Inlägg

Inlägg som RPGWiZaRD har skrivit i forumet
Av RPGWiZaRD
Skrivet av Allexz:

Kan inte bara vara jag som tycker han börjar bli lite småtråkig?

Tänkte gå in och kommentera något liknande men du hann före. Han blev väl vald till årets bästa CEO förra året, själv orkar jag knappt höra på karln men han går väl hemma bland investerare som pratar samma språk?

Av RPGWiZaRD
Skrivet av BigO161107:

Fattar inte heller varför dom INSISTERAR med matt skärm 2024??? Tror dom att man sitter i kontorsmiljön och spelar eller? Man har ju alltid mörkt i rummet, oavsett om det är dag eller natt.

Stämmer inte för alla. Mina katter gillar att sitta i fönstret nära datorn, brukar också titta ut då det är ganska bra utsikt från andra våningen i en villa för att vila blicken emellanåt. Dessutom har en bordslampa bakom skärmen (philips hue så varierar litegrann ljusstyrkan beroende på tidpunkt) och 2st Hue play bars som lyser samma färger som det som visas på skärmen. Tycker det är bekvämare för ögonen med belyst rum så alltid sett till att jag har bra belysning då jag sitter såpass många timmar vid datorn.

Osäker hur bra glossy funkar för mig, alltid kört matt. Skärmvalet för mig anpassas enligt miljön, inte tvärtom. På basen av kommentarerna på nätet om OLED med matt vs glossy får man den uppfattningen att typ 75%+ tänker annorlunda, anpassar miljön för skärmen men vill bara påpeka att det finns alltid undantag, så glad att det finns iallafall valmöjligheter.

Sen vet vi inte heller vad för matt ytbeläggning LG skärmen får, det finns ju skärmar redan med matt som är betydligt mindre störande än de typiska varianterna som använts i åratal på IPS paneler t.ex.

Av RPGWiZaRD

Jag stod också inför samma dilemma, jag hade ju redan wifi accesspunkter på vår tomt men valde till slut Zigbee mest därför att jag redan hade några Philips Hue produkter så jag tänkte det kan va bra att ha valmöjligheter när man kör Home Assistant kan behovet av någon smart pryl dyka upp plötsligt eller nu bara om jag vill lägga till lite utomhusbelysning och då är det trevligt att kunna välja mellan både Zigbee och Wifi produkter. Tycker Zigbee har varit förvånansvärt stabilt, räckvidden för signalen tycks va väldigt bra också för både lampor som stickproppar.

Av RPGWiZaRD

Tycker de kunde ha valt lite bättre namn, är lite låg nivå att man medvetet givit ett namn för att på samma gång håna Nintendo till lika, lär väl inte hjälpa med att få intresserade utvecklare att hoppa på tåget. Nå namnet går ju förstås att ändras.

Citat:

suyu, pronounced "sue-you" is the afterlife the world's most popular, open-source, Nintendo Switch emulator — started by the creators of Citra.

Status
We are trying to get the builds working. We are in need of developers. Join our discord to contribute.

Av RPGWiZaRD

Trevligt att folk kämpar emot Nintendo, alltid hatat deras inställning till emulatorer så stöder sånahär smått rebelliska sidosteg som påföljd.

En sak varför jag personligen gillar emulatorer är speciellt köra vissa spel som Pokemon som är en massa grind om man har en massa Pokemons att levla upp eller söker nån viss ovanlig typ med typ 1% chans spawn osv är att jag föredrar att köra spelen i typ 200~250% hastighet, något jag gjort sedan Gameboy tiden, sparar så mycket tid då det finns knappt tid för spel nuförtiden. Annan sak är ju att kunna finjustera grafiken med högre upplösningar och större bild, olika filters enligt smak och tycke och även save states är behändigt, vissa spel föredrar jag spela på emulatorer än orginal konsollen, speciellt om det är såna som hackar i 20-30 fps på konsollen typ.

Av RPGWiZaRD

Dyrare än jag förväntade mig. Tycks ju inte ens ha nån KVM switch inbyggd? Tycker för det priset borde det vara mera bells n whistles, gärna också USB-C med PD 100W support exempelvis.

Vad sker om man kopplar månne trådlöst tangentbord och mus till skärmen och har både jobblaptopen och hemmadatorn samtidigt kopplade? Har vant mig med Gigabyte skärmen KVM switch då man får smidigt bytt mellan hemma och jobblaptopen.

