Inlägg

Inlägg som Jiopps har skrivit i forumet
Av Jiopps

En jämförelse mellan alla 3060-kort:

https://www.youtube.com/watch?v=vGZmK341Hrc

Personligen tycker jag att 20 % prisskillnad är för mkt

Av Jiopps
Skrivet av dodie:

Underbar tråd!
Så här ser det ut hos mig
https://i.imgur.com/GLTPNXV.jpg

Vilken magnifik växt! Vad är det för växt?

Av Jiopps
Skrivet av Frejoh466:

Hur gjorde du för att få ingefäran att gro? Har försökt i ett par månader, men den första ruttna, den andra händer inget på, och den tredje ligger i en glasburk med lök för att se om den tar. Det är dock ingefära köpt från ica vilken troligen är problemet då det kommer från kina. Men hittar ingen organisk ingefära i de affärer jag har kollat i.

Precis som du säger så ska man använda ekologisk ingefära då bekämpningsmedel kan försvåra grodd. Jag hittade ekologisk ingefära på ICA Maxi. Jag la ingefäran i en skål ihoprullad i vått hushållspapper i några dagar innan jag la ned den i jorden, men antagligen hade jag lika gärna kunnat stoppa ned den i jorden på en gång. Den tog väldig lång tid på sig att gro. Fotot visar resultatet ca 5 veckor efter att jag stoppade ned den i jorden. Ingefära har väldigt lång utvecklingstid. Jag borde kanske ha börjat redan vid årsskiftet med ingefäran, men jag ser det mest som en kul grej.

Av Jiopps

Mina två experiment i år: jordnöt och ingefära. En rolig detalj är att jordnötsplantan intar sovställning nattetid😊

https://i.imgur.com/0GjdjvP.jpg

https://i.imgur.com/sagqR4l.jpg

https://i.imgur.com/cKpdfes.jpg

Av Jiopps
Skrivet av johanandersson:

Något som är nästan konstant för både datorskärmar och TV är att det ska vara så förbannat jobbigt att ändra ljusstyrkan. Det finns mjukvara på färg l dator som kan styra skärmen via HDMI/displayport men det är ganska ofta det inte fungerar helt rätt.

Om det bara var ett litet scrollhjul på fjärrkontrollen eller på sidan av skärmen så hade jag ändrat ljusstyrkan efter behov varje gång jag kollade på dem, som man snabbt gör på mobilen. Men det är nästan alltid för jobbigt att ändra.

Om du bara är ute efter att dimma skärmen så kan jag rekommendera gratisprogrammet PangoBright. Väldigt smidigt om man på kvällen vill sänka ljusstyrkan, och ett måste om man tycker att skärmens svagaste ljusstyrka fortfarande är för stark.

Av Jiopps

För den som är intresserad av fler speltester så har Techspot jämfört Alder Lake med närmaste konkurrenterna i 10 olika spel.

https://www.techspot.com/review/2351-intel-core-i9-12900k/

I dessa speltester ser det inte lika imponerande ut som i de syntetiska testerna...

Av Jiopps

Har också skrivit upp mig 👍

Av Jiopps
Skrivet av Shakermaker:

Memory lane? Jag kör Winamp än idag.

Samma här. Uppdaterade senast 2013 till Winamp 5.66.

Av Jiopps

Hej, jag är 30+ med relativt få speltimmar (knappt 200 tim) jämfört med de flesta som skriver här. Har nyligen börjat med competitive och är fortfarande unranked, men spelar jämnt med Silver 4. Istället för solo-queue söker jag folk på liknande nivå att lira med. Jag är inte ute efter någon jätteseriös satsning med daglig lagträning och avancerade taktikgenomgångar, utan det räcker med enklare taktiksnack och spel enstaka gånger i veckan. Adda gärna!

Steam friend code: 83136258

Av Jiopps

OK, tack för att du tog dig tid att svara.

Jag får väl veta hur det verkligen går först när/om jag skaffar en HD>128GB

Av Jiopps

Hej!

Jo, jag hade tänkte ha både XP och Win98 på en HD<128GB (mitt moderkorts inbyggda ATA-kontroller stöder HD>128GB). Sen tänkte jag ha en HD>128GB endast som lagringsdisk.

Menar du att risk för dataförlust endast kan uppkomma vid en lyckad initiering av en partitionsstorlek som inte stöds av OS:et? Du menar att försök till initering av partitionsstorlek inte skadar? Men eftersom OS:et inte borde kunna initera partitionsstorlekar som den inte stöder (det låter trots allt logiskt), så borde jag alltså inte oroa mig, eftersom initieringsförsök inte skadar.

Menar du också att jag kan använda partitioner på HD>128GB som stöds av OS:et, dvs FAT32/FAT16 <128GB.

