Inlägg

Inlägg som RPGWiZaRD har skrivit i forumet
Av RPGWiZaRD

Testat koppla loss lagringsdisken? Har flertal ggr erfarenhet från jobbet att datorerna brukar frysa till lite då och då tillfälligt ifall datorn har en hårddisk som håller på gå sönder.

Av RPGWiZaRD

EA + slutet av 2016.... säger ju allt, i ett spelutvecklingsvärld är detta enormt kort utvecklingsperiod även om de skulle ha påbörjat på detta en tid sedan redan. EA = quantity over quality. Inte konstigt att det buggar och har sig. Slutet av 2017, då hade vi kanske fått se ett ordentligt Battlefield spel. EA borde bannas från spelindustrin, deras strategi går ut på att pressa spelutvecklarna till det kortaste möjliga utvecklingsperioden på att så sätt maximera sina inkomster och detta i sin tur leder till att spelutvecklarna inte har tid att testa nya saker och ting utan det blir mest repris av det tidigare men lite nya grejjer och uppdatering av grafiken (liksom det vore en DLC snarare). Borde inte DICE ha råd att klamra sig loss från EA vid dethär laget och köra sitt eget race?

Av RPGWiZaRD

Skulle bli mäkta förvånad ifall Intel gav grönt ljus till detta. Skulle själv anta att det endast efter en riktigt omfattad kritikstorm nu när det är bevisat att K och upplåsta modeller är bara en "spärr" som tagits bort i mjukvara. Kunder kanske må se rött men i en högt uppsatt Intels ledningsgrupp är det ju en självklarhet att de ska tvinga konsumenter betala mera för upplåsta modeller.

Som sagt endast om det uppstår riktigt stora protester så att Intel anser att skadan i ryktet skulle inte löna sig jämtemot släppa överklockningsmöjligheten fri igen, då kanske de ger grönt.

Av RPGWiZaRD

Vägde mellan 3an och 5an men röstade 5an för att den var aningen annorlunda än tidigare år och smälter bra in i helheten och ger därför ett proffsigt uttryckt. 4an är fin också men den står ut för mycket med sin starka blåa bakgrund för min smak.

Av RPGWiZaRD

@MultiMan:

Med BT EQ menar jag Bluetooth headset equalizing stöd vilket Windows Phone i dagsläget inte stöder alls. Jabra headsetet vi har är Jabra Evolve 65 som kostar ca 1500kr. Skulle vilja alltså kunna dra upp diskanten (~5kHz+) en aning bara så att även när man har klienter med den allra sämsta tänkbara telefonsamtalskvalitén så är det möjligt att förstå den andra utan att behöva koncentrera sig.

Hoppas verkligen BT EQ stöd kommer så småningom, jag menar t.o.m Nokias symbian baserade telefoner hade stöd för det samt att Windows Phone rival operativsystem stöder detta.

Av RPGWiZaRD

Vad tror ni, kommer ganska snart bli aktuellt med ny telefonanskaffning till jobbet och jag är ganska intresserad utav den nya Lumian då jag anser att de fungerar perfekt i arbetsmiljö.

Men det finns ett litet krux, varför jag är osäker. Bluetooth EQ stöd. Vi har nyligen skaffat nya Bluetooth headset, inte precis de billigaste heller, några Jabra Bluetooth "on-ear" headset och jag gillar dessa headset starkt förutom att själva ljudet kan vara lite "grumligt" ibland beroende på mottagarens telefon osv att man kan uppfatta som det skulle vara fördel att kunna dra upp diskanten litegrann för att bättre kunna förstå motpartnern (i det flesta samtal är det ganska lagom klart ljud dock men det finns alltid undantag, är lite på den varmare/dovigare sidan dock).

Tror ni och hur snabbt och med hur stor sannolikhet, tror ni Windows 10 Mobile får Bluetooth EQ stöd (extern app vore okej). Förtillfället fungerar inbyggda EQn bara med hörlurskontakten (Lumia 925 har jag förtillfället med Denim 8.1). Har ju hört att MS har iallafall funderat på stöd för Android app support vilket har väldigt många EQ appar som oftast också stöder bluetooth.