För övrigt förstår jag inte denna hysteri mellan matt och blankt. Jag har fönster nära skärmarna som jag tittar ut då och då (trevligt att få fokusera blicken på annat emellanåt) och dessutom bias lighting bakom skärmarna (en bordsalampa och 2st philips play bars som matchar färgerna på skärmen, sitter aldrig i ett mörkt rum). Skulle va ytterst störande med blank yta och vill inte placera om, datorn ska va där den är och väljer skärmen därefter (och inte tvärtom). Visst placeringen gör att det stör litegrann dagtid speciellt vid solsken (som är relativt få dagar men ändå), alla skärmar har haft matt ytbehandling, klart det blir ändå uppgradering att gå från matt IPS till matt OLED och allra flesta har använt matta IPS skärmar tidigare före dessa OLED skärmar börjar dyka upp, så därav har jag lite svårt att man nu mittiallt gör så stor sak av det, det finns ju behov för både ock.

Av RPGWiZaRD
Skrivet av zyberzero:

Jag har inte katt själv, men läst om flera som satt en liten smidig rörelsedeckare (typ Aqara motion sensor) och då sätter en flagga vid rörelser som manuellt rensas. (Där hade jag nog försökt sätta en magnetbrytare mellan under- och överdel för att detektera att nu städas det (om det är så att man delar överdel och underdel vid städning - som sagt, jag har inte katt så vad vet jag?)

Låter som en bra idé, ska kolla vidare på det, jo vi har sån modell man lyfter bort locket med.

Iofs kanske en helt vanlig låda utan lock skulle funka lika bra så städar man undan de få ggr (hoppeligen) de föredrar att välja kattlådan framför att fara ute.

Av RPGWiZaRD

Började med lite lampor, nu har man förutom lampor, motorvärmare automation, luftvärmepumpstyrning, digitala element styrning, AC på vinden (på sommaren), övervakningskameror och senast tog jag i bruk Tractive GPS halsband för våra katter (de släpps ut till våren, varit innekatter hittills) som också har integration med HA.

På sommaren blir väl kattsandlådan sparsamt använd så kanske behöver få nån sensor till den så man inte behöver gå och kolla då och då, förslag?? Rörelsesensor inuti/strax framför luckan eller något annat?

Av RPGWiZaRD

Som säljare brukar jag alltid skicka med digital kopia eller papperskvitto om jag hittar den och garanti finns kvar på produkten, tycker det hör till god sed att man inte ska behöva fråga efter det (behandla andra som du vill själv bli behandlad).

Av RPGWiZaRD

Själv använder jag även en 32" 1080p TV, en Sony med VA panel som säkert var bland det dyraste alternativet på den tiden år 2016 då den kostade hela 438 EUR (motsvarande kanske 4500 kr på den tiden) med inbyggt wifi, Miracast osv. 32" med 1080p är inte idealiskt men som tur är hjälper uppskalningen till i TV:n relativt mycket, speciellt för det ändamål jag huvudsakligen använder den för Twitch som brukar va max 1080p upplösning så ser väldigt bra ut tack vare TV:ns uppskalningsteknik.

Är dock sugen på ett 4K alternativ men tycks va svårt att hitta i 32", Samsung har faktiskt en men den säljs endast i USA
https://www.amazon.com/SAMSUNG-Tracking-Q-Symphony-Xcelerator...

Kollar sporadiskt på TV sändningar och har TV:n som sekundär skärm annars bredvid datorns 32" skärm på ca armslängd avstånd för båda så därav vore 4K 32" TV bästa alternativet för mig. Synd att inte 32" 4K TV är vanligare att det hade iallafall funnits något/några alternativ för det ändamål då man sitter närmare än normalt eller använder även som skärm till datorn.

Av RPGWiZaRD

Jag vaknade upp med lite tinnitus en dag när jag studerade, skulle säga det varade ca 5 dagar, orsak okänd då jag aldrig försökte undersöka det vidare och hoppades att det kanske är något med stress/trötthet osv att göra vilket kanske var fallet då när jag är sån som alltid fuskat med sömnen. Annars kan jag ytterst sällan få någon plötslig sådan som varar oftast typ 10-20 sekunder men det har jag förstått är väldigt vanligt.

