Inlägg

Inlägg som Hulle har skrivit i forumet
Av Hulle

Det är lite väl löjligt snack om näringsinnehåll hit och dit... När jag bodde själv så tänkte jag nog inte en enda gång på näringsinnehåll, inte tusan går man runt och "oj oj oj nu fick jag inte i mig mina antioxidanter (f.ö. en bluff) eller oj nu måste jag ha lite mer protein", man äter ju det som är gott och ligger inom ens budget.

Visst, om man är någon träningsfreak så, men om man inte tränar och jobbar framför datorn så är det inte så big deal vad man äter. Det är ingen skillnad på Stroganoff med ris (kanske ärtor men ingen annan grönsak) och nåt annat.

Allting annat är bara minmaxande för personer som måste "maxxa!" styrketräning.

Av Hulle
Skrivet av Alpha77:

Dall-E 3, kan ju ge intressanta resultat.
Men kan ju också ge helt annorlunda mot någon äldre AI model som Stable diffusion, vilket kan vara bra eller dåligt.
Det som är lite synd att Nightcafe så kostar 1 bild med Dall-e 3 'long' setting för bättre kvalitet 12 credits.
Medans Stable diffusion 'long' kostar 1.5 credits. Dall-e 3 är 8ggr dyrare.... meh!
Har testat det lite men känns som lite att kasta creds i sjön när jag gjorde 40 bilder på en prompt och ej vart speciellt nöjd med resultatet.

Bäst är ju att köra lokalt, så det är gratis...

Men Dalle 3 kan du köra gratis i molnet också om du går via Bing. Jag tycker dock det är otroligt begränsat även om det blir bra ibland.

Nu får vi pigga upp oss med lite Warhammer 40K (med Stable Diffusion):

https://i.imgur.com/OYkqwCD.jpeg

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av LessHack:

Jo men precis, alltid vart lite intresserad av VR men aldrig tillräckligt för de stora klumpiga modellerna. Älskar att testa de, men skulle aldrig bli av att jag använder en hemma. Så älskar utvecklingen att de börjar bli mindre och mindre nu.

Mest hyped på AR/VR glasögon som också funkar som vanliga glasögon. Då jag redan har vanliga glasögon så kommer jag garanterat skaffa de i framtiden då de bara blivit lite mer stabila. Kan de få en sådan att spela Basic VR spel och sätta upp skärmar runt en så är jag helt såld. De nu kan nästan det i alla fall.

Men vision är nice för den är typ det där mitt imellan nu som pressar både VR och AR marknaden vilket är perfekt 😁

Då Quest 3 är betydligt mer mindre klumpig än AVP och dessutom fungerar bättre med glasögon så är det ju ett enkelt val för dig.

Av Hulle
Skrivet av nikwid:

Kan nån vänlig själ ge nåt exempel på program som kör Cuda? Googlar Bravear jag får jag mest upp guider på hur jag ska komma igång med Cuda programmering eller hur tekniken fungerar men inget om specifika program.

Jag trodde det mest var en teknik som kunde ge prestanda vinster men inte exklusivt möjliggöra körande av programmet.

Alla 3D-renderingsprogram som Blender och 3dsmax. Generativ AI som Stable Diffusion.

Visst, det går att köra SD på AMD och Intel men det är klyddigare och mycket långsammare. Det är alltid CUDA som gäller.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av NodCommander:

Syftar du på flytande bränslen så är det inte så konstigt. All form av "skattelättnader" äts upp efter en viss tid, sedan står vi där om säg ett år med samma höga priser igen fast nu utan skatteinkomster och alla pengarna försvinner utomlands.

Tack och lov är elpriset hanterbart. Visst svänger det, men med timavtal och nattladdning så är det inga problem och fortsatt högst överkomligt.

Ja exakt så här blir det ju alltid. Folk är ju uppenbarligen villiga att betala mycket för bensin, varför skulle då inte de privata bensinbolagen höja priserna till den nivån igen (och därmed sina vinster) när staten sänker skatten?

Det vet naturligtvis politikerna också, men så många naiva människor tvingade fram de här skattesänkningarna ändå.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av medbor:

Skulle absolut vara kul att se, alla får betala för att sätta upp sina kameror på arenorna, hyra studio och kommentatorsbås, … men sen får alla sända samma saker samtidigt om de vill, eller köpa av varnadra… tror det hade varit bättre för alla, mer inriktat på långsiktighet

Det blir väl som typ Eurovision. Det är produktionen som filmar, sen har alla tv-bolagen ett eget litet bås med kommentatorer. Finns ingen anledning att man inte gör exakt likadant med fotboll osv... utöver att folk är vana vid att betala löjliga summor för att titta på sport.

Jag skiter i sport, men har barn som gillar fotbollsklubbar... hade gärna betalt t.ex. 25 kr/match för att de ska kunna se lite champions leaguematcher då och då, men tänker inte prenumerera.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av ipac:

Syftade på integrationen mot prylar, utöver Mac, iofs.

