Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som kaya har skrivit i forumet
Av kaya
Skrivet av Aeig:

Vad exakt är det som är katastrofalt, ditt problem är löst?

En oerfaren anställd tog uppenbarligen ett felaktigt beslut i första skedet, som sedan rättades till, du har fått precis det utfall du önskade.

Faktum är att en del produkter som NoN, Siba, Inet, mfl säljer går direkt till ÅF, ex Neatos robotar bla.

Det egentliga problemet är att kunder idag förväntar sig att människor som arbetar inom service skall vara ofelbara perfekta och som står till förfogande och viker sig dubbelt vid minsta förfrågan, det är inte en sund syn på vare sig tjänsten eller människan bakom.

En katastrof är att 21 000 människor världen över dör av svält varenda dag, semantik är viktigt i sammanhanget.

Dessutom missfärgas ditt inlägg av att du marknadsför Inet och CDON i din signatur.

Personligen handlar jag på Inet, NoN, CDON, Komplett, Proshop mfl, och det har blivit fel hos nästan samtliga vid olika tillfällen, alla ÅF har också löst det eftersom jag har varit förstående och tillmötesgående som kund.

Empati räcker väldigt långt, i kombination med en minskad offervilja : )

Mvh

Han gick tillbaka och pratade min sin överordnad 3 gånger och kom med nya ursäkter varje gång innan jag förklarade hur lagen fungerar.
Jag har aldrig förväntat mig att nån skulle vara ofelbar.
Jag kollade netonnets sida och där ber dom mig kontakta tillverkaren så jag gjorde det men dom kunde inte hjälpa mig så dom bad mig kontakta ÅF så jag kunde skicka tillbaka datorn via dom men ÅF kom med ursäkt efter ursäkt efter ursäkt för att slippa undan det var inte förrns jag upplyste dom om lagen tills jag fick mina rättigheter.

Men mitt inlägg är inget värt för jag tipsar om fri frakt? cdon slutade med det för flera år sen, det är en väldigt gammal länk och nu snackar du om människor som dör i svält, du är ju fan sjuk i huvudet.

Av kaya

Jag vet att jag är dålig på att förklara hur sakar och ting ligger till i skrift men ZecretW och DaBone är väldigt dåliga människor, skäms på er, men det lär ni inte bry er om.

Av kaya
Skrivet av DaBone:

Finns ju många lösningar på problemet.. men UPS behöver ju inte hämta den hos dig, utan det är ju bara att säga att de ska hämta den på ditt jobb, hos din morsa eller någon annan du känner och som är hemma på rätt tid.

Men vanligtvis brukar ju sådana ärenden gå genom återförsäljaren, som det till slut gjorde nu.

jag kan inte gå ifrån mitt jobb när budet dyker upp och det finns ingen annan att hämta den hos, jag har ingen morsa eller farsa, den enda vännen jag har och det var han jag köpte dator till och han jobbar i Halmstad, själv bor jag i Hultsfred, det är ca 25 mil ifrån Halmstad.
ÅF ville inte ta emot den, jag förklarade flera gånger hur det låg till men det sket han i, det var inte förrns jag drog upp hur lagen fungerar som han gjorde ett "undantag" och lät mig skicka datorn till netonnet.

Av kaya

@ZecretW: Ja jag har köpt en produkt till ett nedsatt pris, ska jag förutsätta att den inte fungerar?

Jag kontaktar Lenovo precis som netonnet ville men jag kan inte använda deras service pga vart jag bor och pga mina arbetstider.

Jag har aldrig bett om en ny produkt det enda jag vill är att den produkt jag köpt fungerar som den är tänkt.

När jag pratade med supporten så lät han inte speciellt oerfaren jag uppfattade som att han hellre hittade anledningar för att bli av med mig än att han försökte hjälpa mig.
Jag har aldrig varit med om en liknande support och det var därför jag startade denna tråd. Jag har varit med om många support ärenden under mina år men det finns ingen som varit i närheten av att behandla mig så här dåligt.
Och det är just därför jag vill varna för deras support.