Av RPGWiZaRD
Skrivet av Xelathur:

Angaende X34: Jag passar, kommer inte rulla bra med mitt 980ti. Tycker Predator Z35 ( 2560x1080 ) ser mkt mer intressant ut?

Jag tanker ga tillbaka till 1080p, tycker inte 1440p ar "vart" resurserna som kravs for att driva det.
Dessutom ar Total War en av mina absoluta favoriter, och att forsoka spela det spelet med 1440p ar ratt fail.

Min absoluta favoritskarm of all time var min 24" 1080p BenQ.

Kul att höra att jag är inte den enda "udda" typen som föredrar 24"/1080p i dagsläget över 27"/1440p. De flesta entusiasterna skulle väl inte i dag byta ner till 1080p om de testat 1440p men jag tycker i vilket fall som helst är det för tidigt att dumpa 1080p fokuset. Det finns gott om spelproffs som föredrar 1080p över 1440p då det blir för stor verklig FOV och sen tycker jag också så länge man inte kan erbjuda grafikkort kring runt 2500kr klassen som klarar 1440p i höga fps med god prestanda ska man heller inte dumpa 1080p skärm utbudet heller. I dagsläget får man spendera typ 5000 kr i grafikkort varje 1-2 år om man ska klara av 1440p/144Hz med gott resultat, en aning dyrt för medelsvensson det.

Större är inte alltid bättre, i telefonvärlden t.ex. tycker jag 4.5" / 720p känns lagom för mig, dock ska nästan alla entusiast telefonerna vara minimi 5" om inte 5.5".

Av RPGWiZaRD

Dags för 24" 1080p IPS GSYNC nu tack. Blir bara less att se större och större men inget för oss som föredrar lite mindre skärmar och inte vill satsa så mycket i graffikkort. Sitter ändå nästan klistrad i skärmen så det blir inte så bra resultat med större skärmar om man ska spela snabba FPS spel så finns det ökande risk att man inte lägger märke till vad som händer vid kanterna lika bra.

Av RPGWiZaRD

Positivt med höga resurskrav så vi kan få lite fart på hårdvaru spelindustrin så att vi får hårdvara till mellan budget klassen som klarar spela titlar i över 1080p med god resultat.

Av RPGWiZaRD

Hur var det nu med att FreeSync skulle vara billigt jämfört med GSYNC? Sorry kunde inte låta bli. ^^ Jag förväntar premium bildkvalité då, med bra gamma 2.2 tracking, bra kontrast i stil med runt 1000:1 kalibrerad, jämn bakgrundsbelysning, låg input lag och responstid och ett par exclusiva OSD funktioner och pixelgaranti som täcker typ 1 pixel. Annars är det nog rövarpriser hur man än ser på saken.

Av RPGWiZaRD

Ofta orsakar fläktarna vibrationer i chassit som får andra lösa delar att vibrera och skapa detta oljud. Hände t.ex. med mitt nya chassi att den började "surra" extra mycket då och då som visade sig vara pga slotsen/dammskydden för PCI-e kontakterna satt lite löst som började vibrera pga chassifläktarna. Så kolla genom chassit för eventuella lösa delar.

Visserligen kan fläktarna själva börja vibrera mot fästet om de är dåligt fastsatta. Speciellt vanligt är att personer använder endast 2 skruvar för att fästa fläktar och då lönar det sig att dra skruvarna extra hårt eller så kanske använda 4 skruvar iallafall.

Av RPGWiZaRD
Skrivet av hejsann:

De borde byta alla modeller till silent och behålla vanliga namnet. Likt alla spel nuförtiden.

Precis! Jag sålde mitt Corsair K70 med bruna brytare pga ljudnivån och gick tillbaka till gamla rubberdome (Silence is golden). Visserligen var det inte endast ljudnivån jag störde på men ändå. Var inte så trevligt heller för personerna på nedre våningen t.o.m hörde när man spelade Unreal Tournament vilket medför väldigt hårda knapptryckningar (double-tap A eller D spam).

Skulle älska se att man satsade mera på ljudnivån på mekaniska keyboard (t.ex. ha gummi kuddar på båda kontaktytorna och att man sänkt ner den lite ytterligare så att de inte ska stå så högt upp). MX Silent switcharna skulle gärna t.ex. får bli vanligare.

