Inlägg

Inlägg som Redzo har skrivit i forumet
Av Redzo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av apanove
Garanterat inte mer än 700-800kr med tanke på den grupp köpare de riktat in sig mot med PATA, dvs. folk med 1Ghz P3:or och liknande.

Den Blu-Ray som jag har sett har kostat 1000$ så du kan glömma 800kr. Glöm inte att DVD när dom kom ut kostade uppemot 5-6000kr

Av Redzo

Man undrar verkligen om hårdvarutillverkare är innerst inne Amish folk !! Jag menar NÄR ska dom fatta att vi vill INTE ha PATA, floppy, seriella portar, PCI skit osv. Det finns nya, beprövade teknologier att ersätta dessa fornhistoriska fynd med...Löjligt....

Av Redzo

Det är DET ENDA mATX med klocknings möjligheter som går att hitta. Så att acceptera 1 sata port mindre är litet pris att betala eftersom alternativ finns inte.
Visst finns det en massa andra kort men där kan du glömma allt vad klockning heter.

Av Redzo

Det enda mAtx som går att klocka riktig bra med och har i stort sett allt som behövs är
http://www.cpoint.nu/produkt.asp?id=16075
Lycka till

Av Redzo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ganescha
Det är väl bara vissa program som funkar med specifikt moderkort? finns väl inget program som funkar till de flesta moderkort?

Clockgen funkar till allra flesta moderkort och chipsets.

Av Redzo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sundsten
De har väl den till att simulera klimatförändringar som alla andra superdatorer

Nejdå, grabbarna kör Prey demo på den

Av Redzo

IBM överclockar chip till 500Ghz at -269°C

Av Redzo

Japp då blir det en x2 4400 939 för min del...

Av Redzo

Sol, bad och billig hårdvara...man bara måste älska sommaren

Av Redzo

Hm brukar folk titta på sina kort eller använda dom...?

Av Redzo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pitr-
Så sant, ca 350-400MByte/s är ju lite i klenaste laget

350MB/s räcker mer än nog. Dagens CPUer klarar inte av att behandla så mycket data/s ändå...

Av Redzo

Re: fläktlöst expriment (cpu)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av muraren
Var går gränsen för skadlig temp på en amd 64 3000+? Det är nämligen så att jag provar att köra min AC freezer64 fläktlöst och har hittils bara kommit upp i 51grader med cpu burn samt att den faller i temp väldigt fort, verkar nästan som att freezern presterar lika bra utan fläkt!

A64 är gjorda för att köras upp till 65-70C, så om du ligger på 51c så är du säker. Vill du vara 100% säker på att din moderkort visar rätt temp så skaffa/låna en termometer. Moderkort visar i regel ALLTID fel temp. Sen hur pass mycket fel dom visar varierar. Ibland kan en enkel BIOS uppdatering "sänka" temp med flera grader, ibland kan det gå upp.
Jag har själv en Frezzer 64pro och bättre kylare för så lite pengar (pröjsade 180kr) finns inte.

Av Redzo

sorry
missade det.

Av Redzo

Ny Zalman Reserator 2 på g...

Zalman är på G med ny reserator och lite andra grejer..
http://theinquirer.net/?article=32187

Av Redzo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Buio
Nja, antagligen är den högre siffran redan någon form av multi-core/kort variant.

Och det gör det lättare att kyla och lättare att betala el räkning ??

Av Redzo

Grafikkort som drar 300W !!!

Jag undrar om ATI och Nvidia har bott under en sten den senaste tiden ? Medan CPU tillverkare ger järnet för att MINSKA energiförbrukning och värmeutveckling så verkar GFX tillverkare gå åt motsatt håll. DirectX 10 Gfx kommer att förbruka melllan 130W och 300W (för high end kort) !! Vad kommer dom göra åt kylning ? Tänk dig SLI/Crossfire system där endast Gfx drar upp till 600W !!! Ska jag ha datorn i frysen eller ? Vad sägs om elräkning ? Lär bli intressant det här, PSU tillverkare snackar om 1000-1200W PSU-s. Själv kommer jag INTE köpa en Gfx som drar över 150W eller mer. Spelar ingen roll vilken prestanda, eller funktioner den har.
Att ingen av dessa idioter till tekniker tänker på miljö, och energi frågor...
Vad tycker ni om utvecklingen ? Ska du gå ut och köpa en ny graffe som drar 300W plus en PSU på en killowatt ?