Pratade inte om "Spatial Video". Utan Immersive Video
https://www.uploadvr.com/apple-immersive-video/
Dessa [i apples format] går väl inte att se på vare sig iPhone eller Quest vad jag vet. Och även om det hade gått så spelar det ingen roll eftersom det garanterat hade varit en sämre upplevelse (det var ju "vad gör AVP bättte" som efterfrågades).

Aha, ja det hade jag missat. Ja jag tänkte på spatial video.

Immersive video är ju visserligen bara 180 video med hög bitrate.

Av Hulle
Skrivet av Molotov:

Ja mindre fov än Quest 3, tja är det som Quest 2 är der väll ok gissar jag.
Men suddigt och dålig skärpa i kanterna. Dåliga linser så fall.
Då ligger Meta mer i framkant så fall än Apple. Är rätt säker att det endå inte är som Fresnellinser, övertolkas nog lite.

Enbart med hänsyn till FOV så tycker iaf jag att det känns rätt begränsande i en Q2 för filmtittande.

Skrivet av ipac:

En del nämns redan i artikeln, inte minst bildkvalitén och användargränssnittet. Integrationen mot andra produkter (om än inom Apple-världen) och lanseringen av Immersive video-formatet är andra saker som lyfts fram. Finns fler förstås, förutsatt att man lyssnar.

Integration med dator finns redan och "Immersive video"... eller 3D-video som alla andra säger, finns redan och du kan titta på sådana videos från iphone i en Quest om du så vill.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Molotov:

Moderna headsets men sk Pancake linser kan du röra mer på ögonen än huvudet.
Det du beskriver tillhör gamla headsets med framförallt fresnellinser som är tjocka och har sweetspot.
Enda pancake jag använt är på Quest 3 och det ör stor skillnad mot tidigare headsets.

Så sitta och glutta på film på en stor skärm är inte riktigt lika stort problem. Nu kan du ha sånstor som synfältet och röra ögonen ist

Men testarna av AVP säger ju att den dels har mindre FOV än Quest 3 och dels att linserna bara är klara i mitten och att det är tydligt suddigt och dålig skärpa mot kanterna.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av medbor:

Min sammanfattning är att han är imponerad men inte riktigt ser ett perfekt användningsområde

Att koppla den till en mac möjligen (flytta in datorns skärm i den virtuella världen, men även där fanns det ganska stora problem för dagligt bruk

Jag förstår inte varför så många blir till sig av den funktionen? Många testare som bara "wow! jag kan se datorskärmen i VR!"... när det har funnits typ från början. Quest har ju det inbyggt och jag är 99 % säker på att jag gjorde det redan med Vive och SteamVR.

Det är en, allvarligt talat, begränsat spännande funktion.

Lite som att titta på film i VR. Jag upplever minst två problem omedelbart:

1. Om du ska ha en stor skärm (annars är det ju noll poäng) så måste du hela tiden röra huvudet. Det är som på bio fast värre, iom att FOV:n är så snäv på AVP och Quest och linserna dessutom bara har en sweet spot i mitten så du kan inte ens röra ögonen utan måste i princip titta rakt fram och röra huvudet hela tiden..

2. Jag blir iaf trött på bio. Alltså vissa storfilmer vill jag se på bio, men annars föredrar jag TV, dator och fasen helst mobilen på 10 cm avstånd i sängen... det är mysigast. Sitta och vicka på huvudet och glo på random serier på "bio"? Njae...

Med respekt för att det såklart finns de som tycker tvärtom så är min personliga åsikt att filmtittande i VR är en sales pitch som väldigt snabbt förlorar sin glans.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Startrance:

Tycker det här låter bra, själv tycker jag att det alltid varit ett misstag att Blizzard alltid balanserar sina spel efter 1-2% utav spelarbasen istället för att göra roliga/bra spel.

Att alla deras spel skulle ha just Esport i sig är inget direkt positivt.

Ja eport är säkert kul men det kan inte vara särskilt många som pysslar med det på riktigt.

Jag tycker framförallt att det är så tråkigt att alla spel från de "stora" tillverkarna aldrig får vara bara roliga spel som man spelar 20-100 timmar, utan de ska alltid vara någon sorts evighetsbusiness med "säsonger" och loot och mikrotransaktioner och "proffslag" och saker som får det att kännas att det där spelet snarare är ett jäkla livsval snarare än en förströelse.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Sidde:

Tror att du hade tänkt detta som en slutgiltig färdig produkt istället för att se det som en devkit? För det låter så på dina förväntningar.

Det finns såklart nästan inga applikationer som kan erbjuda AR/VR eftersom ingen har haft tillgång till den och bygga något.
Det är vad som förväntas skapas nu när utvecklare får access, annars är det ju bara iPad-mjukvara på en iPad som sitter monterad på ditt ansikte

Quest 3 är ju en "klar" produkt som itererat i flera år och började med Oculus devkiten och mjukvara finns där.
De mest lyckade lösningarna har överlevt och de dåliga försvunnit.

