Inlägg

Inlägg som lumpa har skrivit i forumet
Av lumpa

För en tid sedan gick mitt Antec 550W TrueControl sönder. Det berodde troligtvis på att jag hade ställt ner fläktarna eftersom att det lät så illa. Nu har jag köpt ett Seasonic 350W som innehåller en 120mm fläkt. Jag måste säga att jag är otroligt nöjd! För det första är det _väldigt_ mycket tystare än Antec's nätagg. Det verkar ha mycket högre verkningsgrad eftersom att det knappt blir varmt och därmed har sänkt min chassi-temperatur med flera grader. Dessutom levererar det väldigt stabila spänningar trots att jag kör en P4 2.4@3.0, 1GB ram, två diskar Geforce 6800GT m.m. Det är inte speciellt dyrt och rekommenderas därför starkt!

Av lumpa

Jag har en AC V.5 på mitt Gainward 6800GT. Kan säga att installationen kräver en del extra arbete eftersom att bakplåten (den som täcker AGP, och PCI platsen) ställer till problem. Som alla säkert uppmärksammat tar Gainwardkortet två kortplatser. AC kylningen har ju sitt utblås i PCI-platsen bredvid. Det gör att luftflödet blockeras av plåten.

Jag blev helt enkelt tvungen att bygga en ny bakplåt. Dvs jag tog en standardplåt som följer med chassit och borrade samt filade upp två hål för DVI samt ett för s-video. Det tog mig en stund men var värt besväret. Temperaturen blev några grader högre, men ljudnivån är inte i närheten av originalkylningen. (Även om man kör fläktarna på 50%). Ett måste om man vill slippa hörselkåpor då man sitter vid datorn.

Av lumpa

Lägger man mer än fyra tusen kronor på ett grafikkort, tycker då jag personligen att man är dum om man gör ovanstående modifikation. Om jag förstått det rätt så klipptes det nya hål i originalplåten, vilket medför att garantin är förbrukad. Tänk om kortet lägger av efter en vecka?

Det går ju faktiskt att modifiera korten på ett fint sätt som dessutom gör att dessa kan återställas till originalskick.

1. Skruva bort plåten och fäst en fläkt på något smart sätt UTAN att förstöra kortet.
2. Gör som jag - köp en artic cooling v.5 men då måste man själv bygga en ny bakplåt eftersom att originalplåten blockerar luftflödet.

Av lumpa

Jamen lyssna inte på Arne Anka. Han har ju ägnat sitt liv åt att optimera sitt system för 3Dmark. Du kommer aldrig att få sådana poäng med en "normal" burk. Vill minnas att jag låg strax under 14k med ett Ti4400 och en P4 3.0Ghz.

Av lumpa

Jag kör med ett Seasonic 350W och det verkar hittills fungera bra.

Av lumpa

Jag blev lite sugen på en Benq FP 991 som säljs hos www.technikdirekt.de för humana 469€ dvs 4300sek.

Fakta:
19"
700:1
25ms.
D-sub & DVI

Produktlänk: http://www.benq.de/Products/LCD/index.cfm?product=336&page=sp...

Den verkar ju grymt prisvärd, men jag hittar inget test på den. Dessutom vet jag inte vad det sitter för lcd-panel i den. Kanske någon annan som vet?

Av lumpa

Tele24 i Kalix är seriösa och ingår inte i bedrägeriet. Det vet jag till 100% eftersom att jag kommer därifrån och känner flera som arbetar/arbetat där.

Av lumpa

Men bygger man en HTPC är ju bildkvaliteten på tv-utgången bland det viktigaste av allt. Personligen skulle jag aldrig tollerera ett GF 256. Nu har jag aldrig haft möjligheten att testa och avgöra vilket kort som är bäst på marknaden, men Matrox brukar sällan göra folk besvikna. Ett G400,G450,G550 etc borde finnas att köpa begagnat till vettigt pris. De flesta modeller har passiv kylning vilket också är en bra egenskap för en HTPC.

Av lumpa

Många verkar efterfråga billigare spel medans andra hävdar att man inte kan konkurrera med gratis kopior.

Man behöver ju bara se omkring... Folk handlar godis i mängder. Varför? - Det är lättillgängligt och billigt. Folk hyr filmer trots att de på vissa ställen kostar 55kr/film. De flesta hade säkert kunnat få tag på filmen på olagligt sett, men det är inte värt arbetet och kostnaden är försumbar.

Det finns alltså en gräns över vad folk orkar göra för att spara en summa pengar. Om du med en "arbetsinsats" av 40min kan spara 500kr så kommer de allra flesta att göra detta. Kan du tjäna 80kr och får en tråkig kopia där du inte kan komma åt alla tjänster (patchar, Online-spel etc) så orkar ingen bry sig om att de inte valt det billigaste alternativet. En sänkning av priserna och mer lättillgänglighet skulle öka konsumtionen avsevärt. Tänk er själva att det står en hylla med spel nära kassan inne på ICA och spelen kostar 59kr/st. Åtminstone jag skulle då köpa fler spel per månad än vad jag nu gör på ett helt år.

Många hävdar att man kan köpa gamla spel. Men få är intresserade av utgångna produkter. Jag vill inte läsa förra veckans Aftonbladet, även om det egentligen inte spelar mig någon roll när allt har inträffat. (bortsett från tv-tablån...)

Allltså bästa medicinen mot kopiering:
- Lågt pris, som gör att folk inte tycker det är värt att kopiera.
- Tillgänglighet, tillsammans med låga priser medför detta inpulsköp och stora försäljningsvolymer.

