Inlägg

Inlägg som WrongTarget har skrivit i forumet
Av WrongTarget
Skrivet av AplAy:

Agreed. Det är lite för mycket amerikanskt tänkande om "att skydda individens frihet" till den grad att den blir lika löjlig som deras andra rättighet att bära vapen vilket vi fått se vad det fått för konsekvenser som ej hänt här i Sverige.

Jag tror dessutom sjukt stark på att många som är emot "spioneri" inom datatrafik är för att de VET att gillar att göra något som de inte borde göra (och nej då pratar jag inte om pornografi utan någonting annat, case closed).

Say what? funktionen borde vara avstängd i default och sedan kan de som inte har något emot funktionen aktivera den om de vill. Jag vill inte att mina prylar skall göra en massa saker som jag inte vet om och inte har någon kontroll över.
Sedan argumentet från LG att man accepterat användarvillkoren och att det därmed är OK, håller inte i Sverige. Bara för att man har en ELUA som måste godkännas innan produkten kan användas betyder inte att allt är tillåtet för företaget att slänga in i en ELUA. Det är landets lagar där produkten används som dikterar vad som gäller. Annars skulle tillverkarna kunna slänga in formuleringar som "godkänner du denna ELUA så godkänner du att garantin slutat gälla, alla fel är ditt eget ansvar och du förbinder dig att skicka in en check på $100 i månaden till oss" , vissa ELUA's är redan idag rent löjeväckande där företaget i fråga kräver att du skall ifrånsäga dig i princip alla rättigheter (naturligtvis på 1000 rader i litet typsnitt).

Av WrongTarget

Synd, har alltid varit favoriten bland musikuppspelare, brukar alltid bli inlagd på mina burkar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WrongTarget

AMD är tyvärr lite efter, men ett prisvärt alternativ är väl en överklockad 8320/8350. Den är kanske inte riktigt i klass med en av de bättre i7:orna, men ger mycket prestanda för pengarna. Nackdelen är att den utvecklar rätt mycket effekt när den är överklockad, så en riktigt bra tredjepartskylning är ett måste vid överklockning.

Av WrongTarget
Skrivet av MultiMan:

99% är en ren gissning som med största sannolikhet inte stämmer. Verkligheten inne i en varm låda kan se ut många många olika och oförutsägbara sätt.

Dessutom är inte detta största problemet utan det faktum att Corsair valt riktigt billiga kondensatorer i ett nätagg där fläkten används så lite och därmed går så varmt som det gör.

99% är lite i överkant kanske, men å andra sidan, hur många har ett chassi med i princip 0 luftflöde från chassifläktar (inte många)? I de flesta fall har man minst två fläktar i chassit. Man kan dock dra slutsatsen att aggregatet inte lämpar sig för byggen med få eller inga chassifläktar. Personligen ser jag inte detta som det stora problemet utan snarare de tvivelaktiga kondingarna de använder, precis som du säger i din slutsats.

Av WrongTarget
Skrivet av sgtspiff:

Förjäkla intressant att de lyckas elda upp laddare fortfarande. De har ju byggt sånna i hur många år som helst nu.

Nu verkar det iofs inte vara laddaren i sig som är kass, snarare verkar det som om de skickat med en för klen laddare för den effekt som plockas ut. Detta baserat på att de rekommenderar att man införskaffar en kraftigare tredje parts laddare (3A mot de 2A som den medskickade klarar av att ge). Laddaren fungerar troligtvis utmärkt med en lättare last. Du kan få vilken laddare som helst att käcka ur om du belastar den med mer än vad den är dimensionerad för.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WrongTarget

För Intel brukar prestandaskillnaden i spel högst vara någon procent mellan 1600MHz och riktigt snabba minnen. Det är främst benchmarkprogram som visar någon större skillnad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WrongTarget
Skrivet av Lexius:

Gött att höra jag ska va positiv och köpa en ny laddare

Jag skulle i första hand plockat ur disken ur hårddiskkabinettet och kopplat in den internt i din dator. Du vet ju inte om styrkretsarna i kabinettet har gått hädan samtidigt som det externa nätaggregatet gjorde det.

Av WrongTarget
Skrivet av SoniCinos:

Steambox är inget mer än en helt vanlig PC.
Man ska inte och kan inte jämföra den med en konsoll.
Jag ser nu Steambox bara som ett annat märke som till exempel Dell, HP, Asus och så vidare.
Absolut inget speciellt med detta.

