Inlägg

Inlägg som lumpa har skrivit i forumet
Av lumpa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av x-per
Och du har testat att gå in på samma sida med FF, Opera osv för att ge slutsatsen att IE suger?

Du kan inte ha läst igenom det jag skrev. Jag behöver inte, och vill inte heller försöka besöka sidan med någon annan webläsare. Oavsett om de innehåller samma exakt samma säkerhetshål (vilket de troligtvis inte gör) så gör inte det IE bättre på något sätt.

Jag har tidigare varit väldigt nöjd med IE eftersom att jag tycker att den renderar sidorna snabbt och fungerat väl. Men nu måste jag prioritera säkerhet och därmed välja en webläsare som är mindre utsatt för exploits.

Av lumpa

Så här får man virus/trojaner...

Man har alltid varit skonad från virus och skyllt allt på användaren då denne har blivit drabbad av tråkigheter.

Alldeles nyss så fick jag för mig att jag ville hitta någon fin bakgrundsbild till windows. Därför gjorde jag sökningen "wallpaper" hos google. När jag trycker på första länken som visas så stängs IE ner omdelbart innan sidan ens har börjat att ladda. Några sekunder senare vill tre olika exe-filer ha tillgång till internet genom min brandvägg. Dessa blockerar jag såklart och använder google för att söka vad dessa filer är till för. Får INGA träffar - Väldigt ovanligt.

Jag inser ju att programmen vill mig något ont, så jag kör en systemåterställning till igår och till min glädje försvinner programmen från aktivitetshanteraren. Dessvärre försvinner de även från mitt minne eftersom att de var krångliga att skriva och memorera och en omstart krävdes.

Nu kör jag iaf Avira AntiVir som redan har hittat två virus/trojaner.

Vad lär man sig? ALDRIG mer IE för min del. För den som undrar så var windows patchat till fullo. (XP PRO)

Av lumpa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av anarkizt
WoW är sjukt billigt, jag betalar så gärna!

Visst, det kostar typ 1500 per år men mitt gymkort kostade 7000 och där är jag bara några timmar i veckan. WoW spelar jag några timmar varje dag!!

Visst är det. Jag tycker att de borde ha månadsavgift för windows med. Datorn har jag ju igång cirka 8h/dagen. Så en månadskostnad på 5000kr vore ju billigt. Ett besök på bilverkstaden kan ju kosta tusenlappar för en timmes arbete.

Av lumpa

Men de som inte köper expansionen, kommer de springa runt i samma värld och ständigt bli ihjälslagna av level 70s? Om så är fallet är ju blizzard inte riktigt funtade. Antingen bjuder de på uppgraderingen (som folk redan betalat för mha månadsavgiften). Eller så gör de en ny värld dit folk kan konvertera sina konton

Av lumpa

Funderar på att köpa 2GB TwinMOS minne från komplett för ynka 1495:-.

Jag undrar om det är någon som känner till några problem med dessa tillsammans med neo2? När priset var så rätt så skulle man eventuellt kunna ta 4GB på en gång. Tror ni chanserna är goda att få dessa att gå i 400Mhz med 1T command rate?

Av lumpa

C#, kolumner i CheckedListBox

Kör VS 2005.
Jag har en CheckedListBox som jag vill få två kolumner i. Jag har försökt att använda "Mulitcolumn" men då försöker den undvika vertikal scrollning och gör så många kolumner som den själv vill vilket är osmidigt.

Visst kan jag räkna tecken på varje sträng som jag sätter dit och sedan fylla på med blanksteg. Men det känns som en dålig och oeffektiv lösning.

Är det någon som vet hur man gör?

Av lumpa

Varför skriver många "opty" istället för "Opteron"? Ni kanske tycker att det är häftigt, men den som vill använda sökfunktionen i forumet kommer troligtvis inte att tycka likadant. Detta leder bara till missförstånd och ytterligare trådar som behandlar samma fråga.

Av lumpa

Man kan lätt bli lurad när man läser om hur mycket folk har överklockat. För det första så ljuger väldigt många, samtidigt som man inte kan avgöra hur pass stabilt och under vilka förutsättningar folk har åstadkommit resultaten.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av martin_p
Körde mitt 9800SE upplåst till 8 pipes över XT hastigheter. Standard var väl 412/365 om jag inte minns fel. Slå det ni

Många skriver ungefär som ovan. Men man har ju ingen aning om datorn var 100% stabil eller inte. Det framkommer inte heller om några "artifacts" uppstod.

Mina personliga erfarenheter har visat att man kan ofta överklocka en processor/grafikkort väldigt högt under kort tid om man inte bryr sig om tråkiga "biverkningar". Personligen orkar jag aldrig dela med mig av resultaten eftersom att de är ointressanta då datorn inte längre är användbar.

Vad jag helt enkelt försöker säga är:
* Ta alla resultat med en nypa salt. En stor andel är bluff och båg.
* Akta dig för att göra någon statistisk analys över hur överklockningsbar en produkt är. De som inte lyckas brukar sällan skryta med detta.

