Inlägg

Inlägg som Redzo har skrivit i forumet
Av Redzo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thallid
Har man rent mjöl i påsen så...

Stackare.

Kan du förklara för mig och resten vad är "rent mjöl i påsen" ? Och vem ska bestämma vem får ha den ? Mjölet och påsen alltså ? Och varför ska just de/den bestämma det ?
Din inlägg måste vara den minst inteligenta jag någonsin har läst NÅNSTANS. Och på internet finns det dumma saker men som sagt din tar priset.

Av Redzo

Vi behöver fler aktörer på marknaden det är iaf en sak som är säker. Själv skiter jag fullständigt i om det står Ati, Nvidia eller Lada (rysk låtsasbilmärke) på mitt kort. Vad som spelar roll är prestanda, kvalité och pris i vilken ordning som du finner passar. Har aldrig hajat det här med fanboiz...får dom pröjs från respektive tillverkare eller ? mänskligt psyke är outgrundlig...

Av Redzo

Tack för en insiktsfull och välskriven artikel. Akta dig för Thomas Bodström bara, jag är rädd att snart får vi nog inte ens skriva om detta. Sverige och västvärlden som ironisk nog var ledande i över 50 år när det gäller mänskliga fri och rättigheter verkar ta till allt grövre metoder för att kontrollera och begränsa sina befolkningars rätt att skriva, tycka och tänka. Metoder som förut fanns bara i diktaturer och i den kommunistiska östblocket. Jag själv är inte etnisk svensk utan kom hit just för att fly från förtrycket bara för att finna att samma sak sker här. Det minsta vi kan göra är att kämpa, vår frihet är i fara och frihet har ingen pris.

Av Redzo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kong
Hoppas att det börjar dyka upp lite mer o mer fakta, så man slipper tro på siffror som inte kommer från ATI direkt.

Redzo > Spelkonsolerna förstör snarare min spelupplevelse rejält, varannat pcspel har idag kontroller som är gjorda för konsol (T.ex. Gun.. snacka om att bli besviken) ... Räkna med att få 50% av inköpspriset (typ 4500:-) om du skulle sälja det efter ett år, så är det med alla varor. Köp en soffa för 10000:-, efter ett år så ska du flytta, måste sälja soffan för 5000:- eftersom den inte passar in i din nya lägenhet alt. är för jobbigt att ta med den?

Tja att varannat spel idag har kontroller som är anpassade till just konsoler är resultat av att konsoler har så pass mycket större marknadsdel än datorer (inte alla som har en dator spelar spel)
sen varför skulle du sälja den efter ett år ? Hur länge har PS2 och Xbox funnits på marknaden ? Den som köpte en PS2 när den kom ut har fått ut MYCKET skoj och spel utan att ha behövt investera ett öre i uppgraderingar i flera år nu och det förtsätter även idag. Försök spela nyaste spel med en 4 år gammal dator och 4 år gammal gfx.

Av Redzo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maglar
Vilken bra ide att införa lite nya nobelpris! "dummaste inlägg" skulle ju ha sin användning en dag som denna t ex...

Vem är du att bedömma vad folk ska lägga sina pengar på? Bara för att du inte tycker korten är prisvärda behöver du inte idiotförklara de som faktiskt har pengar att spendera och vill lägga dem på att få en bättre spelupplevelse.

Köp en spelkonsol så slipper du uppgradera varje kvartal plus att du får en bättre spelupplevelse, slipper krångel med drivrutiner osv. Och javistt köpa ett gfx för 9000 papp är idiotiskt speciellt eftersom den duger knappt till nya spel ett år senare.

Av Redzo

Inte en chans att jag betalar dom pengar för ett GFX, sen om det står ATI eller Nvidia skiter jag i. Företagen har lärt sig att om man lägger ord "gamer" eller liknande framför en produkt så kan man höja priset i stort sett hur mycket som helst. Titta bara på WD nya Raptor ersättare ! Sen är det vårt fel att priserna är så höga, vi köper deras produkter oavsett pris. En liten del människor som har för mycket betalar dessa priser vilket driver priserna uppåt. Betala 8-9000 kr för en GFX som man inte ska använda proffesionelt till CAD eller 3D modelering är i d i o t i på högsta nivå. Synd att det inte finns nån nobel pris motsvarighet för "dummaste konsument", då skulle man kunna få priset i samma låda tillsamans med kortet.

Av Redzo

Perverst.

Av Redzo

Nytt peltier/vatten kombo ute

Har stöt på en ny produkt som verkar intresant. Det handlar om vatten kylning men utan den vanliga radiatorn utan den använder sig av TECs (peltier element) vilket borde leda till snabbare värmeavledning. Den ska tydligen kunna sänka vatten temp under omgivningstemperatur och vara tystare än luft/"vanlig" vattenkylning.

Låter intresant. Här är länken
http://www.coolitsystems.com/

Av Redzo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZecretW
Her den inbyggd belysning oxå.. annars är det väl ingen ide.

det är en HD inte en lampa

Av Redzo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jojje_c1
inget större fel på ljudnivån på WD raptor

EDIT: såg att där var molex på den, precis som på raptor

EDIT2: den har fan sämre söktid är vanliga raptor.

Kanske sämre söktid men nästan 25% högre prestanda.

Av Redzo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hardware guy
Skillnaden var att gamer-varianten hade ett fönster, och det kan du inte flasha fram, för övrigt är all information om den borta nu.

