Inlägg

Inlägg som lumpa har skrivit i forumet
Av lumpa

Jag bor i Luleå och har ett Asus 3080 TUF OC. Funderar också vad du tänkte dig mellan?

Av lumpa
Skrivet av F77:

3300 + frakt

Såld enligt bud ovan!

Av lumpa

3900X

Säljer en AMD Ryzen9 3900X.

Fungerar bra, inga böjda pinnar osv. Endast testat vid kortare stunder att sänka spänning för att få upp multicore -prestanda. Men har alltid annars körts stock.

Originalkylare medföljer, den är aldrig monterad.
Vid köp så kan även en Noctua nh-D15 för AM4 medfölja för 500sek extra.

Eventuell frakt betalas av köparen. 2800kr eller högstbjudande.

Läs hela annonsen här

Av lumpa

Tips: De verkar finns i lager på tyska sidor:
https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/20073294...

Av lumpa

RM850X - hör man när fläkten startar?

Har idag ett Fractal Design Newton R3 1kW.
Nätaggregatet fungerar bra på alla sätt och vis, 80+ Platinum osv. Men jag stör mig på att det är semi-passivt. Men min nuvarande setup så är mitt strömuttag / värmeutveckling precis så att fläkten då och då vaknar upp och flåsar på en kort stund. Störande då man i övrigt har en hyffsat tyst dator.

Funderat om jag ska öppna nätaggregatet och modifiera fläktkurvan så att den aldrig stänger av sig. Men samtidigt så känns det tråkigt att modifiera ett annars fint nätagg. Funderar därför på att istället köpa ett nytt, prio att det är TYST, minst 80+ Gold och helst 850W av bra kvalitet.

Har läst mig till att RM850X är tyst, prisvärd och bra. Det som dock får mig att tveka är att det också är semi-passivt.
Dock så verkar fläkten ha låga varv i början, frågan är dock om den är så pass tyst att man inte märker när den slår igång?

Eller ska man rent av satsa på ett annat nätagg där man kan koppla bort semi-passivt?

Av lumpa

Tack för länken, nu är ResizableBar aktiverat på min 3900x+3080 TUF OC. Kul att vi fick funktionen även till Ryzen 3000.

Av lumpa
Skrivet av Yasko:

Jag har en Gigabyte Aorus Master x570 och 3080 TUF OC. Uppdaterade bioset för GPUn, kunde välja re-sizeble bar i moderkortets bios, aktiverades ändå inte. Tråkigt...

Vart hittar du BIOS för 3080 TUF OC? Det jag hittar på Asus hemsida är från 2020/12/14 och stödjer knappast resizebleBar.

Av lumpa

Var in på elgiganten idag och spanade på tv-apparater. Säljaren pratade varmt om att man kunde köpa till "bildoptimering" för 795kr.

Han sa att det var någonting som dom ställde in i någon servicemeny som man annars inte kommer åt. Funderar dock hur det där fungerar i praktiken? Det finns ju flera hdmi-ingångar och dessutom olika "modes" som tv kan köra i, det kan ju inte bli optimerad i samtliga?

Dessutom så kommer ju allt bli felinställt om man råkar ändra något i själv i den vanliga setup-menyn.

Av lumpa

Det började med att jag tänkte köpa en ny tv till allrummet på övervåningen. Det är lätt att man därefter höjer kraven så nu står det mellan dessa:

LG OLED65CX 19900
Samsung QE65Q80T 12990
Sony KD-65XH9005 11990
Samsung QE65Q70T 9990

Stort spann när det gäller pris. Vill verkligen köpa OLED, men frugan kommer ha huvudvärk i flera månader när hon får se prislappen... Är det värt det?

Av lumpa

vänd fläktarna i fronten så att de suger in luft.

Av lumpa

Använder knappt min shield. Det beror nog mest på att min sambo föredrar vår AppleTv och hon är en långt mer flitig användare än vad jag är.

Nåväl. Det jag stört mig på är de lågupplösta menyerna. Det ser för taskigt ut. Finns det någon uppdatering eller lösning för det. Kan inte AI skala upp dessa också?

Av lumpa

Om du har ett hyreskontrakt så är det väl rimligt att hyresvärden meddelar en kommande hyreshöjning. Däremot så har ICA ingen skyldighet att informera alla kunder att priset höjs på kyckling - Dålig liknelse.

Förstår inte hur du resonerar:
Tycker du att hyresvärden ska ta alla ökade kostnader ur sin egen ficka?
Tror du inflation och löneökningar är påhittade?

Av lumpa
Skrivet av Puttefnasket:

Nja Nvidia har ju själva sagt att det kommande 3070 skall vara lika snabbt som ett 2080Ti, 3090 är ju tänkt att vara det nya ”Titan”

Det är väl klart att efterföljande generation är snabbare än den dessförinnan?
Mitt gamla 980ti blev ersatt av 1080ti för ungefär samma pris. Men ett 1070 var lika snabbt som 980ti till en bråkdel av priset. Men så är det ju normalt med teknisk utveckling.