En helt vanlig PC i litet format, med Steam OS och handkontroll. Vilket vi har vetat rätt länge nu. Vad är det för nackdel med det? En Xbox one eller en PS4 är ju även de väldigt lika en vanlig PC, då de innehåller varianter av de vanliga (kommande) AMD APU:erna, men har eget OS och lite fler speciallösningar. Dock är de klenare än de flesta datorsystem som en Sweclockare har. Vad särskiljer en konsol från en PC med handkontroll egentligen? Den stora skillnaden är att konsolen behåller samma hårdvara under 5-8års tid, medan PC:n uppgraderas. Enda fördelen med konsolens långa uppgraderingsintervall är att utvecklarna vet vad de skall utveckla till för hårdvara, nackdelen är att prestandan inte ens går att jämföra mot en PC när några år passerat och då spelar det ingen roll hur mycket utvecklarna optimerar, det går inte att komma i närheten av vad som kan göras med den kraftigare hårdvaran i PC-konsolen.

Varför kan man inte och skall inte jämföra en PC-konsol mot en Nintendo/Sony/Microsoft konsol? Vad definierar en konsol?

Av WrongTarget
Skrivet av Lessismore:

Oj!
Det här var faktiskt lite av en besvikelse. Ser ut att vara ett slarvigt stressbygge.
Jag gillar idén kring Steam-OS, att Valve tagit fram en egen kontroll etc. Men nu börjar jag känna mig tveksam. Den här prototyp ser inte ut som en protoyp, koncept whatever. Snarare som att en hemmapulare som plockat ihop något från elektronik-återvinningen.

Insidan visar dock att det inte är något elektronik-skrot. Core I7, GTX780 och 16Gb RAM....hmmmm, hur tänkte Valve nu då? Menar dem att vi ska välja mellan PS4/Xbone för 4kkr och Steam-machine för 10kkr?

Jag tycker att Valve valt lite fel strategi här. Dem skulle ju givetvis plockat ihop en AMD-baserad plattform med komponenter som motsvarar PS4/Xbone. Därefter färdigställa utvecklandet av Steam-OS med implementation av Mantle. När allt är klart kan vi köpa/bygga Steam-machines för under 5kkr, som presterar bättre än PS4 och som dessutom är uppgraderingsbar!

Men vad jag vet är detta bara en av flera olika varianter av Steam machine (och en av de kraftfullare). De klenaste skulle väl komma med i3 och gtx 760 vill jag minnas och mellanvarianten med i5 och GTX770 eller liknande.

Av WrongTarget

Perfekt prallellisering tror jag på när jag ser det. Denna hype...
Dock skall det bli intressant att se prestanda med mantle.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WrongTarget
Skrivet av EvilWord:

tror inte det är alla men vissa. är inte helt hundra men jag vet att vissa ska inte gå över 65.

Jepp, Athlon & Phenom 2 skulle inte köras över 60-65 grader. Det varierar ju med processorarkitektur och generation vad för temo en processor tål.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WrongTarget
Skrivet av TobiasJ:

Att säga "JA" på den frågan är inte okontroversiellt. OM de lyckas öka IPC, som de säger, så börjar de närma sig Sandy Bridge i enkeltrådad prestanda (säger inte att de kommer komma ikapp). Det AMD slår på trumman för med Kaveri är att den skall ha "discrete class graphics", snarare än att CPU är så mycket bättre än Richland.

Jepp, tvivlar starkt på att de kommer i närheten av Intel's senaste alster när det gäller IPC. Skulle tro att vi får en välkommen ökning av IPC, men inte tillräckligt kraftig för att komma nära Intel tyvärr.
Däremot blir det nog väldigt bra i mellanklassburkar och framför allt då i burkar där spelprestanda (i moderna spel) inte är prio 1. Skulle tro att Kaveri kommer funka utmärkt för en casual gamer som inte spelar de senaste spelsläppen och gör lite av varje i övrigt med burken.

Av WrongTarget
Skrivet av jonas1972:

Det kanske berodde på att nvidia skulle ha betalt av alla som ville använda physx medan amd släpper mantle fritt för alla att använda men nvidia vill ändå inte använda det?Vad konstigt fastän det är gratis?hmmm

Det är just för att de inte har tagit fram standarden/tekniken gemensamt. Skulle tippa på att AMD jobbat på Mantle i några år och har alltså några års försprång från dag ett och ett verktyg som är hårt optimerat mot just deras grafikkortsarkitektur (Varför skulle Nvidia börja satsa på det då och hamna på efterkälken från start?). Även om Nvidia skulle släppa PhysX gratis så tvivlar jag att AMD skulle satsa på det (av samma skäl).

