Inlägg

Inlägg som jagdgruppe_nord har skrivit i forumet
Av jagdgruppe_nord

Gömma en laptop i skogen.

Hej. Satt att dagdrömde om man hade en laptop med säg 10 miljoner dollar i kryptovaluta lagrad på den eller vad som helst egentligen som är värdefullt. Polisen är efter mig och jag måste gömma den på ett säkert ställe. Jag bestämmer mig för att jag ska gräva ned den i en låda i skogen för att snuten inte ska hitta den.

Hur bör en sådan låda konstrueras för att en laptop ska klara sig i säg två, tre år gömd i skogen mot fukt, kyla, tjäle etc?

Mvh

Av jagdgruppe_nord

Bahnhof 1000/100

Hej. Jag beställde nyligen Bahnhofs 1000Mbit/100Mbit. Är kopplad till en router av märket TP-link Archer 3200 som annars funkar bra men som har några år på nacken. Vad borde den teoretiska överföringshastigheten ligga på utan nån router? Med lite experimenterande med inställningar och olika testpositioner med min laptop i lägenheten med Bredbandskollen så krämar den inte ut mer än ca 300Mbit/sek in och ca 70-80 ut när jag står en meter ifrån. Är det routern som kan vara flaskhalsen? Går i köpa-ny-router-tankar och undrar om någon har några bra köptips?

Av jagdgruppe_nord

Helt galet. Jag köpte ett PS5 i mars som var Dead on arrival. Skickade in den för en utbytesenhet som slarvades bort i frakten. Fick äntligen en ny efter flera månaders väntan men då jag inte orkade vänta på fraktbolagets utredning om försvunna försändelser så köpte en ny till kraftigt överpris av en scalper på Tradera. Igår kom äntligen min ersättnings-PS5a med posten. Köpte en ny tidigare i väntan bara för att kunna spela under våren och sommaren. Så nu sitter jag på två st stycken så jag la ut den gamla på Tradera för 1 krona vid 22-tiden igår. Nu när jag kollar så har den 150 bud och högsta bud på nästan 6000 kronor. Är det fortfarande så svårt att få tag på PS5or? Har aldrig varit med om nåt liknande.

Av jagdgruppe_nord
Skrivet av Squallie:

Om du löder en prick på 3e spåret innifrån på undersidan av skivan kommer nästa person att kunna använda skivan i sin ps5 sedan.

Men det inte alla vet är att om du istället löder på 15e spåret från utsidan, medans skivan snurrar så du får ett jämnt spår runt hela skivan, så kommer ni båda kunna spela spelet.

Tack! Ska sätta skivan i svarven och värma lödkolven.

Av jagdgruppe_nord

En snabb fråga. Jag köpte Spiderman Miles Morales på skiva och installerade. Spelade i ca fem minuter men det var inget för mig så jag tänkte sälja det. Räcker det om jag bara avinstallerar spelet från min PS5 så att en eventuell köpare kan spela det eller måste jag fram med lödkolv och stämjärn?

Av jagdgruppe_nord
Skrivet av Asssor:

Låter jättemärkligt. Är det endast Ghost of Tsushima det händer med?

Jag kunde själv sträckspela det i timmar utan problem. Har digital edition dock

Fick skicka in konsolen för ett utbyte. Det var fel på konsolen.

Av jagdgruppe_nord
Skrivet av Asssor:

Låter jättemärkligt. Är det endast Ghost of Tsushima det händer med?

Jag kunde själv sträckspela det i timmar utan problem. Har digital edition dock

Köpte spelet på en halvskum cd-nyckelsida där man fick ett konto med tillhörande login och password. Begärde refund och förbokade Directors cut till PS5an istället där PS4an-verren är inkluderad och går att spela. Laddar hem den i skrivande i stund och hoppas på mindre krascher nu.

