Inlägg

Inlägg som Lolle har skrivit i forumet
Av Lolle

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1468915

Den har kanske, verkar valdigt hyffsad for det priset tom medioker upplosning

Av Lolle

Vet ej riktigt hur det ar men, det verkar som att zonealarm och avg tillsammans pa just den har datorn har extrema problem. Det tog mig nastan 1 ar att komma fram till att anledningen varfor jag fick bluescreen titt som tatt va for att de hade problem ihop. Hade hela tiden trott det berodde pa grafikkortet, eller mojligen ram-minnet eftersom det skedde mycket oftare nar jag kollade pa youtube an andra tillfallen och pa vissa videos varje gang jag satte pa de. Har ominstallerat drivrutinerna hur manga ganger somhelst till hur manga kombinationer somhelst men det va som sagt zonealarm och avg. Extremt mysko hursom, saken ar den att jag har 2 st 3820tg och bada hade exakt samma problem. Har inga som helst problem pa min stantionara med kombinationen dessutom sa det verkade osannolikt.

Aja nu antligen funkar datorn helt kanon, kopte en billig ssd och har klockat grafikkortet till 680/1050 utan nagra problem. Forbannat nojd nu iaf efter 1 ar av konstanta problem, tror jag kommer vanta 3 ar innan jag behover en ny barbar iaf. Synd bara att man inte kan skaffa en battre skarm till den (1920x1080), ingen som hittat en losning pa det an?

Av Lolle
Skrivet av Sammyc51:

Kör aldrig på en Sony vaio.

När din dator börjar bli gammal så skiter dom fullständigt att uppdatera drivers och så vidare som datorn endast kan ladda ner från Vaio Update.

Då måste du antingen köpa en ny laptop, ny kopia av W7 eller leva med att inte kunna spela nya spel och få BSODs 24/7 för att Sony är världssämst på att göra egna drivrutiner.

Va? Vad spelar det for roll om de inte uppdaterar drivrutiner, vad slutar fungera och nar, varfor skulle man behova kopa nytt windows, varfor skulle man fa bsod, varfor skulle man anvanda sa manga av deras drivrutiner? Aldrig hort detta innan och det later mest som random fordomar, aldrig agt en sjalv men vad jag hort har det grym kvalite och ar riktigt javla bra pa alla satt..

Av Lolle

http://www.sony.se/product/vn-s-series

Sony Vaio SA, 1.6kg eller nat sant, 1600x900, 13.3", bra specifikationer men lite smadyr. Bra dator overlag dock vad jag hort.

Av Lolle

http://www.blocket.se/stockholm/Honda_Civic_1_3_Hybrid_388075...

Hyrde en san under semester i Japan. Inte nog med att den dra sjukt lite bensin sa var det faktiskt en riktigt javla bra bil, tog en timme eller tva att vanja sig vid den hur den fungerade vilket kandes konstigt i borjan. Men efter det sa va den inte bara kul utan ocksa valdigt trevlig inuti, rekommenderar den start om nagan istallet for prius som inte kandes lika skon nar jag akt i den (ej kort)

Av Lolle

Ett tips om du nu verkligen gillar din gamla dator sa mycket Oppna upp den overallt, ta bort all smuts och damm du kan finna och kanske lagg pa ny kylpasta och den kommer vara som ny och inte bli alls lika varm langre.

Av Lolle

Jag letade datorer sjalv inom samma segment och kollade ocksa runt pa dessa, skulle kopa 3830TG fran acer MEN sen sag jag den har annonsen pa ebay som ar inklusive frakt http://www.ebay.com/itm/ACER-TIMELINE-X-3820TG-WIN7-I3-380M-1...
Med tull och 2gb mer ramminne kommer det kosta ganska exakt 4000kr, saken med 3820TG modellen gentemot 3830TG ar att den inte blir for varm, da den senare modellen har haft ganska stora problem med varme. Visst, processorn ar runt 15% langsammare an i 3830TG modellen, men grafikkortet ar snabbare pa 3820TG modellen.

Sa kontentan ar, ar du beredd att betala 2000kr mer for en modell med 15% snabbare processor men har ganska allvarliga varmeproblem fran allt jag hort sa du kommer sakerligen anda inte kunna anvanda dessa 15%. Star ganska mycket pa notebookreview om det hela. Sa skulle iaf avrada fran den senare av de tva du listar och det finns vad jag sag inget riktigt alternativ under 10000kr om du ska ha dessa egenskaper. Om du koper utomlands kan du komma undan med runt 7kkr for Alienware x11m eller Sony S series, annars finns det inte mycket vettigt i prisklassen.

Av Lolle
Skrivet av swe021:

Hehe jo och den länkade faktiskt till envy 17" och nu funkar inte ens länken längre

Kom inte in på länken, behövde vara medlem på sidan

Jo jag känner likadant, mest säkert köp känns det som när man ändå ska lägga ut så mycket pengar

Då är det helt klart nu då, macbook air it is

Akey, bara att registrera om inte annat. Det ar iaf en forummedlem som ar mycket trovardig som saljer en helt ny macbook air for 8kkr om du nu skulle vara intresserad, kanns som ett valdigt bra pris tycker jag.