De måste båda vara med från scratch på en ny standard (som helst först tas fram av något oberoende organ), för att det skall fungera.

Av WrongTarget
Skrivet av iHank:

Tack för svaret!

Skulle främst vilja inrikta mig på utveckling av affärssystem. När jag läst klart de tre första Javakurserna tänkte jag fokusera på Designmönster med Java, en grundkurs i ASP.net med C#, en grundkurs gällande databaser och eventuellt någon kurs som behandlar applikationsutveckling till Android-telefoner. Det är mina planer för våren 2013. Senare kan jag eventuellt ta någon kurs i projektmetodik och en kurs vid namn Java Enterprise-utveckling med J2EE-standarden. Hur låter det?

Blir dock mörkrädd varje gång jag läser en platsannons med tanke på allt som man ska kunna. Det är en hel del begrepp man aldrig hört och det får mig att tvivla, även om jag vet att man förmodligen lär sig dessa längs vägen.

Jo, men så är ju platsannonser ofta skrivna så att det i princip är omöjligt att ha den kunskapsnivån om man inte jobbat på företaget eller en konkurrent inom samma fält. Eller så vill de ha en högskoleutbildad 25åring med 10 års arbetslivserfarenhet, helst inom det samma sak som företaget sysslar med, dvs en omöjlighet.

Min erfarenhet är att bara man har en bra grund inom programmering och är villig att lära sig nya saker, så klarar man de flesta jobb inom branschen. Företaget får alltid lära upp den som kommer dit, om nu inte personen jobbat med exakt samma sak hos en konkurrent. har alltid på ett eller annat sätt fått sätta mig vid skolbänken när jag bytt jobb, trots att det är inom samma bransch. Olika företag har alltid olika systemlösningar och olika arbetsrutiner och preferenser.
Med din bakgrund skulle jag också satsat på affärssystemsutveckling. Har du ingen erfarenhet av SQL administrering/programmering är det bra att komplettera med. Arbetsmarknaden inom området ser bra ut, om man får tro de utvecklare inom området jag har kontakt med.

Av WrongTarget
Skrivet av 2infinity:

Tycker både glas varianten och den vita var rätt snygga. Men jag skulle nog vilja se chassit i person ändå för att verkligen avgöra vad jag tycker.

Det är samma låda, med och utan belysning. Tekniskt är det en kul låda, men designmässigt tilltalar den inte mig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WrongTarget
Skrivet av bojaka:

Hurra... En konsol som kommer finnas i en väldig massa olika konfigurationer... Hörde jag någon säga PC? Fattar inte grejen... :-/

Själva konceptet steam machine är för de som vill ha en färdig burk i litet format med os förinstallerat och som direkt kan kopplas in mot tv:n. De som tycker det är bättre att plocka ihop komponenter själva och själva lägga in steam OS, kan göra det, men det är en annan målgrupp. Naturligtvis måste personerna i fråga vara villiga att prova det nya konceptet.

Frågeställningen känns lite som att fråga sig varför xbox introducerades, när Nintendo och playstation redan fanns.

På en steam machine kan du nu dessutom potentiellt höra allt du redan gör på din vanliga dator. De jobbar Mao på att ersätta flera burkar med en. Ett koncept som kanske inte tilltalar alla, men jag skulle kunna tänka mig att det ändå finns en rätt stor konsumentbas som kan tänka sig ett sådant alternativ. Framför allt de som bara vill ha något färdigt och inte vill mecka själv.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WrongTarget
Skrivet av Bazisten:

Då blir det en FX 8350 istället för en 8320 jag ska inhandla

Känns lite onödigt då du kan höja upp multipeln på en 8320 och därmed få samma klockfrekvens som en 8350.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WrongTarget
Skrivet av GuessWho:

Bokstavligt talat står det
"Core i3 med Geforce GTX Titan"

Men det nämns flera CPU varianter och flera GPU varianter, där de börjar från kraftfullast till slöast på CPU respektive GPU. Så det är bara för att Core i3 råkar vara den slöaste CPUn som används som den hamnar sist och Titan kraftfullaste GPU som den hamnar först bland GPU.

Jag är rätt säker på att det inte är Core i3 som kommer att paras med Titan. Men om man selektivt väljer att enbart läsa "Core i3 med Geforce GTX Titan", så står det faktiskt så. Å andra sidan, med tillräckligt selektiv läsning/tolkning så kan man få nästan vad som helst till vad som helst.

Jepp och kopplar man bort hjärnan helt så tror man att burken kommer att innehålla alla processorerna och alla grafikkorten, eller ett GTX660. :-).