Mer info här http://www.anandtech.com/tradeshows/showdoc.aspx?i=2770

Av Redzo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blade80
Jag håller med!

Vart hittar någon ett eller två kort som kostar 5000kr eller mindre som presterar bättre än GF 7950GX2?

Hallå vakna!!!!!

Ja jag vet att 5000kr är jättemycke pengar och jag skulle aldrig köpa detta kort för 5000kr, än mindre två andra i SLI för ännu mer pengar.

Det räcker lätt med ett 7900GT som kostar runt 3000kr. Där ligger min smärtgräns för ett graffe.

Men ingen människa som själv sitter med ett 7900GTX eller motsvarande ATI-kort kan säga att detta kort är för dyrt.

Eh, jag säger att ALLA prestanda kort är på tok för dyra ! Det finns 2 !!! bolag som tillverkar gfx och jag är 100% på att det finns en "överenskommelse" för att hålla priser uppe. Liknande exempel på oligopol finns det gott om i datorindustri.
Exempel här http://www.usdoj.gov/atr/public/press_releases/2004/206631.ht...
http://www.technologynewsdaily.com/node/2182
Tja, det är bara att använda google om ni vill ha fler exempel på hur det egentligen går till.
Själv betalar jag aldrig mer än 2000 kr för gfx....

Av Redzo

Som vanligt, mycket dåligt test ! Att testa kylare i "öppet" chassi säger ingeting för mig. Jag (och 99.99% datoranvändare) har moderkortet i datorlådan. Det enda fördelen med att testa i "öppet chassi" (vad det nu är ) är att det blir lättare för testaren själv eftersom han/hon slipper installera allt i en låda. Mao, det handlar om lathet...

Av Redzo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dunde
Men lilla vännen måste vi börja den här diskussionen ännu en gång: STÖLD AV MATERIELLA TILLGÅNGAR OCH UPPHOVSRÄTTSBROTT ÄR INTE SAMMA SAK!

Exakt. Eftersom det är omöjligt att ha resurser som behövs för att utreda/lösa/förhindra ALLA brott så måste man prioritera. Och det är JUST DÄR polisen i denna fall spricker hårt. 50 poliser ska inte jobba med denna skitfall när det finns SÅ många andra, viktigare brott att lösa. Brott där MÄNNISKOR har farit illa. Men Octabust verkar tycka att det ska vara så. Undrar om han skulle ha tyckt likadant om han var en säg brottsoffer vars anmälan läggs på en hög och skrivs av efter 1 vecka pga av "bristande resurser" ? Upenbarligen finns det nog om resurser, det är fördelningen av dessa som SUGER HÅRT

Av Redzo

Vi läser om våldtäkter varje dag, vi läser om kriminela MC gäng som driver inkasso verksamhet, uttpressar folk och afärsinehavare, ligor som säljer kvinnor och barn, knarkligor, värdetransportrånare, personrån, kvinnomishandel, barnmisshandel osv. Narkotika flödar på gatorna (själv bor jag i Sthlm) och folk (särskild kvinnor) är rädda att gå ut efter en viss tid på dygnet eller helt enkelt stannar hemma pga av rädsla för våldtäkt eller misshandel.
Och allt ovannämnda fick stå åt sidan eftersom polisen skulle se till av vi (som förresten betalar deras löner genom skatter) inte laddar ner musik och filmer...Den polischef eller chefer, som ansåg att detta var VIKTIGARE än riktiga brott och som satte 50 poliser på att jobba med detta borde inte bara få sparken utan bli tvingad att träffa VARENDA brottsoffer som utsattes för ett riktigt brott under tiden dessa 50 poliser lekte indrivare åt musikindustri och försöka förklara för dom hur man resonerar hos polisen idag och vart ligger deras prioriteringar egentligen ? Själv tycker jag att politiker och poliser som springer ärenden för storbolag borde faktiskt få sin lön därifrån och inte från skattepengar.