Tills man får mekaniska brytare rekordtysta och kommer med mellanprofil (typ i stil med typiska "HP" kontors keyboards) knappar som inte står ut som några svampar så kör jag nog vidare på rubberdome.

Av RPGWiZaRD
Skrivet av Tumnus:

Själv vill man ha avlånga möss. Inte överdrivet bred men en jämn rundning och inte den skarpa rundning som Roccat kör med. Dessutom är deras möss allt för smala för min smak.. Det inkluderar deras musknappar.

Har samma problem. Ersättaren till min gamla G400S blev en Deathadder Chroma. Är typ bara Logitech och Razer som gör möss som passar mina händer och nu har Logitech bytt ut formen från gamla goda MX500 tiden mot en ohyggligt ful och värdelös design i sina G402s.. De borde inte få slakta serien på det sättet.

Kör fortfarande med min URSPRUNGLIGA MX518 som säkert är 7 år gammal eller något sånt och bytt ut mouse skatez även från mina gamla MX510 som fick problem med högra musknappen kanske efter sisådär 4-5 år. Har dendär "Gaming Grade" 1600 dpi MX518 versionen med mindre mouse skatez (jag föredrar denna, är också aningen lättare i vikt och blir bättre glid på de flesta tygmattor)

Köpte en G400s som backup men föredrar marginellt MX518 pga den känns typ 2 gram lättare och glider marginellt bättre.

Instämmer helt med Tumnus gällande Roccat känns aningen för kantig där bak, iallafall "Savu" modellen jag testade. Dock är jag ganska intresserad utav Kone Pure Military modellerna, har du eller någon annan testat som kan kommentera, den ser ju på bilderna ganska lika till formen vad gäller Logitech mössen, dock aningen mindre vilket är OK för mig, vill bara ha själva formen likadann men optimalt kunde den vara lite mindre (någorlunda kortare) för mig.

Av RPGWiZaRD

Jahapp. Temporal AA stöds vilket är ännu snäppet värre än FXAA när det gäller att sudda ut hela bilden vilket förklarar varför texturerna inte ser alltför imponerande ut. Visserligen är det den mest effektiva metoden att få bort antialaising men skärpan tar nog ordentligt med stryk. Är intresserad vad lite post-processing sharpening kunde göra åt detta dock.

Temporal AA kan man testa i t.ex. det nya Unreal Tournament. Har aldrig sett ett spel med så mjuka kanter överallt och helt fri från enstaka pixlar i bakgrunden som poppar upp lite här och där på små objekt i bakgrunden med andra AA metoder men det blir nog tok för suddigt för min smak.

Av RPGWiZaRD

Detta är en direktion jag gillar. Speciellt 3D utskrift support för ytterligare möjligheter till utformning! Kanske jag äntligen hittar en MX518/G400(s) ersättare nu som passar lika bra i handen (som handen i handsken dvs). Har redan testat en hel massa möss men inget tycks funka. Om jag kunde designa formen åt mig själv vore riktigt riktigt najs. Dock i denna modell är det endast sidopanelen som kan justeras men jag kan tänka mig i framtiden kanske vi får t.o.m. designa egna utbytbara möss skal.

Av RPGWiZaRD
Skrivet av Laxpudding:

Skulle gissa att förklaringen är att kostnaden för att ta fram en 24-tums IPS-ish, 165 Hz, 1920x1080-panel i dagsläget inte skulle ge så mycket lägre pris jämfört med de här skärmarna. Det skulle kanske inte skilja sig mer än någon tusenlapp jämfört med den här klassen av 27-tums 2560x1440-skärmar likt Asus PG279Q och Acer XB271HU. Men det kan förstås ändras i takt med att tillverkningen utvecklas, yielden ökar etc.

24-tums 1920x1080-panel, 144 Hz och TN-panel med G-Sync finns redan för runt 4000 kronor.
http://www.sweclockers.com/test/20769-aoc-g2460pg-gamingskarm...

Freesync-varianter motsvarande denna med än lägre prislapp är också här. AOC G2460PF är ett exempel för 2800 kr som vi hoppas få in för test.