Räkna med att samma resa händer här, om Apple vill satsa så länge. Mängder med saker kommer säkerligen optimeras, plockas bort och ersättas med något som fungerar bättre. Tidiga versioner av Oculus devkitten hade inte ens handkontroller utan det var 3e part som hackats in så man kunde lira Half Life 2 etc med handrörelser, och även om Oculus plogade vägen för alla andra så måste man börja resan någonstans.

Jag tycker att den verkar mer färdig än vad jag öht trodde. Men så var min förväntan att jobba med skrivbord på datorn ungefär som man kan köra på PC-headsets

Och jag har tänkt köpa denna så fort den kommer till Sverige och det fungerar med mitt synfel.
Men så har jag varit ett stort fan av Cyberpunk hela livet och AR är verkligen något jag vill ha i mitt liv

Jag är dock lite skrämd över att det är iPad OS i botten, det betyder Safari med skitdåliga adblockers istället för Firefox med uBlock Origin och Yescript. Får nog arbeta en hel del med DNS-blockering och väl utvalda sidor

Men eftersom det är samma utvecklingsramverk utgår jag från att det går att sideloada mjukvara precis som på andra iOS-enheter. Alltså att sålänge man har källkoden till programvaran är det bara att kompilera, signera och installera. Så kanske detta kan bli retro-spelenheten i hemmet

Visst, det är klart att det inte finns något färdigt ekosystem för dem att ta av, men bara det att de inte ens bemödat sig, trots alla miljarder, att slänga ihop en serie testprogram som demonstrerar lite roligare interaktioner är trist. Lite grundläggande spel och roliga grejer som utnyttjar AR.

Men det har ju att göra med vilken kundbas de vill ha också såklart. Jag är ju själv totalt ointresserad av videosamtal, ta/titta på foton, titta på film osv. med en HMD. Jag vill ju ha spel och spännande upplevelser som Google Earth, rymdsaker osv.

Jag har båda devkittsen från Oculus och har haft Vive, WindowsMR, Quest, Quest 2 osv. så jag är inte jätteimponerad av att kunna sätta ut fönster runt omkring mig, som vissa recensenter verkar/låtsas vara.

/hulle.

Av Hulle

Uj, inte för att jag tänkte köpa, men känns som en rätt rejäl besvikelse. Allt från passthroughkvalitet och OS, till jobbigt handstyrt gränssnitt, pytteliten FOV, få riktiga AR-/VR-upplevelser osv. Känns som en marginellt förbättrad Quest 3 med mycket hype.

Varför i hela friden satte de inte batteriet på baksidan istället för en lång sladd till fickan (man måste ha fickor...) som kommer gå sönder. Alla klagar på vikten som trycker på ansiktet och det vet ju alla som kört VR längre tid att man vill lägga till en vikt på baksidan för att balansera.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av jnsson:

Trodde C20 körde lite nyare med tanke på att de kom runt 2000. Btw, C20 håller på o rustas upp, vet du om de uppgraderar OS:et också då?

Det kanske ska köra Windows Millennium?

/hulle.

Av Hulle

Oj, kollade på Microsoft nu och mycket riktigt har det skett en massa misslyckade inloggningsförsök på min adress. Från USA och Kina.

Ingenting har lyckats eftersom jag kör Authenticator, men ändå.

/hulle.

Av Hulle

Ja varför skulle vi skattesubventionera folks affärsideer.

/hulle.

Av Hulle

Bästa bidraget vann! Grattis!

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Rågren:

$629 820 000 om siffran stämmer och alla är basmodellen och sålda till fullt pris.

Med tanke på var FoU-kostnaderna verkar ligga på för VR-HMDs i allmänhet (se Meta t.ex.) gissar jag att Apple behöver sälja många miljoner Vision Pros innan de börja gå med någon sorts vinst.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av ipac:

Kan kanske vara just den featuren som övriga lirare tullar lite på, tror jag

Syftet är förstås självklart, att lösa det uppenbara problem som finns idag, headsets-användarens kommunikation med omgivningen. Det tycks dock vara ett ganska dyrt sätt för nått som främst är till gagn för de som inte använder headsetet.

Det är också helt meningslöst. Du använder ju inte en sådan här HMD ute bland folk du inte känner. Och sitter du i soffan bredvid familjen så (förutom att du framstår som dum i huvudet) är det väl ingen som bryr sig om de kan se dina "ögon" ibland eller inte. Jag har aldrig varit med om att det skulle vara jobbigt för någon om de kommer och frågar mig något när jag använder VR, alltså att de inte kan se mina ögon. Jag ser ju dem och pratar ju med dem...

Snacka om dyr och komplicerad lösning på ett icke-problem.

/hulle.

Av Hulle

Man får ju med en Galaxy watch 6 Classic iaf om man köper före 20/1.

Men nä fy fan, min s20+ hänger med ett tag till.

/hulle.