Av lumpa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av r3flex
Jag sitter på HP Support och tycker ni klankar ner lite väl mycket på support/Kundtjänst. Har även suttit på Telias Kundtjänst. Jag menar det uppstår ganska många olika problem och kan man inte en sak så givetvis går man o rådfrågar en kollega istället för o ge ett felaktigt svar till kunden. Somliga tror också att ifall man sitter på Support att man ska veta ALLT och supportera allt. Men jag har ingen som hellst lust o sitta o supportera nånting vi inte har hand om. Det finns kunder som ringer in som vi SKA supportera och dom går föra. Sen om någon är snäll och hjälper en kund ändå, det händer även mig. Men har man inte hand om ärendet så är det inte mer än rätt att koppla kunden till den person som ska hjälpa kunden i dess ärende.

Men jag förstår att man måste dela upp supporten om man har ett stort och komplext företag med väldigt många produkter/tjänster. Men BBB har Kundservice, Teknisksupport, Fakturatjänst och kanske någon till som jag inte behövt befatta mig med. Med det smala utbudet som de har hade de lätt kunnat ha en eller alternativt två avdelningar. Kundservice och teknisksupport borde ju vara ett och samma. Sedan får de se till att personalen är kompetent nog att svara på frågor, och då de inte vet hur de ska göra bör det finnas någon som de kan fråga.

Av lumpa

Jamen jag förstår att många inte har så goda kunskaper. Men då måste ju personalen ha någon att fråga så att de kan ge ett korrekt svar tillbaka. Det värsta var ju kvinnan som jag pratade med idag som påstod att JAG hade obetalda fakturor och att förra ägarens abbonemang var överlåtit till mig. Hur kan man änns sitta och säga så om det inte är sant?

Av lumpa

BBB support. vilket skit!

Jag har precis flyttat till en lägenhet där det finns fast uppkoppling med BBB. Perfekt tyckte jag och pluggade in nätverkssladden i uttaget. Dessvärre får jag inget ip-nummer och kan inte komma åt aktiveringssidan. (www.bredband.net). Därför ringde jag under helgen till teknisk support. Killen som svarade sa att min port är spärrad och att detta beror på att personen som bodde här innan har en obetald faktura. Han sa att han ingenting kunde göra utan att jag måste vända mig till fakturatjänst. Dessa hade inte öppet under helgen utan jag fick vänta till på måndag.

På måndag så ringde jag till fakturatjänst och pratade med en tjej som förklarade att hon inte visste om hon fick öppna porten utan skulle tala med sin chef som gått hem för dagen. Hon lovade mig att ringa tillbaka dagen efter (tisdag).

Idag onsdag hade ingen ringt mig, därför ringde jag fakturatjänst igen och fick prata med en annan tjej. Jag förklarade hur det gått till och påpekade min missnöjdhet med att de inte ringt tillbaka som de lovat. Då svarade hon att hon inget kunde göra utan jag skulle prata med teknisksupport. Då jag försökte förklara att de hänvisat mig till dem så blev hon bara sur. Jag försökte även få henne att förstå att jag var en ny kund och ville bara att allt skulle fungera. Då svarade hon att jag hade en obetald faktura eftersom att jag hade tagit över abbonemanget. Då blev jag skogstokig och frågade henne hur personen som bott här innan hade kunnat överlåta abbonemanget till mig när jag inte änns vet vem personen är. Hon svarade bara surt att det står att det är överlåtet.

Där fanns ingenting att hämta så jag fick ringa kundtjänst. Där hittade jag direkt en kompetent kille som förklarade att någon överlåtelse av abbonemanget aldrig hade skett, och att det var inga problem att låsa upp porten. Han bad om ursäkt och förstod inte vad de andra på supporten hade pysslat med.

Hur mycket ska man behöva kriga för att bli ny kund hos BBB? Varför kan ingen svara på en fråga korrekt och hjälpa en då man har problem, istället ska de alltid hänvisa en till en annan och säga att de kan ingenting göra. Kan man inte svara på en kunds fråga så får man rådfråga en kollega och snabbt återkomma till kunden. Just nu känns det inte speciellt roligt att bli kund och betala pengar till ett gäng nötter.

Av lumpa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Monkej
Jo, men så kan man ju säga om allt. Titta på tv någon timme per dag i hela ditt liv och sen dra ihop, "men istället för det hade du kunnat gjort ___ med all den tid", samma med vadsomhelst, resa, äta mat, ja vad fan som helst Visst jag förstår ungefär vad du menar, men när det inte har något sammanhang i tråden eller du framför någon slags åsikt, bara räknat ut den tid spelandet tagit upp, ja då förstår jag inte riktigt vad som är meningen med jämförelsen förutom mer "en kul grej"

Anledningen att jag skrev detta inlägg var att både Fo'shizzle och Lunkan var inne på samma spår.

