst ner på sidan så det blir en jäkla massa scrollande.

Flytta upp åtgärden och låt mig verkligen välja samtliga på en och samma gång tack, Sweclockers
Men tack för tipset några rader upp att bocka ur "följ per automatik" så jag behöver väl bara göra detta en gång

Av Hucke

Precis vad vi behöver, eller hur var det nu? Men det gör kanske inget om det nu stämmer, fyll marknaden så priset går ner!

PS: Ni kan väl ta diskussionen om rubriken var ett clickbait eller inte i valfritt PM så kör vi diskussion om innehållet i själva artikeln här

Av Hucke

Har blandade känslor för dessa remakes. Dessa spel är så otroligt nostalgifyllda, men när man sätter sig och kör ett reamke så är risken för att man blir besviken överhängande stor!

Skulle exempelvis gärna se ett NYTT Generals, men originalen C&C och RA bör kanske förbli i historien. Ni har gjort mer än nog!

Av Hucke

@anon291473: För min del är det telefonsamtal som suger ur min batteritid om dagarna, och det är guld värt att kunna gå omkring att prata utan att nödvändigtvis ta med sig telefonen

Men det är klart, lyssnar man på musik non-stop med mobilen om dagarna så förstår jag att man kan föredra en sladd. Vi har alla olika användningsområden.

Av Hucke

@cider123: Smaken är nog som baken. Tror inte jag känner någon som har ett headset som kräver 3.5mm anslutning
Personligen får den gärna kliva åt sidan så vida man får något i genlängd, som exempelvis längre batteritid.

Av Hucke

Öppnade artikeln, tittade på tabellen och inser att jag inte längre har den blekaste om vad som är vad...

Krångligaste produktnamnen på länge!

Av Hucke

Framsidan: Jag har mobilen ganska ofta på skrivbordet och då är det smidigt att låsa upp och navigera utan att lyfta telefonen.

Av Hucke

Har också en legend, men använder den mer och mer sällan till fördel till Focus som jag är mycket nöjd med!

https://www.plantronics.com/se/sv/product/voyager-focus-uc

Mycket bra mikrofon och suverän på att dämpa ljud runt omkring, så om det är lite rörelse runt omkring så är de guld värda. Fungerar även mycket bra för att spela musik när sådana tillfällen ges.

Smarta funktioner som att svara på inkommande samtal bara genom att sätta på sig headsetet om den hänger runt halsen etc (vilket såklart går att ställa in)

Är det helt tyst och stilla så tycker jag att legend duger fint, då man som du säger nästan glömmer bort att den finns där

Av Hucke

Ang DX12 på Total War: Warhammer 2 så fick jag en stor prestandaboost på mitt 290X när det kom.
Installerade spelet på nytt för lite sedan, och då var det helt plötsligt helt ospelbart (laddningstiderna blev mer eller mindre fördubblad, krascher etc)

Märkligt kan tyckas, men det är å andra sidan varken samma drivrutin eller version av Windows 10 nu som då.

Av Hucke

Kul initiativ, klickar kanske hem en kaffekopp vartefter!

Inser dock att själva loggan (gubben) är något jag sällan tänker på, men den faller mig inte riktigt i smaken. Den har väl hängt med hur länge som helst och kanske skulle behöva en skopa smink?

Av Hucke

Attans, det här var ju högintressant men det är klart att det krockar just den helgen! Nåja, ni får ha det så skoj

Av Hucke

På Primärt i högra handen, men vänstern används i vissa fall. Beror lite på var jag råkar ställa koppen om jag är på språng.

Har även en primärkopp med logga på båda sidorna och två-tre reserver som står på vanligt besökta ställen (där jag brukar glömma dem... )

Ovan gäller arbetsplatsen, hemma är det lite mer lugn och ro så då räcker det med en