Av jagdgruppe_nord

Fick äntligen hem min Ps5:a Disc Edition 1TB-versionen idag. Efter lite uppdateringar var mitt första spel att testa Ghost of Thushima. Spelet är verkligen bra men det kraschar konstant. Jag har testat olika inställningar men det bara fryser sig och går tillbaka till menyn. Har testat att slå av HDR, flyttat konsolen till en svalare plats (inte för att den känns varm eller låter som en jetmotor eller så), men oavsett så kraschar spelet hela tiden. Krascherna är på måfå och jag kan inte hitta nåt mönster. Ibland kan jag spela 10 min, ibland 2 min. Har googlat runt och det verkar vara ett relativt känns fenomen men för vissa kan de spela spelet utan problem. Krascherna (inte i just i detta fall med Ghost of Thushima) på PS5:an verkar vara ett ganska ett känt fenomen med många olika spel om man kollar runt på Reddit och andra forum. Är det bara att vänta på Sony som behöver uppdatera sin konsol eller vad är det som pågår? Någon som har liknande erfarenheter att dela med sig av?

Mvh

Av jagdgruppe_nord

Tack för snabbt svar. Du är en livräddare

Av jagdgruppe_nord

Handkontrollen till Xbox Series X

Hej

Måste köpa en ny handkontroll då nån klåfingrig tjuv snott den som följde med till min Xbox Series X 1TB. Någon som vet vad det är för modell och märke på som skeppas med konsolen.

Mvh

Av jagdgruppe_nord

Microsoft Surface Book 3 13.5" i7/32GB/1TB SSD med GeForce GTX 1650 Max-Q 4GB

Inköpt i mars 2021.

Bytes gärna mot en Macbook Pro, Mac mini, Imac eller nåt annat intressant. då jag är mer en Apple-användare eller kom gärna med förslag.

SKU: SLU-00008
Skärmstorlek: 13.5"
Upplösning: 3000 x 2000
Pekskärm: Ja
Vikt: 1.642Kg
Mobilt bredband: Nej
OS: Windows 10 Pro
HDD:
SSD / Flash: 1TB
Minne: 32GB
Processor: 10th gen Intel® Core i7
Diskret grafik: GeForce GTX 1650 Max-Q
Modell: MIcrosoft Surface Book 3
Garanti / Månader: 12
Teckenlayout: Engelsk

Nypris: 33.339:-
Priset är inte hugget i sten, och kan diskuteras.

Skickas eller avhämtas.

Läs hela annonsen här

Av jagdgruppe_nord

Jag har en Microsoft Surface Book 3 13.5" i7/32GB RAM/1TB RAM med GeForce GTX 1650 Max-Q till salu.

Av jagdgruppe_nord

Allt är sålt tyvärr

Av jagdgruppe_nord

Skambud än så länge så då får det vara.

Av jagdgruppe_nord
Skrivet av Mindfighter:

Fungerar dessa bra till trådlösa högtalare och hörlurar?

Av jagdgruppe_nord

Blåtandsljudkorts till stationär?

Hej. Haj länge funderat om det finns blåtandskort att köpa till stationära datorer för att koppla in ljudkort och anda diverse tillbehör som mus och moderkort utan dongles. Vet att det finns och vissa moderkort men just mitt har det inte. Det är så smidigt med blåtand till en laptop då man slipper sladdhärvor och allt elände.

Mvh

Av jagdgruppe_nord

Ryzen 9 5900X, 64 GB RAM, XFX 6900XT med mera

Låter bilderna tala för sig sjävla. Oöppnade och kvitto finns. Nypris över 30k.

Läs hela annonsen här

Av jagdgruppe_nord
Skrivet av nDre:

Amszon.se

Av jagdgruppe_nord

5900

Beställde mitt i onsdags och nu är det på väg. Amazon.se

Av jagdgruppe_nord

Lyckades hitta ett XFX Radeon RX 6900 XT Speedster MERC 319 Black - 16GB GDDR6. Fanns inte i lager två minuter innan jag kollade men nu är det på väg!