Inlägg

Inlägg som Hulle har skrivit i forumet
Av Hulle

@inet fick man lämna in fler än ett bidrag i AI-tävlingen?

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av shugge:

Han diskades och såvitt jag vet har de inte utsett någon ny vinnare.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Inet:

-_____- Inte ens på Sweclockers går man säkert.

Aah, men det var ju en tävling som vi inte hade något med att göra..

/D

Ahh! Ja det var den tävlingen jag syftade på, det var lite strul med den och ingen vinnare har valts ut än. Men tydligen så är det två sådana där AMD-paket på vift då, ett hos er och ett hos Swec?

Appro på den här AI-tävlingen, får man skicka in flera bidrag?

/hulle.

Av Hulle

Så det är där AMD-paketet från den något havererade scifi-tävlingen tog vägen.

/hulle.

Av Hulle

Är detta ett vanligt förekommande problem då? Jag tänker att om du har något som du kan tänka dig sälja helt nytt för 350 kr som kostar över 1 000 kr i butik, så borde du kunna få det sålt direkt om du lade ut det för 400 kr + frakt.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av izzie:

Hade som sagt varit grymt med annat än grafikkort. Gärna lite serverhårdvara med - och budgetprylar! Många år vi nog som inte har möjlighet att klämma ut 20 lax på hårdvara i dessa tider.

Jag instämmer!

Som gammal gamer inser man ju att det knappast krävs ett 4090 och den senaste processorn för att spela spel. Men det är något jag märker att många yngre i min närhet tror.

Ett bra test av lite äldre men vanligt förekommande maskinvara hade varit roligt. Jag byggde en dator till sonen med uråldrig maskinvara, 2600K, ett 980, 8 GB ram och en billig SSD. Den visade sig kunna spela alla spel han kände till i 1080 utan några problem.

Senare uppgraderade jag den med överblivna saker till 6600, 2060 och 16 GB och nu ser spelen I PRAKTIKEN lika bra ut som på Series X.

Så en kul artikel hade kunnat vara "Bygg en bra gamingdator till barnen med överblivna prylar" typ...

I övrigt tycker jag det är många bra och trevliga artiklar och videos på Swec, hänger här alldeles för mycket.

/hulle.

Av Hulle

Är det någon som saknat prestanda i flaggskepsmobiler de senaste åren? Alltså en s20 lär ju kännas snabb även om några år.

Det är aldrig något nytt roligt.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av kotz:

Hälften har mer än 8GB vram.
Känns som att jag ligger efter då 🥸

Det är vad du använder det till som räknas.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av tompatomp:

Hur kan 24GB vara för lite? Kör du 16k upplösning?

AI gissar jag, jäklar vad det suger VRAM.

/hulle.

Av Hulle

Jag spelar också på mobilen. Men jag spelar inte stora konsolspel med raytracing osv på mobilen. Gör folk det? Jag tror "mobilspelande" främst är wordfeud, clash royale osv...

/hulle.

Av Hulle

Det hade varit kul med en tävling med SPECIFIKT AI-bildskapande. T.ex. skapa den mest originella bilden (bara där faller Midjourney bort...) som också är kul.

Vinst, nån Nvidia GPU som funkar bra med AI.

/hulle.

Av Hulle

Ok, då fortsätter snacket här då?

Av Hulle
Skrivet av NordhNet:

Bra poäng, jag låter de andra ta en titt på det. Blir lite fel om jag modererar mig själv 😁

Om det är så kanske ni kan flytta diskussionen till en egen tråd? Det är intressanta och nyttiga diskussioner tycker jag och passar på ett teknikforum som detta.

Annars är det svårt att hitta ställen att diskutera sådant på, det går inte på typ digital art-forum, de blir helt galna och det går inte på AI-forum för där får man bara "AI är bäst, allting annat luktar häst"-inlägg.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Sysop:

Anser du att diskussionen hör hemma i tråden?

Det är ju lite kul förströelse så länge medans vi väntar om inte annat.

Av Hulle
Skrivet av DasIch:

Det som kan vara vad som helst är ingenting.

Välkommen till konstvärlden.

Av Hulle
Skrivet av DasIch:

Utan ett riktigt öga bakom kameran är det inte mer konst än random kattbild. AI-genererade bilder är mindre än det. Det enda som skapas är en textsträng som matas till en algoritm som genererar ett resultat baserat på andras bilder. Det är inte ett dugg mer konstnärligt än att mata in en textsträng i Googles bildsök.