Av RPGWiZaRD
Skrivet av Rouge of Darkness:

Tror många klamrar sig fast vid dem inte för deras hållbarhet eller prestanda utan att formen på dem var extremt bekväm.

Iaf varför jag gillade dem i övrigt som vilken mus som hälst.

Hadde jag haft kvar min trasiga 518 så hade jag nog transplanterat in elektroniken från en 502 i dens chassi då pcb är väldigt snarlikt på dem om man plockar bort ev extraknappar.

Exakt, för vissa är formen king, passar som handen i handsken, best of the best. Personligen testat säkert 20 möss och försökt ge en del lite anpassningstid dessutom då det man vant sig vid är oftast en fördel tills man anpassat sig till den nya. Men i de fall jag testat så även fast man givit en veckas tid utan att rört i MX518 så genast när man bytte tillbaka så kändes det genast bättre, då vet man ganska säkert att formen passar dig helt enkelt bättre. När man hittat en mus som helt enkelt passar så bra i handen så bryr man sig inte speciellt mycket att den har en sämre sensor eller är en tegelsten med dagens gamer mått.

För mig var det därav kritiskt att ersättaren skulle ha så lika form/storlek som möjligt och endast G502 X (säkert den förra oxå som har samma form men präglades av brytare som börjar dubbelklicka) som inte genast kändes konstig i handen, räckte med en dags användning ca och sen när man bytte tillbaka till MX518 så kändes inte MX518 bättre längre, ungefär lika~kanske något sämre pga tyngdskillnaden (ungefär 90g är lagom för mig, MX518 var i det tyngsta laget för min smak).

Av RPGWiZaRD

Inget särskilt men ser till att jag har grejjer som passar bra i handen och har lagom höjd på bord kontra armstöd så det blir så naturligt ställning som möjligt.

Med det sagt så är förvånad att jag klarat mig hittills, lätt 5000+ timmars spelande i Unreal Tournament serien och massa flicks hit o dit kan inte va bra för musarmen. Numera blir det inte så mycket spelande mera, mest skrivande.

Av RPGWiZaRD
Skrivet av Toarulle:

Jag är negativ så satsar på:

Jobbigare att hitta saker, mer klick för funktioner. Men det ser nytt ut!
Tungdrivet och fyllt med onödiga funktioner.
Buggar.

Tycker det är bra summering över hur olika grafiska interface har utvecklats under åren rent allmänt. Från Windows till Office till diverse appar...

Av RPGWiZaRD

Tycker Secretlabs Evo 2022 är helt bra för att va gamingstolar som har helt okej ergonomi och bra kvalité. Kör med "Softweave" tygalternativet då jag aldrig varit nån fan av konstläder (och katterna skulle klösa sönder det och lämna fula märken medan tyg alternativet har hållit bra hittills när det blir lite klös då och då för att få uppmärksamhet). Har jämfört med diverse kontorsstolar, skulle säga ungefär samma ergonomi för spenderat pengar, gillar speciellt magnetdesignen för nackkudden och att armstöden är fast med magnet så man byter lätt ut dessa mot nya när det är dags. Sen tycker jag speciellt svarta Softweave alternativet ser stilrent ut https://secretlab.eu/sv/products/titan-evo-2022-series?sku=R2...

Av RPGWiZaRD
Skrivet av GuuFi:

Har du testat dem IRL?

Stor skillnad när du håller i dem, största skillnaden är att man kan vila tummen på G502 där man inte kan göra det bekvämt och utan att ta i tumknapparna om man har normalstora händer och kör G403.

Sen är det några millimeter och höjdskillnad, som gör enorm skillnad.

Stod och jämförde dessa och G703 när valet skulle göras, G502 föll bort för att tumknapparna kändes kantiga, annars hade den mycket bättre passform.

Kör för övrigt palm grip som var helt omöjligt med G403 vilket delvis beror på storleken men också hur musknapparna är designade.

+1 Håller helt med dig, testade G403 när jag sökte en ersättare till MX518 och tyckte inte alls om G403 till min förvåning, de kändes ganska olika faktiskt i handen och höjdskillnaden trots lite skillnad teoretiskt bl.a. märkte jag. Även var den relativt hal då den saknade det urgröpta MX518 tumgreppet jag alltid gillat samt högra sidans "udd" som gjorde MX518 bland de lättaste musarna att lyfta med ytterst minimal kraft med två fingrar.

