Inlägg

Inlägg som Hulle har skrivit i forumet
Av Hulle

Är det bara jag som har mer problem med minibossarna än själva bossarna? Vet inte hur många gånger jag försökte mig på den där jävla grejen med yxan i Akt 5, innan man kommer till Malum. Till sist bara struntade jag i honom och sprang förbi.

Sen tog jag Black rabbit brotherhoood på första försöket liksom...

/hulle.

Av Hulle

Har lekt runt lite i mixed reality med Q2 och det är fasen rätt coolt även med grynig svartvit passthrough. Nästan så man blir lite sugen på Q3. Men fasen vad dyrt med 7 000 kr... Min Q2 128GB kostade liksom 3 500 kr, så dubbla priset. Dyrt för något jag bara skulle leka med.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Simonstigson:

Act 5 nu. Riktigt bra spel! Inte lika bra som elden ring men inte långt ifrån.
Kul hur man kan kombinera olika vapen osv också.

Ja det är kul att sitta och knåpa ihop något som funkar bra. Kör just nu med Booster handle och den där elektriska klubbans huvud, verkar funka skitbra. Har precis börjat på kapitel 4, moon-nånting village.

/hulle.

Av Hulle

Lies of P

Hittade ingen tråd om detta. Fler som spelar det?

Jag har aldrig spelat några Soulslikes innan på riktigt, men detta har fångat mig. Superbra spel!

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Mizccc:

Rätt otroligt att man kan ha så skiljda åsikter om samma sak ändå. För mig är möjligheten att kunna köra win32 appar direkt inne i vr samt att kunna omringa mig av skärmar av olika storlek tillräckligt för att finna den överlägsen. Kan faktiskt inte komma på en enda grej jag föredrar med steamvr eller picos egna portal.
Läste mycket om krascher osv innan jag köpte HP men det är ingenting jag upplevt själv på väldigt länge.

Men lämnar det här, känns som lite fel tråd. 🙂

Jag har inte heller något problem med just WMR-portalen. Köpte en ACER för att ersätta min OG Vive för länge sedan och var jättenöjd med den till jag köpte Quest 2. Inga problem med programvaran, eller hjälmen i sig för den delen.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av ipac:

Jag har svårt att se det negativa i att ha ett(1) (högst valfritt) val ijmf med inget val alls. Väldigt märkligt förhållningssätt.

Dessutom så blir du, rent faktiskt, inte blåst alls. Din bas-PS5 blir inte ett dugg sämre av en PS5 Pro.

Och om nu PC är så överlägset för att maximera så är det väl inget problem att strunta i att "maxa PS5" i så fall?

Återstår FOMO...verkar ju absolut vara nått som existerar på riktigt men tjaa, rätt larvigt imo och på gränsen till osmakligt t.o.m. Det är iaf en fin linje mellan FOMO och att missunna andra det man själv har valt att inte ha.

För specifikt PS5 så finns det dock ett giltigt motargument: länge var PS5 svår/dyr att i huvudtaget få tag på. I det perspektivet förstår jag att Pro sticker lite. Å andra sidan, den är ett år bort (en evighet i tekniksammanhang) och man måste inte köpa Pro dag 1, eller ens alls, så den faktiska betydelsen blir även här måttlig.

Men om det bara hade funnits en enda modell av en konsol då hade ju utvecklarna tvingats anpassa sig till den, dra ner på grafiken för att hålla 60 fps osv. (Det hade såklart underlättat om Sony/MS ställt krav på 60 fps).

Men när det kommer en Pro, då kommer det bli 60 fps på den och 24-30 fps på basversionen. Så absolut får ägare av basversionen en sämre upplevelse när en Pro har lanserats. Att tro något annat är naivt.

Det är (tyvärr) inte som PC där du kan få 60 FPS på en potatis om du bara skalar ner allting. Av någon anledning vägrar utvecklare göra så på konsoler.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Ulayo:

Förstår fortfarande inte riktigt hur dom har tänkt att man ska kunna spela med en tv fjärrkontroll...

Är det någon som installerar de här sakerna på sin google TV? Man installerar ju de på mobilen såklart.