Skrivet av DasIch:

När du matar din textsträng till Midjourney har du skapat bilden precis lika mycket som om du gjort en bildsökning på Google. Enda skillnaden är att Midjourney genererar ett resultat utifrån miljontals stulna bilder. Du har inte skapat mer än en textsträng. Det är inte konst och kommer aldrig vara konst.

Säga vad man vill om AI som konkurrerar ut illustratörer eller om företagens urval av träningsbilder, men du är på djupt vatten när du vill diktera vad som är konst eller inte.

Det har ju diskuterats i århundraden (och säkert tidigare med). Är det konst att bara kasta en färgburk på en vägg? (ja). Är det konst att bara visa upp ett helt tomt rum (ja). Är det konst att ta ett foto på sig själv med mobilen (ja). Kräver någon av dessa någon större ansträngning än att skriva en prompt? Nej. Har dessa exempel används på konstutställningar? Ja.

Konst är vad som helst (vad som helst...). Det är helt i betraktarens ögon.

Tycker jag personligen om icke avbildande konst? Nä, det är otroligt tråkigt. Jag tycker konsten hade sin storhet i slutet av 1800-talet. Men jag skulle aldrig säga att det som producerats efter inte är konst.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av filbunke:

Vilket var min gissning i tävlingstråden.

Inte så konstigt. Det här är ett datorforum, folk utanför som är bra på X registerar sig när det blir en tävling om att göra X. Inte då att det inte finns folk här som är bra på X, det finns det men det är oftast inte forumets fokus. Gällerom det är att rita, skriva, bygga lego, etc.

...Och sen så läste jag vidare i tråden.

Även om nu vinnaren diskas så blir det dock trots allt en ny medlem som vinner.

Och aning intressant att en tävling där man tillåts använda AI-skapta bilder (som förbjuds överallt pga de tränas på andras arbete utan tillåtelse) först vinns av ett bidrag som kopierat någon annans arbete...

Ja det var ju djupt ironiskt att alla anti-AI-jönsarna som skulle rösta på "riktiga" bidrag röstade fram ett rent plagiat.

Av Hulle
Skrivet av orig_rejser:

Som riktig musik med noter, instrument och sång från någon som kan sjunga utan dator-hjälp.
Har ju sett på internet att det finns musik som folk gör genom att klicka runt lite i mjukvara på datorn. Men är ju inga instrument eller noter eller någonting, dom bara klickar runt lite efter hur dom känner så att det blir ett bra flow och några drop.

(summa kardemumma, denna eller liknande diskussioner kommer ju pågå varje gång det kommer ett skifte, eller något nytt. Häst och vagn till motorfordon, elbil fossilbil, elektronisk musik riktig musik)

Ja AI för musikskapande är ungefär där AI för bildskapande var för ett år sedan. Så man kan förvänta sig att om ett år kanske så kan du generera pop, electro, klassiskt, metal, vad du vill på några sekunder enligt valfri beskrivning, t.ex. "pampig heavy metal blandad med tung trance, liveinspelning, kvinnlig sångare, *sångtext* ".

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Joppis:

Jösses vilket plagiat nr 1 är. Inte ens storyn är egen

"Missbruk och diskvalificering

SweClockers förbehåller sig rätten att diskvalificera bidrag som bryter mot reglerna eller på annat sätt anses vara olämpliga. Fusk, sabotage, upphovsrättsbrott, osportsligt beteende och andra överträdelser kan leda till avstängning från SweClockers tjänster. Bedrägeriförsök polisanmäls."

Ja det är ett solklart plagiat. Om inte detta diskvalificeras är ju de här tävlingarna helt meningslösa och Sweclockers förlorar all respekt.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Chonky:

Ja, jag har tagit inspiration av den bilden, men jag har ritat allt för hand och det är inte en exakt kopia. Om Sweclockers (ägarna) inte tycker att jag ska vinna så ge vinsten till någon annan, men tänk då på att allt är en kopia av något. Tar vi ggalaxyys bidrag som exempel så har han använt bilder från spelet och grafikkortet, vilket är ett upphovsrättsbrott. Vi alla har tagit inspiration från någon eller något.

https://i.imgur.com/UKvP4wb.jpg

Jag håller med dig. Inte bara för att jag vill vinna ut för att vi alla tar inspiration från någon annan eller något annat.

Nä jag tycker det är riktigt dålig stil.

Jag har inga problem med att skojiga bidrag vinner över min mer seriösa (men rätt cheesy) SF-story, det är helt fine.

Jag har vissa problem med att folk röstar bort bidrag med AI-bilder när det uttryckligen får användas.

Jag har jäkligt stora problem med att vinnaren bara snor både bild och story. Det är riktigt lågt.