Av lumpa

Vet inte om jag vill påstå att det blivit billigare.

3080 kostar i praktiken ca 9000sek, ungefär samma som 2080 kostade.
3090 ligger på ca 18000sek, om man nu vill jämföra det med 2080ti så har det ju faktiskt blivit dyrare.

Av lumpa
Skrivet av Redstrom:

Avbokade mitt RTX 3080 Gaming X Trio som jag beställde på releasedagen. Är så less på att vänta så "nyhetens behag" har gått över.

Jag avbokade mitt igår från webhallen som beställdes 15.12 på releasedagen. Väntar hellre lite längre för ett Asus 3080 TUF eller ser vad AMD har på gång.

Av lumpa
Skrivet av makatech:

Hmmm, angående Tidal.

Jag antar att Spotifys algoritmer för att finna liknande musik etc är avsevärt mer sofistikerade men av någon konstig anledning fungerar Tidal nästan bättre för mig (jag är själv överraskad).

När jag har någon låtlista som tagit slut och Tidal per autmatik fortsätter med en "mix" och fortsätter spela, dessa mix listor blir annorlunda varje gång (beroende på vad man lyssnat på) och är ofta helt suveräna låtlistor där jag brukar hitta en del nytt. Byter helt enkelt namn på dessa mixarna och ger dem egna namn beroende på vilken blandning Tidal byggt upp. Resultat: Plötsligt en jäkla massa bra blandade låtlistor. Spotify har liknande funktionalitet men jag upplever att låtlistorna nu passar min smak bättre. Tror kanske att Tidal är lite mindre spretig och mera konservativ i de låtmixar de bygger upp.

Jag tycker dessvärre att Tidal oftast föreslår massa hipp-hopp som jag i övrigt avskyr. Antagit att det beror på att Jay-z äger tjänsen och vill styra konsumtionen efter hans intressen

Av lumpa

Jag och min svåger brände för ca 10år sedan en CD-audio med blandad musik. Varje spår fanns i 128kbps MP3 och lossless. Vi skrev ner låtlistan och körde blindtest på hans fina anläggning med Thule, Dali Helicon m.m.
Vi tyckte båda två att det var lätt att höra skillnad och prickade i princip alltid rätt. Har därför levt kvar med den uppfattningen om att det är en stor skillnad mellan låg bitrate-mp3 och lossless. Sedan har man ju förstått att det blir allt svårare ju mindre man komprimerar.

Hemma har jag kört både Spotify och Tidal hifi men tycker inte att det är någon direkt skillnad. Ibland stör jag mig på att grötig musik kan låta platt med spotify. Men det kan lika väl vara olika original, konverteringen, källan, osv.

Körde också blindtestet ni länkade till. Då körde jag mina Sennheiser HD-650 från mitt gamla Asus Xonar Essence STX. Jag satte bara 3/6 och tyckte det var extremt svårt. Det spädde definitivt på min osäkerhet om att jag faktiskt inte kan höra någon skillnad.

Trots allt tvivel så tycker jag ändå att det är trevligt med lossless. Tycker det är skönt att eliminera den felkällan och är beredd att betala lite extra för detta - placebo eller ej.

Av lumpa

En Ipad lockar. Jag tycker det är praktiskt att ha lite tjockare kanter och en hemknapp.
Har en Ipad Air 2 nu och en Samsung Tab A2 (eller vad den nu heter?). Med Samsungplattan så är det lätt att man oavsiktligt råkar trycka på skärmen. Speciellt om man håller den mot magen.

Av lumpa

Skulle ha sökt bättre innan jag skapade tråden. Hittade efteråt en med samma problem:
https://c.mi.com/thread-3256183-1-0.html

"Kindly try to clear the data of a specific app from setting- apps - manage app then reboot your device once and check."

Det verkar löst mitt problem

Av lumpa

Xiaomi MI10 - fryser korta stunder i spel

Köpte i veckan en Xiaomi MI10. Kändes riktigt prisvärt att få en ny mobiltelefon med Snapdragon 865, Adreano 650 osv för endast en hundring extra i månaden via comviq - abonnemanget har jag oavsett.

Telefonen är riktigt trevlig förutom att jag har ett irriterande problem när jag kör mitt favoritspel "Clash Royale". Har kört spelet rätt länge och på flera olika enheter (med betydligt sämre hårdvara) och det har alltid fungerat bra.

Med MI10 så fryser spelet helt upp helt under bråkdelen av en sekund. Det hinner hända flera gånger under en match som bara varar några minuter.

Jag har god wifi-täckning och det har även hänt utanför hemmet då jag kör på 4G-nätet. Spelet visar heller ingen indikator på att anslutningen är problemet.

Har googlat en del och alla spyr galla över Xiaomis MIUI. Det finns gamla trådar där folk har liknande problem med Pokemon Go sedan Android 10. Men det är med äldre telefoner och jag tänker att det borde vara löst vid det här laget.

Är det någon som känner igen problemet? Finns det någon lösning?