Av lumpa

Jag har själv ett Antec TrueControl 550W. Det fungerar utmärkt och levererar väldigt stabila spänningar. Men trots det så rekommenderar jag dig att köpa något annat. Anledningen till detta är att frontpanelen är ful som stryk, och de inbyggda fläktarna låter illa. Dessutom är det svindyrt att köpa. Satsa på någon billigare nätdel som är tyst.

Av lumpa

C&C Generals - Svårt som tusan

Sitter och spelar China uppdrag 7. Hur än jag gör så krossar datorn mig. Hela tiden anfaller de mig med marktrupper, och så fort jag hunnit säta upp ett stabilt försvar så släpper de gröna bomber över mig som slår ut allt i dess närhet. Det känns som att man måste handla snabbt men de överrumplar mig vad än jag bygger. Är det någon fler än jag som haft problem med denna bana? Ni som klarat den kanske har något tips över hur man ska göra?

Av lumpa

Asus P4C800-E Deluxe, Minnen >400Mhz

Jag har bytt ut mitt Epox 4PCA3+ efter en hel del problem. Nu har jag ett Asus P4C800-E deluxe vilket hittills fungerat fint. Men en sak stör mig, jag kan inte få mina minnen att gå över 400Mhz. Jag hittar helt enkelt ingen inställning för detta! Jag kör FSBn i 250Mhz men det går inte att välja frekvenser över 400Mhz till minnena. Är jag blind? Man borde ju kunna köra 1:1. Finns det någon bättre biosversion som löser problemet. (använder den nyaste från tillverkaren). Eller någon trevlig windowsmjukvara att klocka från?

Av lumpa

Starcraft är skoj, men känns lite mögligt då man spelat Warcraft3. Såg att ni disskuterade balansen mellan de olika raserna. Själv har jag aldrig lirat på battle.net utan enbart mot kompisar eller mot datorn. Den uppfattning jag har fått är att Protoss är överlägsna de andra. Visst de behöver lite mer resurser för att kunna uppgradera allt. Men jag iaf anser att de har överlägset flyg. Zealots (eller vad nu gubbarna heter? de som kostar 100 spänn) är ruggigt bra för sitt låga pris, dunkar ju det mesta på marken. Jag skulle gärna vilja veta vad det finns för "botemedel" mot Protoss med de andra raserna. Det skulle åtminstone förgylla eventuella matcher i framtiden då Protoss styrka gjort att alla väljer denna ras.

Av lumpa

Klart att rotationshastigheten spelar roll! Den tillsammans med fläktdiameter, utformning av blad, antal blad etc bestämmer ju luftflödet. RPM-signal är en signal som talar om för moderkortet hur snabbt fläkten snurrar. Sedan är det ju svårt att säga vilken fläkt just du ska ha. En fläkt som ger större luftflöde låter också mer. Vilket du föredrar vet inte jag. Personligen ratar jag alla fläktar som roterar snabbare än 2000rpm och försöker köpa så stora fläktar som möjligt för att dessa blåser bra i förhållande till dess ljudintensitet. Men väljer du en mer högvarvig fläkt kan du ju köra den på lägre spänning och justera tills du är nöjd.

Av lumpa

ojoj. Vi måste var nära släkt eller något! Tror att datorbutiken mottog mitt samma dag och tid som ditt. Har dessvärre inte kollinumret tillgängligt så jag kan kolla. Undra vilket dom behandlade först? Var tvungen att skicka en returförfrågan nu.

Av lumpa

Lustigt! Jag har ett precis likadant moderkort som dig, och mitt gav upp på precis samma sätt som ditt. Skickade f.ö iväg mitt för bara ett par dagar sedan. Den kondensatorn du har på bilden var även välvd för mig, men inget klet hade läckt ur. Däremot hade det gjort det på kondensatorn under AGP-porten. Vilken version har du? Mitt var iaf ett 1.2

Av lumpa

Men bra, då kan ju ni alla starta egna företag som sysslar med välgörenhet. Ni kan ju sälja produkter till inköpspris. Sedan kan ni ju stiga upp tidigt på morgonen arbeta hela dagen enbart för att det är roligt. Lön för dig, eller lönsamhet för företaget är ju helt oviktigt.

Av lumpa

Jag har haft problem med dessa minnen och mitt Epox 4pca3+ (i875). Det fungerade dock bra då jag ställde ner klockfrekvensen till minnet (under 400Mhz). Nu har jag iaf bytt till A-DATA 500Mhz vilket fungerar ypperligt

Av lumpa

Tråkigt att mitt problem blev så svårtolkat. Men några verkar ju trots allt vara med i svängarna

Själv tycker jag att man skulle betala Z-Y.
För hade man bytt till en exakt likadan produkt hade ju mellanskillnaden knappast blivit Y-X, därför ska man inte heller vid produktbyte behöva betala Z-X.

Av lumpa

Intressant: Hur mycket ska man betala?

Antag att du ska reklamera en produkt hos ett företag. Det har gått en tid sedan du inhandlade den, och vid inköpstillfället så betalade du "X" kr. Nu då du ska reklamera den kostar samma produkt "Y" kr. Men du vill inte ha en likadan igen, utan ber om att få köpa en annan som vid reklameringstillfället kostar "Z" kr. Denna produkt fanns inte i sortimentet då du inhandlade den första. Företaget godtar produktbytet, men kräver att du ska betala mellanskillnaden. Observera att Z>X och Z>Y.

Vad tycker DU är rimligt att betala?
Vad säger lagen om detta?

Några exempel på möjliga mellanskillnader:
Z-X
Z-Y
Z-max(X,Y)
Z-min(X,Y)