Så i praktiken kan jag använda XP utan Service Pack installerat bara jag har partionerat HDn så att ingen partition överstiger 128GB? OS:et bryr sig alltså bara om partitionens storlek, inte HDns? Detta kan i så fall bara gälla om OS:et inte ligger på HDn>128GB, för i mitt första inlägg där jag berättade om att jag förlorade data efter att ha installerat XP utan Service Pack på HD>128GB, så hade jag före installationen partitionerat HDn i partiotioner <128GB.

Har jag förstått det rätt?

Av Jiopps

Vågar man skaffa HD>128GB?

Hej!

(kan säga att jag har läst FAQ men inte funnit svar)

Ponera följande:

Man har en HD <128GB med OS:et på. OS:et är kompatibelt med HD>128GB, t ex XP med Service Pack. Man har en HD>128GB som man har som lagringsdisk. Den funkar felfritt.

En dag får man för sig att köra igång ett OS (på HD<128GB) som inte har stöd för HD>128GB, t ex DOS eller Win98.

Kommer data förloras på HD>128GB om:

a) man skriver ngt till HD>128GB

b) även då man inte skriver ngt till HD>128GB

OS:et är alltså inte på HD>128GB, utan på HD<128GB.

Har själv råkat ut för följande:
Hade en HD<128GB. Flyttade över all data till en HD>128GB. Gjorde mig av med HD<128GB. Installerade XP utan Service Pack på HD>128 (konstigt nog kunde XP se hela disken trots frånvaron av Service Pack installation). Men efter någon dag förlorades en massa data. Installerade Service Pack. En del data gick att rädda, en del inte. Här var alltså OS:et på HD>128GB.

Någon som kan dessa saker, eller kanske till och med har erfarenhet?

Av Jiopps

Angående prestandan: Ja, Anders Olsson har rätt. 7200.8 är lite snabbare än 7200.7 (15 % snabbare enligt Seagate själva).

Angående prestandan: 7200.8 är lite mer högljudd än 7200.7 enligt produktbladen.

Angående 7200.8 på 200 GB: Ingen aning. Kanske butikerna tycker att det blir för många modeller på 200 GB? Det finns ju redan 7200.7 200 GB i ATA och S-ATA. En modell till på 200 GB och butikerna skulle få en massa frågor om vad skillnaden mellan dem är.

Av Jiopps

Du skrev i nackdelar:

Nackdelar:
1. S.M.A.R.T inte fungerar över firewire så jag kan inte kolla hårddisktemperaturerna eller hälsan. Men en snabb handkontroll gav att det var knappt över rumstemperatur.

Vet du om S.M.A.R.T. funkar över USB?

Av Jiopps

Tackar för svaren!
Ska nog skaffa mig en USB-kabinett från Zynet: http://www.zynet.com.tw/product/ee/HD-D2.html och en tyst Seagate disk (är ganska petig när det gäller ljudnivå).

Jag har en undring till: Funkar S.M.A.R.T. över en USB-kabel?

Av Jiopps

Förutsatt att ingenting har skrivits till disken efter att filerna raderats så ska filerna kunna återskapas med ett "File recovery"-program. Själv använder jag Restoration (freeware) eller Directory Snoop (shareware) för att återskapa filer jag råkat radera. Den finns annars en uppsjö av liknande program.
Skriv för allt världen inget på disken förrän allt som kan återskapas är återskapat. Spara dem återskapade filerna på den andra disken.

Hoppas detta hjälper dig.

Av Jiopps

Det finns en FAQ här i Sweclockers som behandlar denna fråga: http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=23578...
Här kan du nog finna svar på din fråga.

Av Jiopps

Fanns Service Pack 1 eller 2 förinstallerat i det XP som du installerade på C? Om inte, har du det nu?
För det låter som om det har att göra med 137 GB barriären. Se länk: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;30301...

Av Jiopps

Externa hårddiskars pålitlighet

Goddagens!

Har under en tid funderat på att skaffa mig en extern hårddisk till backup, men är lite osäker eftersom en sökning i Google på externa hårddiskar mest ger en massa träffar om folk som har stora problem med sina diskar.

Vad är den vanligaste orsaken till att externa hårddiskar slutar fungera?

Vad tycker ni om externa hårddiskkabinetter? Det är en sån jag nog ska skaffa eftersom de är både billigare och flexiblare.

Och sist: Hur är ljudnivån på externa hårddiskar, särskilt i jämförelse med en Seagate i en extern hårddiskkabinett som jag tänkt skaffa.

Tacksam om nån kan reda ut mina undringar.

Av Jiopps

DivX-spelare och multisessionskivor

Någon som känner till om dagens DivX-spelare klarar av att läsa det som finns efter den första sessionen på en multisession DVD-skiva (gjorde en sökning på google, och hittade bara historier om människor som inte kan spela upp sina multissesionskivor). Och om det idag inte finns några spelare som klarar av detta, kommer framtidens spelare att klara av det?

Vill nämligen gärna veta innan jag köper en DivX-spelare.