Varför hittar du på saker som jag inte sagt för att försvar dom? vem är du och vart jobbar du?

Om det är förste köpare som valde att utnyttja ångerrätten istället för garantin ska väl ändå inte spel nån roll för mitt köp och min garanti?

Av kaya

NetonNet

Jag känner mig tvungen att start den här tråden för deras support är minst sagt tvivelaktig.
Jag har köpt datorprodukter i ca 20 år och i min kompiskrets så är det mig dom vänder sig till när dom behöver råd. Det var en kompis som behövde en ny dator med en begränsad budget jag hittade en Lenova dator i Netonnets fyndkorg som jag slog till på, en Lenovo X 310-15ISK.
Perfekt dator för min kompis behov.
Men den var inte ok, hela tiden så gick volymkontrollen upp, det var som att knappen fastnat men själva knappen var det inget fel på.
Jag kollade netonnets sida för support och där vill dom att man ska kontakta tillverkaren så jag kontaktade Lenovos support.
Efter 4 dagar så svarade dom och ville att jag skulle göra en factory reset på en helt ny dator. Så jag gjorde det med det blev så klart inget bättre av det så då ville Lenovo att jag skulle skicka in datorn till dom. Och då började dom stora problemen.
Lenovo accepterar bara UPS, visserligen så har dom upphämtning i hemmet men bara under vissa tider. Jag har 70km till närmaste UPS ställe och jag jobbar mellan 08-20 nästan varje dag i veckan så upphämtning av bud var inte möjlig.

Lenovo ber mig kontakta min ÅF och ta det den vägen istället så jag ringer netonnet och den jag pratar med ursäktar sig tre gånger för att han måste tala med sin chef om ärendet, när han kommer tillbaka den tredje gången och ursäktar sig och säger att jag måste ta ärendet igen med Lenovo så säger jag att det är hos er jag har köpt produkten så det är ni som har garanti ansvaret då var det inga problem längre då fick jag en fraktsedel och jag kunde äntligen skicka in datorn på service.

Jag har aldrig varit med om nån liknande support tidigare. Det var helt enkelt katastrof, netonnet är att ställe som jag aldrig kommer att köpa från igen.

Har ni själv några liknande erfarenheter från netonnet/siba?

Av kaya
Skrivet av Ozzed:

Du drar upp saker som löst teoretiserar att det skulle kunna hända Bahnhof, men det har ju inte hänt. PTS hotade ju Bahnhof med vite på 10 miljoner men fick sedan ge sig för att EU ogiltigförklarat datalagringsdirektivet.

https://www.bahnhof.se/press/press-releases/2017/02/07/trots-...

ojdå jag tror jag får backa lite här, då är väl frågan snarare varför Telia väljer att hänga ut sina kunder när dom inte behöver? Men det är klart betalar man miljarder i mutor till diktaturer så är nog risken för några miljoner i böter rätt svettigt.
Btw Har du nån annan källa än Bahnhof för det där?

Men fortfarande kvarstår jag vid rådet att inte lita på nått företag bara för att dom påstår att dom inte sparar på några loggar.

Av kaya
Skrivet av Ozzed:

Självklart är det ett bolag med vinstsyfte, har inte påstått något annat. Men att de skulle ljuga för att tjäna pengar känns inte troligt av flera anledningar:

1: Om det går att ljuga för att skaffa kunder, varför gör inte Telia, Bredbandsbolaget osv samma sak?

2: Om de faktiskt ljuger, varför har ingen myndighet tryckt till dem än?

3: Om de faktiskt ljuger, varför har de aldrig figurerat i sådanna här sammanhang? Alltså varför nämns de aldrig som ett av bolagen som nu tvingas ge ifrån sig IP-adresser?

4: Om de ljuger, varför finns inga fällande domar mot abonnenter hos Bahnhof som blivit dömda för fildelning?