Brukar köra Moonlighter via netflix.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av JohanFlodqvist:

Nog går det, men blir ju inte världens roligaste dator om allt ska vara nytt. Framförallt så är det grafikkortet som är rätt kasst:

https://komponentkoll.se/bild/KEDcf.png

Jag hade kunnat köra på det där men med ett beggat grafikkort, då är det en rätt duglig dator. Du får ett GTX 1080 till exempel utan större problem för runt 1500kr. Jag gjorde en video när jag byggde typ exakt denna dator tidigare i våras:

https://www.youtube.com/watch?v=AyVOQU5iv0E&t

Bra råd där. Jag skulle försökt höra mig för i bekantskapskretsen och sen här på swec, för att hitta begagnat. Antingen helt begagnat eller en billig med effektiv ny dator med ett begagnat grafikkort.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av trudelutt:

Youtube med ad-blocker och SVT är gratis. Det är allt jag behöver.

Vi har Spotify också, annars inget. Det är ändå inget bra på någon tjänst och om det skulle komma något så har man ju ändå sett klart det på några dagar... varför ska man ha dem liggande igång?

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Chris_Kadaver:

Så 1104:- snarare än 10:- som rubriken lyder då med andra ord?

Det är en missvisande rubrik, och har alltid varit.

Skrivet av Bobiri:

Nu har mitt Gamepass gått ut. För tre år sedan så körde jag det tricket vi alla gjorde, konvertera guld till GPU. Då fick man en konvertering rakt av - 36 månader guld -> 36 månader GPU.

Vad gäller idag? Funkar detta fortfarande eller är det andra konverteringar som gäller.

Jag gjorde om det i våras, då fungerade det som vanligt iaf.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Lonian:

Kommer själv från Oculus S som jag sålde för några månader sedan så gissar på ett lyft i kvalité på linserna och skärmen med Quest3.
Min dator kör rtx 4090 GPU, 13700K CPU och 64GB ram så spelmässigt vore inga problem om man kör från datorn.
Hoppas bara att min Router pallar att streama, den ska ha Wifi 6 annars får man väl uppgradera till något maffigare på den biten.

Det är inte så känsligt som man kan tro, i min erfarenhet iaf.

Jag kör air link till Q2 med en jättegammal Asusrouter en våning ner.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av murklor:

Från vad jag läst är Quest 3 versionen av AW2 35gb, men dom "hoppas få ner det till 30gb" genom att optimera. Tydligen så hade devs sagt det på deras discord. Det är Quest 2 versionen som är nånstans runt 22gb tror jag det var.

Många har slängt runt det där med att texturer kan gå från "1x1" till "4x4" (till exempel 512 vs 2048) efter att ha sett RM2 trailer och hur man kommer ångra sig om man köper 128gb versionen för spel kommer bli för stora. Men det är ju inte linjär skala så en ökning på ca 50% för uppföljare är vettigt att anta vilket leder till spel runt kanske 10-15gb för "stora" och ja, 30-50gb för ett fåtal AAA titles. Alla andra kommer nog ligga kvar bra mycket under, speciellt om förhållandevis enkla AR/MR spel blir mer populärt. Många verkar glömma att du fortfarande bara har 8gb delat CPU/GPU ram. Om ett grafikkort med 6gb inte klarar av att köra super mega ultra textures som kräver 16gb så hjälper det inte så mycket att du uppgraderar till ett 8gb grafikkort även om det är dubbelt så snabbt.

(bara lite mer random tankar om 128gb vs 512gb lol)

Jag skulle aldrig betala massa extra för mer lagring. Avinstallera spel du inte kör ofta bara? Det går ju hur snabbt som helst att installera något igen sen.

/hulle.

Av Hulle

Alltså, det är ju inte uppenbart att native nödvändigtvis är bättre än DLSS eller liknande. Det kanske är så i de flesta spel (?), men det är ingen naturlag.

