Inlägg

Inlägg som PunKK har skrivit i forumet
Av PunKK

Ja, tänk på dig själv, öl-kyla processorn lite.. tyvärr brukar min bli något instabil vid lägre "temperaturer" Får problem med timings och Prime95 är inte att tänka på, dock tycks ljudkortet generera en betydligt högre utsignal än vid normala "temperaturer"

Av PunKK

Jag antar att ditt antagande är korrekt Bra att det löste sig.

Av PunKK

hmm, alltså: listen tänkte jag på eftersom du med buntbandstekniken kan få några glapp (beroende på hur du fäster fläktarna och hur ditt chassi ser ut) där det kan läcka in tjuvluft utifrån trots att fläkten enbart är ämnad att dra varm luft innifrån chassit, förstår du hur jag menar? Ventilationen i ett chassi blir ju bäst om du får en stadig luftström genom hela lådan och inte bara från hål i närheten av utsuget i fråga. Därför är det bra att ha tätt där det ska vara tätt, med viss marginal förstås. Sen blir det ju snyggare om det ser snyggt ut som man brukar säga

Av PunKK

AS5 är ju helt enastående, kör på det. Sen tror jag nog att minnena kommer att få helt tillräcklig kylning trots kuddarna.

Av PunKK

Jag överklockar bara av den anledningen att man kan ALLTID få saker att gå ännu snabbare (och snabbt är som vi alla vet bra). Sen gör jag alltid samma sak med fordon också. Fan, det är ju till och med därför man använder internetbank, det går snabbare

Av PunKK

Köp bara svarta buntband och gör en list av någon sorts plast eller papp, ser helt ok ut och om du utfört det rätt minskas dessutom mängden vibrationer som överförs till chassit!

Av PunKK

Jag fick göra detta senast igår då video-playback från min satadisk fick krupp en gång var 10:e minut.. Ska det vara så jäfvla svårt att tillverka en BRA satakabel, har redan kasserat 4 stycken på ett år De funkar ett tag sen börjar det märkas att något är fel..

Av PunKK

kör mina gainward golden sample 6600GT 128 i 550/1100 med originalkylare, verkar ha haft otur med minnena dock går jag över 1200 får jag artefakter så in åt h-vete, GPU:n verkar dock kunna springa fort, uppåt 590 funkar fint men då går det varmt, ska vattenkylas snart så då får man se vad de går för de små rackarna

Av PunKK

Jag har haft precis samma problem förut, med en 3200+ Newcastle s754 på ett MSI K8T Neo, för mig var det moderkortet som var problemet helt säkert, fixade mig den mysigaste s754 brädan av dem alla: Epox EP-8NPA och kör nu med samma prolle men utan problem på ganska hög FSB

Av PunKK

Att ta med burken på lan osv. har inte varit något problem för mig, har inte ens behövt tömma den. Destillerat vatten är i de flesta fall skonsamt mot pumpen och de andra komponenterna, men visst finns det bättre vätskor att använda sig av. Om du menade hurvida datorkomponenterna går sönder av en eventuell läcka så.. njae? Det är nog lite 50-50, beror typ på tillsatser man använt, ålder på vattnet, hur rent det är..

Jag har varit med om att pumpen har dött utan förvarning, som tur är har jag ett bra temperaturvarnande program som stänger av burken när prollen gett sig in i skärselden, tyvärr var det ändå nära att grafikkortet strök med. Var nog uppe i en 150°c innan datorn stängde av.

Av PunKK

Är det bara jag eller fattas det en mosfet på den första bilden? Ser ut som att det ska sitta en till där.. Anyhow, får du inte dit vattenblocket så kan du ju satsa på att använda vanliga ramsinks för att få ned temperaturen en aning. Sen måste jag påpeka att det där kylningskittet så riktigt brutalt ut, fatta att köra det med blå UV-reaktiv färg i vattnet. *dräggel*

Av PunKK

om du nu inte vill överklocka ordentligt utan använda dig av Core Center som enligt mig är en ytterst bristfällig prgramvara så kan jag inte annat än rekommendera dig att endast höja FSB:n några mhz i taget tills du är nöjd, du ska INTE använda programmet för att ändra Vcore och mem volt, det blir otroligt instabilt och jag får värden som pendlar något så djuriskt mycket. Ska du inte klocka så mycket så strunta i att höja volten. AGP voltage ska du inte heller pilla med om du inte vet vad du ger dig in på.

Av PunKK

skitvanligt att chipstefläkten jävlas på ett eller annat sätt på dessa kort tydligen har sett ett fall där fläkten bara spontandog.. kolla om du har ett för högt ställt tröskelvärde för RPM på fläkten, kan gå att ställa in i bios eller i nån programvara som följde med mobo:t.

Av PunKK

jag har kört min hydor l20 i kanske 6 månader nonstop och aldrig haft något trassel?? TT å andra sidan, hrrr.. Den pumpen kan lägga av helt spontant och utan förvarning.

Av PunKK

haha, ja jävlar.. tror att jag ska ta en bild på TT vätskan som man fick med systemet efter ca 96 timmars bruk så får ni se hur den ser ut.. Den är mörkgrön/svart och reagerar inte det minsta på UV-ljus. Nej tacka vet jag destillerat vatten!

Av PunKK

är detta verkligen sådär toksmart? L20 är väl inte ens dränkbar :S äger en själv men har inte orkat lyfta på höljet och kika

Av PunKK

Gå till en plåtslagare eller något i den stilen, brukar inte vara några problem för dem att tillverka sådant för en rimlig slant.

Av PunKK

Vattenblock till SLI?

Ska köra två stycken 6600GT i SLI och klocka skiten ur dessa och se hur högt jag når, nu är det så att jag gärna skulle köra vattenkylning på dessa två. Det enda jag saknar är två nya vattenblock, vilka block ryms egentligen? Tror inte att mitt TT block med elbow fitting skulle rymmas med ett till kort direkt under.. Så vad tror ni? finns det något tillräckligt slimmat block eller ska man vara tvungen att bygga eget?

Av PunKK

Jadu, det är ju en del som skall kylas, tror du inte att du kan göra en fullösning och sätta singelradiatorn så att den suger luft genom nätagget också? Då får du ju lite extra fläkt där inne. Jag tror att det kommer att gå men du ska nog inte vänta dig några drömtemperaturer efteråt.

Av PunKK

DDR400 så kör den i 1:1 ja, prova att dra ned den till 333mhz och bencha med högre FSB, ibland kan man få ut något av att köra minnet lägre, ibland inte.