Den enda logiska förklaringen jag kan komma på är att de är i maskopi med lagstiftare och intresseorganisationer. Antingen det eller så har de haft en jävla bonnröta, vilket är ytterst osannorlikt med tanke på den höga svansföringen i de här frågorna.

https://www.metro.se/artikel/operat%C3%B6rer-blir-skyldiga-la...

https://www.reddit.com/r/sweden/comments/77l03i/tusentals_sve...

1. Pure VPN är en av dom största VPN:erna och trotts att dom inte sparar loggar som kunde dom ge ut loggar till FBI.

2. 250k kunder är inte många telia har väl 10 kanske 20 gånger så många så då är det inte så konstigt om fler av deras kunder råkar ut för bluffakturaföretag.

3. Om dom talar sanning, varför har ingen stämt dom? du kan inte välja att bryta mot lagen för att du inte känner för att följa den, hade dom gjort det så hade dom blivit stämda och dom gått ut stort och förklarat hur dom står upp för sina kunder integritet.

4. Kan du visa på att det inte finns? Och hur många av Telias abonnenter har blivit dömda för fildelning? Nästan alla accepterar inkassokravet som kommer.

Av kaya
Skrivet av Ozzed:

Det som man kan konstatera utan att spekulera är att Bahnhof påstår att de inte lagrar data, och därför inte heller har någon data att lämna ut, samt att de aldrig varit måltavla för "massinsamling" av det här slaget, vare sig det gäller IPRED eller med stöd av datalagringsdirektivet. Med över 250 000 kunder https://sv.wikipedia.org/wiki/Bahnhof borde de ju vara en intressant måltavla då det vore naivt att tro att det inte finns potentiella fildelare i kundbasen. Särskillt med tanke på deras profilering. Så om det gick att få ut IP-adresser från dem vore det ju rena guldgruvan. Särskillt med tanke på PR värdet i att "knäcka" dem.

Bahnhof har inget val, det är ett bolag i Sverige så dom måste följa svensk lag, Det finns till och med VPN:er som påstår att dom inte lagrar data men ändå gör det, Tex PureVPN. Du måste veta vilka lagar som gäller i landet som VPN bolaget är baserat i.
Att tro att ett bolag ska ge dig säkerhet genom att bryta mot lagen är väldigt naivt. Precis som alla andra bolag så är dom bara intresserad av att tjäna pengar.

Av kaya
Skrivet av Ozzed:

Nu är jag sen till festen, men självklart är det här ett fantastiskt tillfälle att vara glad att man har Bahnhof som internetleverantör, som alltså är immun mot sådant här. Det känns bta.

Sen, självklart är det tråkigt för de som drabbas, och kan man inte ha Bahnhof som leverantör så är det ju mycket tråkigt.

Om man däremot faktiskt fildelar, kan ha Bahnhof, men har valt att låta bli, så tycker jag allt att det är rätt åt dem. Advokatfirman förfogar förmodligen över de 4500 kronorna på ett bättre sätt än dessa blåögda individer.

Det här är inte första gången det skramlas, så alla som kan byta till Bahnhof har självklart haft god tid på sig att göra det. Men har man låtit bli, ja då förtjänar man det här.

Det är min åsikt och den står jag för.

Bahnhof följer samma lagar som alla andra internetleverantörer, dom är inte på något sätt säkrare eller bättre än den som anses sämst, Telia. Dom har bara bättre PR.
Enda sättet att bli immun på politikernas förakt mot folket är att skaffa en VPN.

*** raderat ***

Av kaya

Våra folkvalda politiker har gjort det möjligt för privata företag att skicka ut kravbrev och hota med domstol, det är rent ut sagt för jävligt. Har man gjort ett brott så är det åklagare och polis som ska utreda inte ett privat företag som tjänar pengar på det.
Samma politiker har precis kommit fram till att dom förtjänar en löneökning på 1600kr i månaden...
Fy fan.

Av kaya
Skrivet av Xinpei:

Som sagt. Fackens vilja att hjälpa beror helt på dess styrka.. Vilket i sin tur beror på antal medlemmar. Att du röstar på SD är helt irrelevant och har antagligen ytterst lite med fackets vilja att hjälpa dig. Det förutsätter att du är med i facket. Försäkringskassan har inget med facket att göra heller..