DLSS och annan maskininlärning kan ju lägga till detaljer där det tidigare inte fanns några. Är det "falska pixlar"? Löjligt.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av flightsim18:

Synd att dom inte gjort en "hybrid" version som även har riktig displayport för PC VR. Någon som vet hur mycket krångligare det hade varit? Är det BARA fråga om en anslutning eller krävs annan hårdvara i headsetet för detta ändamål?

Questen kan ju linkas men tyvärr blir det en del kompromisser på bildkvalitén och framförallt prestanda.

Även om jag personligen inte stör mig (eller ens märker) kvalitetsskillnaden, och då kör jag ändå air link, så undrar jag vad du menar med kompromisser med prestanda?

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av landmarks:

Hahaha då vet jag inte om jag VILL prova Jobbigt att inse hur mycket bättre det är och sen lämna tillbaka det nya. För mig är det mest svårt att rättfärdiga priset i relation till vad jag använder det till. Spelar nästan uteslutande Beatsaber och det rullar ju på fint även till Quest 2. Därtill investerat en del pengar i tillbehör, så som linsinlägg i min styrka (har glasögon), som skulle behöva köpas om igen. Lockande, men lite för mycket just nu

Men en jämförelse vore jätteintressant! Ska definitivt kolla på hur det ser ut med möjligheter att plocka in Quest 3 till redaktionerna och jämföra lite.

Det har ju varit synd om du har varit tvingad att ta med dig redaktionens Q3 hem såklart, och sen göra en lång utvärdering... kanske ett år?

/hulle.

Av Hulle

Uj, jag vill gärna ha den men det är svårt att motivera priset när jag redan har en Q2.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Dyluck:

Min förälders generation är väldigt duktiga på bilar, byter lampor, olja och kamrem som inget.
Jag tycker jag åstadkommit något stort när jag byter bilbatteri själv, efter kollat 2-3 videos på youtube...

När jag gick på högstadiet & gymnasiet så höll nästan alla killar i klassen på bygga egna dator, photoshop, flash eller programmering.

Nu när jag ser dagens ungdomar så får jag intrycket deras skills är att scrolla på tiktok och följa trender. Föräldrar tror sina barn lär sig om datorer när dom spelar. Förut var det svårt och man behövde lära sig för att få igång saker, typ ändra i autoexec.bat och config.sys.

Inte konstigt det är enklare lura någon som inte fattar hur saker hänger ihop.

Det du säger är sant. Men det kommer ju också en punkt när det inte längre är vettigt att lägga tid på att lära sig saker som sällan eller aldrig kommer till användning.

Köper du en ny bil idag kan du inte byta kamrem själv. Allting är inkapslat och kodat, och dessutom skulle alla garantier flyga åt helsicke. Byta lampor? Ja men det är LEDs som kostar tusentals kr och också är inkapslade.

Jag satt också och meckade i autoexec.bat och config.sys för att frigöra några kb minne, men är det en användbar skill idag? Lär jag mina barn det? Självklart inte.

Om du inte har cykel som hobby, utan bara cyklar till IT-jobbet på den, inte lägger du helgen på att plocka ner växelnavet i delar för att laga det, du lämnar in den hos närmsta cykelhandlare och får den fixad på en timme.

Vet du hur du lagar vedspisar?
Smörjer höskrindan?
Tätar ångmaskinen?
Gör nya lerkrus när de gamla gått sönder?
Saltar fisk så att du har något att leva på till vintern?

Sen håller jag med om att det är för mycket totalt hjärndött scrollande på sociala medier. Har förbjudit tiktok för mina barn iaf.

/hulle.

Av Hulle

Jag körde Oral-B i många år men både jag och min tandläkare upplever att Philips som jag kört med i två år nu passar i alla fall mig mycket bättre. Tänderna verkligen känns rena och den tar bättre mellan tänderna.

Men jag tror det är personligt.

/hulle.

Av Hulle

Har startat om nu i 2.0, körde nog bara några timmar när jag köpte det vid release.

Satte det på High och path tracing med RR och DLSS Balanced. Tycker det flyter på tillräckligt bra med ett 3080 och ser sjukt snyggt ut.

/hulle.

Av Hulle

Trevlig livestream! Kul att ni valde min bild med blixtarna.

/hulle.