Jag antar att detta är orsaken ja. Synd bara då jag verkligen vill ha 24" 1080p då jag gillar storleken sett från en mera hardcore UT gamers sida där större skärm innebär märkbar ökning i verklig FOV som du måste fokusera på och tycker det börjar bli jobbigt för arena shooters som är väldigt snabba när man går över 1080p/24" formatet, det fungerar för mig ännu bra.

Sitter ännu med stenålders 1680x1050 i dagsläget med en GTX 970 kort vilket är lite konstig kombination kanske nån kan tänka sig men jag tillhör de få personer som inte är upplösnings-kräsen av mig. Satt ju med 1280x960@100Hz på 19" CRT fram till slutet av 2009, "mjukheten" i rörselser har alltid betytt mycket mer för mig men jag vill inte hellre punga ut pengar på highend graffekort som skulle köra 1440p i höga fps.

Alla nuvarande 24" 1080p GSYNC skärmar är skräp. Den bästa är troligtvis Acern som är nästan bortglömd men inte tillräckligt intressant att jag skulle nappa på den, vill ha något nytt och mera "premium" i denna storleks formatet från typ ASUS ROG som förstår sig på bl.a. helteckt matt design på skärmen som alltid är ett stort plus för mig och att färgerna brukar vara någorlunda vettiga dessutom.

Sen 165Hz vs 144Hz. IPS kan ju inte fullt ut dra nytta av 165Hz och tycker det därför är onödigt att pusha på 165Hz så hårt i just IPS men däremot TN panel skulle kunna dra nytta även i responstiden av detta så tycker man borde hålla 165Hz till just TN paneler för att ytterligare skapa en motivering och stärka marknadssegmentet till mera "hardcore" gamers att fortfarande köpa TN paneler trots deras väldigt dåliga anseende i dagsläget, 165Hz i TN paneler vs 144Hz IPS vore en bra marknads "kick".

Men om det är något man ska lyfta fram som extra positivt idag är väl hurpass bra gaming prestanda man får utav en IPS panel i dessa skärmar, 144-165Hz i kombination med perfekt konfigurerad overdrive funktion i "normal" läget och med GSYNC. Tack vara den perfekt konfigurerade overdrive funktionen så föredrar ju många dessa skärmar över gamla TN panel Swift t.o.m. för gaming (prestanda dvs) som visserligen har lägre responstid men inte utan artefakter. Det är värt en applåd, verkligen!

Av RPGWiZaRD

Nu med detta "e-penis" gaming skärm racet på gång skulle jag upskatta att panel tillverkarna ÄNTLIGEN kunde plocka fram en mellan segment modell 24" 1080p, både IPS 144Hz och TN (8-bit) 165Hz panel med G-Sync och kanske Freesync till pris 5000~5500kr respetive ~4500kr som flera personer skulle ha råd med än de värsta dator entusiasterna. Själv vill jag inte i detta nu spendera så mycket på grafikkort som kan köra 1440p 144Hz(+). Köper ca ett singel GTX 970 klass kort som max (2500~3500kr klassen) vart annat år ungefär vilket vore perfekt för 1080p men räcker inte riktigt till för att köra 1440p 144Hz på ett bra sätt för nyare titlar.

Av RPGWiZaRD

FXAA in action är allt jag såg. Det var väldigt suddiga texturer över hela bilden. Visserligen har Bethesda en track record att använda väldigt låg upplösta texturer men jag tror nog FXAA är här och spökar också.

Av RPGWiZaRD

Skulle passa perfekt till min beställda NZXT H440 New Edition vit/svart låda. Men det är för hög pris premium på själva formatet att jag skulle plocka upp en Nano.

Av RPGWiZaRD

90% skulle ladda ner nya drivisar via Geforce Experience? Dåligt April skämt?

Nvidia drivrutiner laddar man ner då och då efter att ha läst på forum om de verkligen fungerar bra eller ej för andra personer som gillar vara försökskaniner. Men så finns det ju personer som jag som är tvungen att använda drivrutin 347.88 som är riktigt gammal vid dethär laget då nyare drivrutiner bara resulterat i driver krasch hela tiden enda sedan jag bytte till GTX 970.

- Testat clean install med DDU
- Testat ca 7 olika drivrutiner
- Testat TDR windows register tweak
- Testade med fabriksklock och underklock, ingen skillnad

Endast när jag bytte tillbaka till äldre drivrutiner, försvann krascherna