Inlägg

Inlägg som RPGWiZaRD har skrivit i forumet
Av RPGWiZaRD
Skrivet av dlq84:

Fast en cease and desist är ju bara en varning, inte direkt så att det har några legala konsekvenser så länge utvecklar slutar liksom. Precis samma sak som en "diskussion" skulle ha resulterat i, fast mer formellt.

Med det sagt är inte ett API skyddat av DMCA, så om utvecklaren hade tid och resurser så skulle de lätt kunna vinna mot Mazda.

Så är det men jag tänker på hur jag blir bemötad som kund, hade jag varit personen som fått ett DMCA brev i nyllet utan förvarning hade spontana reaktionen i dethär fallet varit jävligt förbannad medans om en Mazda representatör hade tagit kontakt och åtminstone klargjort vad de har för bekymmer och varför de anser jag behöver sluta med det eller om det möjligtvis går att diskutera sig till någon annan lösning med att jag skapar API där man kanske kunde binda sig till några regler var gränsen går vad jag kan göra och inte göra osv hade också gjort mig lite förbannad men betydligt mindre förbannad.

Av RPGWiZaRD

Jag förstår att Mazda behöver reagera på något sätt men känns lite osmakligt hur de gjort det, lite "Nintendo" över det hela. Tycks va något som flera japanska företag har för sig att deras "IP" ska försvaras med hela själen. "get outta my lawn"

Istället borde dom ha kontaktat personen direkt och diskutera före man går och hotar med DMCA takedown. Däremot tror jag ju inte Mazda är den enda biltillverkaren som hade reagerat såhär. Lite synd dock som Mazda ägare och tekniknörd som blivit lite fast i home assistant träsket, dock ser jag inte så stor nytta i deras nuvarande bilar men eventuellt i kommande elbilar kunde det finnas några flera nyttiga knep och knåp.

Ska också sägas i samma veva att Mazda har ju också gått hårt efter folk som sprider firmware updates för deras centerkonsoll. Jag själv lyckades hämta via ett forum här lite tidigare den nyaste firmwaren i det läget och hann uppdatera själv vilket gick enkelt, något som endast en certifierad Mazda bilverkstad annars kan ladda ner via Mazdas egna program för en relativt hög kostnad (krävs tydligen licensering/skolning osv för deras program som innebär extra kostnader för bilverkstaden). Jag snackade faktiskt med bilverkstaden om detta när jag funderade om uppdatera den men det hade visat sig att det skulle ha tagit så lång tid för dem att ladda ner programvaran så det hade behövts extra tid då jag inte hade bokat in detta så de sa att jag kan testa själv när de insåg att jag var teknisk IT-person som visste att man kunde få tag på dem via nätet så det var lite lustigt.

Av RPGWiZaRD
Skrivet av Clasito:

Hoppas du inte kör den tungdrivna rensningen speciellt ofta. Den sliter betydligt mer på panelen än den korta rensningen.

Jo jag vet, har inte kört det mer än kanske 3 ggr på 3 år manuellt och kanske totalt 6 - 8 ggr eller något sånt med de automatiska schemalaggda körningarna inräknat.

Av RPGWiZaRD

Panasonic OLED TV jag kör med ska köra nån pixelränsningsverktyg efter x antal timmar den varit igång som dyker upp en fråga när man stänger av TV:n som tar nån halvtimme/timme, går förstås också köra manuellt. Någon enstaka gång har jag kört det manuellt också efter att jag "inbillat" mig se några skuggor som inte kanske ska vara där i något reklam med ljust bakgrund (men ibland handlar det om väldigt ljusa skuggor som är en del av reklamen så är lite svårt att avgöra emellanåt om det ska vara jämn färg på bakgrundsfärgen eller skuggad sådan t.ex, så har lett till att man kört det genast man blir osäker för säkerhetsskull 😅)

Av RPGWiZaRD

Ni som skriver att de ska sluta besöka SweClockers får gärna tipsa om andra siter För tycker alla hårdvarusiter lider av samma fenomen vilket troligtvis är pga hårdvarumarknaden är inte lika intressant som den varit tidigare pga långsammare utveckling och det finns mindre utrymme för entusiaster att göra egna modifikationer och överklockning osv osv. Det betyder att ens hålla intresset uppe som för t.ex. 10 år sen kan anses som en föbättring då man måste bjuda till mera för att ens hålla siten på samma nivå när det finns mindre intressant innehåll att skriva om. Sen de som gillar annat "tjaffs" såsom läskedryckstest mm. är väl inte huvuduppgiften med siten och faller långt på de enstaka anställdas intresse och smak som jag tycker inte man kan påtvingas utan ska göras om de känns intressant för personerna själva.

Ville bara dela av mig en tankeställare, tack för mig.