Klart du kan göra en likadan jämförelse med tv och fler onödig nöjen. Men det finns inget i dagsläget som tar så mycket tid och som ger så lite tillbaka som vad wow gör. TV ser man ofta tillsammans med familjen vilket skapar gemenskap. Den ger dig dessutom lite kunskap om vad som händer i världen och ger dig samtidigt verktyg för att kommunicera med andra. En utlandsresa berikar ditt liv och är en upplevelse som du sedan har kvar resten av livet. Har du spelat wow ett par tusen timmar har du troligtvis haft kul emellanåt, men när du blickar tillbaka så inser man att tiden var bortkastad.

Av lumpa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Monkej
Sen beror det väl på om han spelat wow 8 timmar varje dag måndag-fredag i 8,25 månader, då är det väl lite skrämmande ^^ Men annars så, nja. Förstår inte vad jämförelsen går ut på heller...

Jämförelsen skulle beskriva vad man istället hade kunnat uträtta om man inte hade suttit och spelat. Iof så kan man ha ett arbete samtidigt som man spelar rikligt. Men då blir inte bortfallet ekonomiskt utan familjen/sambon blir lidande. Tyvärr är det mycket svårare att värdera på några få rader i ett forum.

Av lumpa

En kompis till mig spelar Wow väldigt mycket. Genom att köra ett kommando kan man se antalet spelade dygn. Detta medförde att jag var tvungen att räkna ut lite häpnandsväckande information kring detta.

Om han spelat 8 timmar varje dag, Måndag-Fredag. D.v.s samma arbetstider som en normal heltidstjänst, så skulle det ta 8,25 månader att spela all den tid han har lagt ner.

Om han istället hade arbetet samma tid med en lön på 21.000kr/mån, så hade han istället dragit in 173.250kr.

Jag tror inte att ovanstående exempel är unikt på något sätt. Men det är dock skrämmande.

Av lumpa

Tvärljud... Jag skrattade till i min ensamhet och ägnade en tanke åt Skellefteå. Sedan råkade jag läsa vartifrån du kommer. Ta inte detta som något personligt påhopp men det är så härligt bara.

Att det hackar till när det blir tvärljud kan också bero på att processorn får tvärarbeta på grund utav all fysik som måste tvärberäknas vid en tvärexplosion.

Nu ska jag tvärkolla om jag kan tvärbeställa lite skräpmat som jag sedan kan tväräta. Trevlig helg.

Av lumpa

Är det någon fler än jag som har följande problem? - Spelet hackar som tusan. Ca 1-2 fps oavsett grafikinställningar. Min dator borde prestera mycket bättre än så. Venice i 2.5Ghz, 1GB, 6800GT m.m. Alla andra spel flyter ju som de ska.

Av lumpa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lord_Moridin
Voodoo Banshee är föregångaren till Voodoo2 alltså Voodoo1.

Fast det blir lite fel att skriva så med, då Voodoo2 endast? var för 3D.

Lite tragisk info om kortet här http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=243&card2=

Nu tror jag ändå att du har fel. Banshee kom efter Voodoo2. Skillnaden var att den hade stöd för 2D, något högre klockad GPU, men var ändå långsammare i många applikationer än V2 på grund utav avsaknaden av någon funktion.

Av lumpa

Ta det lite lugnt. En Venice 3000+ är förvisso snabbare än en Prescott 3.0Ghz i de flesta tillämpningar, men att "äga sönder" var ju en kraftig överdrift.

Av lumpa

Vore jag dig så skulle jag formatera om windows-partitionen och installera om allt! Har du en gång blivit hackad så har du ingen aning om vad som gjorts på din dator. Sedan skulle jag fundera över vad som kanske gick snett förra gången, har du uppdaterat all programvara kontinuerligt, varit oförsiktig och loggat in från offentliga datorer... ? Sedan skulle jag ge alla ftp-anv nya anv/lösenord och jag skulle även byta ut de lösenord jag själv använder till e-post m.m. Räkna helt enkelt med att hackaren vet ALLT.

Av lumpa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ackelind
Köp ett Seasonic S12 430W. Det räcker garanterat till och blir över för din setup. Sen låter det absolut inte ett piss. Jag är fruktansvärt nöjd med mitt nätagg kan jag lugnt säga!

Kan inte annat än hålla med. Har ett själv och är toknöjd. Först hade jag ett Antec TrueControl 550W. När jag sedan bytte till ett Seasonic så trodde jag knappt min ögon (samt öron). Väldigt tysta nätagg även under belastning. Tack vare den högre verkningsgraden så sänkte jag samtidigt chassitemperaturen med flera grader. Har kört både den gamla 350W och den nya 430W S12-versionen och båda är mycket bra. Båda klarade av min f.d överklockade P4 med 6800gt, flera diskar osv utan problem. Med andra ord räcker effekten till för de allra flesta.