Av Lolle

http://pokerforum.nu/forum/koep-och-saelj/66762-ny-macbook-ai... inte min men kanske ar nagat du bor sla till pa?

Av Lolle

Som du sager, tunn latt och smidig sa ar val 15" lite svart sa tanker visa nagra av de mindre som kan vara alternativ istallet som dock inte har de basta graffikkorten men andock hyffsade och mindre, 15" gar ju att fa riktigt bra grafikkort pa sa blir val det du far satsa pa om du ska ha nagat tyngre.

http://store.sony.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDispla...

http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-3830TG-i7-SSD...

http://www.kitguru.net/laptops/zardon/sony-z-series-review-i7...

Edit: Det borde val finnas nagon 14" som har allt som han vill ha eller?

Av Lolle

Tackar för informationen mycket intressant, är sugen men just att den ser ut som den gör och kostar också lite mer men kul att veta för framtida köp. Nu sket sig dock alla storslagna planer jag hade och jag slog till på denna som jag skrev om i en annna tråd. http://www.ebay.com/itm/ACER-TIMELINE-X-3820TG-WIN7-I3-380M-1... Blir till att uppgradera till iaf 4gb direkt men annars så.

Den kostar hälften av vad Sonyn kostar men har inte samma upplösning (det viktigaste) en i3 istället för i5 men skillnaden är inte stor direkt, en snabbare gpu men inte alls så bra kvalite. Men kan verkligen inte motivera att betala dubbelt så mycket för det andra, lär väl vara ett prisvärt köp eller vad tror ni?

Av Lolle

Surfade runt lite på random, är väl kanske inte optimalt med engelskt tangentbord då det är din pappa som ska använda den men. http://www.ebay.com/itm/ACER-TIMELINE-X-3820TG-WIN7-I3-380M-1... 3300 kronor för en väldigt kompetent dator med frakt inkluderat, sen med tull och lite annat om du nu skulle åka på det lite grann över 4000kr, känns extremt prisvärt däremot, bra batteri, ser bra ut och tangentbordet fungerar precis som ett svenskt bara att bokstäverna "ser" fel ut för åäö så att säga.

Av Lolle

Är inte direkt inne på exakt samma saker men tror i slutändan vi kanske letar efter något liknande har verkligen letat runt i träsket bland allt som kan tänkas finnas. http://www.sweclockers.com/forum/112-barbara-datorer-koprad/1... Som du säger så verkar Sony S väldigt bra och också prisvärd finns med I7 också, annars finns ju alltid Sony Z med tanke på att du har en stor budget, den har också en väldigt väldigt bra skärm om nu det är relevant för programmet (ingen aning, tror att quadro är lite av forntiden med mycket namn och inte alltid så mycket relevant prestanda, kan tro att det spelade roll för 4 år sedan men inte längre så som grafikkorten ser ut idag om jag tänker rätt). Tror det ska finnas någon Dell XPS också med någon väldigt bra skärm, 15" eller 14" kan jag inte minnas och den lär också kunna ha tillräckligt bra grafikkort. Annars som sagt, även om den kanske inte ser alltför proffsig ut Alienware datorn?

Av Lolle

Akey, har inte hort sa mycket om det men tror det kan galla manga andra modeller. Kanns som om den dar ar en budgetversion av den extremt dyra Sony Z och borde saledes med lite tur inte bli alltfor varm men ska absolut kolla upp det. Fanns samma modell for runt 6000kr utan ssd ocksa som kanske ar lite mer prisvard. Sen om den later mycket vid spel gor val inte direkt nagat, sa langsamt jag arbetar borde den inte bli for varm heller da kanske men det kommer ju ofta med tiden

Hur gillar du din m11x, vilken processormodell ar det? Ar den klumpig rent hojdmassigt eller lite for liten att spela pa eller ar den faktiskt smidigare an en ultraportabel 13.3" dator? Skulle vara grymt att veta!

Av Lolle

Mjo hade det som tanke också först men sen tyckte jag det kändes ganska ok, men tror du har rätt och den är också lite väl dyr så det känns inte riktigt värt.

Har kollat hela jävla natten och tror mig funnit svaret, http://www.jr.com/sony/pe/SON_VPCSA23GXSI/ Känns som den perfekta kompromissen på alla sätt, relativt billig, bra kvalite, hög upplösning, relativt ok grafikkort, liten och lätt med bra batteritid och också inte minst en SSD. Någon nackdel alls med den tro?

Av Lolle

Billig liten spelbar med långt batteri m11x eller Acer?

Tjena, håller på att leta mig en ny bärbar dator till skolan men också till resande då någon jävel snodde min väska med en Dell Latitude D830 på afterwork förra veckan.