G502 X igen kändes mera ditåt MX518 hållet, tumgreppet är kanske den största skillnaden om du har riktigt stora och långa fingrar så kanske den smala kanalen längre fram på G502 X kan potentiellt vara ett problem, för mig var det litet problem bara precis i början men efter kort tid vänjde jag mig. Som tur är får man plocka bort knappen mot en förlängd gummiyta om man vill som var ett måste för mig.

Förövrigt är jag förvånad hur många MX518 användare som gått över till Superlight, de är ju världar ifrån varandra (så kanske MX518 inte varit rätt form för den personen isåfall), gillade inte den alls, största problemet var att musen var för låg så handlfatan släpade konstant i musmattan samt det var för lite plats för tummen att vila så jag kom hela tiden åt sidoknapparna.

Av RPGWiZaRD

G502 X blev min ersättare till MX518 när det blev dags. Testat många, inte helt samma men tillräckligt lika, efter en stunds användning känns hur bra som helst.

Av RPGWiZaRD

Jag har liknande setup, kör med Gigabyte M32Q själv som oxå har KVM switch och kopplar ibland jobblaptopen (HP Probook 445 G10) till skärmen och har Logitech G915 tangentbord och Logitech G502 X Lightspeed som är kopplat med samma USB trådlös plutt till skärmen.

Det behövs stöd för Thunderbolt 3 eller USB-C 3.1 eller nyare på laptopen (eller nu vilken enhet man kopplar till) om det ska fungera samt stöd för video signal för kabeln så det inte är sån som endast överför ström, PD 100W speccade vetemig brukar väl normalt vara både ock men osäker om så alltid är fallet.

Samt märkte jag en lustig grej som kan va värt ett test, åtminstone den USB-C kabel jag skaffade har skillnad på vilken väg jag svängt kabeln i USB-C kontakten, ena vägen så får jag bara no signal... men andra vägen funkar det.... trodde inte det skulle va skillnad på vilken väg man svänger USB-C kablar, nå kanske tecken på bristfällig USB-C kabeldesign....

Av RPGWiZaRD

Jäklar vilket introduktionspris alltså, såpass att man funderar på om man ska panta på ett tills det blir dags att pensionera nuvarande Freezer II 360. Varit väldigt nöjd med mitt och nu blev ju det lätt att säga vilket blir nästa alternativ. 13700K klarar mitt LF II 360 kyla upp till 1.45~1.46v vcore ungefär.

Av RPGWiZaRD
Skrivet av lhugo:

Så länge man inte ansluter kameran till Internetanslutet nät är Reolink både bra och billiga. De stödjer RTSP och många även PoE. De är fenomenala på ett isolerat nät, anslutna till en NAS/NVR.

Däremot är de inte säkra att köra mot Internet. Jag har några av modell jag ej minns. Mina kameror söker konstant kommumicera med hårdkodade IP-adresser och använder även hårdkodade kryptografiska nycklar som är samma på tre av mina enheter (men inte alla) köpta vid olika tillfällen. Kanske beror på att olika hårdvarurevisioner existerar. Detta hade inte patchats efter tre år när jag kollade sist. Nu spelar det ingen roll då de körs isolerat.

Stämmer, mer eller mindre behöver alla kameror anslutas till Internet IFALL man tänkt använda deras egna app (i telefonen/dator) så säkert därför den försöker kommunicera med nån server, annars finns det väl ingen chans att de ska få det hela att fungera med åtkomst på distans, uppdateringar osv osv. så alltid finns det ju en viss risk när man kopplar nåndera kamera till Internet men bra är ju att det går att använda endast i lokalnätet, kamerorna filmar ju så länge de får ström bara så man har ju valmöjlighet beroende på hur paranoid man är och kan sätta upp en säker VPN till lokala nätet för att ha åtkomst till kamerorna live på distans.

Molnlagring dock känns som ytterligare ett steg där data kan endera missbrukas eller komma åt fel händer, speciellt då många av dessa företag, trots att de sysslar med "säkerhet" har ofta rätt så bristfällig kunskap på mjukvarusidan, där tycker jag inte heller Reolink är något undantag, nästan tvärtom är lite dåliga va gäller att fixa buggar i deras kameror men man betalar ju därefter också.