Inlägg

Inlägg som Lolle har skrivit i forumet
Av Lolle

Vet ej hur bra alibaba är med sina knivar men misstänker det finns både bra och dåliga. Har dock bott i Japan länge och köpt knivar med samma stil på bladet och också flertalet vänner på besök som är 10x mer insatta än jag i köksknivar. De som vi köpte var bla från ett märke som heter Kamata, extremt fina kvinar som alla av oss älskar att använda och också se på. Har kostat oss mellan 250-450kr för de billigare modellerna till lite mer för lite mer professionella knivar som är av samma modell. Så ha ett pris på ca 350kr i åtanke för en imho RIKTIGT bra kvalitetskniv om du köper den på rätt ställe i Japan. De ser inte lika "billiga" ut som dessa även om jag faktiskt tror att även dessa kan vara väldigt bra sålänge det inte är någon dålig kopia av de knivarna om rätt stål osv används.

Av Lolle

Någon i Göteborg som vill dela på inköp av Oculus/Vive?

Tänkte helt enkelt kolla om någon är sugen på att köpa en av varje och dela på priset och sedan användningen av respektive för att få ut det bästa av båda produkterna? Känns inte rimligt att köpa båda att ha hemma, men att dela en av varje känns nog som ett rimligt och roligt alternativ för att få njuta av båda och kanske ha de veckovis eller lite efter vad man behöver. Hör gärna av er om ni tycker det är en vettig ide!

Av Lolle

Finns en ny video på samma sida nu med en 3770k som jämförelse. Verkar som om I7an gör stor skillnad mot i5 2500k, speciellt att minsta temporära låga fps som vi alla vet är det värsta. Står sig i de flesta fall väldigt bra mot en 6500k i5 skylake även med ddr4. Extremt förvånad över ram-minnena i första videon. Det går emot allt jag vet läst och studerat tidigare om ram-minnen, skulle gärna ha ett djupare test på det. Sweclockers??

Edit: Efter att ha kollat Scorpius video känns det mer förklarligt med ddr minnena och hastighet. Eftersom han kör 1080p och det är såpass höga fps i vissa spel blir spelen beroende av hur snabbt processorn kan processa varje frame. Detta påverkas antagligen väldigt mycket av hur snabba minnena är och kan hantera nya frames tillräckligt snabbt. Så slutsatsen av detta är nog ganska enkel att dra när skillnaden istället är minimal i högre upplösningar och lägre fps...

Av Lolle

Logitech har nog världens bästa och generösaste garantipolicy. Ska nog inte va något problem alls om andra också fått samma sak igenom hos de, creative var som vi såg mer tjöt. Fick min mx500 mus utbytt och en ny mx518 skickad efter 6 år då de hade skrivit livstids garanti på produkten, bara ringa och skicka bild. Nu har de bara 5 års garanti

Av Lolle

Haha hoppas likt ni att det är väl värt, som ni säger 200kr är inte världens förlust och kanske ger något roligt att leka med, får ta ansvar för vad som händer. Om det ens fungerar halvbra ska det bli väldigt spännande att testa det.

Av Lolle
Skrivet av theailer:

@Lolle:
Vad är skillnaden på den du länkade och den här ?
leap
Eller är det precis samma produkt med ett annat pris?

Är exakt samma produkt och går att uppgradera mjukvaran till den som nämns i artikeln. Misstänker det blivit över från produktionen och de bara vill bli av med skiten då det INTE var en attraktiv eller bra produkt innan senast uppdateringen. Ett annat exempel är att atm kostar den 40dollar på bestbuy i USA efter en ca 50% prissänkning. Priset speglas antagligen mycket i den gamla mjukvaran och båda kom ut till det priset innan mjukvaruppdateringen skedde. Alltså är det just nu en sjuhelvetes bra deal att köpa en imho xD. För 200kr är det inte lätt att inte köpa som vi sett.

Av Lolle

Dunkade in en slaskbeställning från aliexpress för 30 minuter sedan då den nya mjukvaran verkar extremt lovande. Blir något kul att leka med innan Oculus touch dyker upp senare under hösten. Verkar som om de har massa units över som inte sålts som slumpas ut och många från oculus reddit har köpt egna för att leka med under sista dagarna, speciellt nu efter mjukvaruuppdateringen och de ska fungera kanon och komma fram likaså även om det tar lite tid.

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Original-Leap-Mo...

Känns väldigt prisvärt, 24dollar för nästintill perfekt handtracking. Notera att det för närvarande fungerar mestadels i VR och inte till vanlig desktop om ni tänkt leka med det. Mitt inköp nu är för när Oculusen kommer och kanske till Gear VR om de lyckas lösa problemen med att få den att connecta till USBn.

Av Lolle

ISK ska du absolut alltid skaffa. Dock först efter årsskiftet då du annars åker på skatt på hela beloppet på bara 1 månads användande annars. 1 år är väldigt kort som de andra säger, en annan sak är att föra över lite pengar varje månad istället för att undvika potentiella dippar och få det mer stabilt, säg 5-10kkr varje månad. Vilka fonder du ska ha kan jag inte rekommendera, men huvudsaken är att undvika avgifter!