Sedan fuck facket? Att de inte skulle vara för arbetarna är rent strunt. Däremot är man emot facket från första början (och antagligen inte med i det) så kan man ju alltid klaga på saker man är orsak själv till.

Här har du senaste utslutning som blivit uppmärksammad i media https://samnytt.se/var-aktiv-medlem-i-sd-blev-utslangd-fran-f...
Det är inget ovanligt alls det sker hela tiden. Kan du förklara igen hur mitt SD engagemang inte påverkar ett medlemskap?

Vad har du att säga till min kollega som fick en stroke, han hade varit medlem i över 30 år och han fick ingen hjälp alls.
Antingen så är du väldigt ung eller väldigt naiv.

Ge mig ett exempel på vad LO gjort för arbetarna som grupp dom senaste 30 åren.

Av kaya
Skrivet av Xinpei:

Senast de gjorde något bra var att hjälpa brorsan som fått ett rövhål till chef. Den där kommentaren bara skriker okunnighet. Sedan alla fack är inte länkade till partier heller så kommentaren om "sossevänner" är bara underlig.

Man kan säga så här. Så länge som man inte behöver facken så kan det se ut som de är slöseri med tid men så fort de behöver det så kommer du att skatta dig lycklig att du har dem. Detta beror självfallet på hur många som är medlemmar och därigenom hur starkt facket är. Det är lite som subventionerad sjukvård. Så länge du inte är sjuk så spelar det ingen roll.. men blir du sjuk.. då kan den rädda din ekonomi.

Arbetsrättslagarna gäller alla, vare sig man är med i ett fack eller inte. så din bror hade kunnat få hjälp även utan facket. Visst kostar det pengar men vad kostar inte fackavgiften?

Jag röstar på SD och har gjort det sen -06 så facket vill inte ha mig, dom säger att alla människor är like mycket värda men mina åsikter gör mig värdelös. En IS mördare är till och med värd mer än mig.

På min gamla arbetsplats så fick en medarbetare en stroke och det fick han sparken för, arbetsgivaren påstår att dom inte hade några uppgifter till han men alla vi som jobbade där vet det finns massor med saker som han kunde gjort och hans jobb behövdes.
Facket gjorde inte ett skit för att hjälpa han och dom flesta som jobbade där gick ur facket.
1,5 år efteråt så har han inte ens fått nån hjälp från försäkringskassan, nu vill jag inte skriva mer för jag blir för upprörd.

Fuck facket dom är inte för oss arbetare.

Av kaya

Jag råkade acceptera ett jobba på ett mejeri i torsdags, men jag glömde fråga om lön och jag har sagt upp mig från gamla jobbet så det är nog lite sent att ångra sig, vad tror ni jag får i lön? har noll erfarenhet av mejeri jobb, har inte ens sökt jobbet, dom kontaktade mig av nån anledning.
Det borde väl ligga på en 60-70k månaden för utan mjölk blir det ingen latte.

Av kaya
Skrivet av MrBoXon:

Bevakat sina medlemmars intressen, förhandlat fram löneförhöjningar, hjälpt till att säkerställa ordning och säkerheten på arbetsplatsen.

Skulle fackförbunden avskaffas så skulle vi snart se en arbetsmarknad helt på företagarnas villkor och utan någon som helst löneutveckling.

Vilkas intressen är det dom bevakar när dom går med på lönedumpning och när dom lägger pengar på spritfester och porrklubbar eller när dom skänker lyxlägenheter till släktingar och partikamrater?
Jag förordar inte en anskaffningen av facket men vi måste ha ett fack som jobbar för deras medlemmar och inte för sina egna plånböcker.