Håller med om att man bör kunna förutsätta grundläggande läsförståelse hos de som går in och läser en artikel eller nyhet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WrongTarget
Skrivet av bojaka:

Intressant uttalande:
"En spelkonsol kan inte dra mer än 200–300 watt för att passa in i vardagsrummen, vilket sätter den övre gränsen för hur kraftfulla kretsar som går att klämma in i en liten spelmaskin."

Speciellt efter att nVidia presentera Logan som kör hyfsat avancerad 3D på ynka 3W och speciellt med tanke på var mobiltelefonerna befinner sig grafikmässigt redan idag eller kolla på bärbara spelmaskiner...

Bullshit skulle jag vilja säga. Med den teknik som finns idag och som är på väg, så ser iaf inte jag det som någon omöjlighet att skapa en spelkonsoll för vardagsrummet som drar extremt lite och som ändå presterar extremt mycket. Allt som krävs är att någon får den där idén som sätter bollen i rullning.
Ska jag vara riktigt ärlig, så förstår jag inte allt krut som petas in i Xbone och PS4 t.ex.
Med tanke på var vi befinner oss tekniktäthetsmässigt i hemmen idag, så har de flesta mediaspelare eller hemmabiosystem redan. Vad Microsoft och Sony borde ha gjort vore att ha satsat allt krut på att skapa genuina spelmaskiner istället för allt-i-allomaskiner. Med allt krut på spelgrafik och spelprestanda skulle de ha kunnat gjort sååå mycket mer och jag är övertygad om att med krutet på rätt ställe hade PC'n fått akta sig som fan!!

Du gör lite feltänk här, visst blir de energieffektiva kretsarna allt bättre med krympning av tillverkningsteknik och optimering av strömsparlägen och nedstängning av resurser som inte används, men fortfarande förväntas ju en spelkonsoll vara så liten att den får plats i en TV-möbel utan problem. Då är vi åter tillbaka i problemet att hårdvaran inte får dra för mycket effekt för att inte överhettas. Jag menar samma tillverkningsteknik används ju även i de mer effktkrävande grafikkretsarna och processorerna, men här kan man köra med större kretsar och högre klockfrekvenser, då kylningen är så mycket bättre i en PC i ett vanligt midtower chassi. Vilket resulterar i mycket bättre prestanda. De använder ju AMD APU:er i de nya konsolerna och då vore det märkligt om de skulle kunna få en lösning med en integrerad GPU-del att prestera bättre än en separat grafikkrets som kan göras större och innehålla fler transistorer och köras i högre frekvenser. Det är bara att jämföra den inbyggda grafikdelen i de APU:er som finns ute för PC från AMD med kombon CPU + separat grafikkort. Det separata grafikkortet behöver bara vara budget, lägre mellanklass för att prestera bättre än den integrerade grafikdelen i en APU.

Även priset är ju en central fråga när de bygger en konsol, det är ju väldigt få som skulle gå och köpa en konsol om den kostade +10000kr. Det ger ju en begränsing i vad för komponenter man kan välja, även om konsolen säljs i stora upplagor och Microsoft/Sony/Nintendo skulle välja att gå med förlust vid konsolförsäljningen för att sedan kränga dyra spel och kringutrustning.

Så uttalandet att konsoler inte kommer kunna mäta sig med en mid-high end PC ens på releasedagen är väl i det närmaste självklart. Naturligtvis kostar även en mid-high end PC mycket mer än konsolen, men det var ju liksom inte någon del i uttalandet. Sedan då innehållet i en konsol i princip är detsamma över hela dess livslängd (vad den nu kan vara 5-8år är väl troligt), medan innehållet till en PC hela tiden förbättras.

Så uttalandet isig var väl närmast en självklarhet. Sedan kan man ju iofs spekulera i varför man går ut med självklarheter, troligtvis för att de själva satsar hårt på PC-marknaden och missat konsoltåget denna gång.

Av WrongTarget

Att datorn som marknadsförs som BF4 dator måste ha ett AMD grafikkort kan jag köpa, då drivrutiner och kod kan vara optimerad för deras grafikkort, men att även processorn måste vara AMD känns märkligt. Vari ligger optimeringen? Om det bara är en optimering mot att kunna nyttja fler trådar på ett vettigt sätt, så är ju Intel minst lika bra på det(särskilt då man ser till processorer med HT från Intel).

Fast det är ju klart, datorn behöver ju defacto inte prestera bättre egentligen, de har ju bara köpt rättigheten att marknadsföra datorerna som särskilt lämpade för BF4.
Men lite knepigt är det.

Skickades från m.sweclockers.com