Av Lolle

#15601063 Alla andra alternativ är dumdristiga på riktigt.

Av Lolle

@XFTality:

Ett annat alternativ kan ocksa vara en 2600k, kostar lite mer men borde prestera klart battre an en 3570k pa de flesta stallen om det ar valen det star emellan.

Av Lolle

Ett förslag om du inte redan läst in dig på det är att du kan försöka rikta in dig på VR och kunna kommunicera mellan kund-arkitekt genom visualiseringar och ritningar av diverse projekt. En smärre revolution håller på att ske nu just inom det här området inom arkitektur, inom två år kommer den som har kunskapen inom detta troligen vara extremt eftertraktad. Ett sett att kanske bli en mer lovande kandidat i nuläget är kanske att försöka förmedla samma budskap och visa vad det skulle kunna möjliggöra för arkitekterna om de skulle satsa på detta.

Av Lolle

Det absolut bästa du kan göra är att investera i en riktig stol med armstöd och bra hållning för gaming överlag. När jag var 16 (13 år sedan) började jag också känna av att jag hade en dålig stol och fick ont i ryggen. Farsan tvingade mig att köpa en begagnad Kinnarps kontorsstol som såg ut som ny, gick på 1200kr och jag använder samma stol än idag och den är i relativt fint skickm, sedan dess har jag aldrig haft problem med ryggen eller något då jag suttit framför datorn dagarna i ända.

Av Lolle

Hade varit trevligt att testa med, men fick tillslut en trevlig medlem att sälja en 2600k till mig. Tack ändå!

Av Lolle

Köpes valfri 1155 processor

Hej letar efter en 1155 cpu (celeron, i3 osv) då jag har fått ett moderkort med böjda pins så vill testa om det fungerar korrekt innan jag går på och köper en i7a. Finns i Göteborg men kan betala frakt om ni har något billigt att erbjuda. Kan också tänka mig att köpa en i7a av valfri modell om priset är vettigt för modellen då jag helt enkelt får sälja den vidare om moderkortet inte fungerar.

Ser fram emot svar!

Läs hela annonsen här

Av Lolle

Hade först en d820 och sen uppgraderade den till d830 när moderkortet pajja av kaffe, exakt samma layout så varför inte. Blev tyvärr snodd av någon på after work. Hursomhelst första jag gjorde när jag köpte den var att lägga till 2gb för att få 4gb. I ditt fall skulle jag också uppgradera till ssd. Din dator är tillräckligt snabb, prollen är inte alls dålig i allmänhet och räcker till all vanlig användning. Så som en annan sa, med ditt grafikkort så förlorar du massa extra ramminne (med andra också) och om du skaffar 4gb och ssd kommer den kännas som vilken ny dator somhelst.

Av Lolle

Måste bara nämna en sak innan ni alla dissar den för ljudet. Av det folk skriver på notebookforum så låter just QHD+ modellen mycket oftare, FHD modellen är i princip alltid tyst om man inte belastar den väldigt tungt, därför är en jämförelse med ex macbook air inte rättvis då den har mycket mindre upplösning likaså.

Edit: Synd bara på priset i Sverige, hade gärna köpt i3, 4gb, 128gb, FHD modellen i Sverige för 6000kr som den kostar i USA.

Av Lolle

Finns ingen ny panel att köpa på ebay? Där jag köpt allt till mina bärbara som gått sönder på olika sätt.

Av Lolle

Bra fråga, verkar indirekt lite dyr tycker jag. Köpte en 3820tg ny för 3500kr på ebay för mer än två år sedan och den är bättre än den du länkar till. Men om du bara ska ha den till det du skriver, varför inte typ en chromebook? Billiga och klarar det du vill typ.

Leta annars efter en begagnad zenbook av något slag imo, du borde kunna få mycket mer för 4000kr begagnat eller leta runt på ebay! Kolla dagligen på marknaden här också så kommer det säkert upp något.

Av Lolle

Gör det separat, om du tar en kolumn if stockholm = 1 om inte så 0. När du gjort så för dina tre kriterier separat så tar du en sista ekvationskolumn som multiplicerar dessa tre kolumner. De som får svar 1 är de som uppfyller dina kriterier. Sen fortsätter du på samma visa.
=SUMIF(B1:B327,"*XXXXX*",C1:C324) är något jag använde någon gång, du kanske kan klura ut något hur det du vill skriva, skrivs korrekt av det annars.

Av Lolle
Skrivet av Olegh:

Varför är inte det första svaret "Betala och se glad ut." med sjuttioelva "+1"?

Termen "läropengar" slängs ofta omkring här på forat, ibland opassande, men just här ser det ju ut att passa utmärkt. DU har gjort fel oavsett vad det är för bluffmakare som försöker ta betalt. Stå för DITT misstag.

DU har verkligen ingen koll pa juridik, lagar, regler eller etik. Inte heller foretagskutym och allmant hur internet fungerar. Du har heller inte koll pa vad det ar for foretag, hur tjansten fungerar i praktiken eller vad faktiskt fackfolk har sagt om tjanster som dessa. DU borde imo med ditt ovetande uttalande betala summan som straff for din okunnighet!