Wow ! Ett fönster säger du. Tittar du på din dator eller använder du den ? Jag fattar inte att folk är villiga att betala extra för ett fönster, eller en blinkande ljus (Corsair minnen) eller en liten LED lampa (kostar 5 kr men Zalman tar typ 100kr extra för). Påminner om spanjorer när dom gav värdelösa blanka, skinande metalbitar till indianer i utbyte mot deras guld. Sorgligt.

Av Redzo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MAXfactor
Där går nog meningarna isär Jonte.

Visst Jonte på ena sidan, och 30-40 miljoner på andra sidan som tycker Ipod är grym.

Av Redzo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tengil_84
Stackars nVidia ägare, känner ni er hotade eller vad? Var glada över det kort ni har och skriv nåt mer givande än en nerklankande kommentar som det verkar som att ni bara måste skriva för att lugna ner er själva.

Ännu en fanboinisse som ska "försvara" ATI. Om dom inte betalar din hyra och ger dig mat lägg av med det. Skaffa en tjej istället. Du vet, dom andra människoliknande varelser med bröst.

Av Redzo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Boken
tycker att det löste sig helt okej.. De tar bort programmen, och får nya låtar. Helt acceptabelt...

Siptaru jedan naprcim ti se sestre.

Av Redzo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ThAz
Är det ingen annan än jag som är intresserad av hur denna övervakning ska gå till ?

Hårdvarulösning :

-Extra hårddisk och en RAID 1 array månne

Alla med datorvana skulle ju se detta direkt när de bootar datorn.

Mjukvarulösning :

-rootkit

Mjukvarulösningen ger ju en massa intressanta problem.

Kommer antivirus och spyware borttagningsprogram att ta bort dessa, hur ska den svenska regeringen kunna tvinga alla företag (som troligen är baserade utomlands) som gör sådanna att inte ta bort den.

Hur länge tar det månne innan det kommer en open source rootkit hittare om de lyckas få företagen att inte ta bort den.

Hur ska de kunna säkerställa kompabilitet med alla os, linuxdistar och kernelversioner mm.

Lätt ! De ska inte göra mycket själva, företagen kommer tvingas med lag att göra som regeringen vill. Det finns ingen seriös företag som är villig att bryta lagen för sina kunder så regeringen vinner ändå.

Av Redzo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Robster1986
Off T:det är iofs 60% svin och 40% schyssta invandrare..i malmö är oddsen ännu värre..

Vad är procentsatsen för svenskar då ? 90/10 ?

Av Redzo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frux
En drös reflexmässiga känsloreaktioner i den här tråden, tyvärr precis som jag hade väntat mig. Orkar inte ens läsa igenom det mesta eller börja argumentera emot, många här skulle inte ens lyssna ändå.

Är ni inte principiellt emot telefonavlyssning eller att misstänkta sätts under bevakning IRL som det är nu, så är ni inte emot det här heller.

T.ex. narkotikaspaning sker ju redan nu mot personer som anländer till och lämnar en fastighet där man misstänker att det säljs narkotika, även om personerna var och en inte inledningsvis är direkt misstänkta för brott. Nu vill man kunna göra motsvarande med datortrafik också. En uppdatering av gamla lagar och regler till dagens verklighet alltså.

Försök tänka efter lite först innan ni börjar gorma om 1984 osv, man blir bara trött...

Wow !
En till som uttalar sig innan han/hon ens har läst artikel (ok du kanske läste den men inte fan har du förståt den).
Ska jag förklara vad dom sa i artikeln ? Myndigheter ska kunna avlyssna dig UTAN ATT DU ÄR MISSTÄNKT FÖR NÅT. Läs vad jag skrev här (sakta, sakta) sen förklara för mig hur det kan relateras till säg "narkotikaspaning" du skriver om ovan. Visst personer som går i detta hus fastnar på kort MEN man kan inte enligt gällande lagstiftning avlyssnas, bara för att dom gått in i ett hus.
Nu behöver du inte vara en person som har kontakter med kriminella för att kunna avlysnas, du kan vara hur ärligt som helst och ÄNDÅ kommer du vara avlysnad. Idag kan man använda sig av avlyssning när det handlar om brott som ger 2 år eller mer i fängelse EFTER att domstolen har gett sin godkännande, Bodström vill kunna avlyssna vilka han vill UTAN att personen i fråga är ens MISSTÄNKT för nåt brott. Var ser du logiken i det ?

Av Redzo

Det är bara fråga om tid innan vi förlörar rätten att demonstrera också, så om du vill göra det passa på under tiden det är lagligt och möjligt. Själv blir jag alltmer rädd för regeringen och deras gorrilor

Av Redzo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sando
Snart får man nog göra det! Det här är ju åt helvete!

Vet nån vem man ska klaga åt angående hela affären? Om man skulle ta och skicka ett mail till alla EU-parlamentariker som sätter oss i skiten?

Thomas Bodström var en av dom mest drivande och tillsammans med england en av hjärnorna bakom förslaget. Skit i EU parlametariker, ingen frågar dom om nåt. Dom finns där för syns skull så att det ska se ut som om EU var en demokrati. Vi vet bättre än så...
Och så undrar folk över att politikerföraktet växer....

Av Redzo

Sverige har varit på väg ifrån demokrati en längre tid nu. Vad hände på 70-talet när över 1 000 000 svenskar var registrerade (åsikter, politiska värderingar osv). För dom som inte vet vad jag pratar om så läs om den sk IB affären. Det finns ingen demokrati längre, våra politiker lever i en annan värld, vi duger bara till att rösta och betala deras enorma löner, sen ska vi hålla käft och acceptera att ALLT vi gör övervakas. Sorgligt att svenska folket helt saknar mod och bara tittar på när även det som är kvar av demokrati urholkas och vi tvingas leva i en polisstat. Stasi någon ?