Av RPGWiZaRD

Eltejp (svart) använder jag förtillfället på svart skärm som har en väldigt stark ljus liten rund power led samt på en golvfläkt som även har sjukt stark styrka (hade på den på natten då och då i somras). Reducerar det till lagom intensitet så man ännu ser lampan lyser men ser dimmad ut. Vill inte att LED lamporna ska ta för mycket fokus av periferi synen, det ska försvinna utan att man börjar tänka på det, då är det lagom.

Av RPGWiZaRD

Ska bli intressant hur detta "livscykel race" utvecklas när vi får krav på utbytbara batterier. Jag menar idagsläget spelar väl inte så stor roll om den ena kontrar med 7 år och sen 9 år och 10 år osv osv då de räknar väl med att telefonen är långt död före det, åtminstone batterier. Men med utbytbara batterier för en icke kräsen användare kan nog livslängden för en telefon bli väldigt lång om det går enkelt och smidigt att själv byta batteri.

Av RPGWiZaRD

Va tror ni om att ersätta dessa fläktar på en Liquid Freezer II 360? Kör de fläktarna upp till ca 1700~1730rpm på hög belastning då jag tycker det är ungefär där de börjar låta lite. De svart-vita fläktarna skulle också matcha bra i mitt svart-vit tema och dessa kunde ju lätt köras 2000 rpm med den ljudnivån. Kanske man kan vinna en 2~3C och samtidigt minska ljudnivån ett snäpp kanske?

Av RPGWiZaRD
Skrivet av Fenrisulvfan:

Testat med senaste https://www.intel.com/content/www/us/en/download/785597/intel-arc-iris-xe-graphics-windows.html?

Fixed Issues
Intel Arc Graphics Products:
Starfield (DX12) may experience sporadic instability in some areas of the game.

Edit: Jag har inte spelet så kan inte testa själv.

Nej, har inte testat ännu men säkert i något skede. Har haft lite tid för spelande den senaste tiden nu när man skaffat 2 kattungar och haft andra projekt på gång som bygga ut hemmanätverket och kameraövervakning bl.a. förutom de andra hobbyna man har. Skulle va gött att få lite tid över till testa lite nya spel snart så kanske ger Starfield en chans men sett tester att det flyter ju inte så värst bra på dessa kort fast det går ju åtminstone att spela vilket inte var fallet med de tidigare drivrutinerna.

Av RPGWiZaRD
Skrivet av NoNamesWayne:

Är A750 bättre än ett 1070ti?

Oftast kanske sådär 30 - 50% snabbare från mina egna tester, 75% snabbare i Kindgom Come Deliverance t.o.m (detta med betydligt äldre drivrutin dock, kunde testa pånytt med senaste som lär ska ha fått upp till 22% uppsving i 1080p), när det funkar i de spel som det funkar optimalt är det ju ca RTX 3060 Ti prestanda, A770 i jämförelse är oftast bara lite snabbare så tycker A770 är mera prisvärt.

Men det varierar, brukar säga mellan RTX 2060 - 3060 Ti prestanda beroende på spel, oftast nyare desto bättre förutom nygamla *host* Starfield

Av RPGWiZaRD

Jag har iallafall varit nöjd med mitt Arc A750 som jag bytte från 1070 Ti. trevligast är ju alla dessa drivrutinsförbättringar som kommer titt som tätt och drivrutinerna har nog släppts på löpande band, oväntat ofta skulle jag påstå. Kommer nog troligtvis byta till Battlemage senare.

Intressant med 22% förbättring i Kingdom Come: Deliverance, såg redan upp till 75% förbättring jämfört med 1070 Ti i detta spel.

Av RPGWiZaRD

Om de lyckats optimera denna refresh modell strömbudgetmässigt så kan jag t.o.m. tänka mig att byta ut 13700K mot 14700K då den går såpass varm så fort man börjar klocka, dessutom dåligt exemplar som stör mig litegrann då 5.7GHz på två kärnor och resten 5.6GHz redan kräver typ 1.435~1.44v så hoppas man skulle få lite bättre resultat med 14700K :') Sen får det bli lång stund till följande uppgradering då jag kör det allra sista ut ur DDR4 minnena.

Av RPGWiZaRD

Wifi har en egenskap (osäker exakt när den kom men enheter som Deco ska säkert stöda det utan problem) som heter "fast roaming" vilket ger enheter betydligt större smidighet att byta till den AP:n med bättre signalstyrka men detta brukar ofta som standard vara avstängt för det kan vara vissa äldre enheter saknar stöd för detta och kan bli instabila med funktionen påsatt. Så kolla igenom Deco inställningarna om du hittar någon sån inställning.

Sådär betéer sig också mitt Ubiquiti Wifi nätverk med fast roaming avstängt (var avaktiverat som standard för mig).