"förhandlat fram löneförhöjningar" Menar du kommunalstrejken där dom tillslut godtog ett bud som var lägre än budet som dom gick till strejk för?
https://sv.wikipedia.org/wiki/Kommunalstrejken_i_Sverige_2003

Man kan inte betala sossar en massa pengar varje månad för att dom ska förhandla med andra sossar och tro att det kommer nått bra från det.

Jag säger det igen, jag förnekar inte att facket varit bra för oss svenskar men dom har spelat ut sin roll, det finns ingen fackpamp som bryr sig om mig och dig.

Av kaya
Skrivet av Pellepelikan:

Ni förstår att folk har dött för att vi ska ha rättigheter som arbetstagare och inte bara ägas av företagen? Det är nästintill oförskämt mot våra förfäder att bara kasta skit på facken. Engagera er istället om ni anser att de gör ett dåligt jobb. Problemet med dagens samhälle är väl att ingen vill göra något om det inte ger egen vinning.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är svårt att ändra på nån som stänger ute alla som tycker olika.

Av kaya
Skrivet av Philippk:

Uhm, du vet att det finns flera olika Fack eller hur? T.ex jag som har Unionen så är det en mycket kompetent Fackförbund. Du måste mena Kommunals som hade lite blåsigt under sina vingar förra året? Som sagt, det är 1 fackförbund.. Dra inte alla över en kant tack.. Eller så läser du på lite mer innan du spyr galla. Eller du kanske läser allting ur kontext?

Nu har jag väl ändå inte spytt galla över nått? Vad menar du med det? Och vad är det som är ur kontext? jag kan lista skandal efter skandal efter skandal.
Jag drog upp några av dom senaste skandalerna och nu råkar det vara kommunal som låg bakom dom flesta. Minnet är bra men man kommer ju bara ihåg dom senaste skandalerna.
Ska vi prata handels som precis gått med på lönedumpning, hur hjälper det deras medlemmar?
Eller ska vi prata transport? Gör dom nått annat än åsiktsregistrera?
Kanske AMF pension?
Kommunal som delar ut lyxlägenheter till höger och vänster för medlemmarnas pengar? Eller kanske deras porrklubb som underbetalda förskollärare och undersköterskor få vara med och betala?
Mitt största problem är LO överhuvudtaget, en majoritet av medlemmarna röstar SD men ändå väljer LO att spendera en stor summa pengar på att motarbete ett demokratiskt valt parti istället för att jobba mot regeringen och förbättra deras medlemmars villkor.

Jag förnekar inte att vi har mycket att tacka fackförbunden för men vad har dom gjort för oss arbetare dom senaste 20-30åren?
Ge mig nått.

Av kaya
Skrivet av oobum:

Fackförbunden har gjort otroligt mycket för att vi vanliga "arbetare" skall kunna ha lite rättigheter när vi är på våra arbetsplatser-

När gjorde dom sist något bra för oss? Dom åsiktsregistrerar sina medlemmar och jävlas med dom som tycker fel.
Dom super upp medlemmarnas pengarna, driver porrklubb och skänker bort dyra lägenheter till deras sossevänner.

Av kaya
Skrivet av TexN:

Tror ni det är värt att vänta och se vad detta presterar i 3440x1440 eller är det bättre att köra på 1080 direkt?

I 1440p så är 1080 absolut minimum, till och med 1080ti är lite för klent för den upplösningen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av kaya

Vem är den tänkta kunden? Nån som tycker 1070 är för klent men 1080 för kraftfullt? Kortet kommer vara för klent för 1440p och i 1080p så räcker ett 1070 utan problem. Förhoppningsvis så leder det till att 1070 sänks i pris och det behövs verkligen det kortet är på tok för dyrt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av kaya

Jag kör på NordVPN där kan man få ett dedikerat IP nummer och det krävs för IPTV.
Igår låg det nere i 10 minuter men förutom det så är jag nöjd med tjänsten.
Jag laddar inte ner filmer och sånt så jag vet inte hur mycket man tappar i nerladdningshastighet men man får testa det gratis i 3 dagar är man nöjd så kan man köpa ett 2års abonnemang för $79 det blir ca 30kr i månaden.