Så jag har hållit på att letat i timmar efter allt som kan tänkas finnas och jag har också möjlighet att införskaffa datorn utomlands i USA genom ebay osv för att undvika tull osv. Reser väldigt mycket, spelar hyffsat mycket spel men är inte jättekräsen, är snål och gillar batteritid men kan tänka mig en begagnad i princip. Så är inga lätta krav att tillfredsställa..

Så de alternativ jag nu hittat är i princip dessa två.
http://www.ebay.com/itm/Dell-Alienware-M11x-R3-i7-2617M-750GB... M11X 11.3"

Verkar vara en väldigt bra kraftfull liten jävel, väger lite mer än man tror (dock ar det storleken i langd som spelar roll tror jag) men har väldigt bra batteritid och prestanda med stort plus för grym byggkvalite MEN den ser helt enkelt för jävligt ful ut och men det kan jag leva med, kostar lite mer runt 7000kr men har kvalite och också skön bra upplösning på liten yta.

http://www.ebay.com/itm/Acer-Aspire-Timeline-X-3830TG-6431-Core-i5-2-3GHz-13-3-LED-Display-4GB-500GB-/130640144193?pt=Laptops_Nov05&hash=item1e6ac26741 Acer Aspire TImeline 13.3"

Denna verkar vara extremt prisvärd och kostar bara runt 5000kr och billigt är bra och har i princip väldigt lik prestanda. Den är lite större men väger lika mycket men är lite mer otymplig antagligen. Har väldigt bra batteritid och prestanda och ser också vad jag kan se väldigt snygg ut. Är däremot orolig över hur byggkvaliten är då den kommer att konkas på runt världen och till skolan i princip varje dag och också att det är lite för liten upplösning på så stor yta då jag vill ha mycket arbetsyta, är van med 1920x1200 på 15" och hatar allt som inte har bra upplösning.

(Edit2) hade en annan här där det stod att det va 14" och 1920x1080 vilket inte kunde stämma, såg istället den här dock.
http://www.ebay.com/itm/Sony-VAIO-S-Series-VPCSA3AGX-BI-13-3-i5-2430M-2-40GHz-4GB-Windows-7-Jet-Black-/200693208548?pt=Laptops_Nov05&hash=item2eba3f55e4

Bra storlek, batteritid, sådärdyr bra upplösning men har lite sämre grafikkort

Så undrar helt enkelt vad ni tycker om dessa alternativ, vad skulle ni ta, har ni nån erfarenhet av kvalite av alienware och acer? Sist men också viktigast, finns det några andra alternativ jag bör kolla på i samma storlekar 11-13 tum (14" är ok om den har 1600+ upplösning och är smidig) prisjakt länkar är trevligt men också utomlands om ni vet något bra eller har någon liggande

Hoppas jag får lite svar då det är ett svårt men viktigt beslut för mig Tack på förhand är ni snälla.

Av Lolle

http://www.swedroid.se/forum/49478-guide-gen2-flasha-en-rom-t...
Där är guiden jag använde (jag hade ingen när jag gjorde det så va lite jobbigare, när jag gjorde det 2a gången med den här guiden tog det ca 30 min att få allt klart), förbannat enkelt och du har då 2.3.7 eller något sådant (finns annars officiell 2.3.5 att ladda ner snabbt och enkelt men den är inte riktigt lika snabb och bra). Problemet enligt mig med alla andra mobiler i den här prisklassen är just upplösningen på skärmen då det inte är kul att surfa med de eller kolla youtube och liknande. Den mobilen som är länkad är 2.2 även om det står 2.1, det är fel men det spelar ingen roll ändå då man uppgraderar den direkt efter.

Av Lolle

http://www.netonnet.se/art/telefon/mobiltelefon/varumrken/zte...
Sa, perfekt mobil om du laser upp den och lagger in egen rom. Tog nan timme forsta gangen jag gjorde nagat sant, aldrig gjort det innan. Lagom geekig och perfekt om du bara ska ha den i nat ar, om nat hander med den ar det ingen stor forlust direkt och att anvanda den ar riktigt trevligt

Av Lolle

Har 1gbit och tillgång till serverrum - använding?

Tjosan, har precis fått 1gbit där jag bor både till mitt rum och ett serverrum med eget nät. Vad kan man tänkas använda det till egentligen, finns det något sätt att få ut något monetärt från det eller är det totalt ointressant när det inte finns en generatorbackup eller liknande vid strömavbrott?

Känns så onödigt att ha den hastigheten men inte få ut något av den helt enkelt, skulle vara kul att höra vad för vettiga saker det går att göra med uppkopplingen.

Av Lolle

Jag sitter och hoppas, mediamarkt eller elgiganten ska komma med nagot supererbjudande som de gjorde nar sc2, wow, cod osv slapptes kanns ju ganska logiskt att detta ar ett av de spelen de kommer gora detta med. Forhoppningsvis limited, men vi far la se