EDIT: kollade här på jobbet då vi råkar ju också ha Deco mesh system så det fanns under "Avancerat" och "Snabb roaming" som var också avstängt per default. Min erfarenhet av TP-Link Deco överlag är mycket god, skulle säga riktigt bra alternativ för dem som inte vill hålla på grejja så mycket eller saknar kunskap/intresse då appen sköter det mesta av sig själv (mera optimerad för "vanliga" konsumenter känns det som). Stabiliteten på nätverket har varit utmärkt här på jobbet med bra räckvidd (har både M9 Plus och M5 AP i bruk)

Av RPGWiZaRD

Efter att ha dualbootat med W10 och W11 en stund så fastnade jag nog för 11:an ganska fort, dock har jag relativt ny CPU 13700K som säkert gör sig bra med W11 optimerad scheduler, gjorde lite jämförelser och visade någon marginell vinst i vissa sammanhang så tweakern i mig gillar att köra med det som funkar bäst.

Spontant känns det som Microsoft borde få till W11 23H2 med de flesta kvarvarande små buggar fixade och kanske lite nya schyssta grejjer för det finns ju viss skeptisism kvar, det saknas detdär "W10 22H2" build stabiliteten ännu känner jag som ska locka de flesta kvarvarande som har tillräckligt ny hårdvara. Men grejjer såsom att ta bort drag n drop i explorern är väl inte rätt väg (inget jag själv använder men skulle som systemplanerare förstå att man kanske inte borde gå och ta bort i detta läge t.ex.).

Av RPGWiZaRD

Skärm arm för en mindre portabel skärm med quick release funktion

Undrar om någon som har haft samma behov har hittat någon smidig monitor arm som har quick release funktion, gärna med så liten och "slät" monitor bracket som möjligt. Söker febrilt på amazon.de men tycks va svårt att hitta något lagom. Skaffat en 18" portabel skärm https://www.amazon.de/dp/B0C7Z7Z8YX?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_... som blir min 3:e skärm som kommer användas i vertikalt läge (borde va ca samma höjd som min 32" skärm i vertikalt läge) och funderar på monitor arm nu i stil med https://www.amazon.de/-/en/MDM-001B/dp/B01MZ70QJB/ref=sr_1_5?... som ska ha så smidig quick release funktion (gärna i stil med att man klämmer bara åt en del som lösgör skärmen, dvs inget skruvande). Tänkte jag kan ha behov ibland för att ta lös skärmen och använda till annat och då skulle den ju gärna ha så smidig quick release som möjligt.

Av RPGWiZaRD
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Det jag främst hoppas med Samsung Galaxy S24 är att Samsung Galaxy S23 får en rejäl prissänkning. Då kan folk äntligen köpa Samsung Galaxy S23 för ett vettigt pris.

Jepp, det är egentligen det jag väntar själv på, Google Pixel eller Samsung är nästan de ända alternativen idag om man föredrar lite mindre 6.1~6.2 "flaggskepp" telefon idag där jag tycker det är rätt så lagom storlek för en telefon, smidig att använda men tillräckligt stor samtidigt men vill inte heller betala fullt pris som jag aldrig ansett vara vettigt då tillverkarna har ändå såpass långt stöd för deras telefoner så man kan bra köpa förra generationen också.

Av RPGWiZaRD

Jag har innött principen att alltid använda shortcuts så långt som möjligt ctrl+x /c/v (ctrl+a markera allt) så kommer inte ihåg när jag sist skulle ha använt drag n drop i explorern faktiskt.

Av RPGWiZaRD
Skrivet av Nyhet:

I Sverige är vi välsignade med bra uppkoppling ute som inne och har möjlighet att använda en stor mängd data varje månad. Hur mycket använder du?

Läs hela artikeln här

Datakvot, va e det? I Finland känner jag bara en operatör som har ett förmånligt avtal med 6GB tak men resten av avtalen/operatörer har alla obegränsad data. Eftersom jag kör mestadels via Wifi kör jag med nån långsam billig 5/1 Mbit anslutning som är förstås också det obegränsad men kostar väl typ 12€/mån (~139 kr)

Använder ett par GB/månad i snitt efter att jag skaffat säkerhetskameror hem, före det var väl typ under eller runt 1GB endast, dvs använder ej mycket mobil överlag, använder alltid dator alltid när tillgängligt.

Av RPGWiZaRD

Kanske jag har fel uppfattning men känns som 376 miljoner är ganska små summor i den stora skaran för såpass stort företag för ett konkurrensbrott.

Av RPGWiZaRD

Finns ens A380 att köpas, tycker jag inte hittade när jag tänkte kolla priset om man hade stoppat en sån i ett mediaPC/filserver bygge typ.